Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 2 september 2013

Verrassende dag!

Mag ik een ieder nog een keer bedanken voor alle lieve wensen, kaarten, mailtjes etc tav mijn verjaardag? Zo was het toch nog een leuke dag al had ik er eerst niet veel "zin an" Wat nieuw was, was dat ik ook allerlei felicitaties in de vorm van mails, kaarten en liedjes kreeg van de verzekering, de ziektekosten en enige webwinkels......Dat is de nieuwe tijd denk ik dan maar.....leuk dat ze aan me denken.....
Ik werd s,morgens vroeg verrast door dit cadeau....dat behoeft enig uitleg..... sinds een week heb ik me namelijk voorgenomen om de "over de 80 kilo" die ik weeg tot "onder de 80 kilo" te krijgen....en dat gaat niet zomaar natuurlijk, daar moet je wat voor doen, of beter gezegd, laten....
Nou hebben zoonlief en ik de erge (?) gewoonte om met enige regelmaat op zaterdagavond saampjes met een (halve) zak van die overheerlijke dikke ribbelchips naar de lakenstraat te gaan, en dat is héél erg gezellie, kan niet anders zeggen,maar dat zit er dus even niet in,voor hem natuurlijk wel, maar niet voor mij, dat vond tie helemaal niet "gezellie", dus vandaar dit cadeau......
Gelukkig kwam hij hier ook nog mee aan, dat maakt een hoop goed, ik spaar paars/roze glazen vaasjes.Verder heel veel mooie kaarten gehad, en één die er wel heel erg uit sprong, helemaal iets voor mij, een bewaardertje die ik ga inlijsten, zelf gemaakt, prachtig!
Van een stofvriendinnetje uit Friesland, zij van die oranjekoek ja, kreeg ik me toch een pakket met stofjes, om stil van te worden........ze was in een dolle bui aan de poppetjes van Reiko Kato begonnen, ik denk zonder appliquick setje....want het is gestrand, bij mij gaan het de meisjes ook niet worden, maar de stofjes vind ik werkelijk een plaatje, zoooo mooi!Dat gaat zeker iets leuks worden.
En H uit H heeft een mooi borduurtje voor me gemaakt, hoe zou ze weten dat ik zo dol ben op dat roodwerk? Knap vind ik het, ik kan zoals jullie wel weten niet borduren, nu ja maar goed ook, stel je voor dat ik dat ook nog moet gaan doen.....hier ga ik wel iets moois mee doen, quiltje eromheen ofzo.
Ik koop ook altijd maar iets voor mezelf op mijn verjaardag.......nou ja, deze shawl zag ik hangen in Brielle, 100 % wol, prachtig flinterdun en soepel geweven, een plaatje, gewoon al om zo ergens op te hangen in huis.
Van manlief "mocht" ik een oud Engels doosje kopen op een antiekmarktje laatst in Brielle, mooi puur in zijn eenvoud, begin 1900, ambachtelijk gemaakt met de hand van eikenhout, tja.....wat moet je er meer over zeggen? Hoeveel doosjes en kistjes kan je menen nodig te hebben?
Ik ben niet thuis gebleven op mijn verjaardag, we zijn naar Zeeland geweest, om precies te zijn naar Dreischor, naar Marcha, waar we hartelijk werden ontvangen,en dan zie je natuurlijk al die mooie stofjes, ik heb een hoop weggegooid zoals jullie weten.....dus er was weer wat ruimte...Wat heeft ze toch een geweldige collectie!! De ene niet mooier dan de andere........
We hebben de dag afgesloten bij onze favoriete stek in Burgh Haamstede, de pannenkoekenmolen, het was er een geweldig relaxt sfeertje,
bands speelden buiten, ( of ze het speciaal voor mij deden.....) het zonnetje scheen, prachtige Zeeuwse luchten.
Lekker eten en goed gezelschap,en zo werd het toch nog een gezellige dag!Op naar de 54.........
De vakantie is hier over, na zeven eindeloos lijkende weken die zijn omgevlogen en een heerlijke zomer die nog steeds voort duurt.De meteorologische herfst mag dan wel begonnen zijn, deze week schijn je daar niets van te gaan merken,dus: genieten maar weer van de zon!!Fijne week allemaal.

28 opmerkingen:

  1. Gelukkig, toch een mooie verjaardag gehad!!
    op naar de volgende.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat het toch een gezellige verjaardag is geworden.
    Je houten doosje is prachtig. Dat was hier ook mee naar huis genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldige sjaal! en kaart en boek(toch wel hihi) en vaasje en lapjes, en ,en.
    Geniet er maar lekker van.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een leuke dag en prachtige cadeautjes. Zo zie je dat de feestjes waar je geen zin in hebt altijd de leukste worden. Zoonlief weer naar school dus alle tijd om heerlijk na te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een verwennerij, lekker genieten en succes met lijnen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk toch zo'n niet voorspelde toch hele leuke verjaardag. Succes met je 'onderde80' project. Ik ben ook aan het WWen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je alles over je heen laat komen, heeft alles iets verrassend en als je iets plant valt het soms bitter tegen.
    Ja ik vind het ook jammer dat ik niet 'even' naar Dreischor op de fiets kan stappen. Maar ik heb de vorige keer me niet ingehouden, en als alles OP is mag ik weer gaan.

    Ik zou zeggen geniet van alles om je heen, de zon schijnt dan komt alles wel weer goed.

    Groetjes Ria V.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat is een heerlijke verjaardag geweest. Je hebt groot gelijk dat je weggaat. Geen visite dan hoef je ook niet te rennen en te regelen. Dat geeft pas een verjaardagsgevoel. Knap om je voor te nemen wat te minderen (niet met de lapjes hoor) maar met wat je dagelijks mee moet zeulen. Veel succes daarbij.We zullen je geen taarten etc. meer sturen. Wat een prachtige kist !!! groetjes van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is toch zo een lekker joch die Jorrit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jullie hebben er in ieder geval een heerlijke dag van gemaakt met mooie cadeau's zo is het allemaal weer goed gekomen en kun je er weer een jaar tegen.
    Groetjes en een fijne week.
    Elza.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat laat maar toch nog proficiat met je verjaardag .
    Mooie stofjes heb je gekocht .

    Marijke (Belgie)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fijn dat je toch iets bijzonders hebt gemaakt van je verjaardag met je mannen en wat leuk al die speciale verrassingen!
    Groetjes
    lida

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nog een late verjaardagswens vanuit een bewolkt Rotterdam. Nog drie dagen en dan kan ik heerlijk weer naar huis........ De Hema is leuk hoor en de familie zien ook wel, al zitten erbveel verplichte bezoekjes bij maar de drukte hier is doodvermoeiend!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel fijn dat je toch een leuke verjaardag hebt gehad Jeannet en je bent goed verwend, wat een juweeltjes zitten erbij, vooral dat kistje ! Ook ik ben dol op doosjes... Michiel moet er altijd weer om lachen als ik ergens met een doosje in mijn handen sta want waar laat je ze toch steeds weer. ik rpobeer er altijd weer een plekje voor te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Unas telas preciosas, y el mantón de lana toda una belleza...
    FELIZ CUMPLEAÑOS!!!!
    xoxo
    Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat fijn dat je zo'n mooie verjaardag hebt gehad. En wat een leuke cadeaus.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je verjaardag is zeker niet ongemerkt voorbij gegaan! Prachtige nieuwe lapjes en andere verwennerijtjes (mooi kistje!), dus gelukkig toch
    een prettige dag gehad.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een beeldig vaasje en een prachtige kaart heb je gekregen.
    En dan dat mooie kistje. Daar kan een mens toch niet genoeg van hebben van manden en kistjes en niet te vergeten doosjes....
    Die stofjes van Marcha, iedere keer als ik een nieuwsbrief van haar krijg moet ik me inhouden, want online is ook alles te koop. Zo verleidelijk!
    Ik wens je veel succes met afvallen. Het gaat je lukken hoor, zeker weten.
    Is ook goed voor je knie, die hoeft dan minder te dragen.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nou heb ik je verjaardag gemist! Alsnog van harte gefeliciteerd Jeannet!
    Je bent lekker verwend zie ik. Leuk dat vaasje van Jorrit en van je man ook al zo'n mooi kado. En niet te vergeten natuurlijk je zelfgekochte prachtige stofjes hihihi. Goed idee om deze eerste verjaardag zonder mam maar buiten de deur te vieren. Dan voel je het gemis toch iets minder hé?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat fijn dat je zo lekker bent verwend en toch een mooie dag hebt gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. wat een heerlijke verjaardag en terecht zo verwend........

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh wat een prachtige dingen heb je toch allemaal gehad. Ik weet zeker dat jij hier weer wat prachtigs van zal maken. Op 4 september komt hier Quilt en Zo in de winkel. Dan ga ik ook genieten. Fijne dag nog!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo te lezen toch een heerlijke dag gehad wat ben je verwend.
    Ben ook zo benieuwd naar de Quilt en Zo.
    Spannend hoor.
    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Jeannet,
    Alsnog Van Harte Gefeliciteerd! ik ben blij dat je een leuke verjaardag hebt gehad. Geniet maar lekker van al het moois. Deze maand ga ik lekker de Quilt en Zo kopen, lijkt me leuk om het artikel over jou te lezen.
    Groetjes
    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  25. O wat ben je toch nog heerlijk verwend. En wat lees ik jij ookmal aan de lijn. Ik moet ook nodig want op de een of andere manier lukt het me steeds weer om ietsje te breed te worden. Zo te lezen heb je ook nog een leuke dag gehad op je verjaardag geweldig om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.