Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 8 juli 2013

Spectaculair nieuwtje........

Heb ik me daar toch een vreselijk leuk spectaculair nieuwtje..........Woepieieie......nee, ik ben niet in verwachting ( beetje jammer wel) en ik ga ook niet scheiden, ( gelukkig!!) verhuizen zit er ook niet in ( twijfelachtige vreugde) maar wat dan wel...........( behalve TWEE blogjes op één dag.....)
Ik ga "hangen" op de OEQC!!!! Of nou ja, ik hang er natuurlijk niet zelf, maar mijn quilts gaan er hangen. Is me dat nieuws of is me dat nieuws?
Ik ben gevraagd via via door Ada Honders, de organisator van de OEQC of ik belangstelling had om mijn quilts als gastexposant tentoon te stellen.
In eerste instantie schrok ik me naar, IK....???? eh......Nou ja......jullie weten het allemaal wel, de puntjes die ik wel eens mis, de blokken die zomaar verkeerd om staan...........en dat tussen de groten der aarde? Want zo zie zag ik de OEQC toch wel een beetje.......
Maar goed, Ada heeft navraag gedaan bij "die en genen" ( geen idee wie er zo lovend over me is geweest, maar bij deze bedankt! ) En zo is het gekomen, of beter gezegd, zo gaat het nog komen vanaf 17 oktober tot 20 oktober in de Koningshof in Veldhoven. Hier (klik) kun je er alles over lezen.
Gelukkig kan ik het mij niet permitteren om naast mijn schoenen te gaan lopen van trots of verwaandheid, want stel je voor dat ik val en mijn andere knie ook nog een horrorknie wordt, dus dat scheelt, ik blijf gewoon "met de beide beentjes op de grond"ofwel, Down To Earth! Hollands plattelandsmeisje.
Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet heel trots ben, ik vind het G*E*W*E*L*D*I*G, een hele eer. Ada heeft een hotelkamer gereserveerd in de Koningshof, de naam alleen al roept weer van die heerlijke associaties op, Koningshof...Koningklijk......Mmmmm
Er is nog een heel programma voor deelnemers met o.a. de prijsuitreiking,een diner, afsluiting, gezamenlijk ontbijt etc.Ik ga er samen met vriendin heen en we laten het allemaal op ons afkomen en gaan er van genieten.We zitten die vier dagen bij de tentoonstelling aan een tafeltje en beantwoorden alle vragen, en als ik dames zie met een loupe ga ik even onder die tafel zitten.
Enfin, het is echt even down to earth, want het geval wil wel dat ik nog bij al mijn 18 quilts tunnels aan moet zetten, ze zijn allemaal keurig omgezoomd, want toen had ik er al wel over gehoord dus ik was al spoorslags begonnen, maar nu de tunnels nog. Komt allemaal goed, ik weet het zeker.
Ik heb helemaal niet de pretentie dat ik mooier of beter quilt dan iemand van jullie, alleen heb ik in de jaren wel een collectie opgebouwd met een eigen uitstraling, en dat was ook de reden om mij te vragen hiervoor.
Ik hoop heel veel mensen te ontmoeten op de OEQC, maar eerst moeten er dus, zoals ik al zei, nog wat steekjes gezet worden, dus voor nieuwe projecten is even geen plaats, komt ook weer goed! Na oktober.

72 opmerkingen:

 1. Geweldig nieuws!!!!!
  leuk en natuurlijk komen we langs om jou en je quilts te zien.
  Genieten hoor!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. das prachtig nieuws en als ik kan kom ik kijken hoor
  succes met tunnels aanzetten, ik doe dat meteen als ik de bies eraan zet, stik dan de tunnel meteen mee vast, scheelt achteraf hoop werk

  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar ik hang mijn quilts nooit op, die liggen overal in huis gezellig te wezen.

   Verwijderen
 3. Super!! hartelijk gefeliciteerd!! En met Wabi in het achterhoofd komt het allemaal goed.
  Tot in oktober
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Heb ik nog meer reden om naar Veldhoven te gaan in oktober!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha Dat is even leuk nieuws!!!!
  En ik zou er maar trots op wezen hoor!!
  Kom zeker kijken.....!!!
  Hele fijne dag..en succes met tunnels aan zetten...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kreeg gisteren de nieuwsbrief van

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk Jeannet!

  Ik hoop dan langs te komen en ze allemaal in t eggie te zien.

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend leuk voor je, ´n hele eer hoor en dat er wel eens een puntje niet helemaal goed zit geeft niks, het eindresultaat ziet er altijd erg leuk uit.Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tweede poging.
  Ik kreeg gisteren de nieuwsbrief van QEQC. Met jouw hele verhaal erin. Stoer joh. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw wat is dat leuk nieuws, ik ben er een keer geweest en vind het een hele mooie quiltmanifestatie. Succes met het aanzetten van de tunnels, zal zeker gaan lukken!
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Gewoon hartstikke leuk en verdiend! Dus lekker van genieten en laat ons daar maar genieten! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is toch wel een hele eer!!!!En welverdiend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Proficiat Jeannet, geweldig leuk!
  Succes nu met die vervelende tunnels... nou ja, je weet waar je het voor doet.

  Groetjes, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk! Wij gaan ook naar Veldhoven, dus komen zeker bij je langs. We zullen de quilt-politie thuis laten - lijkt me ook heel wat beter voor je knie, dat onder de tafel kruipen is dan niet nodig 0:)
  Succes met het "tunnelen".
  Groetjes Ineke Platvoet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu moet ik toch echt naar Veldhoven om jou achter het tafeltje te zien zitten. Vind het zo leuk voor je. Kun je nog wel slapen?
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo leuk! Was niet van plan om te gaan, omdat ik eind oktober vertrek voor het quiltfestival in Houston. Maar nou moet ik toch ook wel even naar veldhoven. Is in ieder geval een stuk dichterbij! LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Van harte gefeliciteerd en wat een eer maar je quilts zijn ook zo mooi

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Van hart gefeliciteerd Jeannet!!
  Geniet maar vast van de voorpret en straks
  in Veldhoven

  Groetjes, Rieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ontzettend leuk en natuurlijk gefeliciteerd Jeannet! Voor mij zeker een reden om naar Veldhoven te gaan! Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeannet Heel Hartelijk Gefeliciteerd.Ik las het gisteren al in de nieuwsbrief van het OEQC.Dan ga ik je vast tegenkomen.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super geniet er maar van want dit is inderdaad een eer.
  En maak er een feestje van.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Erg leuk Jeannet, gefeliciteerd! Ik ben nog nooit in Veldhoven geweest, wie weet wordt dit het eerste bezoek dan wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik weet nu al dat jij je dagenlang gaat amuseren !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd! Daar mag je met recht trots op zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wauwwwww.... gefeliciteerd!!!! Natuurlijk helemaal verdiend want jouw quilts zijn geweldig mooi. En puntjes die niet helemaal bij elkaar komen dat heeft juist wel wat. Het verhoogd het knusse gevoel dat een quilt geeft. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dag Jeannet, geweldig joh van harte gefeliciteerd het is je ontzettend gegund. heb altijd enorme bewondering voor je mooie werk!!!!
  Dat zijn de echte geniet momenten. Een aai over je bol na al die nijverheid!
  Geniet van het mooie weer en groetjes aan man en kind. Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Gefeliciteerd, en ik kom kijken, welverdiend want je maakt hele mooie quilts en nobody is perfect. Het is voor ons allemaal bekend dat we wel eens een puntje missen so what, het maakt het heel eigen.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Van Harte met deze wellicht wel kroon op je werk,
  ook koninklijk! Een hele eer, geniet van de voor-
  pret! En Veldhoven is een prachtlocatie. Ik hoop zeker te gaan kijken.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Geweldig Jeannet, van harte gefeliciteerd! Ik krijg altijd automatische mail van EQC en daar had ik het ook al in gespot. Zet je kroon op en ga er van genieten! Groetjes, Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een fantastische eer, Jeannet! Met de Koningshof in het vooruitzicht ploeter je je vast heel snel door al die tunnels heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gefeliciteerd hoor Jeannet, echt super leuk voor je! Je maakt prachtige quilts waar je echt trots op mag zijn! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat geweldig Jeannet, super joh en dan zelf met hotel erbij er de hele tijd bij kunnen zijn! Het is je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Super de puper, geniet er van.Wees er maar trots op hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jeannet, wat leuk dat je prachtige quilts een mooie plaats krijgen. Ik kom zeker kijken.

  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jeannet, wat leuk dat je prachtige quilts een mooie plaats krijgen. Ik kom zeker kijken.

  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Formidabel Jeannet, ik las het al in de nieuwsbrief maar het nog eens te lezen op je blog is toch nog ietsjes anders.
  Het gaat fantastisch worden, ik heb je quilts al mogen bewonderen tijdens de trunkshow bij de Quiltster en ga ze zeker nog eens bewonderen te Veldhoven, heb de data al genoteerd.
  Groetjes en tot dan, Marte

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Daar mag je reuze trots op zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Fantastisch goed nieuws, helemaal geweldig dat ze jou gevraagd hebben. Je maakt prachtige quilts en het is je gegund om ze in Veldhoven te mogen showen, en wat die puntjes betreft, maak daar maar geen punt van, niemand is volmaakt! Een quilt is een quilt en die van jou zijn prachtig! Met of zonder tunnel haha Kun je ze niet overal gezellig neerleggen? Scheelt je een hoop tunnelwerk?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Geweldig zeg, gefeliciteerd!
  Inderdaad om trots op te zijn.
  Alvast succes in oktober a.s.
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Gaaf! Gefeliciteerd. Ik heb ooit gehangen op de tentoonstelling van het gilde en dat was ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Oooh....Jeanette....geweldig!!!
  Wat ontzettend leuk voor je, enne.... ik hoop ze in oktober te kunnen komen bewonderen :-)).
  Groetjes en een fijne dag vandaag,
  Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een leuk nieuws. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat leuk voor je! Is echt een hele eer, gefeliciteerd! Spannende tijd dus [lijkt mij tenminste], geniet er van.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat een eer om hiervoor gevraagd te worden. Ik ga je dan zeker ontmoeten, want kijken kom ik. Te leuk dit. Succes met hetaanzetten van biezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wauw Jeannet wat een eer :-) en wat geweldig leuk voor je.
  Ik ga je maar vast om een handtekening vragen, want straks heb je daar geen tijd meer voor ;-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Ben jij mal Ines! Met de beide beentjes op de grond hoor, ik ben niet opeens een diva geworden, maar dat van die tijd klopt wel ja, ik maar tunnels aanzetten......

  BeantwoordenVerwijderen
 47. How exciting for you! I'm sure you will have a lot of fun to see so many people admiring your lovely quilts.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Wat een leuk nieuws voor jou. Je verdient het ook! Helaas zal ik ze niet in het echt kunnen aanschouwen, vrees ik, want het is dan herfstvakantie en dan staat een tripje naar de zon in de planning. Maar een mens weet nooit hoe het allemaal loopt, dus wie weet. Maar ik weet zeker dat je heeeel veeeel quilters gaat ontmoeten! Veel voorpret en naaiplezier (18 tunnels, pfff) gewenst! Gr. Clara

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Gefeliciteerd Jeannet!!!!!!!
  Je hebt het echt verdiend, want je maakt schitterende quilts!
  Het gaat ook niet om volmaakt, maar om sfeer en uitstraling en niet te vergeten emotie, en dat hebben jouw quilts.
  Dus geniet van de eer.
  GRoetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ooooo, Wat leuk! Nou dan kan ik je eindelijk eens ontmoeten en je quilts in het echt zien.
  Gefeliciteerd! Geniet er lekker van.
  Enne daar kun je wel even voor tunnelen toch?
  See you in Veldhoven.
  Groetjes
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Vanmiddag zal ik de nieuwsbrief gauwgauw en jouw naam viel me op..... wat ontzettend leuk voor je. Lijkt me een mooie eer. Als ik kom, kom ik zeker even groeten. Veel succes met alle tunnels..... dat kan nu lekker in het zonnetje....

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Wat ontzettend leuk nieuws zeg, dat is echt genieten. Ga ook proberen er naar toe te gaan, wie weet ontmoet ik je wel.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Wat een geweldig nieuws en wat leuk want daar ga ik heen kan ik ze eindelijk in het echt ehh wild zien en je eens in het echt ontmoeten hoop ik ik zal naar je op zoek gaan. Kan me voorstellen dat je helemaal blij bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Oh Jeannet G*E*W*E*L*D*I*G*. Proficiat. Gelukkig blijf je er heel nuchter en blij onder. Ik hoop dat ik er bij kan zijn in Veldhoven. Fijne avond nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Hoi Jeannet. Gefeliciteerd, wat super bijzonder om daar te mogen hangen. Wij komen uit het hoge noorden beslist bij je langs.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wat een eer! Gefeliciteerd.

  Ludie Spruit

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Dit is supergaaf! Gefeliciteerd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Gefeliciteerd, Jeannet!! Dat is nou nog eens leuk nieuws! Wat zal iedereen genieten - en jij ook, hopelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Wat gewéldig voor je! Fijne dagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Gefeliciteerd! Ik hoop dat ik kan komen kijken!
  Groetjes, Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Gefeliciteerd! Wat een eer. Jammer genoeg ben ik te ver weg om te komen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Gefeliciteerd hoor Jeannet,
  Je maakt mooie dingen! Geniet er van!!!!
  Groetjes Babette.

  dequiltschuurgoesitaly.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Wat gaaf! Hartstikke leuk voor je! Geniet ervan en nu maar snel die tunnels achter alle quilts!

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Dat verbaast me niet want jou quilts zijn Spectaculair! Gefeliciteerd-:))

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Jeannet how wonderful, don't be scared it is fantastic, Congratulations!! Your quilts are beautiful. I wish I could go there to see them.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Heerlijk voor jou Jeannet!! En tuurlijk hoop ik langs te mogen lopen...jou quiltjes in het eggie te mogen bewonderen en een lekker praatje te maken over hoe het je daar bevalt...

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Hoi Jeannet,

  Hier reactie nummer tíg: natuurlijk ga ik naar Veldhoven om jouw quilts in het echt te zien! Want dan zijn ze vast en zeker nog mooier dan op de foto's! En gezien die tíg reacties hierboven zal het stormlopen daar!
  Wat een geweldige opsteker voor jou, de voorpret is al begonnen, zie ik.

  Groeten van Digna

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Du hast einen wunderschönen Blog, zeigst sehr schöne Bilder. Ich folge Dir jetzt mit Bloglovin, damit ich nichts mehr verpasse.
  LG
  KATRIN W.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet