Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 17 juni 2013

Zomaar een Hollands weekje

Er is geen dag zo saai of er is eigenlijk wel van alles over te zeggen. De zon schijnt dus het leven ziet er weer een stuk vrolijker uit voor iedereen, we hebben weer de luxe om te zeggen dat we vol zijn op de camping tegen verbaasde mensen die niet gereserveerd hadden!De meidoorn bloeit overal, en het is een plaatje op het platteland..
Overal gelukkig weer koeien in de wei, jongvee in dit geval die heel nieuwsgierig zijn naar alles wat om hen heen beweegt.
Wij zijn het weekend naar dat leuke winkeltje geweest waar ik het al eens eerder over heb gehad, Heritage in Heinenoord.Vanaf de pont in Hekelingen waar we voorop stonden dit mooie, zéér tot de verbeelding sprekend schip gefotografeerd.
We hebben nieuwe eetkamerstoelen gevonden, maar daarover meer in een ander blogje, en die wilde ik bekleden met oud antiek handgeweven linnen, dat hebben we gevonden bij Heritage, zeker 60 jaar oud en nog nieuw.Wat zal dat mooi worden.Ik zie het al helemaal voor me.
Er is daar altijd zoveel moois dat je niet weet waar je kijken moet, en van die aardige dames, dus er gingen ook nog een set boterhandjes mee ( voor wie niet weet wat dat zijn, dat zijn twee houten spateltjes met ribbels die vroeger gebruikt werden om de boter uit de ton te schrapen) en nog een grijze voorraadpot, gewoon leuk voor bloemen.
Verder ben ik mij sinds de komst van Tineke pijnlijk bewust geworden van een ernstige tekortkoming voor wat betreft de afwerking van mijn quilts....
Jullie zien het al....het omzomen......ik rijg altijd eerst, meteen in de wasmachine,en dan zijn ze wel klaar.....daar moet verandering in komen dus ik mezelf plechtig beloofd dat dit de zomer van het omzomen"gaat worden. En om het goede nieuws gestalte  te geven, deze quilt is al klaar! er resteren er echter nog wel een paar.......
S,avonds ploeter ik nog aan de sok, dat gaat niet zo snel als ik wel zou willen, met de dunne naaldjes 2.5, ik heb al veel moeite om regelmatig in de rondte te breien zonder dat je steeds de overgang van de ene naar de andere naald ziet, het flapje van de grote hiel heb ik er in, en dan komt de kleine hiel, steken oprapen, minderen....ben benieuwd.....blijft vervolgt worden.
Dit is een voorbeeld van de schoonheid van het imperfecte, deze paal staat precies in het uitzicht van mijn werkkamer, helemaal vol met korstmos, en dat zie je alleen als er schone lucht is, dus dan valt het gelukkig nog wel mee hier onder de rook van Europoort denk ik dan altijd maar.
Deze krans heb ik van de week gemaakt ergens in Goedereede, met mos, vetplantjes en hedera, helemaal stoer en leuk geworden, en met wol omwikkeld, iets voor de art spinners onder ons....Het valt allemaal onder gekeutel en dus onder.......
Fijne week allemaal weer!Het wordt WARM!!! Joepie!!!!

21 opmerkingen:

  1. Inderdaad, dat gekeutel, dat maakt het nou juist allemaal zo leuk.
    We gaan weer genieten deze week en jij ook denk ik in jouw prachtige omgeving. Ik zoek het even buiten de stadswal. Daar is het ook klein maar fijn.
    Veel plezier!
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's weer .. vooral dat rolletje wat tegen de boom staat!!!..;0)
    Geniet maar lekker van het mooie weer...lekker buiten breien...of ombiezen...en van al dat mooi's om je heen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nou met de sok komt het ook wel goed zie ik hihi gewoon doorgaan stukje v stukje en dan nr twee nog!!!!!!!!
    Weer leuke blog jeannet, fijne week schijnt mooi weer te worden.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het wordt een paar dagen genieten van mooi weer, natuurlijk niet te lang, want dat kan dit jaar niet ;-)
    Hier is het ook zo lekker hollands, zelfs de mest hebben we geroken en dat hoort er allemaal bij.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is alles leuker als het mooi weer is. Dat winkeltje wil ik ook nog eens bezoeken. Fijn dat je camping weer vol staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie rol voor de stoelen, ben benieuwd naar het eindresultaat. Ziet er moeilijk uit hoor dat breien van de sok, veel succes met de goede voornemens en fijne zomerdagen
    groetjes ada

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je bent ook van alle markten thuis lees ik.
    Ook stoelen bekleden staat in je CV.
    Gek dat creatieve mensen altijd alles zelf willen kunnen en doen.
    Fijn dat de camping vol staat, kan ook niet anders met het weer dat ze voor deze week voorspellen.
    Genieten! of zullen we weer gaan klagen dat het te warm is.....
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk winkeltje daar in Heinenoord. Adresje maar even opgeslagen.
    En die bon, dat was ik helemaal vergeten. Vanavond maar eens snuffelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lekker wat quilts afmaken, geeft ook een klein geluk!
    Lekker weekje heb je gehad, met die prachtige boot en die leuke koetjes. Vooral die witte vind ik leuk voor mijn achtertuintje.
    Geniet maar van de volle camping (eindelijk) en de zon.
    Wordt van de week nog echt warm.
    GRoetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  10. een gezellig zo maar niks en toch van alles blogje . daar hou ik wel van genieten van de kleine dingen .straks ga ik ook maar even in de tuin lekker met wat lapjes rommelen .

    christine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie foto's weer en wat wordt je sok leuk !!
    Foei foei .... alleen maar omrijgen ! Hihihi .....

    ja het wordt warm, hier is het al flink benauwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja, er is veel moois in de Hoeksche Waard, zoals natuurlijk dat geweldige winkeltje! Wat een pracht-
    lap linnen heb je er kunnen kopen, dat wordt vast
    geweldig op stoelen. En je sok ziet er al heel goed
    uit, hoor. Nu even opletten en de "truc met de haaknaald" toepassen, dan vallen de steken niet zo
    snel. Ik zou dat ombiezen nog maar even laten rusten, daar wordt het de komende week veel te warm voor, met zo'n quilt op je knieen.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een gezellig blogje heb je geschreven. Ik zie het zo voor me de beklede stoelen. Zal wel een heel karwei worden. Ik moet echt lachen om de afwerking van je quilts.Knap dat je ze zo weg kunt leggen. Die sok kun je ook afbreien op een rondbreinaald, gaat veel sneller en je ziet geen overgang, daar had ik ook altijd last van en daarom ben ik met de rondbreinaald begonnen.
    Rockanje ben ik vaak geweest, in Badhotel Rockanje. Mooie plek.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat gezellig weer, je quilts verdienen echt dat ze mooi worden gezoomd en dat uitzicht van jou is echt geweldig en wat heerlijk dat de camping vol is, dit is dus een echt goed bericht logje!
    Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een heerlijk blogje, leuke krans, mooie stoelen, het perfecte stofje, lekker affo's door je handen voor de finishing touch, en dan ook nog tijd om sokken te breien en om ons te onderwijzen over korstmossen! ZALIG. Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gezelligheid hier; en wat ben je toch een bezige bij... Heerlijk, ik hou zo van dat gehak op de tak!!
    Je leuke sok komt er zeker wel hoor; wat mij betreft ben je prima bezig. Ik brei ook altijd nog sokken en volgens mij zit je helemaal goed!
    Geniet ze van al die schatten!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. I love that your life seems so full that quilting is only a part of it! Good luck on your summer of finishing.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ga jij die stoelen zelf bekleden? Kun je dat ook al? :-))
    Je voornemen om alles om te zomen is heel goed. Zonde toch om al die mooie quilts net niet helemaal af te maken? Net las ik in een eerder logje van jou dat Quilt en zo is komen kijken bij je. Leuk zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuk idee dat bekleden met oud linnen maarw at een werk!!!!! Ik zou er niet aan moeten denken hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Jeannet,
    Je blog is zo leuk, het is nog veel meer dan quilten alleen, prachtige foto's.
    Een favoriet gezegde wat ik eens tegen kwam op het net schiet me hierbij te binnen:

    Every day may not be good, but there is something good in every day!

    En zo te zien, zie jij heel veel goeds in elke dag. Mooi om te delen.

    groetjesss
    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.