Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 19 april 2013

Nieuwe naaimachine.

Nieuwe naaimachine.......nou ja, Machine, zeg maar gerust Machientje......wat een dotje is me dit weer, kwam zomaar voorbij op het Feestboek, en het vlees was jammer genoeg (?) weer zwak.....
Het is een Russisch kindernaaimachientje, ik zie ze wel eens meer voorbij komen en vond ze altijd al erg leuk,gewoon voor de lol, om neer te zetten, ik heb tenslotte haast niets in mijn huis staan.......*U*... het kostte minder dan een bos bloemen....en die is na een week verlept, maar goed, zei iemand, die hoef je niet steeds af te stoffen,en daar zit wel weer een kern van waarheid in ja.
Maar jullie zijn het vast met me eens dat het een lieverdje is!En wat ik ook helemaal een lieverdje vind is het vestje van de wol van Bep. Ik ben zo "groos als een ouwe aap" dat me dit hele vestje zomaar is gelukt op naalden 2.5!!!Nou ja, ik zal het dan maar toegeven, van de acht rijtje meerderingen x 14 gaatjes ( dus 112 gaatjes) is er één niet helemaal boven de ander gekomen.Een kniesoor die daar op let.
Prachtige enkeldraads tweedwolletje van Rowan, ze ruikt zo lekker, en die kleur, ik heb het eerst maar eens een poosje in de keuken gehangen, en dan mag Lobke het misschien wel aan als ze naar buiten gaat.
Ben met van alles bezig, binnen, buiten, twee projecten door elkaar, dat geeft ook wel een stukje onrust moet ik zeggen, ben steeds wat kwijt en verlies het overzicht als alles op één tafel ligt.
Overal liggen stofjes en stukjes en papiertjes die je bij allebei de twee projecten gebruikt, en zo ben je aan het ene bezig, en zo weer aan het andere.Maar leuk is het!( of gaat het worden)
Boom is ook klaar, ik ga die tekst van huisje, boompje beestje, wolletje,stofje, feestje er in verwerken, iets met een vlaggenlijntje, even over nadenken hoe of wat.
Verder 63 rode lapjes gesneden en gecombineerd met 63 anders gekleurde lapjes en vervolgens aan elkaar genaaid en diagonaal doorgesneden op de welbekende methode, ( staat een tutorial in de zijlijn van mijn blog) héérlijk om te doen.
En natuurlijk ook nog een blok gemaakt van de grote sampler waar ik aan begonnen ben, dat moeten er vier worden in dezelfde setting maar met andere stofjes.Dus er gebeurt van alles op quiltgebied wat een vervolg krijgt.
Vandaag is er de jaarlijkse fair aan de maas in Mijnsherenland en daar ga ik met vriendin heen, ik ben echt dol op fairs en brocantemarkten, maar ja........ik kan er natuurlijk onderhand zelf wel gaan staan met al mijn spullen ware het niet dat mijn "onderdanen"daar niet van houden, mooie smoes toch? Goed weekend allemaal.

31 opmerkingen:

  1. Het machientje is inderdaad een schatje, kan me voorstellen dat dat onweerstaanbaar was. En wat een heerlijke quiltprojecten allemaal, zalig al dat rood ook, past mooi bij de nieuwe aanwinst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OHHHH...wat een leuk masjientje!!...en dan ook nog in oranje...;0)
    Leuk vestje..mooie blokjes...en een leuk uitstapje in het verschiet....wat wil je nog meer!!!
    Hele fijne dag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je blog is weer een feestje en je machientje een vreugde om naar te kijken. Vooral de kleur spreekt mij momenteel zeer aan.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja dat machientje staat bij mij ook tussen de verzameling. Iedere week gaat de stofdoek er over heen, maar ik geniet er steeds nog van. Destijds heeft onze oudste deze machien gekregen, zij wilde ook kleertjes maken, net als mama. Helaas lukte het haar niet zo goed en was de lol er snel af. Gelukkig is die alle jaren bewaard gebleven, en mag die nou pronken in mijn verzameling.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk Machientje dat zal wel hel leuk staan bij je verzameling heel veel plezier met je uitstapje

    Groetjes Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goeie morgen.
    Ik kom hier regelmatig kijken(ben al jaren volger) en wat is het gezellig.Ik ben na een paar jaar gestopt te zijn weer volop aan het quilten en handwerken en als ik dan hier lees met van alles tegelijk soms bezig zijn moet ik lachen. Zo vergaat het mij op het ogenblik ook. MOet van mezelf afwisselen, 'smorgens handwerk, 'smiddags quilten en 'savonds haken .hihi, moet nog wennen.
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk machientje hé? Hier staat hij ook ergens,.. weet alleen niet waar, misschien zelfs wel op het zoldertje,..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een dotje, zou ik ook voor gevallen zijn.
    Lekker toch met twee dingen bezig zijn, doe ik ook, maar bij mij is het patchen en doorpitten.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  9. een schitterend machientje en heerlijk met zoveel bezig zijn, doe ik ook graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie stoffen! Ik kijk graag naar jouw combinatie van kleuren. Fris en toch niet schreeuwend modern. Kleine naaimachientjes zijn altijd zo pittig!
    Groetjes, Francis.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een schattig machientje. Je bent lekker bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hier zou ik ook voor kiezen hoor, ipv een bos bloemen, smullen is het als je dat naaimachientje ziet, zo een schatje!
    Wat heb je weer prachtige stofjes gecombineerd, ik ga me eens verdiepen in je tutorial geloof ik :)
    Fijn weekend, liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een feest weer allemaal,leuk naaimachientje en al die lapjes jippie ik word er heel erg blij van.
    Groetjes ELza.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een grappig machientje. Leuk als decoratie. Schattig beretruitje van een mooi wolletje. Rowan is prachtig garen. En toen was het weer bijna weekend! Nou ja voor jullie tenminste.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een geinig machientje !
    Berentuitje is een lieverdje geworden, net als je quiltblokken weer...bezig bijtje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gezellige blogje weer. Dat machientje kan je inderdaad niet laten staan, dat moet mee, ben ik het helemaal mee eens. En je berenvestje is toch leuk geworden.....liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ooo zo leuk die machientjes,ik heb er ook zo een en ooit een blauwe gehad maar die heb ik op een craftymarkt verkocht en zoveel spijt ervan maar ja niets meer aan te doen.Gelukkig hou ik ook van fairs en markten en misschien kom ik er nog weleens een tegen.
    Leuk breien he zo'n berenvestje.
    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een leuke machine en wat heb je veel onderhanden en allemaal even mooi. Leuk hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een mooie projecten. Het kaatste blokje heeft schitterende stoffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gaaf machientje en ja onweerstaanbaar.
    Daar ben ik het mee eens.
    Het vestje is een schatje!
    lieve groetjes, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een beeld van een naaimachine is dat!
    Leuk om naar te kijken, dat is al genoeg.
    Het vestje voor beertje is ook prima gelukt, lekker warm.
    Ben benieuwd of je vandaag weer iets leuks gekocht heb.
    Zonder dat je wat koopt is er toch niets aan? :-)
    Heb je het mooie boek van Di Ford al gezien?
    Lijkt me echt iets voor jou!
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Your tree is very sweet! Love the fabrics that you use with all your projects.:) And oh yes, the sewing machine is a wonderful addition to your house. I can definitely see the attraction!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. het is een lief machientje, heb er ook zo één in mijn collectie!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Oh wat leuk!!! Ik heb dit machientje ook, mijn schoonmoeder had het gekregen van iemand en vond het meteen iets voor mij!! Leuk he om zo neer te zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heerlijk al dat moois weer! Ach, en zo'n oranje echt Nederlands machientje stof je toch met liefde af?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een mooi bakje met bruintjes en blauwtjes heb je daar op tafel staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Tja in een ver verleden ook ooit zo eentje gehad, waar die in de loop van de jaren gebleven is?????
    Het is een blijft een heel leuk machientje.
    Knap hoor je vestje, dat het niet helemaal volgens het patroon is ziet niemand.
    Tja projecten door elkaar wat kan je daar aan doen.....misschien een tafeltennisnetje over de tafel heen spannen! Jullie ook een heel fijn weekend.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een schatje, kan me voorstellen dat je daar verliefd op werd.
    Wat een schitterend blokken heb je gemaakt
    Fijn weekeinden groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oh wat een leuke dingen laat je toch weer zien! Zeer inspirerend. En je machientje: een dotje!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. In mijn huis staat precies hetzelfde machientje dat iedere week afgestoft moet worden, maar ik doe het met liefde. Jij waarschijnlijk ook?! Er achter staat een foto waarop ik als klein meisje aan het naaien ben op deze naaimachine. Een leuk tafereeltje om naar te kijken.
    Veel plezier gewenst met je nieuwe aanwinst.
    Wat een schattig vestje heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Oh wat een leuk machientje. heerlijk zoals je bezig bent. Gelukkig komt mij dat op het moment niet meer zo vaak voor Ik wordt er ook zooooo onrustig van. De blokjes met rood om verliefd op te worden. Nou en dan straks de foto's van de fair.....
    Groetjes Aniita

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.