Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 22 juli 2013

s,Voornse fair

Ik denk altijd dat er in de Achterhoek en rondom Arnhem allerlei leuke brocante fairtjes zijn, in plaats van hier in het westen,maar nu hebben wij er dan toch ook één!en maar zes km fietsen vanaf mijn huis.
En wat voor één....middenin de prachtige Voornse duinen stonden afgelopen zaterdag 50 kramen met de allerleukste dingetjes waar "wij dames"heel erg blij van worden.........
En wij quiltsters helemaal......en het was er perfect weer voor.
Het ene nog niet leuker dan het andere, allemaal ouderwetsch brocante en leukigheden die de tand des tijds hebben doorstaan en klaar zijn voor een nieuw leven.
Dit oude roestige poppenbedje was binnen vijf minuten van eigenaar verwisseld, de bewoonster lijkt er wat beduusd bij te staan,die was niet bij de koop betrokken.
Gelukkig was er nog meer dan genoeg over, heerlijk toch, dat struinen tussen andermans spullen, waarom zouden mensen bepaalde dingen weg doen, wat hebben ze er mee gedaan? Hoe kan je dat nou wegdoen?
Heel veel van die dingen heb je zelf ook nog ergens in de kast staan, of je moeder, en anders wel je oma als ze niet al te weggooierig zijn geweest.Volgens mij kunnen veel quiltsters mensen wel zelf zo,n kraam vullen.
Hoeveel van die kaartjes sokkensajet heb ik zelf niet liggen? veel, heel veel, en die gehaakte spreien, hebben we toch ook allemaal wel minimaal één van in huis? Ik wel hoor, twee, van oma en mijn moeder.
Wat je ook veel ziet liggen overal zijn van die oude foto,s, en dan van die echte ouwetjes, heel de familie poseert stijf en ernstig voor de camera, wie doen dat nou weg? En wie staan er op? Ik heb zelf genoeg van die foto,s uit mijn eigen familie en zou er persoonlijk niet aan moeten denken om "oudoom Leendert"op een fair tegen te komen.
Het was heel erg sfeervol,vriendin en ik waren er meteen om tien uur, maar het liep gelijk al helemaal vol, zo zie je dat er blijkbaar wel een enorme hang is naar die nostalgie, naar "Vroegûh" Het valt me ook steeds meer op dat handwerkspulletje erg "in" zijn, of je nou handwerkt of niet.
De hamvraag is natuurlijk wat ik gekocht heb....nou, niet zo veel eigenlijk, het kijken en de beleving was leuker dan het kopen, de serene sfeer, de prachtige klassieke muziek op de achtergrond die mixte met de vogelgeluiden,het gaat niet eens om het geld, duur was het er niet, maar waar laat je je spullen!? Wat een luxe probleem........
Dit waren mijn aankopen, oud inktflesje voor de verzameling, altijd leuk is een klein schaaltje en een dames gebaksstelletje voor een high tea met een wapperend linnen kleed in de tuin onder de appelboom, of zoiets....... Hamburgers en gehaktballen waren er niet, dus zoonlief was niet mee, het was een echt damesuitje.
Fijne week allemaal weer, het zomert maar door voor de vakantiegangers, héérlijk!We stonden met de camping in de krant afgelopen weekend met een vraaggesprek over onze bezetting, dat is dus VOL!( en wie goed kan lezen weet meteen wat we in April verdiend hebben......sielug.....gelukkig heeft manlief een vaste baan hoor, naast de camping) 

23 opmerkingen:

 1. Was für ein toller Markt, da gabs ja lauter schöne shabby vintage Sachen. Das lässt mein Herz hörer schlagen.
  LG
  KATRIN W.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dingen heb je gekocht Jeannet! En idd, waar laat je alles? Prettige week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke markt om lekker overheen te struinen. Schattig dat gebakstelletje.
  Fijne dag. Overdag zal het campingvolk wel naar zee vertrokken zijn, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd leuk zo`n fair of brocante, maar....inderdaad zoveel leuke dingen, maar....waar laat je alles! Maar lekker rondstruinen is ook al erg leuk.
  Prettige week, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellig marktje met leuke dingen. Geniet van het mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dit soort markten maar ik mag ook niet zo veel meer kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuke markt, mooie spulletjes op de kramen, en leuk als het dan niet te duur is als je wat ziet. Maar ja ook ik zit met de ruimte dus niet te groot en niet te duur dan ga ik eens denken.Fijn dat de camping vol zit.
  Fijne dagen groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke aankoopjes heb je gedaan. Ja zo'n fair is altijd reuze gezellig. Hier komen ze ook steeds vaker in de buurt.
  Fijn dta het nu wel vol is op jullie camping, na al die slechtere maanden, het weer zat ook niet mee.
  Ik hoorde al dat alles op tijd dicht gaat bij de stranden voor laatkomers als het vol is. Wij blijven lekker thuis genieten van het warme weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je blauwe schaaltje vind ik erg leuk!
  Leuk zijn die markten, heerlijk rondneuzen...
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat ik even meemocht naar de Fair! Zag er erg gezellig uit allemaal. Hier in ons dorp is 's zomers 6 weken lang elke dinsdag een 'vlindermarkt' met heel veel van bovenstaande artikelen. Minstens 1x per seizoen struin ik daar even.Gewoon leuk om over heen te lopen en je hoeft soms niks te kopen om tóch te kunnen genieten. Maar íets kopen, al is het nog zo klein, verhoogt de feestvreugde nog meer natuurlijk.
  Wat fijn dat de camping helemaal vol zit! Goeie week gewenst en groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kijk, daar hou ik ook zo van. Lekker struinen over zo'n marktje. Ik zie een allerliefst poppetje, niet gekocht Jeannet? En die klossen, helemaal super.
  Je hebt wel schattige dingetjes gekocht hoor. Ach, het opbergprobleem is een ander verhaal. Beetje inschikken in de kast en je hebt weer plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk hè die oude spulletjes. ik was gisteren op een brocante ook zo heerljk. Ik kocht prachtig handgeweven theedoeken, nieuw maar zo heerlijk ouderwets. Er zat een dame te spinnen , nou dat zie je hier nooit dus ik er meteen naar toe en zei, dat is leuk dat zie je hier niet zoveel, ik ben Nederlandse en daar zie dat wel. Meteen zei die mevrouw, ik ben ook Nederlands hoor!!! Ze had handgeweven sjaals en keukendoeken te koop, ik kocht die theedoeken voor 6 euro stuk, ja je leest het goed 6 euro. En mooi, ik zal er een foto van op mijn blog zetten. dat is het nadeel van een brocante , mensen willen wel kopen maar alleen als het goedkoop id. Zondag staat dezelfde mevrouw weer op een brocante, misschien ga ik wel weer......Als je ook wat wilt hoor ik het wel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke foto's! Word er hebberig van als ik al dat moois zie.
  Zag ook een paar Maria beelden voorbij komen....
  Tja wie doet dat nou weg vraag je je af.
  Ik denk dat het meeste van mensen is die overleden zijn, of naar een verzorgingshuis moeten.
  De familie ruimt op, en dan ben je al blij dat het nog op die markt staat, want veel mensen gooien het zo in de kliko. Weg met die "rommel" denken ze soms.
  Ik zag laatst zo'n leuk blad, moest gelijk aan jou denken.
  Het heet: Daphne's Diary. Ken je dat?
  Een beetje zoetig allemaal, maar wel heel leuk.
  Ook leuk dat jullie camping in de krant stond en dat de omzet nu lekker stijgt.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat was het gezellig op de Brocantefair De Reehorst. Grappig hoor, ik volg je blog, maar ken je niet persoonlijk. Wel hebben we twee gemeenschappelijke bekenden.
  Ik stond met een kraam op de fair, wie weet hebben we elkaar wel gezien. Leuk hoor, dat zoiets nu ook bij ons in de buurt is. De dames hadden het prima georganiseerd.
  Wie weet tot ziens op de Pompoenfair, 7 en 8 september in Vierpolders?!
  Groetjes, Nathaly

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh wat leuk zeg, was wel in de buurt zaterdag,maar gelukkig is er hier a.s. donderdag op de markt ook een antiek en brocante markt, kan ik daar eens mijn hart ophalen.
  Een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Altijd leuk zo'n markt, heel sfeervol. Heerlijk he, dat weer & buitenleven, echt genieten, ook voor jullie gasten. Fijne dagen nog zo lang als dit duurt

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het klinkt allemaal reuze gezelliebellie. En wat een schattig gebaksstelletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke aankopen. Uit je foto's blijkt dat het een erg leuke markt is gewest.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wonderful finds, Jeannet! Looks as though you had a eventful day!! Wished I could have been there.

  Have a delightful week!

  Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijk, deze damesuitstapjes. En je hebt lieve
  dingen gekocht, voor dames-theepartijtjes; zie het
  zo voor me, met van die bloemenkopjes op een quiltje
  in het gras, wel onder een boom voor de hoognodige
  schaduw (pffffttt, wat een hitte...)
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Jeanette,
  Wat een mooie aankopen heb je gedaan. Dat zal vast mooi staan in je sfeervolle huis. Jammer dat er nou net geen fair was toen wij op de camping stonden! ....? Hier in de stad is het erg HOT !
  Groetjes van Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie aankopen altijd leuk om daar rond te snuffelen. Wat fijn ook dat jullie camping weer helemaal vol staat.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet