Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 16 september 2013

Wolletjesseizoen

Het lijkt wel een beetje abrupt einde van een heerlijke zomer als ik het zo lees en zie en voel, de houtkachel is al weer aan geweest, er is overduidelijk een ander seizoen aangebroken, de eerste appeltjes vallen ook weer weer van de bomen,
De eerste herfststorm is al weer geweest afgelopen week, althans, wel hier aan de kust.En de wespen doen zich te goed aan de laatste valperen.
Ik noem het ook wel het wolletjes seizoen.Wolletjes in de brede zin van het woord.Het seizoen van de truien en vesten en de wollen sokken.Héérlijk!
Deze wolletjes heb ik een tijd geleden ergens overzee besteld, voor ooit, zooo mooi, de inspiratie kwam van "het feestboek" en wat je er van kan maken komt eigenlijk altijd zomaar vanzelf op je pad.
En inderdaad, de inspiratie kwam vanzelf met de nieuwe Quiltmania de deur binnen vallen! Laten we nou een langwerpige tafel hebben, dit staat er vast heel mooi op.
Wat een prachtige herfstloper stond daar in, meteen op zoek gegaan naar nog meer wolletjes in de eigen voorraad doos.Dit is ook een heerlijk bundeltje wat wachtte op ooit.
Er stond overigens nog veel meer moois in de quiltmania. Was het anders altijd dat ik mijn neus en wenkbrauwen ver optrok als ik het woord "Batiks"hoorde....nu lijkt daar toch voorzichtig enige verandering in gekomen bij het lezen in de QMania over die prachtige batiks van de Laundry Baskets en laat Marcha van de Quiltster nou al die boeken van haar in de winkel hebben......nee he,,,,......
 Is dit nou een mooi kleurenpaletje of niet? En vast heel erg mooi te combineren met de oude antieke civil war stofjes. De raderen draaien............
Leuk, dat er toch ook steeds weer wat nieuws te ontdekken valt in een quiltwereld waarin het soms lijkt of alles al een keer "ontdekt" is.Dit gaat vast een inspirerende wollige week worden.En over wollige truien en vesten gesproken,
Ik wil zooooo graag deze spencer ( en geen andere) breien van mijn handgesponnen wolletjes, iemand enig idee waar ik het patroon kan vinden? Daar zou ik erg blij van worden.En dan wens ik iedereen weer en fijne week, kaarsje aan, kopje thee, regen klettert tegen de ( pasgezeemde....) ramen,
De herfst komt er aan!
En er bloeit al één herfstige bloem uit mijn tafelloperstuintje.........leuk,leuk,leuk......

24 opmerkingen:

  1. Net hier ook hele grote druppels, dus heb de ochtendwandeling even uitgesteld! Maar wat een lekker wollig verhaal, ik ben ook gek op wollige kleding, altijd voelt het lekker aan en die leuke wolletjes die jij hebt maken er een mooi herfstfeestje van! Veel plezier met die mooie loper, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haal de herfstpracht binnen en laat de druil buiten! Moet er zometeen wel doorheen...
    Maar vanmiddag mag ik weer prikken.
    Heerlijk verhaal weer; dankjewel!
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben in Leiden net voor een mega regenbui binnen van de ochtendwandeling. Bij mij slaat het herfstgevoel ook helemaal toe. Het is inderdaad een leuke spencer. Google eens op spencers patroon breien. Soms sta je voor verrassingen welke mooie patronen je tegenkomt. Zelf ga ik van de week ook nog ergens naar Ribbels. Ik wil nog zo'n heerlijke omslagdoek breien. Ik zie het al voor me. 'S Avonds op de bank, lampjes aan oei oei oei wat een heerlijk vooruitzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vast heel plezierig werken met de wolletjes. En dit lijkt me een spencer van Noro wol. Misschien eens zoeken bij Ravelry.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier piept een waterig zonnetje door de bomen...kopje koffie en een werkend internet!!!..;0)
    Heerlijk om weer te kunnen lezen!!
    Ja wat is de quiltmania weer leuk hé!!
    En werken met wolletjes ook al zo'n feestje...je hebt mooie wollen lappies!!...
    en dan ga je breien ...ook al weer zo leuk!!!
    Kijk en daarom is bloggen zo leuk..je krijgt inspiratie..en ik wil weer vanalles maken...( als de quilt voor Sofie af is...hard doorwerken dus!!)..;0)
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh joh wat laat je weer mooie dingen zien en die wolletjes! Hmm.... ik snap helemaal dat je zelf ook wilt beginnen! Je eerste blok van je lopertje is al prachtig! Dat beloofd wat. En die batiks... hmm.... ook ik ben mijn lapjesmand ingedoken om met batiks en reprootjes aan de slag te gaan! Dat beloofd wat voor het komende jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat ben jij toch altijd een zalige bezige bij, ik kan daar zo van genieten en helemaal als het bij mij niet zo wil vlotten, geniet ik nog meer.
    Mooie wolletjes en prachtige batikjes, maar de portemonnee blijft bij mij op slot, eerst sparen voor de verhuizing.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De herfst!!! Ik houd hier zoveel van,..
    Wat een leuk bloemetje heb je gemaakt,.. erg leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, wat mooi, die niet te weerstane, verrukkelijke wolletjes! Maar dat bundeltje stofjes mag er ook zijn, echt helemaal mijn smaak... En laten er nu van Laundry Basket quilts al enkele boeken en patronen in mijn kast ligen, voor ooit... Super-geinige foto van dat schaap!
    Je begin van het lopertje is zeer veelbelovend.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Jeannet,

    wat een geweldige spencer, ik zou 'm ook wel willen maken. Mocht je het patroon vinden, laat je het dan weten? Na alle zomer 'tuin'drukte, komt er weer een heerlijk quilt/breiseizoen aan, laat maar komen die herfststormen!
    groetjes van Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Voor mij mocht de zomer gerust nog wat langer duren maar toch heeft de herfst zijn charmes.
    Ik zou denken dat die spencer uit een breiboek van Rowan komt ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja, dat denk ik zelf ook, maar welk boek ???

      Verwijderen
    2. hoi hoi laat ik nou denken dat het een spencer is gebereid van Noro wol !!!!!!
      Ik kan het helemaal mis hebben hoor, maar wil gerust kijken in de boeken als ik moet werken van de week in de wolwinkel ;-)
      Groetjes fijne dag

      Verwijderen
    3. Nou Anneke, graag, maar het is wel een ouder patroon, ik denk dus van rowan, maar misschien heb jij wel helemaal gelijk.

      Verwijderen
  12. Wat bof jij toch weer, met je winkel thuis. Lekker snuffelen zonder de deur uit te moeten. Lekker knus daar houd ik wel van. En je blokje prachtig, straks ook in de QM met je quilts Jeannet?

    Fijne week, met of zonder kachel. Liefst nog een poosje zonder, anders moeten wel lang met de truien aan lopen.

    Groetjes Ria V.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie wolletjes voor een mooie tafelloper.
    Ha ha het lijkt wel of die ram lippenstift op heeft....
    Ik geniet altijd van je mooie foto's.
    groetjes
    wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie wolletjes en je eerste blok is al prachtig. Geen idee waar die spencer in staat, het is wel een leukerd.
    Nee batiks zijn niets voor mij, heb ze pas allemaal opgeruimd LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuk patroon voor je wolletjes. Hier is het ook herfst en de verwarming is voor het eerst aangesprongen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Bij het zien van je bloementafelloper kriebbelen mijn handen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Niets heerlijker om te zien met dit weer dan wolletjes. Lekker warm!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Great pattern for your flower runner! I've never been a big fan of batiks either, but sometimes they do blend in just perfectly with other fabrics.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Zeg dat, herfst. Als een bom ingeslagen. Jammer want ik heb zo genoten van deze zomer. Maar ja, de seizoenen zou ik toch ook niet willen missen.
    Je lapjes en plannen zien er geweldig uit. Dat is dan wel weer het voordeel van de herfst, meer tijd/zin om dingen binnenshuis te gaan doen. Ik ben benieuwd naar wat je met die prachtige wolle lapjes gaat doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gisteren Quilt en Zo gekocht om jouw aandeel in dit blad te kunnen lezen.
    Mooi om te zien en te lezen Jeannet!
    Wat een leuke plannen heb jij trouwens.
    Succes ermee!
    Rieteke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Noro World of Nature Pattern Book #30

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.