Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 25 oktober 2013

Het leven van alledag

Het lieve leven gaat langzaamaan weer zijn gangetje. Ik doe weer wat creadingetjes en geniet ondertussen nog na van de vele reacties, emails en berichten die ik overal lees en hoor.( en iedereen krijgt antwoord, kan nu ietsje langer duren, maar komt wel!)Van de week stond er een Mevr. voor de deur die in Amersfoort had gehoord dat ik op de OEQC had gestaan,hier woonde en stofjes verkocht....dat is dan zo,n typisch geval van een praatje wat zijn eigen leven gaat lijden leiden, overigens geen onbekend fenomeen in quiltersland.......
Nee hoor, ik verkoop geen stofjes, ik koop ze alleen maar.....van de week s,avonds weer in de vertrouwde stoel met het been hoog wat aan elkaar gezet. Dit blijf ik een erg leuk effect vinden, licht en donker aan elkaar,zoiets wat je een keer gemaakt moet hebben.
Verder vordert de shawl ook gestadig, mooi wolletje, straks een randje eromheen haken, leuk effect en je hoeft hier niet zo over na te denken, want dat lukt me nog niet zo, het oude grijze  hoofd zit nog wat vollig
Dit stofje lag in Veldhoven bij die vreselijk leuke Japanse stand, wat een mooie dingen hadden ze daar, ik heb het meegebracht voor mijn twee grijze beren, misschien een rugdekje voor de winter....samen gedeeld met Elly,het schijnt dat al die kattenhoudingen ook weer een betekenis hebben.
 Ik heb mijn borduurtje in elkaar gezet, als je het zo ziet met de stofjes is het weer geen wonder dat ik er als een blok voor viel.
Alleen was ik natuurlijk weer spontaan vergeten dat ik helemaal niet borduren kan........dus, mijn moeder gevraagd, ze is er indertijd aan begonnen, met moeite, ze had er de rust en de concentratie niet (meer) voor, één randje was er af....het rode rechtsonder.
En de rest heeft Michiel, de man van Carin voor me af gemaakt, ze brachten het mee naar Veldhoven, ik ben er erg blij mee!Dan heb ik veel vragen gekregen over mijn kaarten, ik heb er nog best een stel over, het zijn hele mooie stevige dubbele kaarten met mijn logo op de achterkant.
Zo heb je ineens een logo, wat begon als grapje van de postzegels werd een logo, zonder er ooit over nagedacht te hebben.Ik verkoop ze in setjes van vier. Zet ze ook op mijn verkooppagina Wie ze wil kan mij mailen. Dit is set A.
En dit is set B. De verzendkosten zijn voor één setje € 1.20 en voor twee setjes € 1.80.
Ik vond nog een filmpje op You Tube van mijn gastcollectie, dus voor degenen die niet geweest zijn en het toch nog willen zien, nou ja, een stukje dan, het leukste vind ik dat hier ook het Hardangerwerk van mijn moeder op staat.

Zo is het al weer vrijdag, de tijd vliegt, ik hou het haast niet bij, de herfstvakantie is over en niet over, zoonlief mag een weekje compenseren omdat zijn moeder op de OEQC stond....hahaha, lol, nee hoor, maar het eerste wel, omdat wij niet in het seizoen op vakantie kunnen vanwege de camping.O ja, zou ik bijna vergeten....mochten er mensen leuke foto,s van de OEQC hebben, ik zou ze graag ook krijgen, door alle drukte heb ik namelijk zelf maar weinig foto,s en ook nog van zeer matige kwaliteit.Goed weekend allemaal weer!

23 opmerkingen:

  1. Lekker nagenieten dus, en dan volgende week ook nog vakantie.
    Je bent altijd welkom op het bekende adres in den Bosch hoor, vooral als het regent........
    Heerlijk dat je ook weer thuis bent, en alles weer een beetje normaal gaat lopen.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zult vast nog lang nagenieten ! Fijn weekend !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga jij maar lekker onthaasten, je hebt het verdient.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeanette,

    op de site van zipje en zopje vind je heeeeeeel veeeel foto's van Veldhoven in korte filmpjes. Erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou, dat begrijp ik heel goed, dat je moet bijkomen van die dagen Veldhoven, en natuurlijk van alle voorbereidingen.
    Maar je kunt er met een tevreden gevoel op terugkijken. Leuk, het naaldenmapje (ik heb hem ook en gebruik hem heel vaak) en wat aardig van de DH van Carin om het voor je af te borduren. Dit is natuurlijk wel de aanleiding om nu eens wat te gaan borduren, al was het maar wat kleins ( zo'n Stacy Nash is echt jouw ding, hoor, en mocht je hulp nodig hebben, dat kan altijd).
    Fijn weekend en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is het weer een heerlijk verhaal wat je schrijft en ik heb weer genoten van het filmpje met jouw quilts erop. Ik kom maar niet uitgekeken om deze prachtige werken van jou. Het borduurtje is ook zo mooi geworden. Nog een hele fijne dag! Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ook ik heb erg genoten van je mooie quilts

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je bent al verwezen naar de site van Zipje&Zopje-dat is echt genieten!!!
    Die donker/lichte blokjesquilt heb ik ook gemaakt-bijna af,al 11 jaar lang....
    Zal kijken of het lukt met de setjes kaarten te bestellen-heb geen google account en dan zie ik geen mail adres.
    een fijne vakantie volgende week.

    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Truus, ik kan je niet bereiken en ik weet niet of je hier nog een keer kijkt, maar mijn e-mailadres staat keurig op de verkooppagina er bij.Dus dan zou het moeten lukken, ik heb al heel veel mails binnen gekregen. Succes!

      Verwijderen
  9. geniet nog lekker na..........en geniet van je extra weekje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dag Jeannet, ik ben helemaal niet thuis in die computerdinges, als il op de link klik voor je kaarten, dan kom ik op een algemeen blad van Google, helemaal geen idee hoe ik moet doen om aan je verkoopsite te komen?
    Groetjes en nog veel veel plezier! Josine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dus heerlijk nagenieten nu. Je hebt wel wat rust verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Na zulke drukke dagen mag je wel even een poosje rustig aan doen.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk filmpje! Nog even nagenieten maar, fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat zijn die licht/donkerblokjes mooi !! Ik vind dat gewoon een kunst op zich om die zo mooi in elkaar gezet te krijgen dat de kleurstelling ook goed is. Je sjaal ziet er ook al superleuk uit, wat een geweldige kleur.
    het borduurtje heb je ook erg mooi afgewerkt, lijkt wel of die lapjes ervoor gemaakt zijn.
    Ik denk dat die kaarten zo verkocht zijn want ze zijn echt geweldig mooi, haast te mooi om te versturen LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kan me voorstellen dat je nog in hoger sferen bent hoor. Wat lief dat die meneer je borduurtje af maakte en dat er nu al een mapje van ligt. Filmpje kan ik op de ipad niet openen. Straks maar eens op de pc kijken.
    Van mij heeft die mevrouw het niet hoor. Ik weet maar al te goed dat alle lapjes in jouw kasten van jezelf zijn.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Rustig aan en geniet nog maar lekker na...
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooi filmpje en nu lekker nog even nagenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat heerlijk hé dat je zo lekker na kunt mijmeren over de tentoonstelling!1..
    Heb je de reacties in je boek allemaal goed gelezen??...alle fotos bekeken...geniet nog maar even na....;0)
    Fijn weekend...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat vind je er nou van om die heerlijke katten van jou is een les * japanse-kat-houding * te geven...
    Staan ze vast op te wachten ;-)
    En die foto's daarvan, die willen wij wel ...Hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Jeanet,
    Op mijn blog staan enkele van je quilts ... Mocht je hierin interesse hebben, dan kan ik ze jou doorsturen :-).
    Leuk stofje heb je daar gescoord!
    Groetjes,
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Die licht-donkerquilt is geweldig. Ik heb er twee uitgebreid staan bewonderen op de tentoonstelling. Wat een effect met uitsluitend driehoekjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Geniet maar fijn na van je geweldige dagen in Veldhoven. Al jaren ben ik niet meer geweest.

    De foto's bekeken, van je vorige log.

    Zag hier op het filmpje ook een bekende lopen van de oude Quiltnaald leuk.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.