Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 1 april 2013

Paasimpressie

Hoe gaan we dit jaar de Pasen weer eens vorm geven? Elk jaar een leuk thema met oude gebruiken en spulletjes. Het lijkt soms wel kerst.....is het niet met het eten, dan toch wel met de paasdoos open maken en onder het slaken van Ah...en Oh....van alles in je huis neerzetten, toch?
En hoewel iedereen zegt het sober te houden dit jaar, gaat dat toch heel vaak niet helemaal lukken, de commercie speelt er handig op in en je ik gaat er toch ook ongewild een stukje in mee.
We eten hier met Pasen geen bruine volkorenboterham met kaas.....
En de paastafel wordt met extra zorg gedekt, goed, er ligt niet heel xenos op en overheen, maar toch, tis anders dan anders, feestelijker.
Nou hoeft feestelijk niet slecht en ongezond te zijn, want dit haalden we bij de plaatselijke tuinders, ook helemaal Pasen!
De allereerste lambada aardbeien!en niet te vergeten, de eerste kassperziebonen  joepie! De laatste appeltjes zijn hier opgegaan van de week, en nu gaan we over op de zondagse sperziebonen  ben ik saaie en voorspelbaar of niet?
Als toetje een triffle gemaakt van mascarpone, kwark en advocaat, en die lambada,s dan he.Deze zéér toepasselijke tekst vond ik op het net, en die ga ik er maar eens inhouden,want eerlijk is eerlijk, iedereen die hier spontaan komt, gaat met "behaarde billen" naar huis....als ik het van tevoren weet zuig ik uiteraard eerst alle stoelen!
Is er nog tijd om een steekje weg te prikken? Ja hoor, ook nog.Die schapen van de vorige keer moeten ook nog een huis en haard hebben......
Er is zelfs nog tijd om een ander steekje weg te prikken, ben bezig aan een berenvestje van een patroontje van Bep, maar met hulp van de "Hulptroepen uit Hengelo" kom ik er wel uit, breien ben ik, zoals jullie weten, zo onhandig in, ik zie het gewoon niet hoe het moet komen,maar ik wil het zo graag kunnen.......
Vandaag 1 April, groot feest in Brielle waar de Spanjaarden werden verdreven door de watergeuzen, misschien ga ik wel even kijken als het niet te koud is met de fiets,  in elk geval doen we aan één traditie zeker niet mee.......we gaan NIET naar de meubelboulevard!Fijne tweede paasdag allemaal.

23 opmerkingen:

  1. Je paastafel ziet er feestelijk uit. MM die aardbeien ook. Wij gaan wat wandelen en ook niet naar een meubelboulevard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk allemaal, nee wij gaan ook niet naar de meubelboulevard. Heb je nog wel mee gedaan wat iedereen volgens het nieuws heeft gedaan de BELASTING papieren in gevuld?
    Leuk huis voor de schapen en vestje ziet erop patroon al leuk uit, succes met het maken.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een feestelijke paastafel heb jij gemaakt, gezellig hoor.
    Hier was het ook heel gezellig 's morgens met de kleinkinderen paasontbijt en 's middag met de rest lekkere hapjes, gezond en ongezond op tafel.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke paastafel ,je zou er maar aan mogen zitten ;)
    Dat van die haren is hier ook gekend maar dan in de vorm van hondeharen. Het geeft aan dat de lente op komst is want ik moet véél stofzuigen :)
    Fijne paasmaandag, liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat zien die eitjes er leuk uit , om zo in te happen. Wij hadden een soort paasbrood gevuld met gekruid gehakt en een hardgekookt ei erop, dit in bladerdeeg verpakt. Gekocht bij een lekkere bakker, even in de oven en dan smullen maar. Een gerecht van de streek is het. Ook is het hier met pasen wijnmarkt. In onze streek wordt op kleine schaal een AOC wijn geproduceerd. Op de wijnmarkt staan alle streekvignerons en ook een paar van verder weg. Er is natuurlijk ook van alles eetbaars te koop; Dus gingen we met een paar dozen wijn en nog meer lekkers naar huis. Voor ons ook geen meubelboulevard!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook hier geen meubelboulevard hoor. Nooit gedaan met feestdagen. Er zijn nog zoveel andere dagen in het jaar als het zou moeten.
    Leuk dat countryhuisje. En met breien komt het vast goed. Ziet er indrukwekkend uit. Paastafel ziet er ook goed uit hoor.
    Fijne dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha, hier ook een speciale tafel en dan vooral met het ontbijt, al jaren ladingen eieren (niet geverfd) en dan natuurlijk vers gebakken boordjes en ook veel fruit, dat geeft zo'n heerlijk lente gevoel! Nu die steekjes van jou zien er puntgaaf uit en wat een bijzonder huis wordt dat! Geniet van je dag, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een vest voor Beer. Wat leuk.
    En heerlijk he die verse voorjaarsgroente en fruit.
    Hier komt elke 14 dagen de streekbox met lekkernijen . Steeds weer een verrassing wat er in zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hihi, ik heb ook een traditie: absoluut niet naar een meubelboulevard....
    wat heerlijk zeg, die aardbeitjes, het water loopt me in de mond. En je gevulde eieren, die vindt ik helemaal geweldig, ga ik proberen te onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hahahaha,... nee wij gaan ook zeker niet naar het woonboulevard,..

    In een ver verleden moest ik altijd werken op deze dag,... op het woonboulevard,...

    kijken, kijken, niets kopen,....
    Vervelende kinderen die veel liever zouden zijn in de speeltuin!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie paastafel. Hier wordt geen pasen gevierd dus ook geen paastafel :-)
    Je breiwerkje ziet er weer superleuk uit en het huisje wat bij de schaapjes hoort ook !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Your little applique cottage is so cute, perfect for completing your quilt.

    No joke "Happy April Fools Day"!!!!

    :) Carolyn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. leuk versierd de paastafel en mmmm die aardbeitjes. Het huisje wordt ook erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. nou wij komen er net vandaan, was er nog nooit geweest.
    Het was koud, maar de zon deed zn best dus niet geklaagd.
    En het was erg leuk.
    En ook in huize anneke geld niet in pak 1 aan komen zonder aanmelden, want met 3 katten en een hond hou je het echt niet haarvrij ;-)
    Fijne paas avond nog

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een gezellige, sfeervolle Paastafel, met alle lof voor de geinige eitjes! Heb ook van die aardbeien gekocht, maar het waren niet zulke hele
    lekkere (terwijl er toch "smaakaardbeien" op stond),
    want best nog hard en beetje zuur. Maar goed, het
    begin van het voorjaar is er... Wat een lief brei-
    werkje heb je op de pennen staan.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geweldige eitjes! Wat zijn die leuk/grappig. Gezellig hoor zo'n paastafel.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een heerlijke paastafel! En dat breiwerkje wordt vast helemaal goed.
    Leuk huisje krijgen de schaapjes.
    Groetjes van Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een gezellige paastafel, met die mooie eitjes komt het vast goed bij jullie............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Your Easter dinner looks incredible! Very springy and cheerful.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Geweldig die gevulde eikuikentjes!
    Dat vestje gaat wel lukken, is zo leuk.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  21. oeps dan kom ik niet op visite. Ik vind katten leuk maar ben extreem allergisch.......

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.