Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 20 mei 2013

Over Sokken en shawls

Eigenlijk zou je er niet aan moeten denken om het in de lente ( ! ) over sokken en shawls breien te hebben, maar de temperatuur is van dien aard dat het helemaal niet gek meer is.Ik heb zelf mijn wollen bedsokken weer uit de sokkenlade gehaald, bevalt prima! en Sieneke heeft haar vestje van Rowan wol ook weer aangetrokken.
Want daar gaat mijn blogje over, over wol van het prachtige sfeervolle merk Rowan, waarvan het een feestje is om mee te breien.
Ik heb een nieuw boek van Rowan gekocht, zoooooo mooi, zoooo sfeervol, het is een plezier om er steeds weer door te bladeren.
Zelfs als je niet kan breien, en helemaal niet van sokken houd, dan zou je toch spontaan smelten bij het zien van dit soort sokken aan een kledinghaak.Dit wil ik ook hebben hangen boven mijn houtkachel.
Of anders deze wel, de plaatsjes stralen een heerlijke huiselijke gezelligheid uit die me bijzonder aanspreekt.
Van deze mooie aardkleuren wordt ik helemaal blij, Rowan wol is een beleving, je legt het boek op tafel, bladert er af en toe in en mijmert weg.......
Weg over Ierse en Schotse velden en IJslandse oorden, Noorwegen,landen van schapen, van golvende velden,van wol, van brandende houtkachels en pruttelden stoofpotten,van puur natuur,
Daar waar het leven echt geleefd wordt.De kleuren inspireerden me in elk geval al wel om wat lapjes in die tinten bij elkaar te zoeken.
Dit is toch helemaal de sfeer? Ineens wist ik het, paars en donkerrood, daar moet je nou een rowan boek voor in bladeren.En misschien dit poppenquiltje? In die Ierse kleuren.
Met mijn eigen sokkenproject is het overigens nog niet zo bar goed gesteld, wel jammer, want ik wil natuurlijk die mooie Rowan sokken kunnen breien.
Ik zet dapper door, en bezin me op een rondbreinnaald  misschien is dat een betere optie, maar waarom verkopen ze dan nog deze veelgeprezen satéstokjes? Er is ook nog iets verdrietigs;Gisteren stond op de blog van Ansje te lezen dat het einde voor haar nabij is na haar vreselijke ziekte, dat deed me heel wat, zij heeft mij tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn moeder heel erg gesteund, dat schept toch een band.En ook al weet je dat het er aan komt, je verwacht het nooit, ik ben er in gedachten veel mee bezig.

22 opmerkingen:

 1. Zet 'm op Jeannet, die sokken gaan lukken!
  Je zet wel een heerlijke herfst sfeer neer, maar ja, de weersverwachting is ook herfst!
  Veel plezier met breien en je mooie quiltje,
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook niet zo'n ster in sokken breien, maar met zo'n boek als voorbeeld....
  Ik las het ook gisteren van Ansje en ondanks dat je wist dat er niets meer aan te doen was, overviel mij het toch, maar wat een dappere beslissing, echt Ansje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom loop ik altijd met een grote boog om de breiwinkel.
  Rowan heeft zulke mooie wol en het breit zo heerlijk.
  En als ik de kleuren zie wil ik weer naar Ierland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig dat Rowan boek; Ik heb er ook een paar. genieten!! Ik kende Ansje niet maar las met koude rillingen haar afscheidspost. Wat een GROTE vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn dat prachtige sfeer foto's van sokken. Je krijgt gelijk zin om te beginnen. Mooie kleuren! Waarom de sokken-breidnaalden nog te koop zijn? Omdat je bij de meeste breiwinkels nog geen sokken-rondbreinaalden kan kopen voor sokken. Ik heb ze ook via internet moeten kopen. Niet iedereen doet dat. Ze kopen gewoon de ouderwetse sokken-breidnaalden, maar als je eenmaal met de sokken-rondbreidnaalden gebreid hebt wil je niet anders meer. Ze zijn zo handig en je breidt er veel sneller mee.
  Sterkte met het verlies van Ans.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig boek en mooie lapjes in geweldige kleuren.
  Ansje doet ons allemaal iets, ik hoop dat ieder die haar kende de kracht vindt dit grote verlies te verwerken.
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me heerlijk om te doen, maar ik moet altijd de mooie echte wol laten liggen, want ben daar allergisch voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kende Ansje niet maar was ook even stil toen ik haar blog las.
  Je hebt prachtige kleuren gekozen voor het quiltje en de sokken.......prachtig. Ik heb nog nooit een boek van Rowan gezien maar ga er zeker naar uitkijken.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Donkerrood met paars, apart, maar het lijkt me heel mooi zo bij elkaar.
  Het boek ziet er mooi uit, hoewel ik niets met sokken breien heb.
  Maar mooie foto's zijn altijd leuk om naar te kijken.
  Dat heb ik nou met het boek van Di Ford.
  Het ligt op de tafel, en af en toe bladeren.... zucht... en genieten...
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zijn ook mijn favoriete kleuren. Lekker warm met een paar sokken aan (gebreid door mijn "surrogaat/buurvrouw/moeder") ga ik zo ook maar eens verder prikken aan een paar projectjes. Ik heb mijn appel boompje in bloei zien staan, anders zou ik zeggen dat we in de herfst zitten....
  Ik ken Ansje en haar blog niet, (las het net voor het eerst) wat een triest bericht. Daar wordt je stil van.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie sfeer foto's :-) Vind die rode en paarse lapjes bij elkaar enig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellige sokken! Tja, met dit weer gaan ze nog goed van pas komen. Je lapjes zijn super! Ben benieuwd wat je ermee gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk mee genoten van je boek, wat een mooie plaatjes he. En sokken breien op die naaldjes is zo heerlijk, die kleine toertjes zijn zo klaar. Maar het patroon van sokken vind ik zo moeilijk zeg. Met hulp en uitleg een paar gebreid en toen weer een paar zelf, zijn de sokken verschillend, ggrr, ligt weer jaren stil, jammer he.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zet net de computer aan en lees het verdrietige
  bericht over Ansje. Ik ben er stil van, misschien
  helpt iets zachts beethouden nu...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ken Ansje niet, maar ben wel geraakt als ik lees wat ze schrijft.... Wat moeilijk...
  Hoe dubbel kan alles dan zijn, he?
  Dan echt maar genieten van alles wat het leven en onze prachtige hobby ons brengt..
  Zo geniet ik ook zo van je prachtige verhaal over het Rowan-boek en de kleuren van je poppenquiltje; wat een plaatje! En die saté-stokjes: sorry, klaar voor de prullenbak, vind ik... Ik kan dat alleen maar met de "echte" pennen....
  Geniet van je lieverds en je hobby; en van elke dag die ons gegeven is eigenlijk... Sta ik toch misschien te weinig bij stil....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beautiful! They do look very cozy indeed.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige sokken en stoffen Mooie sokken ben je aan het breien en inspiratie krijg je zeker wel van zo'n prachtig boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een aanvulling kan me voorstellen dat je in gedachten met deze dappere dame bezig bent. Heel veel sterkte gewenst om dit een plekje te kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik brei niet, maar met dit weer kan ik zo heerlijk genieten van je blog over wol en andere gezellige dingen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Sterkte met het verwerken van het overlijden van Ansje. Ik ben nog erg nieuw op het gebied van quilten en had nog nooit over haar gehoord of gelezen, maar zo te lezen was ze een dappere vrouw en goed quiltster.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. je kan ook kortere bamboenaalden pakken, 15 cm, dat vind ik prettiger. Ik vind een rondbreinaald maar niets. Maar ja het is allebei wennen. Je hebt gelijk, zo'n boek van rowan en al die kleuren dat geeft een hoop inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ze zien er ook zo geweldig huiselijk, easy en comfortabel uit al die sokken! Maar die missy grey quilt...wat een plaatje is het geworden Jeannet!!!! Waar had je dat patroon vandaan, dat kon ik niet terug vinden in je berichtjes hierover. Fijne zondag van mij

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet