Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 8 maart 2013

Maart.....

roert zijn staart....... Het was een heerlijk lenteweekje, en Ohhh, kon het zo maar doorgaan tot ergens in Juni, maar helaas..........tis al weer over, zeggen ze.....maar goed, lekker was het wel.
En de eerst voortekenen van opruimen in en om het huis zijn gemaakt. Ook weer fijn.Al het oude blad wat overal tussen lag is vakkundig opgeruimd, vooral dat laatste.
De viooltjes zijn geplant voor de nieuwe aanbouw.Die kunnen tenminste een beetje tegen de vorst die weer gaat komen naar wat ik gehoord heb.
De klompen zijn gevuld met primula,s.
Ook de kippenquilt is weer opgehangen tegen de nieuwe muur, en Ohhh, wat een lelijk stopcontact daar op die muur, hele discussie met manlief over gehad, kon niet op een andere plaats vanwege een standleiding ( ? ) zal vast wel, maar wat heb ik een hekel aan stopcontacten en radiatoren, altijd zo storend in het zicht, dat zie je maar weer.
Of het ophangen van de quilt er aan toe heeft bijgedragen weet ik niet, maar eindelijk hebben we dan toch weer eens twee verse eitjes van de kippen, of ze nooit meer aan de leg zouden komen! Dat belooft een heel erg goed begin van het weekend.
Dit is een sfeerplaatje, kocht ik van de week via marktplaats in Brielle, oude Engelse confiturepotjes, waar je natuurlijk van alles in kunt doen, ze had een hele doos vol, ik kon uitzoeken, soberheid ten top, maar zooo mooi.Wat kun je daar allemaal niet in doen.
Met het aanharken van de tuin kwamen we ook weer DE slak tegen! Dat is toch bijzonder, ik heb er al eens over geschreven, jaren geleden hebben we drie van deze megagrote slakken meegenomen uit de duinen, zoon hield ze in een rennetje, ze zijn ontsnapt, en elk jaar kwamen we de kolossen weer ergens tegen in de tuin, twee keer een lege huls......het kan verkeren....
Maar dit is de laatste de Mohikanen  in diepe winterslaap, met een afgesloten huisje, respectvol heb ik er weer bladeren over gelegd, ik ben benieuwd wanneer hij weer aan de wandel gaat.Bijzonder toch?
Ik ga me het weekend maar op de bank zetelen met dit tijdschrift, altijd zo leuk om te lezen, je doet er altijd weer inspiratie uit op.Aan quilten even niet toe gekomen, een mens kan nou eenmaal niet alles, het leven gaat ook zo snel in mijn beleving  zo pak je je tas in, zo ook weer uit, en zo heb je weer het volgende weekend geboekt voor het spinweekend in Oktober!Maar gelukkig zijn wel de ramen gezeemd zodat de zon ongestoord naar binnen kon schijnen deze week en ik me niet hoefde te ergeren aan blauwachtige ramen.....heerlijk gevoel!Fijn weekend allemaal, we gaan het beleven met de oude nieuwe winter!

21 opmerkingen:

 1. Je blogje vanmorgen lijkt wel een tijdschrift maar dan piepklein. Van alles wat en mooie plaatjes. Heerlijk om de dag mee te beginnen.
  Leuk om je weer te ontmoeten straks (nou ja, straks) in Mennorode. Ik heb er weer reuze zin in.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk de lente piept overal tevoorschijn. Woensdag de eerste krokuuussen langs de wef fezien. Die winter....... eerst zien dan geloven....
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer hoor, dan raak je gelijk weer in een winterslaapje.
  Ik hang de quilts gewoon over de stopcontacten,groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, maar dan hangt de quilt wel erg naar links, dan moet tie groter zijn, en we hebben nog wel zulke mooie stopcontacten gekocht zou John zeggen........Niets is perfect in het leven...

   Verwijderen
 4. Hi hi, daar zat ik ook al aan te denken: waarom het stopcontact niet verbergen met een leuke kippenquiltje ;) Wat vreselijk bijzonder het verhaal van die slakken.. ben dol op slakkenhuizen (niet op de beestjes zelf, vooral niet als ze weer actief zijn in de groentetuin, maar dat zijn meestal andere soorten) en die potjes zijn geweldig Jeanet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach daar is die weer ...de gezellige kippenquilt..!!..;0)
  En de zon was zo heerlijk..lekker weer op de fiets (lees spierpijn..;0)..)
  Je tuin ziet er weer mooi uit....en wat het stopcontact betreft...een andere kleur dan valt het minder op..of net zoals Bep zegt ..de quilt eroverheen..;0)
  ach .. de kippies zijn zo leuk..dan kijk je niet eens meer naar het stopcontact..
  Hele fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach Jeannet...het is gewoon even een dipje. Die voorjaar komt echt wel weer ;-)
  Je kippenquiltje blijft leuk! Je bent dus al zover dat je de keuken aan het herinrichten bent?!
  Goed weekend
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, je foto's, en in mijn achterhoofd denk ik aan de ijzel en sneeuwbuien van morgen.
  Nu nog even genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alles ademt voorjaar bij jou en net als Annelies kijk is somber naar morgen, ik wil LENTE !
  Gelukkig dat het er bij jou dan lenteachtig uit ziet, doe een mens goed :-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach het zal toch wel meevallen met die nieuwe winter. Hier zijn de afgelopen weken duizenden kraanvogels overgevlogen en die vergissen zich echt niet.......

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij hebt echt wel de voorjaarskriebeltjes te pakken hè, je bent niet de enige hoor. Ik hoop maar dat Koning winter ons niet te lang meer van ons 'werk' gaat afhouden ;)
  Fijn weekend, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had het niet verwacht, maar het is hier vandaag nog heerlijk weer. Je krijgt echt zo'n lentegevoel. Bijna niet te geloven dat het weer zo koud wordt. Ik denk ook dat leuke kippenquiltje over het stopcontact. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vandaag is het hier gewoon warm !! Bij ons ook volop krokussen in de tuin.
  En stopcontacten en verwarmingen ... GROOT GELIJK, ik vind ze ook storend hahaha ....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een leuk verhaal over de slak.........hoe simpel en gelukkig kleine dingen kunnen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. kun je mijn kippen evn toespreken, of moet ik een quiltje in het hok hangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. What a neat post! The flowers are lovely and such a welcome sight after a cold winter. The chicken quilt looks like it was a lot of fun to make.
  Enjoy your weekend,
  Judy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke blogpost over de (gelukkig, eindelijk) begin-
  nende lente. En dan wordt er zeker minder gequilt,
  maar lekker buiten gewerkt/genoten. Wat een geweldig
  mooie confiturepotjes, ben er helemaal weg van.
  Minder weg, inderdaad, ben ik van het stopcontact,
  wat een ondingen zijn het toch. Maar op de website
  van www.kempischebouwmaterialen.be verkopen ze wel
  erg fraaie bakelieten exemplaren, echt al een hele
  verbetering (onder decoratie en afwerking, retro
  schakelmateriaal...)
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk he weer bezig te zijn in je tuin..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Deilig å se at våren begynner å nærme seg, vi må nok vente noen uker til her nord:) Trine/Norway

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk om weer wat in de tuin te rommelen maar het was van korte duur. Jammer! Mooie potjes heb je gescoord en dat kippenquiltje blijft een succes. Zo leuk!
  Geniet jij maar lekker van je tijdschrift het weekend. Ik geloof dat het weer daar goed voor wordt. Ik heb nog een oudje liggen van de lente. Ook weer leuk om door te bladeren.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. heerlijk verse eieren, wat wil een mens nog meer.
  Tja, dat heerlijk weer terug maar ach je kan niet alles hebben toch.
  Misschien helpt het een klein beetje als je een wit te neemt in plaats van zo'n donkere tegen een lichte wand.
  Valt het stopcontact misschien ietsjes minder op.
  Het is maar een ideetje hoor.
  Voor jou en de jouwe ook een fijn weekend.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet