Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 30 augustus 2013

Dresdenplate en Q&Z

Nou meisjes, de kliko van mijn vorige logje heeft wel wat losgemaakt! Wat een reacties om een doos kleine stofrestjes die helemaal verrafeld en verkreukeld waren.....het leek wel alsof ik mijn beste CW stofjes had weggegooid, ging me bijna schuldig voelen......voortaan zet ik het wel eerst op mijn blog hoor en regel ik een verkeersregelaar hier aan de Walinxweg en een grote koffiepot en mag iedereen "gratis graaien" in mijn doos!........Maar om nou te laten zien dat ik heus niet zo weggooierig ben moet dit blogje het weer een beetje goedmaken.......
Hier begon alles mee......met deze twee blousjes van mijn vorig jaar overleden moedertje. Ik wilde daar iets mee doen, een quilt van maken, maar wel één die ik ook mooi vond want het zijn stofjes die ik niet snel zo zou kopen.Toen kwam ik ergens dit plaatje  tegen en het idee was geboren!.
Een dresdenplate van haar blousjes, gecombineerd met wat kleding van man en zoonlief, een dierbare quilt waarin ze alle drie terug komen en waar ik met een glimlach naar kan kijken in plaats van een verdriet te voelen.
Malletjes van karton gekocht, stofjes geknipt en omgeregen, wat een vreselijk leuk werkje was me dat.
De rondjes in het midden zijn van een rode zakdoek gemaakt, van mijn vader.....dus die is er ook in vereeuwigd.......Toen kwam Tineke van Q&Z
Met het idee van een reportage over een plattelandsquiltsters, die wel heel erg leuk is geworden, complimenten Tineke!Wat heb je dat allemaal mooi verwoord.
En bedachten we dat dit wel een heel leuk patroon en idee was voor het blad. Dus toen kon ik het nog niet op mijn blog laten zien, ik ben er in februari ofzo aan begonnen.
Mijn moeder hield van rozen en ik hield van mijn moeder, vandaar dus de rozenstof als rand en de hartjes als blokjes er tussen.
Ja kan het natuurlijk ook van kleding van je kinderen doen, of je kleinkinderen, dan wordt het een heel dierbare quilt.Het patroon er van staat in de nieuwste Q&Z van september alsmede werkwijze.
Ik heb de top dus helemaal klaar, ook de achterkant is van de rozenstof gedaan, de maat is 145 x 140, kan die mooi nog in mijn keuken hangen. Het is een echte Hollandse quilt geworden vind ik zelf.
En ik ben hem nog met de hand aan het doorquilten, is dus zeer waarschijnlijk niet klaar voor Veldhoven, dat is wel jammer, maar ik neem hem wel mee voor wie hem zien.
En zo zien jullie dat ik ook nog wel eens stofje NIET weg gooi....daar ben ik teveel quiltster voor..... Ik wordt morgen 53, eerste verjaardag zonder mijn moeder, beladen dag, die laat ik dus maar voorbij gaan,volgend jaar nieuwe kansen,ik schreef er vorig jaar al over, wat vliegt de tijd en wat kan er dan toch veel veranderen in een jaar, maar dat hoef ik niemand te vertellen, iedereen een fijn weekend!De Q&Z ligt vanaf begin september in de winkel, ik had een exemplaar gehad.

57 opmerkingen:

 1. Wat een mooie manier om de blouses in te verwerken en wat een mooi aandenken.
  Ondanks alles wens ik je morgen een fijne verjaardag toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige herinneringsquilt Jeannet
  Ga er morgen maar fijn aan quilten, er zijn vast heel veel mooie momenten en herinneringen die e met je moeder hebt gedeeld, kun je die al quiltent nog eens overdenken Ik wil je toch vast feliciteren met je 53 ste verjaardag want dat is toch ook een mooi moment om bij stil te staan en vier het met al die e lief zijn
  Groet Ineke Marijnissen - van der Molen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke quilt met al die ruitjes. En wat een mooie herinnering.
  Is ook een beetje vintage. Ga de Q&Z zeker kopen dit keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi Jeannet, ik ga op zoek naar een exemplaar van de Quilt & Zo. Erg leuk, met die ruitjes. En ondanks dat je je verjaardag niet viert, wens ik je natuurlijk toch een mooie dag toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaa ik had het artikel al gezien, en wat ziet het er mooi uit!!!
  Ik wens je toch, ondanks het verdriet van het verlies van je moeder, een mooie dag toe. Ze zou beslist niet anders gewild hebben dan dat je er toch een feest van maakt!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Jeannet. Wat een mooie bijzondere quilt! Alles eraan is super. Het idee, de aandacht, alles! We komen kijken hoor in Veldhoven! Jij morgen gefeliciteerd met je verjaardag, lekker met je dierbare aan een taartje! Goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jeannet,

  Toch maar(zachtjes): van harte en nog vele jaren!
  Na jouw verhaal over Quilt en Zo nummer 23 loop ik dus iedere dag (IEDERE DAG! en tot nu toe nog steeds tevergeefs)naar de winkel om te kijken of ie er al is... Wat duurt dat lang, zeg! Vooral als je weinig geduld hebt...
  Ik vind het een mooi verhaal en een mooie gedachte, én een mooie quilt!
  Groeten van Digna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Jeannet,

  je quilt is prachtig! En je moeder zit daarboven vast te genieten van al het moois dat je afgelopen jaar hebt gemaakt, en met een kopje thee in haar hand naar jou te kijken.
  Vol trots, naar haar lieve dochter die dit toch allemaal maar doet.

  Geniet morgen van je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jeannet een prachtige memoryquilt. Morgen een bijzondere maar leuke dag en vier je herinneringen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het is een hele mooie quilt geworden en ondanks alles wil ik je morgen toch een fijne verjaardag wensen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alvast gefeliciteerd je moet wel iets vieren wat te vieren valt. Het leven kan heel kort zijn. Ik mag gelukkig ook nog dingen vieren

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige en bijzondere quilt is dit geworden. Helemaal geweldig. En wat fantastisch dat hij in de quilt en zo komt. Ik heb hier ook nog iets van mijn mam liggen, je brengt me op een idee. Ik vind het prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat geweldig en alvast gefeliciteerd met die lastige verjaardag.
  Mooie quilt en ik zoek volgende week het blad op.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie en dierbare quilt heb je gemaakt, wat zal daar met liefdevolle gevoelens naar gekeken worden.Morgen ook een beladen dag voor je, maar wel een met allemaal dierbare herinneringen van je moeder over alle keren dat zij er nog wel was. Heel veel sterkte morgen, en probeer er ook een beetje van te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je daar een bijzonder mooie quilt aan, met allemaal herinneringen aan je moeder, maar ook je vader, man en zoon en wat leuk dat je er mee in dit blad komt, ik zal zeker kijken of ik hem kan vinden en dan kopen natuurlijk.

  Toch gefeliciteerd morgen, want je moeder zou niet willen dat jij stopt met leven.

  Knuf
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Meid is dit een schitterend quilt met mooie stofjes geworden. Een super speciale quilt, ik weet zeker dat je moeder van boven op haar wolkje zit mee te genieten en als je morgen dat vleugje wind langs je heen voelt gaan dan is dat je moeder die je even komt feliciteren ;-)

  Alvast een mooie verjaardag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk idee om deze met ruitjes te doen. Heel leuk dat je in Quilt & Zo staat. Alvast gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een mooi dag van.

  Groetjes,
  Marga*

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Van harte gefeliciteerd, ik snap dat je niet in de stemming bent maar toch... Je quilt is natuurlijk fantastisch! Zo'n herinnering aan een dierbare willen ook mensen hebben die niet quilten daarom kunnen ze terecht bij Memoriamquilts.nl. We hebben daar in het verleden nog contact over gehad. De dag van morgen kom je wel door, met je quilt en natuurlijk met je andere dierbaren. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een bewogen blokje met een prachtige quilt!
  Van harte gefeliciteerd met je publicatie en met je verjaardag! gr. Carin W.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat en lieve quilt ,met en dierbare herinnering ,
  Wens je en goede dag toe ook al is dit niet gemakkelijk ,
  Weet hier alles van ,,,,maar je moedertje is in gedachten heel dicht bij je ,en dat mag je koesteren ,en ligt van in deze mooie quilt.

  Gr. Sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel erg mooi geworden Jeannet. Als je klaar bent met quilten maak je er maar een mooi 'gouden' randje omheen.....
  Toch een goede verjaardag gewenst morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat is dit een mooie quilt (met een speciale betekenis) geworden! Ik vind het een heel mooi patroon en heb zelf ook zo'n hemden liggen. Misschien moet ik er nu wel n's iets mee gaan doen! ;-)
  Jammer dat wij bijna drie nummers achterlopen op de Quilt & Zo in België! Heb nooit goed begrepen waarom :-(
  'k Wens je alvast een prettig weekend toe!
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 23. P.S.: En alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Dat er nog vele jaren mogen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ja het heeft zeker wat losgemaakt dat logje van jou! Ik kreeg zelfs een mailtje van iemand n.a.v. Mijn reactie op jouw blog of ik toch zeker de lapjes onder de 10 x 10 niet wil weggooien! Tja...
  Het idee voor dit quiltje is wel heel erg leuk zo. Een familiequiltje. Kom hetzeker bekijken in Veldhoven.
  Kan me voorstellen dat je je verjaardag een jaartje overslaat. Desalniettemin wens ik je een fijne dag. Wie weet kun je er morgenavond toch met een beetje plezier op terugkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Very nice work, and in the spirit of the first quilt maker. Hugs from France

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeannet,wat een mooie quilt met een nog mooier gedachten.De quilt en zo heb ik al besteld hier in het dorp.Hij komt volgende week woensdag in de winkel,ik vind het een super leuk blad.
  Morgen een fijne verjaardag en door je quilt is je moeder er ook een beetje bij.
  Maaike(quilthuis.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een heel mooi idee om een herinneringsquilt op deze manier te maken.
  Ondanks dat het niet je stofkeuze is, is het toch een mooie en vrolijke quilt geworden.
  Fijn om naar te kijken en aan je moeder te denken.
  Denk dat ze vanuit de hemel naar je kijkt met een glimlach als ze je bezig ziet met haar bloesjes.
  En zo leuk dat er een reportage in het blad staat van jou en je quilts.
  Je wordt nog eens wereldberoemd!
  Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ook al doe je er niets aan, het is toch de dag van je geboorte.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een bijzondere quilt en ik wens je toch een fijne verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel erg mooi en vooral de herinneringen aan je moeder , vader door deze quilt.

  Gr Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een dierbare en tastbare herinnering heb je gemaakt. Ga de QenZ zeker kopen. Zie je in Veldhoven. Koester morgen de goede gedachten en geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel mooi Jeannet toen k zag dat je er in kwam heb ik me weer geabonneerd er op
  Morgen een fijne verjaardag alvast gefeliciteerd en dat je nog lang mag genieten van alles en wij met jou mee
  fijn dat je zoveel goede herinneringen hebt
  hartelijke groet Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Het was een waar genoegen Jeannet; de reis, de ontvangst; het verblijf en het werken aan dit artikel. En zie het maar als verjaardagsgeschenk :).
  Van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Alvast gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele gezonde,gezegende en gelukkige jaren met allen die je liefzijn.
  Ja,dat wordt even slikken morgen,maar je hebt gelukkig fijne herinneringen aan je Moeder.
  Dit is ook een mooie manier om een herinneringsquilt te maken.
  Voor mijn jongste zus heb ik van zakdoeken van haar man een quiltje gemaakt met geappliceerde harten.
  Naar de Q&Z wordt met spanning uitgekeken!
  een hele gezellige en zonnige dag vandaag&morgen!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 34. de kleine hartjes zijn het kersje op de taart, wat een mooie quilt

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een prachtige herinneringsquilt. En die jaren 30 quilts... daar ben ik helemaal weg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oh, nu vergeet ik helemaal t feliciteren. Ondanks dat het een dag wordt met een brok in de keel hoop ik dat het toch een dag wordt om nog lang te herinneren om de goede dingen. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Aan mij het geluk dat ik de dresden al mocht aaien in de zomer ;)
  Hij is in het eggie nog mooier dan op papier !
  Ik werd erdoor geinspireerd de zwart/witte Dresdenbloemen te maken....voor de achterkant van de Jane...
  Ben benieuwd hoeveel exemplaren we gaan zien op de blog's ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Om kippenvel van te krijgen zo'n mooie quilt, een dierbaar stuk waar je inderdaad met een traan maar ook met mooie herinneringen naar zult kijken. Ik ga snel de Quilt en Zo kopen om het hele verhaal te lezen.
  Sterkte voor je verjaardag en natuurlijk ook gefeliciteerd!

  Lieve groet,
  Carla (uit het mooie Purmerend)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Om kippenvel van te krijgen zo'n mooie quilt, een dierbaar stuk waar je inderdaad met een traan maar ook met mooie herinneringen naar zult kijken. Ik ga snel de Quilt en Zo kopen om het hele verhaal te lezen.
  Sterkte voor je verjaardag en natuurlijk ook gefeliciteerd!

  Lieve groet,
  Carla (uit het mooie Purmerend)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. precioso = mooi, lo que has realizado con la ropa de tus padres...bellos y agradables recuerdos de tan encantadoras personas...
  Un gran abrazo Lily desde Madrid - España

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Mooie quilt en gevoelig verhaal erachter. Hier komt nr. 23 pas 4 of 5 september in de winkel, dus nog even wachten voor mij. Complimenten voor jouw kleurencombinaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een ontroerend, lief gebaar, om op deze manier
  een soort van ode aan je moeder te brengen. Heel erg mooi geworden, en zo persoonlijk.... En dan te bedenken, dat alle kleding van mijn vader nog onaangeroerd in de kast hangt bij mijn moeder. Ik heb ook al eens geopperd er iets van in een quilt te
  verwerken, maar het mag niet van haar. Jammer, heel
  jammer. Alvast een fijne verjaardag morgen, al zal
  het vast anders zijn dan andere jaren.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Een quilt om te koesteren en je heel dicht bij je dierbaren te voelen. Ondanks de moeilijke dag morgen wil ik je toch feliciteren.
  Groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Een quilt om te koesteren en je heel dicht bij je dierbaren te voelen. Ondanks de moeilijke dag morgen wil ik je toch feliciteren.
  Groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Prachtige quilt, herinnert me ineens weer aan de doos met overhemdjes van mijn vader en bloesjes van mijn moeder. Ik ga mijn eigen twist eraan geven en dit patroon gebruiken. Dank hiervoor.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een prachtige quilt en wat een gaaf idee! Ik kwam nog wat overhemden tegen van mijn pa bij het verhuizen van Mams en ook een paar bloesjes die haar nu veel te groot zijn, dus ik heb nu al aardig wat stofjes die ik kan gaan gebruiken! Zo heb ik straks een mooie herinneringsquilt aan hun beiden, zal de Q&Z in de gaten houden! Toch wel Tompouzen halen in Maassluis... want lieverd jij bent voor je mannen en ons wel heel bijzonder en dat mag je best vieren! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Congratulations to this great quilt.
  KATRIN W.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik kan alleen maar aansluiten bij alle reacties hierboven. Een quilt om je aan te warmen en je dierbaren heel dichtbij je te houden. Mooi met het dresdenplate. Staat ook al lang op mijn lijstje om eens te maken.... Ooit...Kan me voorstellen dat het morgen een dag met gemixte gevoelens is, het leven vieren, maar ook het gemis van degene die het leven aan je gaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Mijn derde poging...heb sinds kort een tablet, en die wilde mijn reactie steeds NIET versturen...dus nu maar even op de 'gewone' laptop.
  Ik vind je quilt helemaal gewéldig! Ga morgen maar lekker doorquilten, dan is je mam er toch een beetje bij op je verjaardag! Wél vieren hoor...je bént er nog!
  En wat zou je mam trots zijn geweest op een dochter die nou al in 2 tijdschriften heeft gestaan!
  O ja, mocht je iets lezen over een stalker van de boekwinkel in Emmen, dan ben ik dat , nét zo lang tot de Q&Z binnen is! Groetjes en verjaardagsknuffel, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat een prachtig quiltje en patroon, ik ga gauw naar de winkel voor Q&Z.
  Ik wens je een goede verjaardag en een fijn weekend met je gezin!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat een mooie en dierbare quilt heb je gemaakt. Ik kijk al uit naar de nieuwe Quilt en co....Al die eerste dingen zonder je moeder...het blijft moeilijk, ik wens je sterkte en alvast gefeliciteerd met je 53e verjaardag. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Wat een mooie quilt wordt dit, en ook wat een mooi verhaal. Ouder worden tsja, héél vervelend soms. Gewoon niet aan het getal denken, dat scheelt! @

  BeantwoordenVerwijderen
 53. ik ben van hemden van mijn overleden man drie quilts aan het maken,voor mijn zoon dochter en voor mij,breng heel mooie herinneringen naar boven,veel liefs irena

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Super quilt met herinneringen.En leuk dat ie in quilt en zo staat.

  Toch een fijne verjaardag toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Zo te zien was jouw moeder ook een bloezen mens, net als de mijne. Zo is iedere bloem een bloem met een verhaal geworden, achter ieder stofje een mooie herinnering. Koester die mooie herinneringen ook op een dag als vandaag, ik wens je sterkte maar probeer ook van je verjaardag te genieten.
  Groetjes en proficiat, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Een heel leuk idee, de dresden plate.
  Het ziet er mooi uit.
  Gefeliciteerd met je verjaardag.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Leuk Jeannet in de Q en Z !! Ik koop hem iedere maand van het begin af aan. Gefeliciteerd met je verjaardag.

  Geniet van alles.

  Groetjes José

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet