Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 5 juli 2013

Haal de ruis uit je leven

Opgelet, dit gaat een diepgaand stukje worden waar je over na moet denken. niet iedereen heeft daar altijd zin en tijd voor....., dus dan gauw doorklikken!Maar tis anders wel de moeite waard!
De ruis uit je leven halen, dat is voor iedereen wat anders, we hebben allemaal andere ruisen,ik heb een tijdje terug nog een vervelende ruis uit mijn leven gehaald en dat was uiteindelijk een hele opluchting!Toen kwam ik kort daarna dit inspirerende artikel tegen in de Happinez en vielen de pijnlijk door elkaar gehutselde gevoelens weer op hun plaats.
Dit soort plaatjes en teksten spreekt me natuurlijk onmiddellijk aan, al was het maar om die naald en draad die ik er in zie verschijnen, en ik wil het wel met jullie delen. Dus daar komen ze, alle acht de tips, probeer ze allemaal, of een paar, ook al goed!
Met andere woorden, stop met multitasken, doe wat je doet met volle aandacht. Alles wat je gedaan wilt hebben is de moeite waard om er de tijd voor te nemen.
Neem regelmatig de tijd voor duffe saaie klusjes, de vloer dweilen, een quilt doorrijgen ( ! ) de stoep vegen, aardappels schillen,strijken. Al die dingen die vroeger volstrekt normaal waren, maar die drukbezette mensen tegenwoordig niet meer doen of uitbesteden.
Alles moet altijd kunnen, maar alles kan niet altijd, let op het ritme van de dag en je eigen bioritme.Neem drie maal daags rustig de tijd om te eten en ga de meeste dagen op tijd naar bed, neem pauzes in je werktijd en ontspan, blaas even uit van de hectiek van de dag.
Vooral vrouwen zijn hier vatbaar voor, zit je altijd achter je PC? je ipad bij de hand, mobieltje overal aan? urenlang te Facebooken?Al die snelle oppervlakkige verbindingsmomenten putten je uit en ze missen een reality factor. Echte verbinding met anderen is ook een soort van emotioneel voedsel wat je moet koesteren en waar je niet op moet bezuinigen.( ik heb het de afgelopen weken gelukkig weer mogen ervaren)
Tel je zegeningen, een oeroud advies en de beste remedie tegen het gevoel dat het niet goed genoeg is. Maak er een gewoonte van om de overvloed te zien die je al hebt in je huis en in je leven. Dat maakt je tevreden, en tevreden mensen leiden minder ingewikkelde levens.
Probeer niet met man en macht iets te accepteren wat je eigenlijk niet wilt accepteren. Het maakt je leven ingewikkeld.Het gaat om kwetsbaarheid. Wees eerlijk in je leven tegen jezelf en anderen, transparantie maakt je leven en relaties met anderen een stuk eenvoudiger.
De meeste vrouwen zijn perfectionisten voor zichzelf. Strenge managers die vinden dat ze alles moeten kunnen.Dat leid tot voortdurend op je tenen lopen. Als je de eenvoud van het "niet weten" in jezelf kunt toelaten wordt het een stuk gemakkelijker.
Dit zou je ook als stap 1 kunnen zien want het is misschien wel het belangrijkste van alles. Houd voeling met je lichaam, met gevoelens en met wat je lichaam nodig heeft. Eenvoudig leven is contact houden met je lichaam. Luister naar het zachte gefluister van je eigen lieve lijf, dan ben je één met jezelf, en dat is EENVOUD!dus:
En dat waren de wijze woorden van Lisette Thooft. Er zijn voor mij nog wel wat tips waar ik aan moet werken, eerlijk is eerlijk...maar dat is ook goed, een stukje zelfreflectie kan nooit kwaad, al ontbreekt het vaak bij mensen,het is goed om je bewust te zijn van de simpele eenvoud die het leven brengt, het prikken in de stof, het breien aan een draadje, het luisteren naar de vogels, openstaan voor de natuur en wat er om je heen leeft en het beleven en delen met vrienden die er echt toe doen.De wereld is oneindig groot (geworden), maar je hoeft er niet alles van te kennen.Fijn zonnig weekend allemaal weer!!

29 opmerkingen:

 1. Hee Jeannet, je kunt zo bij winnock komen werken. Dit hoor ik vier dagen in de week, zie ik mensen onthaasten, ontstressen, spiegelen, accepteren, reflecteren, mindfulnessen, en bewegen! Oh ja, de happinez koop ik voor op de leestafel bij ons. Leuk blog dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eigenlijk iets voor 1 januari....Het nadeel daarvan is dat je het nooit volhoudt allemaal. Deze stapjes kan ieder in zijn leven inbouwen, niet allemaal, maar die waar je iets mee kunt. Ik ga ze zeker nog eens lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zo is het eigenlijk inderdaad bedoeld Karen, als we het allemaal al kunnen hebben we het achtvoudige verlichte pad van Boeddha bereikt.

   Verwijderen
 3. Heerlijk stuk Jeannet, helemaal mee eens, maar nu de praktijk nog. En die is soms heel moeilijk, toch weer eens goed om over na te denken.
  Gelukkig kunnen we het stukje nog eens teruglezen.........en op ons laten inwerken.
  Prettig weekend
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi stuk en zeker de moeite waard om te proberen, wat meer rust brengen bij je zelf en in je leven, we zouden allemaal een heel wat prettiger mens zijn voor onszelf en voor anderen. Prettige dag Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik denk dat we dit allemaal wel weten, maar toch niet betand zijn tegen ( een groot deel ) van al die hectiek om je heen!
  Ik merk wel aan mezelf dat ik de wereld zoals die nu is niet zo prettig vind, en probeer toch inderdaad steeds meer ruis uit mijn leven te weren: maar het is best lastig en niet iedereen begrijpt je!
  fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een stukje op mijn lijf geschreven. Beter een handje vol dieperen contacten dan met iedereen vriendjes willen zijn. Dat houdt geen mens vol. Wat niet wil zeggen dat het niet leuk is om eens een keer iemand ergens te ontmoeten hoor.
  Dank je voor deze reminder. Kunnen we weer even mee vooruit.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor je mooie stukje. Helemaal waar.
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg fijn logje om te lezen Jeanet! De valkuilen van het hectische leven van alle dag.. we hebben er vast allemaal wel last van! En vaak weten we diep van binnen ook heus wel wat we er aan kunnen doen ;) Fijn om deze 8 tips van mijn favoriete schrijfster zo op een rij te zien, en groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De ruis in mijn leventje valt wel mee.
  De wereld om mij heen is alleen wat onrustig .

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er zullen altijd wel puntjes blijven,die je struikelblok blijven.Maar er aan werken kan nooit kwaad en je zult er inderdaad veel rijker van worden!
  Kijk maar naar je blokje links in je rijtje--Enjoy the little things in life...
  Het werkt echt en je wordt een heel stuk rustiger!
  Bedankt voor het delen.
  Geniet vandaag!!!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt om dit te delen, het haalt direct al ruis uit mijn leven door me erop attent te maken!

  groetje
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi stukje Jeanette, en ik leef daar ook naar, moest er wel ouder voor worden, maar nu is de meeste ruis uit mijn leven en ben ik heel dankbaar met alles en iedereen om mij heen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Terwijl ik duffe dingen deed (stofzuigen) heb ik hier eens over nagedacht, want het is een mooie, zinvolle blogpost. Herken heel veel valkuilen (m.n.
  stap 4 en 5), maar probeer naarmate ik ouder word
  steeds meer op deze manier te leven en handelen. De
  "ruis" komt vooral uit je eigen gedachten, die het
  leven danig kunnen verstoren, vooral als je meer wilt dan je aankunt (1!) en helaas ook vaak de ver-
  velende ruis van mensen, die je echt kunnen kwetsen en dan is het heel moeilijk om stap 6 echt
  uit te voeren, want ja, je bent maar een mens, en
  geen boeddha. Mijn grootste valkuil is wel stap 7,
  want ik wil te veel in te weinig tijd en alles zelf doen, waardoor het met stap 8 hopeloos mis is. Maar een mooi stukje, waar velen hopelijk een
  klein beetje bij stil kunnen staan.
  Fijn, rustig weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik probeer ook mijn best te doen Ageeth, en de ene keer gaat dat beter dan de andere keer.

   Verwijderen
 14. Wat een herkenbaar stukje, toevallig heb ik mezelf aan het begin van dit jaar toegesproken en ik herken hier veel in. Vooral het niet weten spreekt me erg aan en het werkt op mijn werk, ze weten het best zonder het aan mij te vragen.En dat geeft rust in het hoofd, jammer dat je daar zo laat achter komt maar ik moet nog 5 1/2 jaar vol aan de bak dus dat wil ik op een prettige manier, dus met veel leuke dingen voor mezelf. Je ziet hoeveel dit stukje los maakt, bedankt.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel zinvol om na een heerlijke vakantie te lezen. Misschien kan ik zo ontsnappen aan het terugvallen in mijn oude gewoontes. Mijn ruis komt vooral uit dingen die ik denk, echt te moeten doen ??????? Ingegeven door ???? Stap 2 mag ik best oefenen,stap 4 is een hele goede oefening voor me ! Ik ga deze happinez maar even kopen, want deze heb ik niet, lijkt me een heel waardevol artikel. groetjes en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie dingen staan er altijd in de Hapinez.
  Ben eigenlijk altijd al bezig om dit soort dingen toe te passen in mijn leven, maar het blijft moeilijk om alles vol te houden.
  Gelukkig pas ik al verschillende dingen dagelijks toe, maar niet alles natuurlijk, daar doe ik dan mijn best voor.
  Maar zoals er ook al bij staat: je hoeft niet alles te kunnen.
  Ben al blij dat ik in ieder geval heel tevreden ben met de dingen die ik heb en doe.
  Maar het is altijd fijn om er weer eens extra aan te denken.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi stukje is het. Het (missschien enige) voordeel van ouder worden is dat je rustiger gaat leven, je niet meer laat opjutten en ook niet meer bezig bent met wat andere van je zeggen of vinden wat je moet doen. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. zo waar allemaal, maar ook zo lastig van tijd tot tijd.....
  dankjwel voor het delen en een heel fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed om over na te denken...
  Fijn weekend, tot volgende week !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Waar heb ik het vanmiddag over met een collega? Juist, over ruimte nemen, grenzen stellen en de rust die je krijgt. Toeval?
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik ben hier via via terecht gekomen maar begrijp nu al na het lezen van dit bericht dat je zoveel volgers hebt. Dankje, vooral tip 4 ga ik mee aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. What a great reminder to us all. Thanks for sharing.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Niets meer aan toe te voegen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ben het zo met je eens. Dank voor de tips. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooie teksten, mooie regeltjes.
  Sinds ik niet meer werk, zijn er wel een paar ruisjes verdwenen.
  Heeeeeeeeeeeeerlijk.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet