Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 2 augustus 2013

Inspiratie achter de PC

Wat fijn, dat er computers zijn! En helemaal als je in het achterland woont, een heerlijk fenomeen dat internet shoppen, vanuit je luie stoel even achter je PC, en hup, je neemt onderweg weer even een stofje mee.( of twee)Twee nieuwe stofjes van Lecien , en wat zijn ze M*O*O*I.......
Normaal ben ik helemaal niet zo van de Lecien, beetje zoetig,maar soms kom je een stofje tegen dat zo mooi is, dat je er wel alles van wilt maken, de ideeën springen op en neer, een shawltje, gevoerd, een blouse, kussentje, mooie rand ergens omheen, en al helemaal een quilt natuurlijk. Dat bruine stofje heeft alle verstorven kleuren in zich waar ik van hou.
Alle goede voornemens om eerst alles af te maken waar ik aan bezig was vervlogen als sneeuw voor de zon, maar zeg nou zelf, dat kan toch niet anders met zo,n stofje he?
Als randje om dit schattige quiltje, ik zie het resultaat al helemaal voor me. Even kijken hoe groot ik het wil, eerst maar eens veel patroondeeltjes knippen. En eerlijk is eerlijk, ook weer geïnspireerd door Marcha! Op het Feestboek, want dat is me ook wat hoor, een blog geeft inspiratie, maar het feestboek, omringd door ruim 200 quiltsterren, daar zie je helemaal van alles moois voorbij komen.
Er wordt wel eens een beetje meewarig gedaan over de oppervlakkigheid van FB, zal vast waar zijn, maar het is maar net hoe je het gebruikt, het is ook gezellig, en niet onbelangrijk, je kan zelf bepalen wie jou berichten lezen, een heel groot pluspunt want dat vind ik van een blog wel eens jammer. Het is wel héél erg openbaar voor de hele wereld.Ook voor dat deel van de wereld wat je graag aan je voorbij laat gaan.O ja, deze stofjes....Mmmmmm, nieuwe serie van Judie Rothermel, dat bedoel ik nou met die PC.....................
Van de week nog een keukenkastje geverfd, lang over getwijfeld, het was dus geel, ik wilde het blauw.....toch twijfelen...
En het werd uiteindelijk crème wit, dacht eerst, maak er een ander gordijntje voor, maar dat vind ik er eigenlijk wel helemaal bij passen, verveelt nog niet, dus laten hangen. Helemaal tevreden mee!
En zo is de maand juli al weer om, we hebben niets te klagen gehad, af en toe een beetje erg warm, maar dat mag de pret niet drukken.We nazomeren gewoon nog even door. Ik las van de week ergens op het FB dat over slechts 16 ( ! ) weken we al weer middenin de winter zitten, niet voor te stellen toch op een dag waar we de volgens de metereologen ruim de 33 graden gaan halen? Keep Cool Today!!

25 opmerkingen:

 1. Prachtige stofjes en een heerlijk blog. Ook ik geniet van FB en kom je er graag tegen!!!!!
  Gezellig toch, we hebben altijd wel wat te kletsen.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige stofjes, daar word ik begerig van!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een inspiratie! Nou ben ik net begonnen aan de Love Entwined quilt, maar die sterren op het blog van 'haar' vind ik ook helemaal leuk.
  Nou ja, ik geniet me suf van jouw verhaaltjes en plaatjes. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan er echt niks aan doen, maar ik word er een beetje onrustig van als ik al die mooie stofjes van je zie....
  Wat een beautys allemaal.
  Ach en fb is gewoon gezellig. Lekker snel en lekker kort en over de oppervlakkigheid daarvan moet je gewoon niet te veel over nadenken, vind ik.
  Lijkt me heerlijk zo'n airco op de slaapkamer. Slaap je tenminste lekker om weer aan een snikhete dag te kunnen beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jet zijn prachtige stofjes en kan me voorstellen dat je helemaal verliefd bent op die bruine en er meteen iets mee wilde doen. Leukzo die sterretjes. Daat kun je heel veel kleurtjes in kwijt die ook in het bruin zitten. Komt helemaal goed. Het kastje is ook leuk geworden. Lekker fris met dat blauwe gordijntje.
  Wij zitten nu nog buiten koffie te drinken maar alles in huis is dicht. Hier gaan we met gemak over die33 graden heen want datwas het hier gisteren al. Het windje maakt het in de

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Te snel op publiceren gedrukt :(
   In de tuin nu nog lekker wilde ik schrijven. Maar na de koffie gaan we naar binnen en proberen het daar koel te houden. Lekker prullen en vooral niet te veel willen en doen.
   Fijn weekend! Zal wel goed komen met die mooie lapjes.

   Verwijderen
 6. heerlijk om naar je stofjes te kijken, moet het er daar voorlopig bij houden, laat er nog maar zien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sorry maar voor mij als juf komt je reactie over Facebook nogal naief over. Alles wat je op het net zet is hoe dan ook openbaar en daar moet je gewoon rekening mee houden of dat nou op een blog, een forum, facebook of hives is. Vaak genoeg meegemaakt dat wat prive moest blijven toch werd doorgespeeld en wat te denken van alle adverteerders, overheden en hackers?
  Internet heeft veel leuke kanten zoals alle leuke blogs om te lezen en plaatjes om te bekijken maar ik houd me altijd nogal op de vlakte over achternamen, woonplaatsen en andere delicate informatie en probeer geen foto's met gezichten te plaatsen ivm identiteitsfraude.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik inderdaad niet Diana, ik had toch echt het idee dat FB een stuk anoniemer was dan bv een blog omdat je zef veel kunt instellen. Misschien ben ik wel naïef ja, ik kan me uberhaubt weinig voorstellen bij wat jij daar allemaal zegt, maar goed, ik ben dan ook geen "juf", en misschien heb je wel gelijk en moet ik beter opletten.

   Verwijderen
  2. Hoi Jeannet,

   hier een link naar een filmpje van de Belgische overheid zodat jij (en wellicht vele anderen) zich er iets meer van kunnen voorstellen. http://www.knack.be/nieuws/ondertussen/confronterend-filmpje-uw-hele-leven-staat-online-wees-waakzaam/article-4000182960523.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-25/09/2012&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN#
   Dit filmpje richt zich alleen nog maar op identiteitsfraude en hoe makkelijk dit is (het laat nog niet zien wat er dan kan gebeuren).
   Cyberpesten is iets anders en gaat vaak makkelijker dan je denkt (en helaas is wie nu je vriend is, dat niet altijd in de toekomst). Vandaar de tip dat wat je op internet zet je beter kunt beschouwen als openbaar en hoe kwetsbaar je jezelf daar opstelt mag iedereen zelf weten. Maarre een gewaarschuwd man telt voor twee (en mijn lerares Nederlands zei altijd : en een gewaarschuwd vrouw telt voor drie).
   Zo en nu weer genieten van je heerlijke quilts e.d. want daar kom ik voor ;)

   Verwijderen
 8. Die kast is zo heel mooi geworden, ook het gordijntje staat hier beter bij dan bij de gele kast.
  Ooohhhh..... die lapjes! Waarom bedenken ze toch steeds nieuwe? Om ons te verleiden natuurlijk, en dat lukt ook steeds weer.
  Die bruine rozen, echt heel mooi.
  De nieuwe serie van Judie vind ik eerlijk gezegd iets minder dan anders, maar misschien moet ik die eerst eens in het echt zien.
  Weer een nieuw project dus, weer die verleiding hè...
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha ik had dat ook ergens gelezen dat we over 16 weken weer in de winter zitten ... nou laat de zon nog maar even door schijnen ;)

  je kast is erg mooi geworden en die stofjes ... jammie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige lapjes (maar dat had ik al laten weten) en
  ook het kastje is heel fraai zo geworden. Ik hou me
  voorlopig maar alleen bij bloggen, dat bevalt mij
  prima en iedereen mag zijn mening geven bij mij. Ik
  zie FB bij mijn kinders en ik ben zelf niet zo van
  "jij mag mijn vriendje zijn en jij hoort niet bij
  mijn groepje", en trouwens, anoniem is FB totaal niet, want de overheid heeft zelfs inzage. Al zijn
  er erg leuke FB-groepen, zoals die over het hand-
  quilten, echt een aanrader. Ach, het is als met
  alles, er zijn voor- en nadelen verbonden aan beide internet-vormen en je pikt eruit wat het beste bij je past. Maar het winkelen via het net,
  dat zou ik echt niet meer kunnen missen!
  Prettig weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of het met "vriendjes en groepjes "of niet te maken heeft Ageeth, zo zie ik het althans niet,maar soms wil je niet alles met iedereen delen, en bij een blog is dat moeilijk zo niet af te schermen, dat kan bij FB wel degelijk!

   Verwijderen
  2. Nee, bij blogspot kan dat niet. Dan zou je een blog bij Wordpress moeten nemen, want daar kan het wel. Mensen die het bericht dan wel willen lezen moeten zich dan aanmelden.

   Verwijderen
 11. Mooie stofjes en een leuk idee, maar ik ga nu niets nieuws beginnen. Ik heb het druk genoeg. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. nou dat zijn wel hele mooie stofjes, zeker voor je nieuwe projet, ik lees wel dat ik niet te veel of FB moet kijken.Wat is je kastje mooi geworden.
  Fijn weekend
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Snap wat je bedoeld als je in het achterland woont, ik woon in een piepklein dorpje in Frankrijk zonder winkels en dan is internet echt een uitkomst!
  je stofjes zijn prachtig. Ik denk dat ik die ook eens ga zoeken voor een quilt die ik in gedachte heb.
  Succes met je mooie sterren quilt.

  groetjes en een goed weekend, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Jeanet, ik heb een tijdje terug bij de een quiltwinkel de mallen gekocht voor dat patroon. Het is werkelijk heel mooi patroon. Waarom wordt ik toch steeds in de verleiding gebracht maar ik probeer sterk te zijn. Veel plezier met je nieuwe stoffen en je mooie nieuwe quilt. Groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn grootmoeder had precies zo'n kastje, ook dat gele kleurtje...maar nu is die van jou wel veel mooier geworden!
  Prachtige stofjes heb je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie lappen. Mmmmm. En wat bericht je nu ? Winterbabbels??? Brrrr. Daar wil ik echt nog niet aan denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeannet mijn weefgetouw staat klaar, nu nog een ticket bestellen (smile)

  weer even alles bij gelezen, en wat een heerlijk markten heb je bezocht, en zit te genieten van je quilts,

  Een goed begin voor de zaterdagmorgen met een kopje koffie naast me

  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie stoffen heb je gekocht, deze zijn ook wel erg mooi en wat is je kast mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Schitterende stofjes!!! Ik kan me voorstellen dat je die gelijk in je winkelwagentje gestopt hebt. :-)))
  Even over hetgeen je zei over FB en blogger e.d. ... je kunt toch ook je blog afschermen als je dat zou willen? Dat alleen degenen die van jou een uitnodiging gehad hebben je blog kunnen lezen? Misschien heb ik het helemaal verkeerd hoor, maar dat dacht ik in ieder geval. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jeannet, net terug van mijn vakantie heb ik je blog even een beetje bijgelezen, Wat is je keuken mooi geworden met die nieuwe tafel en stoelen! Verder laat je weer een hoop moois zien, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet