Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 21 juni 2013

Quilt and the garden

Quilts in and the garden.....wat een heerlijke combinatie is me dat toch. Ik ga er bijna in het Engels van denken.Het wordt een logje met twee verhaaltjes door elkaar.Want het leven is even zon,tuin en quilten.Ik ben bezig met een samplerquilt van 60 blokken van 8 x 8 inch en een mooi middenstuk.Ik schreef er al eens eerder over, geinspireerd door de Letters from Beltane Grange
Ik haal de patronen overal vandaan, ook uit dit boek, hier moet ik er acht van maken. Het patroon klopte echter achteraf niet helemaal, de vier vierkantjes waren te groot waardoor alle hoekjes werden afgetopt.
ZIJ bloeit weer volop tegen de voorgevel van het huis, ZIJ, ofwel, de Constance Spry, door de kou drie weken later dan anders, maar niet minder mooi, het is geen doorbloeiende roos, na deze bloei is het over, maar het is deze "grande dame" vergeven vanwege haar geweldige geur en prachtige bloemen!
Ik dacht eerst, ik maak een totaal ander blok..Gr$#^&%%....maar met hulp uit heel Nederland via het "Feestboek" en van vriendin J ben ik besloten om toch door te gaan, ik pas de vierkantjes aan. Maaaar......zien jullie het......heb ik er weer één verkeerd omgezet.....en die lichte punten hadden ook naar binnen gemoeten.........Tsssssss
Het is momenteel prachtig in de tuin, prachtig mooi, deze koekoeksbloemen komen vanzelf op, hoef ik alleen maar van te genieten.
Enfin, het moeten acht blokken worden, dus ik kan nog even oefenen....blok drie, Yessss, die klopt wel, zo zie je maar dat ik nooit bewust een fout hoef te maken, omdat alleen gods werk perfect is....dat komt hier gewoon zomaar vanzelf.
Ook zo,n mooie bloem, de irissen, fijntjes en intens van kleur, vroeger hadden we de lichtere, grove en geurende, dat was helemaal een beleving, daar moet ik nog eens achteraan om die weer te krijgen.
Als het goed gaat wordt een mens weer overmoedig en let minder op, want tis me weer gelukt! puntjes van de four patch staan weer niet helemaal zoals het hoort.En ik had er nog zo op gelet!! Ik maak deze blokken met de hand en zet later de negen blokjes aan elkaar.
En de inheemse gele lis hebben we ook in het vijvertje staan, ls tie bloeit is het voor mij echt zomer.
En wat te denken van deze pioenen.......te waus toch, 
De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ze uit de buurtuin komen......al vind ik het wel heel jammer.
En dan zijn dit voorlopig de zes blokken die ik af heb, ik heb maar een combi gemaakt van de lichte punten naar binnen en naar buiten.....wordt vast mooi, heerlijk om de stoffen te combineren en uit te zoeken, dit wordt wel helemaal mijn eigen quilt, dat zie ik bij Marcha ook zo vaak, vond ik zo,n leuk idee.Morgen bezoek uit het hoge noorden van Annelies,eens kijken of ik haar weer aan het quilten kan krijgen.........Vooruit,nog één laatste "buurbeauty"!!
Fijn weekend weer allemaal.

30 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een mooie blokjes weer!!!..en van die mooie stofjes..en mooie kleuren....Dat gaat weer een mooie quilt worden!!!...
  En dan de pioenen..prachtig hé...ik kreeg ze altijd van mijn vader...een paar pioenrozen..een takje spirea...en dan een vochtig stukje keukenrol om de stengels met daaromheen een stukje aluminium folie...dan droogden de steeltje niet uit tijdens de autorit...;0))
  Ik wens je een hele fijne dag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Navajo-indianen maken altijd bewust een fout in hun prachtige kleden. Dit doen ze om de fantasie er uit te laten ontsnappen, zodat iedereen het kan bewonderen. Een prachtige manier van omschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn weer prachtige blokken met prachtige stoffen!! Mijn pioenroos heeft dit jaar voor het eerst 3 rozen,.. jippie,..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige blokken en van die mooie stofjes en wat een mooie roos ik heb er nog geen een in de tuin

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie blokjes.
  Dat ze niet helemaal hetzelfde zijn maakt het lekker speels en iets waar je later steeds naar zoekt.
  Mijn pioenen staan nog steeds in de knop. We hebben nog maar weinig zon gehad hier in Friesland. Terwijl heel Nederland met 30 graden op apegaaien lag hadden wij nog maar 15/16 graden. En vanaf gisterenmiddag regent het hier ook.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat mooi om te lezen en te kijken
  ik ben met hexaons bezig een kussen te maken voor mijn schoonzus wat een mooie bloemen op de foto daar word je blij van quiltgroet Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De blokjes zijn prachtig en dan maar een klein foutje erin en het valt niet eens op, maar ik zo het toch veranderen, ben bang dat je er straks spijt van krijgt.
  Wat groeit en bloeit het allemaal weer weelderig bij jou, rondom genieten dus.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een mooi werk,en zo tussen de bloemetjes geweldig,wat is toch wereld mooi,veel liefs irena

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je gaat ze toch niet uithalen he!!!!
  groetjes anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie bloemen & mooie blokken (ondanks de foutjes, die niet opvallen als je er niet over geschreven had)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie blokjes zijn het uiteindelijk geworden. Het mooie weer is nu wel voorbij. Mijn pioenrozen zien er gelijk zielig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat toch weer een prachtige stoffen; daar heb je toch zo'n gevoel voor! Elke keer zijn het weer plaatjes!!
  En je bloemen...... wat een genot om naar te kijken, he?!
  Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke bloemenpracht! En wat heb je weer mooie blokken gemaakt; sterren zijn toch zeker mijn favoriet. Geniet van je tuin want die is prachtig volgens mij! Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Very nice bloom and very nice quilt beginning!!!!!
  Have a nice and great weekend.
  Hugs from France

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zie je ze 👀 ? De Quiltpolitie? Ik niet!... Dus lekker laten zitten alle 'voutjes'. Dat maakt een quilt voor mij alleen maar mooier en boeiender om naar te kijken! Net zoals alle pracht in de tuin. Ik zou zo graag ook pioenrozen en stokrozen in mijn tuin willen, maar ze doen het niet... Heb nu nog een keer een nieuwe pioen erin gezet, en ik dacht dat het aansloeg, maar het ene knopje is afgestorven. Hopelijk volgend jaar....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige foto's van de bloemen in volle bloei (en
  die pioenen uiteraard mijn favoriet, al staan ze dan
  bij de buren). Je blokjes worden al minstens even
  mooi.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het was weer genieten van je blog en de foto's. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een prachtige bloemen hebben jullie (en de buren) in de tuin!
  Die koekoeksbloemen, daar ben ik zo gek op, had er zoveel vroeger in de tuin, maar opeens wilde het niet meer en bleven ze weg, net als mijn duizenden vergeet-me-nietjes.
  Zo gaat dat in de natuur, die volgt zijn eigen weg.
  Net als jij met je blokken.
  Ze zijn erg leuk, en ik vind het nog best een hele kunst om ze per ongeluk allemaal verschillend te maken hoor.
  Maar dat maakt het wel spannend.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het wordt wel heel speels zo, met die blokjes! Gek is dat he, soms wil dat gewoon niet. Maar het zijn prachtige blokken en een heel leuk patroon. En wat een bloemenpracht, genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtige tuin foto's en net zo mooie quiltblokjes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een werk en wat zien je blokken er mooi uit en als het jou niet stoort gewoon zo laten! Leuke stofjes ook! Gaaf al die mooie blommen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat ben je toch ijverig! En weer zulke mooie stofjes. Ik heb ook Constance Spry in volle boei staan En ze is weer moooooooooooooo! Ze staat vrij tegen een klimsteun met een Julia Correvon clematis erdoor heen. GENIETEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat worden prachtige blokken hoor, hele mooie kleuren. Heerlijk om te genieten van al dat mooi's he in onze tuinen...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je blokken zijn prachtig. Ik vind de kleuren zo mooi. Ik ben bezig met de NI ook in rood bruin met beige dat is zo mooi en warm gewoon genieten. Je hebt ook prachtige bloemen in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooie kleurtjes weer van je stofjes. En de Grande Dame....rozen blijven bijzonder. Ook bij ons zijn ze wat verlaat, maar de eerste knoppen openen zich...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een eigen draai geven aan een quilt. Dat maakt ze extra speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ohh wat lijk je dan op mij! Ha ha, dit gebeurd mij nu net zo. Zit ik echt heus waar stinkend mijn best te doen en dan nog draai ik blokjes om. Hopeloos, maar prima opgelost zo! Nog een aantal jaar en dan denkt 'men' wat was dat origineel en kreatief! Goed weekend, was vast gezellig met Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Your blocks are so sweet! Very charming really. Beautiful flowers in the garden too. Makes me want to try to smell them.:)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet