Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 10 juni 2013

Rondje Dreischor

Gisteren was er voor de tweede keer het creatief en cultureel rondje Dreischor in Zeeland, een rondje om deze kerk.Allerlei mensen stelden hun B&B of creatieve atelier etc open voor iedereen die belangstelling had.
Dreischor, O ja, wie zat daar ook al nog meer? Met haar leuke schattige winkeltje en een zus met allerlei lekkernijen? Uhhhh,Marcha natuurlijk! Die zit dan wel niet rond deze kerk, maar ver er vandaan was het ook niet.
En wat zag het er allemaal weer aantrekkelijk en smakelijk uit! Het lijkt op deze foto toch wel of beide dames zich laten inspireren door elkaar kleurtjes in de winkel? Het ene bordje hebben we leeggegeten, het andere bakje leeg gekocht.......nee hoor, maar zonder stof weggaan, jullie weten het, dat kan ik niet, er moet wat te winkelen in de eigen kast zijn!
Daarna in Dreischor zelf, het was er geweldig, zonnetje inmiddels strak aan een blauwe de hemel, windje, dat hoort gewoon allemaal bij Zeeland!
Het was heel sfeervol in en om de ring en iedereen deed hartstikke zijn best om zijn of haar "ding"te presenteren, het was overal koffie met cake etc.De Zeeuwse gastvrijheid ten top.
Je mocht overal in de tuinen kijken. Zeeland is voor mij toch ook synoniem met van die zwart geteerde schuren met witte raampjes.Mooi!
Via de Goemansstraat kwamen we bij Roosmarijn Lagerwei aan, héél erg leuk, wolletje, spinnen en weefgetouw, dat was natuurlijk helemaal wat voor mij.
Mooi geweven rolletjes op een tafel, en tja, wat te denken van het onderstaande plaatje.......
Jong geleerd is oud gedaan, offe.....zoals de ouden zongen, piepen de jongen.........Daar zat zoonlief met veel aandacht en verve achter het getouw! En leuk dat tie het vond, zijn mond heeft er nog niet van stil gestaan en mams is inmiddels in onderhandeling over een getouwtje voor een prikkie....SSttt.en tis echt alleen omdat zoonlief het zo leuk vind....*U*.........
Mooi plaatje aan de ring, zeventiende eeuwse straathoekpaal.Zie je de vroegere burgers en notabelen van het dorp al lopen in hun Zeeuwse dracht met een rieten mand aan hun arm voor de dagelijkse waren ?Die zijn er overigens in het Moderne Dreischor niet meer, er is geen bakkertje of winkel te vinden.
Zoals ik al zei was er voor de inwendige mens goed gezorgd, dit was op het terras bij het Museum Goemans allemaal te verkrijgen.
En geen Zeeland zonder molens, met deze wind was het een plaatje om te zien, de molen van Dreischor draaide op volle toeren, cultureel erfgoed, blijft boeien!Al met al was het een erg leuk en gemoedelijk middagje, veel tuinen en huizen gezien van mensen, veel inspiratie opgedaan, manlief gelukkig ook, overkapping bij ons huis......altijd handig als mannen ook mee  gaan. Iedereen weer een gezellige week!

25 opmerkingen:

 1. Wat een gezellige dag heb je gehad en wat laat je veel moois zien! Fijne week, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gezellig allemaal en wat leuk dat zoonlief interesse toont in weven, ik zou dat ook aanmoedigen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was zeker een gezellig dagje...en wat een mooie foto's weer!!
  Dat zou leuk zijn als je zoon gaat weven...gezellig....jij spinnen of quilten..zoonlief weven en dat onder de mooie overkapping die manlief heeft getimmerd...;0)
  Hele fijne dag....met hopelijk een lekker zonnetje...( hier is het nog bewolkt)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja het was leuk he. Ging het wel met de knie?? alhoewel er genoeg plaatsjes waren waar je lekker even kon bijkomen en zitten.
  Ik zei nog tegen aren zo dichtbij en zo leuk dat dorpje.
  Mooi neer gezet zo in je blog leuk.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeeland is zeker heel mooi als ik jou plaatjes zo zie. Misschien dat we dit jaar de wind maar eens die kant op laten waaien. En zout water vaart heel anders dan zoet water zeggen ze!
  Groetjes Marguerite
  Mooie lapjes heb je gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellige ronde hebben jullie gedaan en wat geweldig dat je zoon dat weven ook leuk vind... wie weet wat hij nog allemaal in elkaar weeft :-)
  Mooie lapjes heb je weer meegenomen !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely fabrics!!! And is your son making some wool fabric?? I wait on your work with your new fabric. Have a great day. Sandra from France

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik geniet van je foto's. Wat zul je het gezellig hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet het erw eer gezellig uit! En een weefgetouwtje is toch nooit weg.......

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke fotoreportage !!
  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk stadje is dat.... veel leuker dan Amsterdam lijkt me.
  Je hebt weer prachtige stofjes gekocht, heerlijk is dat hè!
  En dat je zoon nu wil weven! Dat is leuk, de creativiteit slaat op hem over, maar dat kan ook niet anders met zo'n mams.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jullie hebben ook wel een creatieve zoon he? Toen we jullie destijds ontmoeten in Renesse had hij ook al een zelfgemaakt nestkastje bij zich, is daar nog wat in gekomen? En knap dat hij nu ook interesse in het weven heeft, ben benieuwd hoe dit gaat aflopen....Sta je straks de vaat af te drogen met een geweven theedoek van je zoon ;-))
  Prachtige stofjes en mooi fotoverslag, bedankt!
  Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het ziet er wel heel erg spannend uit, zo'n weefgetouw. Als zoon het niets meer van vindt ga jij er zeker mee verder? Wel leuk, de ene spint en de andere gaat misschien weven. Gezellig idee hoor. ;-)
  Mooie stofjes heb je weer gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie foto's van je rondje Dreischor (het is niet
  eens zo ver, maar ben er echt nog nooit geweest) en
  wat geweldig, zo'n creatieve zoon! Straks misschien
  nog veel meer soorten stof in huis (van het goede
  soort dan, he). Verrukkelijke lapjes, die heeft een
  quilter altijd nodig!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooi rondje, het ziet er geweldig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk dagje. Ik deed donderdag een rondje zeeland met natuurlijk Marcha haar winkel als middelpunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hmmm heerlijke kwijl stofjes...... Wat een heerlijk gedeelte van Nederland is het toch....wie weet ooit als we gepensioneerd zijn....
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke impressie van dit leuke plaatsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat een heerlijk rondje Dreischor, ik ben er ooit met mijn moeder geweest. Dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. Leuke stofjes heb je weer gekocht voor het winkelen in eigen kast! Leuk dat Jorrit zo achter dat weeftouw zit, je weet maar nooit. Misschien onze eigenste Hollandse Mr Fasset!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Kijk Jeannetje, wat jij allemaal laat zien, dat hebben wij hier dus niet. Ik ben kei-jaloers, echt waar. Zomaar zo'n leuk rondje om de kerk kan niet hier. In Eindhoven maken ze alle kerken met de grond gelijk, dus never nooit meer rondjes om de kerk en dus ook geen gave dingen tegen komen. Leuk hoor, je zoon aan het weefgetouw. En dan nog een afwijkende route nemen en zomaar bij Marcha terecht komen. Hoe doe je dat toch???? En wat heb je weer beeldige stoffen gekocht, zucht.... die heb ik nog niet, oh ja wel eentje heb ik, de 2e van links. Nou dat schiet op. Ik ga maar weer eens bestellen, denk ik. Pas nog gedaan, heb het middenstuk voor de kerstquilt (je weet wel) gekocht, ja sorry echt wel nageaapt van jou en nog wat groen en rood en beige. Dus waarom ben ik nou weer zo jaloers op jouw lappen. Eigenlijk ben ik maar een vervelend ontevreden ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk zo'n rondje Zeeland in de luie stoel! En.... dat weefgetouw... is dat nog net zo leuk als je een hele dag eronder hebt gezeten om de schering op te zetten?... Ach het is maar een kleintje...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Looks like you had a fun day, thank you for sharing your photos with us.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Thank you Jeannet for shareing the lovely photos from your trip. I especially liked the Mill photo. The weaving loom with your son was great to see along with beautiful fabrics.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. als ik dit zo lees kom ik veel te weinig in zeeland...........is jaren geleden dat ik er was...........

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk!!! Echt erg jammer dat het voor ons zo'n eind rijden is, want ik vind Dreischor zó leuk. We zijn al een aantal keer in Zeeland op vakantie geweest en dan doen we Dreischor altijd even aan hoor. En nu dan ook nog eens zoveel extra leuks.
  Wat enig dat Jorrit hier zo'n plezier in had. Ik weet nog dat mijn oudste zoon ooit wilde leren breien. Dat heeft niet lang geduurd moet ik eerlijk toegeven, maar het was heel leuk om te zien. Helemaal omdat ik nou eenmaal geen dochter heb om zoiets aan te leren hé?

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet