Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

zondag 10 maart 2013

Kathleen Tracy

Oeps.....verkeerde datum ingezet, zondag ipv maandag...........enfin, de inhoud is er vast niet minder leuk om!Als je even niet meer weet waar je nu eens aan zal beginnen, en wie heeft daar bij tijd en wijlen geen last van? Dan is het voor mij een gouden tip om te bladeren in een boek van Kathleen Tracy, dat levert altijd weer inspiratie op.
Dit is haar laatste boek, ik heb het al jaren, en ik wordt er al jaren blij van.Zij beschrijft de projecten altijd zo lekker simpel en gedetailleerd. Daar kan nauwelijks iets bij mis gaan als je precies doet wat er staat zo stap voor stap.
Hartstikke simpel blokje, maar door het op zijn kant te zetten lijkt het opeens een stuk minder simpel.
Helemaal leuk om te maken, zeker van de stofjes van judy Rothermel natuurlijk, mooie combi.
Ik doe het altijd zo; eerst snij ik heel zo,n blokje, dan laat ik het weer even liggen, en dan in elkaar naaien, blokje voor blokje.
En dan is dit weer het eindresultaat, in het boek was het een a symmetrisch quiltje, dus niet vierkant, er zaten twee extra randen omheen dat vond ik persoonlijk minder, ik zet er graag een vaas op enzo en dan meen ik dat er symmetrie moet zijn, is natuurlijk wel minder spannend, maar goed, ik ben van mezelf al niet zo spannend......dus..... rand er omheen, doorquilten, klaar!
En helemaal met de hand doorgequilt met het bekende Yli garen, het blijven leuke projectjes om even tussendoor te doen.
Iedereen weer een fijne zondag dus met de nadruk op ZON, er komt sneeuw zeggen ze....zeggen ze........nou, als het komt, dan maar meteen 15 cm, die natte sneeuw zit ik niet echt op te wachten.We willen LENTE!!

34 opmerkingen:

  1. Wat een leuk boek lijkt me dat, het quiltje is in iedergeval geweldig mooi! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is weer een mooi quiltje en het boek staat nog steeds op mijn verlanglijstje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het boek ga ik op mijn lijst zetten, volgens mij echt heel leuk.
    En je quiltje, , je maakt het alsof het niks voorstelt terwijl ik hier op mijn eerste ruitjes zit te "zweten" Ik was vergeten rekening te houden met de naadtoeslag, zo dom, maar volgens mij een echte beginnersfout :(
    Fijne zondag, liefs, Sonja
    F

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, maar dat gebeurd mij heus ook nog wel eens hoor Sonja, het voordeel bij de patronen van Kathleen is dat zij heel erg duidelijk en helder is, daar kan niet veel aan mis gaan als je precies doet wat er staat stap voor stap.

      Verwijderen
  4. Een leuk boek en een enig quiltje!
    Groetjes, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een heel leuk boek !
    Fijne zondag, hier ligt al een klein laagje sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kleine projecten zijn altijd leuk om te maken. Ze kunnen snel klaar zijn. ;-) Ze heeft ook een leuke site trouwens.
    Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke boeken. Ik heb er ook van. Heerlijk inspirerend.
    Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het boek staat al jaren op mijn verlanglijstje. Als ik het dit jaar niet krijg met m'n verjaardag, ga ik het zelf bestellen.
    Leuk dat quiltje zo onder de bloemetjes. Af en toe is het leuk om even iets tussendoor te maken wat snel af is he? Ga ikzo ook doen. Wat? Zie je van de week op m'n blog.
    Fijne zondag! Hier heeft het al gesneeuwd. Een klein laagje. BAH!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier is de wereld alweer een beetje wit, en dat terwijl ik een paar dagen geleden buiten in de zon zat te lezen. Veel plezier met de kleine quiltprojectjes. Het boek is inderdaad erg leuk.
    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ben ook wel vande symetrie hoor! Het is een schattig quiltje! Alles wst uit jou handen komt is mooi! Ga zo de sneeuw van mijn auto vegen, voor een boswandeling. Ook al is het een natte prut, heb er de lasrsen voor en Rover ligt al voor de deur. Ontkom er dus niet aan....LOL fijne ZONdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk quiltje is het zo geworden Jeannet. En hier ligt helaas weer sneeuw....bah....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hi Jeannet, op dit moment ligt het boek al een poosje naast mijn bed.... zo is het heerlijk wegdromen bij al haar mooie quiltjes!
    De jouwe is ook erg prachtig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ben het helemaal met je eens, prachtige boeken van haar . Als ik zit te bladeren in die boeken is het altijd moeilijk om een keuze te maken. Maar door jou blog komen de ideeën van zelf. Hier in het oosten van het land is het weer wit, dus een quiltdag vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een schattig quiltje ik heb ook een boek gekocht je weet niet wat je moet kiezen .hier ligt ook sneeuw maar lekker weer om een paar steekjes te doen

    Groetjes Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb het boek ook en heb net mijn Union Station( woensdag komt er een foto, hij ia zooooooooooooo mooi) top af dus na dat grote werk wil ik wel een kleintje dus ik ga er vanavond even in snuffelen. Wat is dat YIL garen? Ik gebruik meetall Gutermann quiltgaren is het zoiets ?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een super mooi quiltje is dit. Je doet alsof je het even tussendoor maakt. Maar er zitten echt wel heel wat uurtjes in volgens mij. Of ben ik gewoon zo traag!!! hahaha....
    Ga zo ook even googlen naar dat boek. Ben nog maar net begonnen met quilten en ben een spons en hamster voor alles op quilt gebied.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zit ik zomaar wat te surfen en kom ik jou tegen. Op zondag, ben ik gelijk helemaal van de leg....... Pfft. Wat een leuk boek, heb ik ook, al in geen eeuwen meer ingekeken, vandaag misschien toch nog maar een keer doen. Je tussendoortje ziet er erg gezellig uit. Geniet van je zondag, hier ligt ook wat sneeuw, weinig maar toch sneeuw. Ik word er 'iebelig' van, wil er vanaf. Wil in een lekkere stoel buiten zitten, met een kopje thee, hond aan mijn voeten, en verder niks. Enfin, ga vanmiddag verder met Robin, Leuk Leuker Leukst.
    Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ook ik heb het boek en ben aan de hexagonquilt eruit bezig. Het midden is klaar, alleen de rand moet er nog aan. Ze zijn zo heerlijk nostalgisch. Fijne dag verder, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. mooie kleurtjes en een lief quiltje. HElaas de zon is hier niet te vinden, het is erg koud, maar gelukkig ook geen sneeuw. Kom maar op met die lente!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Goh Jeannet wat lees ik ... ben jij niet zo spannend ?
    hahaha ... dacht dat jij zo'n spannende meid was :P
    Maar je quiltje is weer superleuk geworden !!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat is hij mooi geworden en ja die boeken zijn zeker een enorme onspiratie

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat heb je weer snel een leuk quiltje gemaakt!!
    De boeken zijn echt leuk he..vooral de hexagonnen!!..;0)))
    Hier ligt nu nog een laagje sneeuw en er dwarrelt nog wat naar beneden....en het is koud!!!
    Lekker bij de kachel vandaag!!..;0)
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ja, we willen lente! het is hier nu -2 graden, zoonlief zojuist op de fiets naar zijn werk, fluitend, dat dan weer wel.
    Leuk je quiltje, even tussendoor hihi.
    Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Het hoeft helemaal niet spannend te zijn, want mooi
    alleen is ook al goed genoeg! En dat is dit quiltje
    zeker. En die lente? Ik hunker ernaar, want heb er
    al veel te veel ijskoude uitlaat-rondjes opzitten.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een lieverdje is dit ook weer geworden, de patronen van Kathleen blijven inderdaad erg leuk. En gefeliciteerd met je benoeming tot Blog van de Week, leuk zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Leuk tussendoorproject Jeannet! Ik ben ook met een tussendoortje bezig, ik geloof dat ie naar jou genoemd is ;-))Nog een fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  27. That is so lovely! :)
    Thank you so much for your lovely blog!
    www.quiltworld2.blogspot.com
    Hugs, Ulla
    Ulla's Quilt World)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. schattig quiltje, ik ga acuut weer in het boek bladeren!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Prachtig quiltje, zulke vrolijke kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Zeker een heerlijk boek, staat hier ook in de kast! Wat een schatje om te maken heb jij weer uitgekozen, hij is erg leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Dat is een leuk quiltje Jeannet. In antwoord op je vraag bij een eerdere post, mijn blog is http://geriesquilts.blogspot.com. Ik dacht ik meld het hier ook even, dan hoef je niet helemaal terug naar die andere post. Hoewel die qua datum natuurlijk wel makkelijk te onthouden is. Ik mail je nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi, ik heb het gekke tekentjes dingetje verwijderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. ik heb nu een boek van haar op mijn verlanglijstje staan, je schrijft er elke keer zo enthousiast over.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.