Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 16 augustus 2013

Allebei aan het werk

Vorige week gaven ze een slechte dag op voor wat betreft het weer, en toen dacht ik, dat is een mooie gelegenheid voor de jaarlijkse kelderschoonmaak cq opruiming!
Want achter deze prachtige deur ligt verscholen, onze grote diepe kelder, een heerlijke voorraadkast en altijd erg makkelijk om er iets waarvan je even niet weet waar het te laten, hier te deponeren en die mooie deur achter je te sluiten, onder het motto...wat je niet ziet, dat is er niet....
Zoonlief heeft nog vakantie en die vond het zowaar een geweldig vakantiebaantje.Heel de kelder uitruimen, planken afsoppen, drogen, uitzoeken en alles weer netjes terug zetten onder het toeziend oog van deze mama.
Ik werd mij er zoals altijd weer pijnlijk van bewust dat ik errug veel troep bewaarde, allemaal dingen die je hooguit één keer per jaar gebruikt met een beetje geluk, maar ook soms wel drie jaar niet......dus dat werd twee dozen naar de kringloop. En dat toeziend oog van mama kon ook wel op een afstandje had ik al snel in de gaten, dus deze mama ging verder met heel ander werk.
Er waren nog heel veel zandlopertjes aan elkaar te zetten van de kerstquilt van Petra Prins, en zo was pfaffie ook meteen aan het werk, dus eigenlijk waren we met z,n drieën druk in de weer.....
Het lijkt een heel makkelijk klusje, en ik wil er ook niet al te moeilijk over doen, maar geloof me dat het best nog een hele inspanning was om al die acht stofjes die bij elkaar komen in een mooi puntje te krijgen zonder grote prop er achter.
Het middenstuk had ik al eerder met de hand gedaan, alleen moesten alle stukjes nog tot één geheel gevoegd worden.Alle blokjes komen één keer terug, en het is niet te geloven, maar altijd heb ik in die hele quilt nou net die twee stukjes naast of vlak boven elkaar.Of ze elkaar opzoeken!
De blokjes zitten allemaal aan elkaar.Ben er zeer tevreden over, toen alles nog los lag vond ik het een beetje rommelig geheel en vroeg ik me af of de kleuren wel mooi waren,dan zakt de motivatie om verder te gaan, maar nu vind ik het weer prima uitzien. Het is ook een mooie vlakke haakse lap geworden. Nu verder met de randen.Die zet ik met de hand in elkaar, ik maak meestal een combi van machine en handwerk.
En dan geloof ik zomaar dat er een kans is dat de quilt voor kerst 2013 klaar zou kunnen zijn, hoewel ik het ook een quilt vind die na kerst heel goed kan. Het kerstgevoel zit hem in de kleurcombinatie van groen en rood.Fijn weekend allemaal weer, ik geniet nog volop van het prachtige weer en de weergaloze wolkenluchten.( en van mijn schone frisse opgeruimde kelder natuurlijk.....) 

31 opmerkingen:

  1. Wat een luxe om in het bezit te zijn van zo'n leg het daar maar neer kelder! En een zoon die er af en toe flink de bezem doorheen haalt! Beide ontbreken in dit huishouden. Je kerstquilt kan met een beetje mazzel mee naar Veldhoven! Tjonge jonge wat ga je snel, ziet er mooi uit hoor. Geniet van je weekend, al rustiger op het terrein?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tuuuurlijk....ik wilde jou vragen om hem door te quilten op dat mooie rek van je, wat denk je? haal je dat nog ? :)

      Verwijderen
  2. Je zandlopertjes zitten helemaal perfect aan elkaar! En ik kan me echt voorstellen dat dit een hele klus is. En net als de kelder, het is jullie weer gelukt! En het zonnetje blijft schijnen dus genieten! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk zo'n ouderwetse kelder. Die zou ik ook wel willen hebben. Zo makkelijk.
    Maar je stofjes zijn prachtig en inderdaad, ik had dat ook vorige week. Als alle lapjes los liggen denk je mmmmmm kleurt dat wel? En dan zit de boel in elkaar en alles valt op z'n plek.
    Leuk!!!!
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een schoonmaak, denk ik toch meestal aan de lente, en een kerstquilt.... allemaal in augustus.
    Klinkt erg grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind hem goed gelukt hoor. Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie kleurencombi heb je er weer van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig zo samen aan het werk, mooie quilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Your hourglass quilt looks so cozy! Very nice work!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh,geweldig een kelder! Ondanks dat dit een oud huis is,geen kelder.En dan nog een zoon die schoonmaakt-wat een luxe.'kZou bijna 'jaloers' worden(lol).
    Je quilt wordt erg mooi en het kan best het hele jaar opgehangen worden.Even doorzetten en het hangt met Kerst dit jaar te pronken in je kamer.
    Succes en geniet van je schone kelder.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een supergezellige quilt wordt dat! Kan inderdaad óók de andere 363 dagen van het jaar! En wat héérlijk, zo'n schoonmaakhulp. Hij wil zeker niet in Drenthe komen logeren?
    groetjes en goed weekend, Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk zo een behulpzame zoon
    En jou kennende gaat het lukken met die quilt voor kerst. Leuk hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nu ik jou verhaal over de kelder lees denk ik dat ik de bijkeuken maar eens in kruip. Eerst de strijk en dan.... Oh het is zo'n bende daar.
    Je quilt word ook mooi. Je puntjes zitten hartstikke netjes. Misschien zijn we soms wel iets te streng voor ons zelf.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat kun jij die puntjes mooi krijgen op de machine zeg! Vind je dat nou niet moeilijk? Wanneer je het met de hand doet, kun je altijd gelijk een oogje op de achterkant houden zodat je kunt zien of alles helemaal goed gaat komen vind ik altijd. Maar misschien moet ik het ook maar eens wat vaker op de machine gaan doen want het gaat toch wel een stúk sneller hé?
    Het wordt wel weer erg mooi trouwens!!
    Wat een bofferd ben jij met zo'n grote kelder. Maar het is wat je zegt... het is ook wel een héle fijne plek om alles te stallen. Wij hebben een vliering die ook helemaal afgeladen is... zou ik eigenlijk ook hoognodig eens opruiming moeten gaan houden hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Jeannet,

    Je quilt is supermooi. Ben zelf ook bezig met een kleine sampler met allemaal zandlopers, heb de individuele blokken klaar moet ze nog aan elkaar zetten. Wel grappig, door het rood/wit gestreepte stofje lijt je rand een beetje op de amerikaanse vlag. Wel erg mooi.

    Groetjes,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige kelderdeur heb je!
    Dat raam is echt een kunstwerk.
    En zo'n fijne zoon die houdt van opruimen en schoonmaken. Dat is echt uniek hoor!
    Maar je quilt is ook prachtig geworden en zit heel netjes in elkaar.
    Zou dat nooit kunnen met die machine.
    Voor de kerst klaar? Hij moet ook nog helemaal gequilt worden.
    Maar net wat je zegt, na de kerst is ie nog even mooi.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geweldig zo'n kelder, maar ik heb al een berging die overvol is ;-)
    Je quilt is prachtig aan het worden, met al die mooie kleuren !!!!!!!!!

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat een prachtige deur heb jij in je huis, daar ben ik jaloers op. zou zo graag weer in een ouder huisje wonen maar helaas dat kan door gezondheid niet maar geniet altijd van foto's van mooie karakteristieke details van dat soort huizen.
    lekker he zo'n kelderopruiming en dan ook nog hulp erbij!!1
    je quilt wordt erg mooi en is zeker niet alleen voor kerst denk ik, want de kleuren kunnen het hele jaar door
    groetjes
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  18. geweldig dat je zoon je geholpen heeft met de kelder.
    Wat is die quilt mooi geworden, ik vind dat hij ook goed buiten kerst gebruikt kan worden... prachtig !

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het wordt echt weer een geweldige quilt, en ik vind,
    dat hij helemaal niet specifiek voor Kerst is. En wat heerlijk, zo'n hulp-bij-huishoudelijke-klussen,
    die ontbeer ik echt! Net als zo'n keldertje overigens, lijkt mij ook erg handig.
    Fijn weekend en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik wil ook wel zo'n werker voor mijn zolder...jammer dat jullie daarvoor te ver weg wonen. Flinke zoon heb je Jeannet! Wat een mooie quilt ben je aan het maken en zowaar niet helemaal met de hand. Fijn weekend gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heerlijk zo'n hulp. Je quilt wordt erg mooi en niet alleen voor kerst.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat fijn dat je zoon je graag helpt! Je zandlopertjes zijn prachtig!!!
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijk zo'n opruiming en wat een fantastische hulp.
    De kerstquilt wordt erg mooi.

    Groetjes van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Het is natuurlijk een persoonlijk iets, maar hij spreekt mij erg aan als najaarsquilt......... (sorry)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Kun je hem niet eens een dagje aan mij uitlenen? Nee geen grote kelder, maar gewoon de kast onder de trap eens uitmesten?? Ben bang dat ik er binnenkort zelf aan moet geloven! Heerlijk zo'n hulp en je quilt wordt echt gaaf, mooie kleuren en stoffen! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Och en dat allemaal weer in zo'n sneltreinvaart, wat zeg ik een tgv loopt daar bij jullie door het huis! Prachtig mooi! @

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Fijn zo'n kelderschoonmaakhulp. Zal ik mijn zoon ook eens voorzichtig vragen? Hier slipt de kelder ook weer langzaamaan dicht. Jij hebt intussen mooi door kunnen werken aan je kerstquilt. Prachtige stoffen/kleuren weer! Fijn weekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Een handig hulpje terwijl jij je met leukere zaken bezig houdt. Je kerstquilt wordt weer mooi en zo snel gedaan!
    Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Je hebt een mooie quilt gemaakt.
    Altijd een hele klus, zo'n kelder schoonmaak.
    Dat heb ik de nodige keren bij schoonmoeder aangezien. ( vooral aangehoord !)
    grtjs Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat is deze kerstquilt weer mooi Jeannet.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.