Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 27 september 2013

Alweer herfst

Het is herfst en het blijft nog wel even herfst, er is niets zo inspirerend voor mij om over te schrijven dan de herfst. ik HOU van de herfst!
Ik heb het al eerder geschreven, dat zal wel komen omdat ik vind dat je na de 50 ste in de herfst van je leven bent, al zijn de meningen daar fors over verdeeld, zeg ik maar vast......
Van de week s,avonds met de brugpieper wezen fietsen naar het Quackgors in Hellevoetsluis, zo weergaloos mooi daar, aan de ene kant het Haringvliet met een verlate zeilboot.
En een stukje verder weer de koeien die grazen in het gors, het zou zomaar een plaatje van Maris en Breitner en Israels kunnen zijn, toch nog een beetje verleden in het heden.
En de tijd van de paddenstoelen komt er natuurlijk weer aan, al zie je ze eigenlijk het hele jaar door, in de herfst vallen ze iedereen op. Een mooi stelletje parasolzwammen in het Voorns duin.
Wat ook herfst is, is mijn loperproject, ik ben er nog mee bezig, elke dag een bloemetje festonneren, en dan kom je vanzelf bij nummer twaalf, ik heb ze af, maar nu nog een bandje naaien op de naden van de blokken, stof gekocht bij de Ufo,s voor een rand, die hebben nog steeds hele leuke dingen in de uitverkoop.
Verder kreeg ik al weer een verlaat verjaarscadeautje van vriendin, wauw.....dat is toch echt veels te gek, een prachtig oud doosje...( hoe zou ze nou weten dat ik daar gek op ben...) en dan ook nog een zelfgemaakte ketting, ingepakt in quiltstofjes...zoooo mooi, je zou er haast een hobby bij nemen....en zien jullie dat smaakvolle stuk chocolade? Of het in een quiltpapiertje zit, en  daar blijft het nog wel even.....
Want ik ben ook nog druk met mijn "onder de 80 project",
Dat gaat uitstekend, kan niet anders zeggen, het doel is al bijgesteld en een "onder de 75" project geworden.
Het gaat eigenlijk het beste als ik s,avonds in bed lig en mijn tanden heb gepoetst.......dus jullie begrijpen nu wel dat ik vroeg naar "te bedde" ga......
                                            
Voordeel is dat je geld over houd, voor mij een kale thee, voor de rest een appelgebak MET slagroom er bij, nou ja, doe mij dan maar een boek, het net uitgekomen boek van visserstruien, heel erg mooi en een aanrader, zeker als je aan de kust woont, er staan er veel in van deze kanten.
En zo kabbelt het leven voort, leuke dingen wisselen zich af met de minder leuke, die er echt hier ook zijn, ......... Als het leven je iets leert, dan is het wel dat niets gaat zoals je het van tevoren bedenkt. Dus toch maar proberen om het positief te blijven zien en er wat van te maken. Iedereen een fijn zonnig herfstweekend, Het is hier het laatste weekend van ons campingseizoen, tis weeromgevlogen.

23 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's Jeannet van weer een prachtig stuk natuur. Geweldig toch hoe alles weer veranderd.
    Sterkte verder met je dieet. Het moet dan wel heel snel gaan als je het zomaar naar beneden kunt bijstellen. Ik vind overigens lijnen nooit een probleem, je gewicht vasthouden is duizenden malen lastiger:)
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wiestke, als ik iets niet doe is het lijnen, gewoon minder snoepen en goed ontbijten en lunchen helpt bij mij al geweldig! ong. 1 kilo per week, dat is helemaal niet extreem, en dan een ik zelfs nog een lekkere geitenkaassalade in een restaurant, dus het valt allemaal heel erg mee!

      Verwijderen
  2. oh jeannet ook zo'n herfst typje, nou ik ook hoor. Heerlijke en dan met die mooie kleuren straks weer. Al vinden mn gewrichten het niet fijn. ooh heb jij dat boek ook gekocht!! ik ook vorige week, kon het niet laten. Heb dat andere boekje namelijk ook (klein blauwtje) En als verwoed breister moet je dat gewoon in huis hebben ;-)
    Weer leuk blogje trouwens, fijn weekend Jeannet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lovin' your runner project with the gorgeous flowers!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg leuk je loper en prachtige herfstfoto. Die herfstperiode van je leven is toch ook een rijkdom. Ik geniet er van. Dat boek staat op mijn verlanglijstje. Kan je begrijpen als je aan de andere kant van Arnemuiden hebt gewoond en een Zeeuwse familie hebt. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb weer genoten van je fotoverhaal en de prachtige blommen die je festoneert. En wat een GEWELDIG prachtig cadeau van je vriendin. Helemaal in jouw straatje. Daar ben je vriendinnen voor. Geniet nog van deze prachtige herfst en fijn weekend. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben ook van de herfst, al die prachtige kleuren en geuren, de zomer is vaak veel te heet voor mij.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een gezellig blogje heb je weer geschreven . het is echt steeds genieten bij jou.

    fijne weekend . christine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi is je loper project. Ik kan nu ook beginnen aan mijn onder de 75 project. Wanneer begin je aan je winterjaren?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat lijkt me een prachtig boek, maar wel moeilijk... En je loper wordt heel mooi. Vandaag wederom genieten van een heerlijk herfstdagje, met een bijna zomers randje en nu, op dit moment, even ingrijpen, Floor heeft mijn lippenstift te pakken, oei, oei... Fijn weekend en groetjes van oppasoma Ageeth (dat klinkt wel heel erg als herfst van het leven...).

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heb genoten van je verslag. Vooral de slotzinnen, die ik alleen maar kan beamen.
    'The happiest people don't have the best of everything. They just make the best of everything'.
    Zo is het toch?
    Lieve groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie dingen heb je gekregen! Het boek heb ik ook gekregen voor mijn verjaardag afgelopen week-precies op tijd.
    Elk jaargetijde heeft wat moois,vind ik,maar de herfst heeft zulke warme kleuren.
    Je loper wordt mooi-succes met afwerken.
    Heerlijk dat je nu al naar de 75 gaat! Zelf drink ik een paar koppen groene thee en daar ben ik al 8kilo mee afgevallen.En niet snoepen natuurlijk.Moeilijk met alle verjaardagen de afgelopen maanden!
    Succes Jeannet-het gaat je zeker lukken!!!
    zonnige dag
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat is de natuur toch mooi nietwaar? En nog leuker met zo'n applegebak vor je ;-)
    Prachtig kado heb je gekregen en dat boek met de visserstruien is ook schitterend.
    Je bloempjes zien er prachtig uit, wat zal dat mooi staan op je tafel.

    En nog steeds verkouden ?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk om jarig te zijn, en helemaal om nog onverwacht zo'n prachtig cadeautje te krijgen.....
    We zijn helemaal niet jaloers hoor!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik herst met je mee! Niet elke dag is even fit als de vorige en dan moet ik nog 50 worden. En als het een mooie lange nazomer is, kan het zat beroerder. Ook hier is er als minder Judith! Jouw verlegde grens ligt dicht in het verschiet, wil ook nog onde de 70! Doe je mee? Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke bloemen van je lopertje. En sterkte met 'onder de 75'

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk weer hier en ik ben helemaal weg van die ketting, wat mooi!
    Het boek heb ik ook. Leuk om te lezen. Ik wilde wel zo'n trui breien, maar alles op een rondbreinaald, nee dat is niks voor mij. Ik wil gewoon een voorpand, achterpand en mouwen en twee pennen, ja simpel vrouwke, ikke hè!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat een mooie foto's en wat een leuk boek he die Visserstruien
    ben zeker van plan om er een trui uit te breien
    groet Ineke Marijnissen-van der Molen

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat Zuid Holland blijft mooi!!!! Het breien laat ik maar voor wat het is, maar er naar kijken is ook al leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige herfstfoto's en je loper!
    Fijn weekend, Sonnja

    BeantwoordenVerwijderen
  20. herfst is ook mijn favoriet,en met zo mooi weer ,geweldig,leuke post,veel liefs irena

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.