Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 18 maart 2013

Temecula

De laatste blokjes van de temecula zijn ook gemaakt, mooie kleuren van evenzoveel prachtige stoffen.Meteen maar de koe bij de horens gevat en alles in elkaar gezet, anders weet ik het wel, het zoveelste doosje in de kast.....
Ik wilde er een ronde rand omheen maken, het grappige was dat het zo net een hart lijkt, dat zag ik pas toen het in elkaar stond.
Ik heb een mal gemaakt, halve rondjes geknipt en die op de stof geappliqueerd.
Helemaal leuk geworden.Ik had laatst ergens plakhobs gekocht, dat zou me toch "je van het" zijn....ik werd gewoon meewarig aangekeken dat ik dat nog nooit gebruikt had .......Had ik het daar nou maar bij gelaten.....want uiteindelijk wil niemand een soort van "quiltloser"zijn, dus ik kocht een meter van dat geweldige fenomenale plakhobs, nooit meer rijgen en opspannen, gewoon strijken en klaar is Jeannet, eh, Kees.......
De werkelijkheid was een ietsje weerbarstiger..........ik maar strijken en maar strijken, strijkbout vijf minuten op de heetste stand op de stof gehouden, de rook kwam er bijkans af....en de hobs ook........Grrrmmffff.....heb ik dat weer, enfin, ik heb het gewoon maar geregen, en dat plakhobs? wie het restant hebben wil roept maar.......
Nu nog doorquilten, het lukte me niet met de machine, dus ik ga maar met een grove draad in de ditch langs de rondingen heen. Gelijk de binding gesneden.Dus dat komt mettertijd helemaal goed.Wat er ook goed komt is het volgende......
Catproof.....ik heb van armoede mijn stoelen in het "plastiek"gepakt, beroerd wordt ik er van dat die twee monsters steeds in mijn stoelen hangen, en in het stoeltje van mijn moeder, altijd als ik er niet ben en het niet zie, maar oh die halen overal, dat willen jullie niet weten.en als je goed kijkt zie je dat ze meteen weer in het rechtse "plastiek"hebben gehangen, alleen dat beviel gelukkig niet zo.
En dan te bedenken dat ze naar buiten kunnen, dat ik twee krabpalen heb, zout wordt ik er van, ik heb er al spul opgespoten van de dierenwinkel wat zou moeten afschrikken, nou echt niet, je zou er schrikdraad opzetten ware het niet dat ik dan zeker weet dat ik er zelf een keer in ga zitten........
Ben ik nou echt de enige die daar last van heeft!?Ik ben stapelgek op ze, en ik zou ze niet willen missen.....maar Ohhhhhh..........dat krabben aan die stoelen...........( nou zag ik toch gisteren bij Ansje (klik) een geweldig idee....) alleen.......of mijn DH dat nou ook voor me doet.............er zijn grenzen hier in huis en die beginnen bij de katten....heikel punt.....Enfin, ik broed op een betere oplossing, gordijntje er omheen misschien? Wat krijgen we elk jaar weer meer sneeuwklokjes in de tuin! Het is altijd weer een prachtig gezicht. Iedereen een fijne week.

40 opmerkingen:

  1. Love how your quilt is coming along! The fabrics and design are wonderful, esp. your unexpected hearts on the corners. Very charming.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O nee hoor, hier precies hetzelfde!!!
    2 katten, leren stoelen, allemaal nieuw en als ik naar de stoelen kijk kan ik wel janken!!!!!

    Maar dat doe ik niet, het is niet anders. Wij hebben ons hele leven al katten, ik kan er niet zonder, maar we hebben nu toch afgesproken dat we geen nieuwe meer aanschaffen als deze ouwetjes uit de tijd raken.
    Maar ik houd er te veel van!!!
    Dus, tja om nou steeds je stoelen in te pakken. Ze doen toch waar ze zin in hebben.

    Je lapjes zijn echt schitterend geworden, mooie kleurtjes hoor.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh. Wietske....gedeelde smart is halve smart....maar ik wil zo graag nieuwe eetkamerstoelen....misschien maar van steigerhout........

      Verwijderen
  3. He dat heb je mooi gedaan met de ronde bogen.
    En de plakhobs,nee bedankt heb het ook geprobeerd maar aangezien ik met de hand quilt vond ik dit zo stug om doen,dus laat mij maar rijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je zou ze toch, die katten. Maar je quilt wordt prachtig en je blommen in de tuin zijn dat ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke draai heb je gegeven aan de Temecula. En ja, plak Hobbs, ben zelf ook niet zo van dat soort dingen, denk altijd dat ik zelf wat onhandig ben, maar ik ben dus niet de enige bij wie dat soort dingen niet zo werkt.Veel plezier met quilten van de Temecula.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is je quiltje weer mooi geworden!!!
    Heerlijke stofjes...en hartjes op de hoeken...
    Dat wordt nageltjes vijlen Jeannet..;0))
    En dan die dappee sneeuwklokjes...zo teer..maar zo sterk...;0)
    Fijne dag..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik word altijd zo blij van sneeuwklokjes: vind ze reuze leuk! Katten en of poezenbeesten heb ik niet: allergische man!! En als ik dit lees ben ik blij dat ik ze niet heb.......;)
    Je quilt is leuk afgemaakt met die rondingen, maar plakhobbs: er plakt veel, behalve plakhobbs: rommel!! Groetjes, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Plak Hobbs ...... dat is jakkes. Maar je quilt is wel heel mooi geworden met die ronde bogen. En kattensporen vind je hier ook overal.
    Maar mijn 19 jarige is wel de laatste en ik verheug me er op om af en toe een weekje weg te kunnen zonder oppas te regelen. Hoe dol ik ook op die harige monsters ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk is de Temecula quilt geworden, zelfs al was de plakhobbs geen succes. Vervelend van de katten.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hahaha ik zie het eigenlijk al helemaal voor me: hoe je aan het stoeien bent met dat plakspul. Gewoon dus lekker op je eigen manier en ik moet zeggen.....
    Wat creatief bedacht Jeannet, helemaal je eigen style gegeven aan de temeculaquilt.
    Succes met je poezenleed, leuke beestjes maar dit soort fratsen zijn wat minder leuk :-(

    Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hij wordt echt schitterend!!!
    Troost je Jeannet, ik heb er ook zo een, vanalles gedaan, maar niets helpt en wegdoen.....dacht het niet, ze is bijna 17.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  12. IK liet de foto van je stoelen aan mijn Thom zien die zei meteen. ik weet wel wat er met die poezen ging gebeuren: de deur uit!! Geen poezenliefhebber, dat begrijp je al. Ik heb 1 poes en die doet het gelukkig niet, ze zet weleens haar nagels in de stoel als ze er in ligt maar daarvan valt de schade mee.
    Leuk idee die ronde vormen. Ik had ook bijna dat plakhobbs gekocht maar las toen ergens dat met handquilten je naald er zo plakkerig van wordt. Ik begrijp nu dat veel ellende me bespaard is gebleven....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een schitterend quilt

    Helaas hier hetzelfde met poes! je kan het nu eenmaal niet tegen houden, je weet dat als je een kat hebt, dat dit soort dingen gebeuren, als je kinderen hebt en die doen dat, doe je ze ook de deur niet uit!

    Fijne dag groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ook deze quilt wordt weer een plaatje. Leuk die rondingen. Maar een hele quilt met plakspul, nee dat zou ik ook niet zien zitten. Ik gebruik wel eens spray voor kleine quiltjes of voor quilts die in delen worden gemaakt en gequilt.
    En die poes! Ik denk dat ik hem niet in de kamer zou laten als ik er niet zou zijn. Een bench een idee?
    Fijne dag! Hier schijnt de zon.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat is je quiltje prachtig geworden. En een hele leuke toevoeging ,die halve cirkels.
    Ik zou er zo aan beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je quilt is helemaal geweldig geworden Jeannet. Erg leuk idee met de halve rondjes. Plakhobbs....ik draai al heel wat jaartjes mee maar nog nooit van plakhobbs gehoord. Zal 't ook niet gaan gebruiken, lijkt me niks.
    Ik vind 't eerlijk gezegd wel een beetje zielig staan, dat plastic om de stoelen. Waarom heb je dan ook katten, (grrr). Hup in de bijkeuken er mee als je er niet bent. Deden we met de hond ook altijd en ze krijgen er niks van als ze daar zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat ziet je quilt er fantastisch uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je quilt is mooi geworden. Dat plakhobbs is heel moeilijk met de hand te quilten. En ja katten zijn erg moeilijk op te voeden.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat wordt je quilt leuk en die rand is echt leuk geworden zo! Ja katten zijn soms erg lastig en ik weet alleen dat een van de DD's ze met een plantenspuitje nat spuit als ze kattenkwaad uithalen, dat woord is er niet voor niets dus!
    Fijne dag
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een leuke variatie heb je bedacht, zo met die ronde rand. Het probleem van de katten herken ik helaas ook: Arnie heeft een hele tijd de gewoonte gehad om zich uit te rekken tegen ons dressoir, waardoor de hele bovenkant afgekrabt was. Gelukkig heeft hij die neiging nog niet gehad bij ons nieuwe dressoir!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Die sneeuwklokjes zijn mooi, ik word er helemaal lyrisch van. Helaas hebben we ze niet in de tuin, maar op mijn wandeling staan ze wel. En die plakhobbs heb ik ook nog nooit gebruikt, dus....
    Je quilt wordt weer prachtig, een rokje quilten voor om de stoel ??? van stevig stof die niet zo gauw haalt ? groetjes van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  22. wat te doen tegen het krabben van de meubels.
    Plantenspuit in de aanslag.
    Als je niet thuis bent niet de katten in de kamer laten, je moet ze eigenlijk opnieuw opvoeden.
    Tja, moet zeggen wij hebben ook zo'n joekel van een krab/klim/lig/turn toestel voor de katten (nu nog maar één) maar die vind ze geweldig.
    Moet zeggen ze hebben hier nog niet in de meubels gehangen. Ook niet in de rieten eetkamerstoelen.
    Quilt ziet er leuk uit, succes met het quilten.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat plakhobbs lijkt me ook helemaal niks!
    Die ronde halve cirkels zijn heel leuk bedacht aan je quilt.
    Hij is super geworden.
    Die katten..... ben bang dat daar niet zo heel veel aan te doen is.
    Ik deed altijd een los oud laken over bank en stoelen als ik weg ging en 's nachts.
    Dan krabt het helemaal niet fijn en doen ze het niet.
    Als ik er bij was gebeurde het nooit.
    Uiteindelijk koos ze het kleed om te krabben, dat zit nu onder de halen....
    Ben bang dat je de overlast voor lief moet nemen.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Plakhobs om de stoelen? Blijven ze lekker hangen...;o) Ik had trouwens nog nooit van plakhobs gehoord..........
    Maar je quilt ziet er supermooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hij is super!!! Oh gelukkig krabben ze bij mij niet zo! Wat vervelend,..

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Je quilt is prachtig, tip voor je katten smeer een beetje sterk ruiken mentholzalf onderaan je stoelen.Daar houden ze niet van, het werkt echt.Ze laten daarna je meubels met rust.
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Nu weet ik weer waarom ik geen katten/poezen in huis wil hahaha ...
    Je quilt is super-de-leuk geworden !

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hier nog zo'n leuke kater. We zijn nog niet eens klaar met het trappenhuis behangen en boven zijn er al weer stukken uit gekrabt.
    Dat spul van de dierenwinkel hielp bij mij ook niet. Hij lag gewoon naast het bespoten stuk te slapen. Die tip van de mentholzalf ga ik nog wel even proberen. Je temecula heeft een bijzondere rand gekregen. ziet er mooi uit. Sterkte met de katten, maar je wilt ze toch niet missen.
    Groeten, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat ben ik blij, dat ik een hondje heb, die nog nooit iets heeft gesloopt. De oplossing: neem een
    hond en train hem om de katten bij de stoelen vandaan te houden :) Het quiltje wordt heel mooi zo,
    met de rondingen. En plak-Hobbs, nee, dat lijkt me
    niks, net zoals alle andere "plak"dingen komt dat
    hier niet in huis (lijmstiften, vliesofix, enz.)
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  30. hahahah wat leuk die lieve poezen van jou geef maar een hond hahahaah maar wat is je quilt mooiiiiiii geworden een plaatje echt complimentjes hoor

    Groetjes Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Plakhobbs nog nooi van hehoord. Bedankt voor de waarschuwing. Hoeft dus niet op mijn verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Tja, je zou de poezen toch "achter" het behang plakken!! Niets fijner, dan langs de onderkant van de nieuwe leren bank tijgeren, zoals ze bij ons deden! Voor de rest viel het gelukkig mee en ze zijn beiden vorig jaar overleden.
    Mooi je quilt met die ronde vormen. Waarom de stoelen niet met quilten "behangen" !!!
    gr.Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Je quilt is mooi geworden erg mooi vind ik ook de bogen. En krabben aan stoelen o praat me er niet van het enige watlpt is aluminiumfolie eromheen daar hebben ze echt eega hekel aan

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik bedoelde dus wat helpt is aluminiumfolie eromheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een gekke beesten ! Maar waar de liefde heenvalt....

    BeantwoordenVerwijderen
  36. geen tips voor je katten hier.........ben heel allergisch dus ik weer ze zelfs uit mijn tuin... wat is je quilt prachtig geworden

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een leuke rand voor je temecula quilt.
    Plakhobbs is voor mij ook iets onbekends.

    Als wij de katten betrappen tegen de chaise longue tillen we ze op en zetten ze aan de krabpaal. Tussendoor krabben we ook zelf wel eens met onze nagels aan de krabpaal, gewoon even voordoen hoe het moet. In het tijdschrift van Royal Canin stond dit ook, krabben is iets natuurlijks dus mag je ze er eigenlijk niet voor straffen.
    Die van ons gaan overdag ook een paar uur naar buiten. Daar kunnen ze zich dan lekker uitleven.
    Mijn schoonzusje heeft op bepaalde plaatsen in huis de muur behangen met tabpijt waarin ze kunnen krabben.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. kom via je prachtige nieuwe keuken op je blog! wauw...wat een droom van een keuken! En toen las ik hier het verhaal van je katten. oh oh...zo herkenbaar,,,helaas! Ik heb er ook 1 die alle bloemen uit de vaas gooit omdat madam het water wil drinken. Ik gebruik voor alles de plantenspuit maar ach...alles went..ook die spuit! Maar ja...ze zijn zo lief hé en dat weten ze ;)!! Ik zie dat je ook mandala's tekent...kortom..ik ga je volgen ;) Groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.