Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 14 oktober 2013

Aftellen......

Nog een paar dagen en dan is het zover, de OEQC! Ik vind het allemaal erg spannend hoe en wat er allemaal staat te gebeuren, maar ik denk dat Ada Honders het heel goed onder controle heeft.Als ik al zie wat ik er een extra werk aan heb, wat moet dat dan wel niet met Ada zijn.....en al die winkeltjes.
Nou heb ik gelukkig wel ondersteuning van mijn heerlijke blonde pubert! helemaal uit eigen beweging.....want wat is tie hier aan het doen nog in zijn pyjama.....kun je nagaan hoe zijn werkijver is, wie doet hem dat na ?
Allemaal ansichtkaarten vouwen, plakken en in de zakken!Om mee te nemen naar de OEQC woensdag. En daar geniet de hele familie hier van mee, eh...wat ik zelf doe? commanderen ....alles coordineren......
Ik heb een achttal prachtige dubbele ansichtkaarten laten maken van mijn quilts, en dat is zo mooi geworden, niet in de laatste plaats omdat Marcha het idee op een fantastisch manier uitvoering heeft gegeven.Wie er niet gaat kan straks altijd een setje kopen via mijn blog.
We hebben in de serre een ronde tafel gezet, ( wie wat bewaart kan het zo weer pakken....) daar stond een heerlijke luie stoel met voetenbank, maar dit is toch ook wel erg leuk, want nu hebben we een fenomenaal uitzicht op de tuin, want........Zij zijn er weer.......
Nee, het zijn niet Jut en Jul de twee damherten, die hebben we, jammer genoeg al een tijd niet meer gezien, ze waren ineens weg, in de zomer zagen we ze elke dag, en ineens foetsie....dit zijn reeën, die op de gevallen appeltjes af komen,die zijn wat schuwer en oplettender, maar desalniettemin ook zéér welkom! En dat kunnen we nu allemaal weer bekijken vanuit de ontbijttafel.
Toen werd er een pompoensoepie gemaakt van het weekend, er warrelden zoveel verschillende recepten rond dat ik maar van alles een beetje heb genomen.Ik heb alleen altijd zo,n hekel om zo,n ding te slachten, dat houd me wel vaak tegen om deze soep te maken.
Wij houden niet van een glad gepureerde soep, dus zit er extra kip in, en kleingesneden courgetteblokjes, kerrie en paprikapoeder, bouillon, ui, eigenlijk van alles wat er nog in de kast lag. En dat tie héérlijk was!!Toen waren de mannen ook weer blij met mij.....
En oh, oh, oh wat werd het nat gisteren! grotere tegenstelling was haast niet mogelijk, zaterdag op een terrasje in de zon gezeten in Brielle, zondag meer dan 95 mm water gevallen bij een stevige noordwester, uit de statistieken van het KNMI blijkt dat een willekeurige plek in Nederland in ons land eens in de 100 jaar binnen 48 uur minstens 86 tot 105 mm regen valt....laten wij daar nou net in vallen..... Ik dacht, ga even een stukje hobs halen in het atelier in de tuin.......mwah.....dat was terug en regenlaarzen aantrekken.....
Mooi sober sfeerplaatje van een paar takken rozenbottels in een grote oude grijze pot, die ik ooit eens in België kocht erg lang geleden, blijft mooi, dat is gelijk ook het probleem.....dingen  die mooi zijn doe je niet snel weg, maar het huis wordt niet groter dan het nu al is....less is more.....maar niet bij mij, ik zeg liever; Geen betere raad dan voorraad! ( en ik zie me steeds een mooie lapjes voorbij komen op die PC....)Tot donderdag en de rest.....????

41 opmerkingen:

  1. Prachtig Jeannet, en vooral dat die ree, helemaal geweldig!!!!
    Ik ga je zoeken hoor donderdag, het gaat vast wel lukken.
    Wat zullen we allemaal gaan genieten van al het moois.
    succes nog even met voorbereiden
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Wietske! we zien elkaar, volgend jaar sta jij er vast ook!!

      Verwijderen
  2. jij gaat vast een leuke tijd daar krijgen hoor, beurzen zijn altijd heel gezelli. Der zijn in iedergeval leuke winkeltjes in de buurt, al zul je daar niet veel tijd voor hebben hihi.
    Groetjes en heel veel plezier deze weeek

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spannend en leuk al die voorbereiding! En wat een prachtig 'uitzicht', heel bijzonder hoor dat dat aan je raam voorbij komt. Alvast heel veel plezier en succes in Veldhoven!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk stukje weer. En iedereen helpt je lekker mee. En zo herkenbaar het bewaren. Wij zijn hier in huis ook net hamsters. Alleen oudste dochter niet die is van het weggooien en kale slaapkamer. Maar voor de rest is het hier in huis hink stap sprong. Overal ligt wel wat.
    Hier ook de hele zondag regen maar gelukkig niet zoals bij jullie.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heerlijk om jouw post te mogen lezen,en regen,in Limburg is niet zo veel gevallen,groet irena

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een gezelig stukje heb je geschreven en wat woon je toch schitterend! Ja en de OEQC is natuurlijk gewelig om te staan. Misschien zie ik je op vrijdag. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog veel sterkte én plezier met de voorbereidingen! Af en toe een momentje rust aan de gezellige ronde tafel mét prachtig uitzicht en dan weer door stomen! Heel veel succes en lol in Veldhoven!! Gaat vast lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Succes met de voorbereidingen en misschien tot ziens.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat was weer een gezellig blogje en hier viel het gelukkig mee met de regen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel veel plezier in Veldhoven!!! En het is maar weer bewezen... de liefde van de man gaat door de maag....*Ü*...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtig, je serre... en dan dat uitzicht op die schitterende dieren! Succes met de voorbereidingen en heel veel plezier in Veldhoven!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De herfst heeft zeker ook z'n mooie kanten. Heel goed dat je daar nu lekker van kunt genieten aan tafel.
    Alvast heel veel plezier in Veldhoven. We zien je zaterdag!
    Goed idee van die kaarten! De bakken zullen mooi staan op je kerstquilt ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een goede hulp heb je toch in huis, met je 2 mannen! En ik kan me die spanning en drukte zo goed voorstellen (dat moet zoiets zijn als vroeger een grote beurs...)! Dan is het goed om zo nu en dan even op adem te komen in je heerlijke serre, met fraai uitzicht op een ree en een lekker soepje. Ik hoop zo, dat ik ook kan, naar Veldhoven, maar het kleinkind heeft nog steeds geen haast...
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat mooi de ree in de tuin en dat je er nu van kunt genieten.
    vrees dat je al je kaarten wel kwijt bent na de beurs-jammer voor degene die niet kan komen naar de beurs.Misschien kun je er nog wat bij laten drukken???
    Heel veel plezier en succes op de beurs.
    groetjes,Truus uit Drenthe
    ps als je de pompoen even in kokend water-paar minuten- houdt,dan wordt de schil zachter en is makkelijker te hanteren.Of je kunt het ook een poosje in de oven doen-wordt de schil ook zachter-succes en eet smakelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welnee Truus, ik heb heus nog wel kaarten over hoor, ze zijn wel erg mooi van kwaliteit en supergoedkoop ;)

      Verwijderen
  15. Wat een voorpret, heerlijk! Geniet er van Jeannet op de beurs. Helaas kan ik niet komen; ik had het erg leuk gevonden je te ontmoeten. En als je kaarten overhebt, dan koop ik graag een setje!
    Heel veel plezier komende week! Groetjes Nardy

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Marja van de Nes14 oktober 2013 om 11:38

    Wat leuk dat ik jou en je werk in Veldhoven in het echt ga zien! Ik kom zaterdag en heb er nu al zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat fijn dat iedereen mee helpt je kaarten in zakjes te doen, ben er heel benieuwd naar. En wat heb je nu een mooi plekje om naar de reeen te kijken, heerlijk!
    Ja pompoensoep is zo heerlijk, ik ga hem binnenkort nogmaals maken.
    Ik zag al op het journaal dta het zo geregend had aan jullie kant, vreselijk. Maar wat een mooi plaatje die vaas zo op de tafel en inderdaad... niets zo fijn als VOORRAAD !!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk al die voorbereidingen voor Veldhoven, ik wens je er vast veel plezier.
    Zo raar al die berichten over wateroverlast. Ik woon net in dat deel in het Noorden waar geen druppel viel en de zon zelfs even scheen, onwerkelijk als je dan ziet dat het niet zo ver weg, zó nat geweest is. Hopelijk is je huis wel droog gebleven van binnen. Mooi joh al die kaarten en die reeën in je tuin, dat is behoorlijk uniek in ons zo dichtbevolkte land.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nog een paar nachtjes slapen. Veel plezier en succes alvast gewenst. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ja, die regen, wij hadden hier in Utrecht in 2 dagen 120 mm, dus was het ook een zeer natte boel.
    Maar Nederland werd te droog hoorde ik, dus dit vult lekker aan.
    Wat fijn dat je zulke lieve hulpjes hebt.
    Ben wel benieuwd waar je die kaarten hebt laten drukken.
    Hoop dat ze goed verkopen.
    Veel plezier op de tentoonstelling!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat leuk allemaal voor je maar ook wel druk natuurlijk met alle voorbereidingen. Veldhoven is altijd zo leuk en er si zoveel te zien. Tot Donderdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Zie hier net staan dat je zoveel spam hebt.
    Dat hoor ik wel meer. Gek ik heb dat vrijwel nooit eigenlijk. Hooguit 1 spammetje in de 2 maanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. O vergeet ik nog te vragen neem je de Ohiostars mee naar Veldhoven Daar ben ik zo benieuwd naar.
    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hallo Jeannet prachtig wonen jullie en wat zul je genieten van de dieren in je tuin.Donderdag komen wij je goedendag zeggen op de beurs.Alvast een fijne week groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat mooi dat de reeen zomaar langs wandelen. Je hebt de familie flink aan het werk gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Veel plezier in Veldhoven. Misschien zie ik je nog wel even.
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een super idee om je zo goed voor te bereiden. Dat had ik nooit never kunnen bedenken! Nou meid nog twee nachtjes slapen en dan mag het grote feest voor je beginnen. Zaterdag kom ik zeker bij je kijken en al je quilts bewonderen. Heb er reuze zin in. Heel veel succes woensdag met het opzetten/ophangen van je quilts. En vooral heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Het was weer genieten vandaag op je blog.
    Die goede raad van jou heb ik in allebei mijn oren en mijn hoorapparaat geknoopt :>)
    Je hebt de boel goed op de rit met de voorbereidingen, gezellig ook, zo met elkaar.
    Veel plezier in Veldhoven; ik lees straks de verslagen wel.
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oh, wat zou ik graag ook een kaart willen kopen, wie weet lukt het mij toch om te komen. Zal heel goed mijn best doen :D

    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Leuk idee van die kaarten !
    Hoop dat ik ze in het eggie kan zien...

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Leuk idee Jeannet van die kaarten. Ik zie ze zondag wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Goed plan die kaarten. Ik kom ze donderdag bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Succes. Ik vind je blog prachtig. Mooie kleuren en zo gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Succes met de kaarten en ik zie je wel vrijdag! Trouwens ook hier liep de boel aardig onder, was blij met het nieuwe terras en pad naar de schuur, dat ligt een stuk hoger!
    Maar vandaag weer zon, dus genieten van de herfst!
    Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  35. piep oh wat fijn die kaarten en met zo een team ben je zo klaar :)
    tot dan knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Heel veel succes met alles wat nog moet gebeuren en geniet er van in Veldhoven!!

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Jouw mannen kunnen straks geen Veldhoven meer horen. De voorpret doet me denken aan de SWAP. Veel plezier op de beurs.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een goed idee om ansichtkaarten van je quilts te laten maken. Helaas kan ik er alsnog niet bij zijn heel erg jammer maar het is niet anders. Veel plezier de komende dagen geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.