Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 29 april 2013

Tuin bijpraatje

Ondertussen hebben we het alleen maar over het koude voorjaar en snakken we naar ieder zonnestraaltje, maar de tijd gaat gewoon door, en niet alleen de tijd, de natuur ook, al is het dan allemaal wat later dan weleer en hebben we de aprilmaand al nagenoeg achter de rug.
De prunus op de camping doet zijn uiterste best en hij is de eerste van alle bloesembomen die we hebben staan.De Ribes die anders al in maart bloeit komt ook razendsnel kijken als de zon komt.
Het is soms best heel aardig, maar je kan ook nog heel goed een vestje aan als het fris is en de zon achter de wolken verdwijnt.
Op het gevaar af dat jullie denken, heb je haar weer met die "vessies"......Daar komt er weer één, een Vest, gebreid van eigenste handgesponnen wol Navajo getwijnd voor de kenners ( driedraads) Nu ga ik me wagen aan sokken breien. Boekje gekocht, en vijf veredelde satéstokjes  ik moet zeggen dat ik het tot op heden veel makkelijker vind om daar sate aan te rijgen #$%@&%.........maar zoals met alles, het zal vast wennen en dan vliegen de sokken van de pennen (mag ik hopen.....)
Deze bloemen breiden zich tot ons grote genoegen ieder jaar weer fors uit. Wij denken dan maar, overal waar een bol of plant staat, staat geen brandnetel of heermoes, toch mooi meegenomen.
We hebben trouwens twee nieuwe bewoners, of beter gezegd, bewoonsters er bij, twee helemaal schattige kipjes.Zoonlief wist niets voor zijn verjaardag, tevreden kind, waar vind je het nog? geen ipad, iphone, ipot of hoe het allemaal mag heten, nee, hij wilde heel graag twee kipjes er bij! ( bof ik even met die eieren straks....)Het zijn jonge zilverpel Wyandottes.
Het is best wennen voor ze, want we hadden nog twee volwassen Wyandottes en een haan, en dan moet de rangorde weer bepaald worden, en geloof mij maar als ik zeg dat die schattige kipjes elkaar volledig naar het leven staan, dus daar hebben we het gewoon druk mee.Wie het helemaal niet druk heeft is "Beest"
Moet je hem hier nou zien liggen genieten op de pas gespitte grond, toch nauwelijks verschil van kleur? Die grond is dan opgewarmd door de zon en daar is tie gek op........Hier is de grond nog kaal, maar in de kas groeit het dat het een lieve lust is, heerlijk!een belofte zou vriendin zeggen.
En zo vliegen de weken voorbij, ik moet weer naar de kapper, en ik wist toch zeker dat ik daar twee weken geleden ook al was......ehhhhh, nou ja......na een blik in de agenda, en nog eens goed kijken en bladeren, waren het er toch echt zes!Te erg.....
Qua quilten heb ik achterkanten gemaakt voor Mrs. Grey en de tumbling blocks en die laatste ben ik aan het oprijgen, die ga ik met de hand doorquilten.
En hoewel ik niet overdreven koningsgezind ben, is de kroning van de nieuwe koning toch wel heel bijzonder en vind ik Juliana wel een lieverdje......Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg, no nonsens, geen vakantiehuizen in Mozambique, gewoon, gewoon, en daar hou ik wel van.
Dus toen ik dit blikje zag kon ik het niet laten staan, en deze beker is uit de collectie van mijn moeder. Iedereen een mooie k(r)oningsdag morgen! Geniet er van.

24 opmerkingen:

  1. Jeannet wat mooi als alles bloei en groei,groetjes irena

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh Jeanet, je hoeft die sokken toch niet op die sateprikkers te breien? Doe ik ook echt nooit!!! Hopeloze dingetjes vind ik het, nee, ik brei ze gewoon op mijn ouderwetse lange naalden! En.. waarom niet, toch? Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is de natuur nu mooi.
    Geniet van Koningsdag morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. waarom gebruik je geen rondbreinaalden van 20 cm? Dat is ook een gepriegel, maar een stuk minder dan met 4 aparte sokkenbreinaalden.
    Heet je poes echt Beest? Hoe ben je aan die naam gekomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie tuinfoto's. En wat een leuke kippetjes. Ik brei sokken op 5 kleine naaldjes hoor. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook hier begint er 'eindelijk' leven in de tuin te komen, heerlijk, als nu de temperatuur nog een beetje zou willen meewerken ;)
    Fijne koningsdag morgen, leuk vind ik al die oranje-gekte wel, dat kennen wij Belgen helemaal niet en dat vind ik best een beetje jammer.
    Liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. nu nog wat meer drukte op de camping en het kan niet beter! leuke dag morgen, neem een warme chocolademelk uit je schitterende beker op het koningspaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk he dat de natuur toch lekker zijn gang gaat. Wat een mooie kippetjes. En wat een schatten van je moeder.
    groetjes
    Geke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. leuk al die foto's. Succes met sokken breien, ik brei ze op de rondbreinaald, patroon staat op mijn blog, mocht het je wat lijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik had echt nooit gedacht dat jij zo aan de brei zou gaan. Leuk!!!
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke kippen !! En dat vestje is weer schattig. Gaat vast goed komen met die sokken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat leuk die groente in het kasje, staat er fris bij! Vestje vind ik ook goed gelukt. Gezellig werk hé breien? Heb ik toch altijd gezegd....

    Mooie dag morgen, lieve groetjes Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk zeg, een tuin die tot leven komt. Wat een lief vestje. Mooie kleurtjes ook. Dat boekje van die sokken herken ik, ik heb destijds de versie van teen tot boord gekocht. Dankzij dat boekje heb ik mijn eerste sokken gebreid. Ook op de sateprikkers. Dit jaar een cursus gevolgd om 2 sokken tegelijk te breien. Ideaal, dan duurt het bij mij geen weken voordat sok 2 eindelijk gebreit wordt en zijn ze tenminste allebei even groot. Dat gaat trouwens op een rondbreinaald, vind ik zelfs nog fijner dan de sateprikkers. ..... Succes, laat je af en toe de tussenstand zien?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlijk he om de tuin tot bloei te zien komen en alle tijd probeert in te halen. Wat een mooie kippies zeg en je blokjes quilt vind ik geweldig.
    Leuk om nu van je eigen gesponnen wol te breien, lekker vol houden dan maar, komt vast goed.........liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat is de natuur mooi hè op dit moment. Bij ons staat ook de kers in bloei, de appels komen eraan en de kweepeer ook, die laatste is zo mooi , echt een plaatje.
    Wat een schattige kipjes zijn dat. En die koningsgekte ...... ik ben helemaal niet koninggezind en dan al die gehaakte kroontjes en gebreide Alexen...niet te geloven. Wij hebben geen televisie dus het gaat morgen helemaal aan ons voorbij. We hebben wel getekend voor de petitie dat de koning ook gewoon belasting moet betalen net als iedereen.....
    Hier vind je de link......http://www.hetsalarisvandekoning.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk vestje en succes met de sokken.
    Jullie ook heel veel plezier morgen.
    Wel weer een hele mooi quilt de tumbling blocks.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  17. You keep very busy! Looks very productive.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het enige wat ik heb is een oranje sjaal, die ik al jaren heb en een blikje met de prinsesjes (de inhoud heb ik al verorberd!) en toch ben ik van plan morgen te kijken en te genieten!
    Het vestje is schattig en de kippetjes ben ik helemaal weg van, helaas hebben wij geen ruimte voor kippen en haan, ben bang dat Tara al genoeg herrie maakt voor de buurt! *Ü*
    Geniet van je heerlijke ruin, bloemen en groente Izien er zalig uit!) knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuk vestje , en een goed plan om sokken te breien is een beetje verslavend o zo leuk.

    Groetjes van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Waarom wilden mijn kinderen geen kippen? Dat vind ik
    zo jammer, en wat een pracht-wens van je zoon, zulke
    mooie kipjes! En pas maar op, dat je niet toevallig
    op beest gaat staan, hij heeft echt een schutkleur.
    Veel succes met je sokken! Het is in het begin even
    doorbijten, maar later wordt het gewoon meditatie,
    sokken-breien (en er zit niets zo lekker als zelf-
    gebreide sokken). Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  21. hahahahha nou jeanette ik hoop dat je echt kan wennen aan die sate stokjes, ik gebruik ze tot nu toe alleen echt voor sate!!!!!!
    Ik brei al vanaf mn vijfde op gewone pennen en ik moet zeggen heb al menig ander naaldje gekocht en ondanks mn zere handen af en toe en polsen en nek ik zweer bij mn lange nlden.
    Het gaat gewoon sneller, ik vind het op die andere echt maar een geprol ;-)
    hihi succes en ik zie de sokken wel voorbij komen. groetjes anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Sokken breien is voor de echte knappers! Kunstig hoor. Ik begin niet eens aan recht/averecht........ Of aan moestuinen......., maar fietsen! Leuk! Dus dank voor t lekkere tochtje, ik "zie" je vrijdag weer. Ben benieuwd, hier gaat t werken weer beginnen. Fijne dag, geniet van de zon.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een mooie tuinfoto's. Heerlijk dat alles aan het uitlopen is en in de bloei raakt het wordt voorjaar en nu echt. En dan Beest heerlijk zo rollen in het zand. Leuk vessie en de sokken als je maar lang genoeg oefent gaat het vanzelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Everything is so colorful and lovely Jeannet!! Great quilty things and your garden looks scrumptious!

    I am sad, all our flowers and trees and bushes are blooming out and it is supposed to freeze hard tonight......wah...wah.....I want to cry over the pretties being destroyed!!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.