Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 13 mei 2013

Van alles wat

Het leven is dat wat je overkomt, terwijl je andere plannen had......Daar hebben we denk ik allemaal wel eens last van.Ik val momenteel in de prijzen en ik zal het er mee moeten doen.Mijn (horror) knie was is niet helemaal blij met het fietsen op de Veluwe, zacht uitgedrukt..........
Ik ben dus de afgelopen weken heel veel thuis geweest, nou zijn er ergere plekken om te vertoeven als het leven even niet gaat zoals je wilt, dat scheelt.Dit heerlijke tijdschrift is altijd weer goed voor genieten in de tuin.
Leven in de natuur.......daar is hier geen gebrek aan, het is prachtig rondom het huis. Er stond een geweldig leuke reportage in van een hippe camping, Mmmmm, zo leuk om te zien, ergens op een eilandje bij Amsterdam, het goede van twee werelden.
Het is ook weer aardbeientijd, maar daarin ben ik toch een tikkeltje verwend merk ik, deze aardbeien komen van de super, Hollandse harde zurige bolletjes......nee, dan de echte lambada,s.....die zijn hier te koop bij een tuinder, als je die eenmaal geproefd hebt.....groot, zacht en superzoet.
Helaas moeilijk te verkrijgen in de winkels vanwege hun kwetsbaarheid.
De tuin is een plaatje,bloesems in alle kleuren en tinten, prachtig, maar wat gaat die lente snel, dat komt vast omdat het zo laat op gang kwam door de kou en nu een inhaalslag maakt, voor je het weet is het voorbij, dat ervaar ik dit jaar voor het eerst eigenlijk, of zou het al weer de leeftijd zijn?
Een mens moet zich af en toe verwennen......al kan je dan niet lopen, gelukkig is er het internet en de TNT......daar vond ik deze prachtige oude sobere Franse pot, dat vraagt om een bloemetje, ik zag het plaatje meteen helemaal voor me.
Helemaal super op de oude Franse tafel in de keuken, wat kan je toch genieten van bloemen in huis, héérlijk!Ik zag ook een leuk quiltproject voorbij komen bij Sandra, ohiostars, altijd een leuk thema, ik denk dat ik daar ook nog maar weer eens aan meedoe, ehhh, had ik al niet een heel stapeltje liggen ergens?
Dat wel ja.....jammer genoeg hebben ze niet de juiste maat, deze zijn 4 inch en die van Sandra 8 inch.
Ik heb er al één gemaakt, even nadenken of ik er mee door ga.Ohio star is altijd wel een erg leuk patroon.
Nou, in elk geval deze mama verwennen met deze G*E*W*E*L*D*I*G*E lieve cadeautjes! Wat een verrassing en wat is er goed over nagedacht.
Die weet in elk geval wat een oud mens met een stijve knie toekomt.........Twee scrapzakjes, helemaal geschikt voor het project wat ook nog niet verder gevorderd is dan vier.
De twee weken vakantie zijn al weer voorbij, Op naar de Pinksteren, met hopelijk beter weer dan afgelopen weekend, want hier leek het af en toe wel herfst met die harde wind en regen, het leverde mopperende kampeerders op........maar heláás...de zon kan ik er nog niet bij verhuren.
We zullen het volgens weeronline hier heel de week mee moeten doen....De houtkachel is al weer aan.Goed quiltweer.

21 opmerkingen:

  1. Oh Jeannet ik hoop dat je knie gauw wat mobieler wordt,ik zit ook graag thuis,maar wel mobiel,nou prachtige cadeau's ,genieten is het voornaamste,veel liefs irena

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer van je knie. Wat een leuke cadeaus heb je gekregen en je sterretjes zijn erg leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allerlei soorten sterren, blijven leuke patronen. Sterkte met de knie, lastig hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een ellende zo'n knie die dwars ligt!!! Ik gebruik ook van Weleda die zelfde geur, zo heerlijk!! Zo'n zoon zou ik ook wel willen , echt met liefde en zorg een pakketje samengesteld.
    En dat je die pot niet kon weerstaan dat begrijp ik wel.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die knie weet wat, bij mij ging het redelijk door de injecties, maar als je dan zo dom ben om te vallen, dan weet je daar helpt geen enkele injectie tegen.
    Leuke sterren ik heb er jaren geleden een quilt van gemaakt voor mijn kleinzoon, inmiddels bijna 18, maar nog steeds verknocht aan zijn quilt ;-)

    We moeten het maar doen met dit herfstachtige weer en hopen dat het hierna echt lente gaat worden.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie cadeaus heb je van je zoon gekregen. Inderdaad goed over nagedacht. Soms verlang ik ook terug naar die ouderwetse aardbeien en ander fruit. Zeker na een doosje Spaanse aardbeien, waarop stond "zoet en zacht", maar die "zuur en hard"waren. Zelfs de vogels in de tuin lieten ze liggen.
    Groeten, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie cadeaus van je zoon daar kan je wel wat mee je laat weer hele mooie foto"s zien alleen hopen we maar op beter weer

    Groetjes Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sterkte met je knie. Je verzameling sterretjes is prachtig. Wat een mooie kleuren lapjes zoek jij toch altijd weer bij elkaar! En je zoon heeft er ook goed kijk op. Je bent echt verwend!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier in La Douce France is het al niet veel beter!
    je sterren zijn mooi, je gebruikt weer zulke mooi stoffen. De stoffen cadeautjes zijn ook prachtig.

    Lieve groetjes, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat wist ik niet van je knie, vervelend zeg. Afleiding zoeken in de lapjes , tijdschriften en bloemen lijkt me een heel goed idee! De kleine ohio stars zijn ook mooi! En leuk alvast eén blok bij je te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Beterschap met je knie, Jeannet..... wat ben je verwend, hele mooie lapjes! Maak er iets moois van!
    Fijne dag, Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat jammer dat je knie het niet zo goed doet maar gelukkig kun je je ook anders vermaken. Je bent heerlijk verwend door je zoon met prachtige cadeaus. Je blokken en sterretjes zijn weer snoepjes en ja de tuinfoto's prachtig. En dan aardbeien die vind ik zo lekker ben dan ook blij dat ze er weer aankomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat jammer van je knie. Hopelijk is er in de toekomst nog iets aan te doen. Sterkte en beterschap voor je knie.
    Je hebt een mooi cadeau gekregen voor moederdag.
    Mooie tuinfoto's en de sterren zijn prachtig geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtige dingen laat je zien, zoals je Franse pot,
    je moederdagcadeaus (goede smaak!) en de Ohoi-stars.
    Die aardbeien had ik ook al ervaring mee, helaas...
    Veel sterkte en dat het maar snel beter mag gaan met
    je knie. Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat vervelend dat je knie weer opspeelt. Het weer helpt ook niet echt. Buiten is het inderdaad schitterend, ben net met de hond verregend. Maar het is zo mooi groen, met bloeiende bomen en het fluitekruid komt ook al weer. Je bent super verwend met mooie lapjes. Geniet van het goede om je heen, groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat mooi die sterren Jeannet, misschien kun je de 4"en 8"combineren in het project, ze zijn te leuk om niet te gebruiken die kleine sterren!. Wat een prachtig boeket zo in die mooie pot, dat had je verdient hoor om de moed er in te houden! Sterkte met je horrorknie....(en het weer)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Sterkte met je knie ,ook ik heb er zon eentje ,soms niet kunnen fietsen ,en ja dan maar en paar dagen rust in huis ,met lapjes stoeien,geen straf hihi,

    Heerlijk om zo verwent teworden,
    Lees altijd graag je blog ,

    Groetjes,sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je kunt ook gewoon meedoen met je kleinere sterren natuurlijk! Ik hou ook heel erg van Ohio stars ;-)... Mijn handen jeukten om mee te doen, maar toen... bedachten we een project voor het nieuwe seizoen en daar moet ook voor genaaid worden ;-). Sterkte met je knie, gelukkig heb je die voor je hobby niet nodig...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heeeeerrrrlllliijk die sterren! Ben gek op sterren! Maar ik ben (en blijf) sterk. Heb hier nog zoveel liggen wat af MOET! Succes met de knie!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Net als Hubertine blijf ik sterk en begin er niet aan.
    Je kan natuurlijk je kleine sterren pakken en dan nu de zandlopertjes er in die maat tussen doen.
    Heb je dezelfde quilt alleen wat kleiner, leuk tafel kleedje.
    Sterkte met je knie.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.