Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 12 augustus 2013

Wol en weefmarkt

Zoals ik afgelopen vrijdag al zei, ben ik naar Zierikzee geweest naar de eerst Weversmarkt. Nou is Zierikzee al nooit een straf om heen te gaan, heerlijk oud sfeervol gezellig stadje, de place to be in Zeeland lijkt het soms wel.Als je door deze poort de stad in komt fietsen wordt je vanzelf al helemaal blij!
En je wordt natuurlijk nog veel blijer van alles wat je daar dan aantreft. Het was de eerste keer dat zoiets hier georganiseerd werd, in navolging van de bekende markt in Hoorn,maar het overtrof mijn stoutste verwachtingen.Er was van alles, van heel erg basic wat gewoon altijd mooi blijft omdat het basic is.
En wat er van gemaakt wordt is gewoon ook altijd mooi in zijn eenvoud, dat heeft niet meer nodig.
Maar dit is toch ook wel heel erg ernstig leuk! Alpacawolletjes,Deze Mevr. spint en twijnt alles zelf, ze verft het,en dan met zo,n mooi professioneel wikkeltje eromheen, adembenemend mooi.....gelukkig heb ik nog een zak alpaca staan, nu nog even spinnen......Mmmmmm
Dit is weer van een heel andere orde, gekke textielvezels om op het mengbord te gebruiken, tegenwoordig is echt alle mogelijk met spinnen, wol en weefsels.
En weefsels waren er natuurlijk ook genoeg te zien, de één nog niet mooier dan de andere.
Of deze met een slingerweefsel, prachtige shawl, prachtig weefsel, daar is ook nog een wereld in te gaan.
Ik zal me toch eens gaan verdiepen in de reïncarnatietheorie, want het is me wel duidelijk dat ik aan één leven helemaal niet genoeg heb, en het idee dat dit leven eindig is wordt dan een beetje frustrerend, het idee dat je er daarna nog veel meer gaat "beleven"geeft misschien wel een stuk rust.....wie weet....
Je kon je hart helemaal ophalen daar op die markt, wolletjes in alle soorten en maten en kleuren en samenstellingen. Daar ga je spontaan van breien of weven of vilten of haken, en wat dacht je hier van?
Een hele wand van Meervilt met allemaal stapelbakken waar de wol al heel erg uitnodigend uit hing, koop mij........voel mij......trek mij er uit...........spin mij en neem mij mee!Dat heb ik me geen twee keer laten zeggen. Ik zocht nog wol voor bij mijn al gesponnen wol, daar ben ik nog mee bezig, herfstvest wil ik er van breien.
En deze col kon ik niet laten liggen, van Jeanet Koek, zelfgesponnen, geverfd en gebreid, ik weet het, moet ik eigenlijk zelf doen, maar als dat maar slechts 15 euro kost ben ik meer kwijt aan alleen de verf al......Helemaal blij mee!
Kunst was er ook, wat zijn sommige mensen toch creatief, een boek van textiel, aan elkaar geweven, je moet er maar opkomen, in plaats van een quilt dagboek ofzo.
Ik was met man en zoonlief, we hebben een "daverende dag" gehad met zijn drietjes, heerlijk weer,auto in Dreischor gezet, ( ja, daar waar dat leuke winkeltje is.....ben ik NIET voorbij gefietst....) en toen verder op de fiets naar Zierikzee langs die prachtige Zeeuwse eindeloze verten en velden.
Wat was het leuk, hopelijk voor herhaling vatbaar, het was voor ons een dag met veel "beter leven momentjes" wat dat zijn? dat leg ik in een ander logje uit..........Fijne week allemaal weer.Ik sudder nog na van zoveel creativiteit.
enne....doe ik zelf ook nog eens wat....? Ja hoor....rand gesneden van de kerstquilt uit het boek van Petra Prins, twee keer 66 driehoekjes aan elkaar zetten, met het handje he...eitje, toch?

26 opmerkingen:

 1. Heerlijk lezen was het weer bij jou vanmorgen; je hebt me een geweldig dagje uit bezorgd, gewoon achter mijn laptop :>) Dankjewel!
  Jouw aankopen zijn prachtig en waar je nu weer mee bezig bent ook.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was weer een fijne dag! Goed idee om de auto in Dreischor neer te zetten. Toen wij bij Marcha geweest waren en daarna Zierikzee wilden "doen", konden we echt nergens parkeren, het was markt!! Zijn toen vrrdet gegaan,jammer. Wat een kleurige boel , zo`n wolmarkt. Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slim om de fietsen mee te nemen en lekker ook om een stukje te fietsen. Het ziet eruit als een mooie wolmarkt. Wat een mooie bolletjes laat je zien. Nog een buitje misschien?
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach dom, ik zie nu wat je kocht. Nog niet helemaal wakker geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijkheden daar op die markt. IK zou me helemaal te buiten zijn gegaan denk ik.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een kleurige verleidingen allemaal, wat een mooie wolsoorten. Je hebt genoten dat is duidelijk. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je weet het weer prachtig te verwoorden, kan hier de sfeer proeven!

  Heerlijk die wolletjes en bolletjes en niet te vergeten al die kleuren!


  BeantwoordenVerwijderen
 8. We zouden ons in twee helften moeten kunnen delen.
  Een voor de lapjes en de ander voor de wolletjes. Er is toch veel te veel moois om te verzamelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben dit jaar voor het eerst naar Zeeland op vakantie geweest. Wat een super provincie. Hebben ook een nacht in Zierikzee gelegen. Helaas kwamen we 's avonds laat een gingen 's morgens vroeg weer weg. Hebben het stadje wel rondgewandeld zo gezellig. Kan me wel voorstellen dat zo'n markt met al deze mooie wol perfect in stijl is voor deze plaats.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 10. in gedachten ben ik met je mee gefietst....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk uitstapje was dat Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een dag met een goude randje, zeker als je het met man en zoon kan delen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke dag heb je gehad. Mooie col heb je gekocht. Wat een feest van kleuren op zo'n markt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie dag hebben jullie gehad. Wat leuk die bakken waar de wol uit komt... wat een kleuren !!
  Je col is ook weer super !!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja doe dat, verdiep je eens in die reincarnatie. En... als je er uit bent, meld het mij vooral!
  Wat een geweldig goed idee van de Zeeuwen. Meer van dit soort beurzen, gezellig! @

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk zo een markt. Mogen ze best vaker organiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk dagje is dat geweest, en met al die prachtige wolletjes, smullen. Heerlijk blogje om te lezen. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lijkt me absoluut een leuke markt! Als je eruit bent, over die reincarnatie, dan wil ik dat ook graag weten (maar wel graag als creatieve mevrouw dan, niet als een kikkertje of een boom ofzo...)
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtige kleuren al dat wol!!!
  En een andere leven zou ik ook willen, ik heb nog zo veel ideeën en dingen die ik zou willen doen....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wowww, zit hier kwijlend achter de PC. Die col is prachtig. Jeanet maakt prachtige dingen en ze is zo origineel!. Je kan weer lekker verder met wolspinnen. Mooie kleurtjes erbij gezocht!
  En die handgesponnen alpaca! Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een heerlijk verslag, ik heb genoten!!! Dank je wel!
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat leuke winkeltje ben je niet voorbij gefietst, dus ehhh, afgestapt en naar binnen gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. piep, spijtig dat we mekaar niet tegenkwamen, was er ook en hebben er ook zo van genoten
  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo ik lees weer even bij en val gelijk met mijn k.... in de kleuren. Prachtig! de wol voor je vest is prachtig!!!!
  Zo gauw verder........ tot zo.......

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat mooi allemaal! Heerlijk he, die schapevachten. Prachtige kleuren allemaal, en die col, daar kun je lekker de winter mee in!
  En dan ook nog stofjes om bij te zwijmelen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heerlijk om je verslag te lezen Jeannet, jammer dat wij niet in Zierikzee waren. Nog een paar maanden dan is er weer de handwerkbeurs in Zwolle. Daar hoop ik wel naar toe te kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet