Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 24 juni 2013

Purple poppenquiltje

Zo af en toe heb ik het opeens, HET....het paarse gevoel, ik zie overal paars langs komen, en ik blijf het een prachtige, doch ook wel een wat moeilijke kleur vinden.
Moeilijk in het interieur, in mijn kleding, maar toch pak ik heel vaak paars als ik bv een Rowan wolletje koop.
En ook als ik een mandala teken is het heel vaak iets met paars.
Of het welbekende doosje der doosjes vol paars, het is hier al meer in beeld geweest en het raakt steeds voller,ik geniet er al járen van en durf er amper in te knippen, "so sonde"........Maar daar heb ik nu toch maar eens verandering in gebracht......
Van elk paars stofje is een klein stukje afgeknipt, zodat het beeld van dat beeldige doosje niet al te verstoord zou raken.
En tja....al die heerlijke paarse stukjes moeten ook nog tot iets leiden natuurlijk.Eerst nog even een mooi paars bloemetje uit de tuin laten zien, en lekker dat ze geuren.....blauwe regen mmmmm
En? Herkennen sommigen van jullie het al?
Het poppenquiltje wat kris voor Gerda en Petra heeft gemaakt voor hun verjaardag naar wat ik begreep, en wat nu in het boek staat.
Ik zag het helemaal voor me in Paars!Wat een leukerdje weer om te maken. Er komen op de hoeken wel heel veel puntjes bij elkaar, en ik kreeg de tip van Tineke om ze plat te strijken! Hoe kom je er op? Ik niet hoor, als het eenmaal in mijn systeem zit dat je naadjes naar één kant strijkt dan weet ik van geen wijken.
Maar het werkte wel perfect, mooie hoekaansluitingen en geen dikke naden op de kruisingen.dus: Tineke, nogmaals bedankt!Zo zie je dat je nooit te oud of te goed bent om wat te leren. En toen kreeg ik zomaar van iemand die altijd mijn blog leest dit pakketje in  de bus!
Mooie intense kleur paars met groen, en nog wel van mijn lievelingsgaren, Noro of Rowan, allebei prachtig, ik was echt even sprakeloos, zie het maar als een give away zei ze......Is dat dan bijzonder of niet?en over bijzonder gesproken......
We hebben elkaar jaren geleden ontmoet via de quilthobby en het klikte heel leuk op een gezamenlijk quiltweekend, dus zaterdag kwam Annelies vanuit Friesland 250 km aangereden voor een gezellig daagje aan zee.....en ze bracht de echte Friese oranjekoek mee.....Mmmmmmm
Maar of ik haar nou weer aan het quiltersgilde toe kan voegen....mwah.....We hebben trouwens wel paarse aardappeltjes gegeten, truffelaardappeltjes, om in het paarse gevoel te blijven.Fijne week iedereen, begin van de zomer, regenachtige maandagmorgen...........Brrrr

26 opmerkingen:

 1. Prachtig al dat paars !!!
  er zijn zoveel tinten..zo mooi...(ik zal mijn paarse hexjes weer eens pakken..;0)..)
  en wat is je quiltje mooi geworden!!!!
  en dan zie ik de foto van Annelies...wat leuk haar weer te zien..( quilt ze echt niet meer??)..(volgens mij was ze toen heel druk met haar hondjes??)
  Wat hebben we toch een heerlijke hobby hé...
  Fijne dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha te grappig we hebben op dezelfde dag een zelfde thema. Doosjes die zo mooi zijn met de lapjes die erin zitten dat knippen niet is toegestaan. Je quiltje is enig, moet ik die dan ook..... Zal leuk op de keukentafel staan. Vakantie projectje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk he? Allemaal paars en dan zo verschillend.
  Doe maar dikke sokken aan de komende dagen want het is nu toch wel even herfst.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh my... The purple doll quilt is magnificent! Beautiful, inspiring work.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk herkenbaar logje met lekkere lapjes en een mooi quiltje en een gezellige ontmoeting. Ik moest bij de wol meteen aan het norovirus denken. Ik hoop dat je dat niet in huis hebt gehaald, haha.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. You're on a purple mood!!!!!! I love your doll quilt very cute and all your wool are fantastic!!!
  Here in the french alps the weather is very cold. I just grab a cup of coffee and will work on my crochet cover (she's purple too).
  Hugs from France

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, mooi is paars toch, is eigenlijk ook mijn lievelingskleur!
  Jammer maar eigenlijk heb ik niet zoveel paarse lapjes, maar eens aan gaan werken
  Jouw quiltje wordt echt leuk, kan niet anders met al die mooie lapjes
  Groetejs Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vooral met de beige en bruinen vind ik paars een perfecte combinatie. Mooi is je quiltje. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is het een leuk quiltje geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk Paars logje, heb net de laatste paarse stof gekocht bij Cora en moet er kussenhoesjes van maken, maar misschien blijft er nog een snippertje over! Wat een leuk quiltje ga je maken, het is hier ook een wimmetje! Fijne week, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een snoepje !
  Ik heb over ruim 2 weken veeeeeel zon besteld

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk blogje, precies in mijn straatje!.. Bij mij komt er steeds meer paar in huis, paarse gordijnen, paarse stoelhoezen, paarse lappies. Ik heb nog een paarse bankhoes ( voor mijn ikea "plofbank") op mijn wensenlijstje staan. Misschien in het najaar toch maar eens aanschaffen..... En met witte en antieke meubels en een houten vloer kan het prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind pars zo leuk in de tuin. Het poppenquiltje is een schatje. Moeilijk om de schaar in mooie lapjes te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oei wat een mooi doosje met paars, en wat een leuk quiltje is het geworden, het lichte stofje in de rand is ook supermooi.
  Je begrijpt mijn kleur is paars hahaha

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ben ook verzot op paars,en wat voor moois laat je weer zien en zoveel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijke post om te lezen. Ik vind paars ook erg mooi maer moeilijk om te combineren met andere kleuren. Je "give away" is superleuk ... kun je weer sokken breien ;)
  Je quiltje is superleuk geworden in de paarse kleur !!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ben eigenlijk ook niet zo van paars, maar wat zijn die lapjes mooi!!!
  En wat heb je er een prachtig quiltje van gemaakt. Heel leuk opgelost zo, nu blijft het doosje in takt.
  En die schitterende mandala! Prachtig getekend en ingekleurd.
  Paars is eigenlijk heel mooi als ik het zo zie, als het maar een beetje "stoffig" is.
  Op les "mogen" wij de naadjes niet open strijken. Zal het toch maar eens proberen....
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Paars is een mooie warme kleur, maar ik vind hem in huis moeilijk te combineren, terwijl in de tuin de mooiste combinaties vanzelf ontstaan. Wat is het weer een mooi quiltje geworden en wat LEUK van dat cadeautje! Geniet er lekker van. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig wordt het poppenquiltje, en heel mooi in
  deze bepaalde tinten paars (ik vind niet alle paars
  mooi, maar deze reproduktie-paarsjes zijn echt helemaal geweldig!). Net zo mooi als de Rowan wol,
  die is ook super. En wat ben je verwend, met die
  mooie bolletjes Noro!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel mooi, dat quiltje! Vind paars ook lastig, bedenk er nooit wat mee, maar soms hou je het ergens bij en dan werkt het geweldig.
  En wat een gezellig bezoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een schitterend quiltje is het geworden... Tsja, paars... ik ben er gek op, Jeannet! Dat doosje van jou... geweldig! Ik ben al een poos bezig met de Civil War Diary Quilt en de blokken maak ik allemaal in het paars. Je wol is trouwens ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooie quilt, ik ben met ongeveer hetzelfde model bezig. Mooie wol.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ha Jeanette; bof ik even; Paars ik ook mijn lievelingskleur en nu zie ik allemaal mooie foto's met paars! Schattig dat poppenquiltje!
  Paars met groen, vind ik ook zo'n mooie combi- die wol is prachtig!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ja paars vind ik ook een moeilijke kleur! Mooi quiltje heb je gemaakt. Ik zag in het boek van 'Ootje' ook prachtige paarse quilts...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Love the color purple, too!!! Your first flower is fun one...We here in the U.S.A. call it the sider-wart plant! Great little quilt, too. Thanks for sharing, Jeannet...have a wonderful week end.

  Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. dat "so sonde"... gevoel ken ik.
  Maar wat maak je er weer wat moois van.

  Het hert in de tuin is ook iets om dankbaar voor te zijn... dat is toch elke keer weer een "verrassing"

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet