Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 28 oktober 2013

Zeeland

Het was nog heerlijk weer met de herfstvakantie, wij gaan dan altijd traditioneel nog een laatste keer naar de pannenkoekenmolen in Burgh Haamstede, die sluit dan namelijk weer tot Pasen, Zij stond er weer prachtig bij met op de achtergrond een strakblauwe lucht.
Molens blijven geweldige markante objecten in het landschap. Jammer dat ze zo worden ondergewaardeerd in deze crisistijden, er staan er hier maar liefst twee te koop, de molen van Abbenbroek en de Arend in Zuidland, dus wie zin heeft......
En dit is de molen van Rockanje, afgelopen zaterdag,strak in de zeilen, draaiend in de wind, hier net achter deze molen liggen mijn roots, aan de Molendijk nr. 52, daar ben ik opgegroeid als klein meisje, zorgeloze jeugd, achter alle buurhuizen liep een pad en je liep dus zo bij iedereen achterom, en overal kreeg ik een snoepje,heerlijk gevoel, toen als kind. Misschien komt daar mijn voorliefde voor molens wel vandaan, wie zal het weten?
Ik heb in mijn over de vijftig leven al veel pannenkoeken gegeten, ook al weer traditioneel, mét appel, maar hoe ze ze hier bakken in Zeeland, mjammie......met door de molen gemalen speltmeel en geraspte appel, en ook al probeer ik het thuis na te maken met hetzelfde meel, nooit zijn ze zo lekker knapperig en smakelijk als bij de molen.
Gelukkig maar zegt zoonlief dan, anders gaan we niet meer....Nee hoor, blijft een veuls te leuk uitje, ook voor een ouwe grijze vijftiger.
En wat natuurlijk ook nog "lekker leuk"is, is het winkeltje van Marcha, want tja, als je nou toch eenmaal de reis over de Haringvlietdam en de Brouwersdam hebt gemaakt, dan is het zonde om daaraan voorbij te rijden.Die onderste serie......Just Paula (Barns)...ze had ze niet bij zich in Veldhoven, en al heb ik dan al genoeg stof ( al is het alleen maar tot nadenken.....) er kan altijd een lapje bij! toch?
Dit is het enige plaatje wat ik heb van Zierikzee.......tis gelukkig nog wel een mooi plaatje...want het was er zo druk, zo ongelofelijk megadruk, dat je nergens kon parkeren, alles is gereserveerd voor vergunninghouders, typisch Nederlands.....drie kwartier rond gereden, been trok het helaas niet om ver te moeten lopen, dus tja......
Toen zijn we maar langs de biologische geitenboerderij de Mekkerstee in Ouddorp gereden. Daar kreeg ik bijna een BIG hug van een stekkerneus.......
Wat zijn varkens toch ook eigenlijk vreselijk leuke beesten, maar goed, welk beest vind ik eigenlijk niet leuk? Dat moet wel heel gek lopen als ik niet in elk beest wat aardigs zie.Wat dachten jullie hier van ?
Een paar dagen oud, wat een lieverdje is me dat, die zou je toch zo meenemen? Nou ja, daar zou de mama het niet helemaal mee eens geweest zijn geloof ik, die was overigens ook prachtig, kan niet anders zeggen.
Dan was er van de week nog een huiselijk dilemma......ik had het al op het feestboek gezet, Gooise vrouw die (bijna) alles heeft ziet een oud chinees bankje staan...maar wat ze nou niet heeft is ruimte.....( omdat ze geen enkel mooi apart stoeltje, potje, krukje en bankje voorbij kan lopen......
Enfin, het liet me natuurlijk niet meer los.......gewoon bij de eigen woonwinkel op "het durp", even uitproberen op zicht of het leuk staat........en dan weet je het weer wel he? En die quilt er boven? Nee, die hing niet in Veldhoven maar in mijn eigen keuken, daar had ik zo mijn reden voor.....Nou, voor vandaag is er een zware storm voorspeld, het is bar en boos momenteel,code rood volgens het KNMI. Brrrrrr. Aan de kust is het helemaal erg , en laat ik daar nou net weer wonen.....en ook nog weg moeten, anders kan ik er ook wel weer van genieten, maar nu....mag het van mij over zijn.Nou ja, we zullen maar denken....
Goeie week allemaal weer!

23 opmerkingen:

  1. Wat een plaatje, dat bankje en die quilts er bij !
    De maandag is voor mij al weer goed begonnen met jouw BLOG lezen.

    Groetjes, Jacqueline G.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie plaatjes laat je weer zien. En ja dat bankje moest gewoon mee kleurt perfect bij je quilt. Net jongste met nog 2 klasgenootjes met de auto naar school gebracht. Windkracht veel tegen 10 km lang kon ik ze niet aandoen. Want ja wij vallen ook onder de kust.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk pannenkoeken die op ambachtelijk manier gebakken worden, dan heb je altijd een krokant korstje, en wat heb jullie weer genoten.
    Dat bankje is er een met een wel zeer hoog hebbe gehalte.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De lucht ziet er nu wel heel anders uit. Maar het hoort erbij (Nederland) zullen we maar zeggen. Ja ik zag ook de lapjes al liggen bij Marcha, ik dacht heb ik nu weer niet goed gekeken daar in Veldhoven. Ach houden we nog wat op het verlanglijste staan bij die zwarte leuke vriendjes. Want dat hoort ook bij Holland.

    Fijne week groetjes Ria V.

    P.S hoe gaat het met je vriendschap lapjes?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die had ze niet bij zich Ria, ik had het op FB gelezen, dus het was een extra reden om naar die pannenkoekenmolen te gaan, dat begrijp je zeker wel.....

      Verwijderen
  5. Mooi die molen....vind het altijd bijzonder in het landschap...en als je dan in de molen komt...de grote maalstenen...de houten pennen ( tandwielen)...bijzonder...en als de wieken draaien ..het zoevende geluid......
    Hij zal vandaag wel niet draaien..de wieken zouden eraf vliegen...;0)
    en dan dat bankje...past precies..;0)
    Fijne dag....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie molens, lekkere pannenkoeken zo te zien/lezen, prachtige lapjes, leuke dieren, blauwe lucht!
    Wat wil je nog meer??
    Parkeren in Zierikzee, wij hadden een poosje geleden dezelfde ervaring!!
    Groetjes Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. tja, die wind is een beetje teveel van het goede, ik denk zelfs voor die mooie molens. Gisteren over de dammen en de zeelandbrug gereden en die wind is dan niet prettig. Maar ik denk dat de molens om stroom op te wekken niet geklaagd zullen hebben.
    Ach met zo'n mooi bankje en extra stof hebben we die wind niet eens nodig om binnen te willen blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi plaatje heb je voor je bankje gevonden. En dank voor de molenfoto. Heb hem gepind want ik spaar ze.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijke week dus gehad en nu lekker de wind die om het huis giert en dan binnen steekjes zetten! Alhoewel ik vanmorgen lekker in de bladeren heb gelopen en tegen de wind in lekker uitgewaaid ben samen met Tara, puur genieten van de herfst! Gaaf bankje, staat er natuurlijk perfect!
    Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie foto's van toen het nog zonnig en rustig was in Zeeland. Wat zal dat vandaag anders zijn... het is hier nu ronduit wild en woest, bij jou vast nog wel erger. Misschien vandaag parkeerplek in Zierikzee? Maar wat een mooie lapjes zij er weer bijgekomen, en ach, ze nemen niet zo veel plaats in, dat is het prettige van lapjes. En je bankje? Ja, die kun je toch gewoon niet in een winkel laten staan, is hij veuls te mooi veur... Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Molems blijven leuk om te bezoeken !!! En die bank is een plaatje, hij stat daar ook zo mooi.
    Sterkte met de storm !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik krijg zo een zin in pannekoeken... ;-)
    Ga nu maar werken, dan waait het wel over ...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Natuurlijk heb je dat bankje gekocht, dat hoort toch bij jou en bij je mooie quilts!
    Jammer dat je die lieve geitjes niet kon meenemen, maar hopelijk wel veel van die prachtige "Marcha" stofjes.
    Molens vind ik ook heel mooi, ook die moderne windmolens vind ik schitterend.
    Als je zo'n hele lange rij langs het IJsselmeer ziet staan, kan ik echt genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. piep, zalig blogje, wat lees ik je verhaaltjes toch graag, en mooie foto's ook alweer, vooral van die pannekoek:) hihi; lekker;
    Wat een mooie stofjes van bij Marsha

    hou je warm meid, knufje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja, van dat bankje hoef je echt geen spijt te hebben. Staat perfect. Ja, Nederland en onze molens, zwarte Pieten en storm. Ik blijf er van houden, ook al woon ik nu weer 4 jaar heerlijk in België. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  16. I love the looks of the old mills .. When I was a little girl i drew flowers all the time and i loved finding the pictures from holland of the tulips in the spring/summer time. I am happy i found your page and we have the use of google translate so i can understand your page. Looks like you had fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nou ja !! had ik dit blog maar eerder gelezen(nee tuurlijk kon dat niet) Vorige week verbleven wij een aantal dagen in hotel burgh haamstede. We hebben genoten van de omgeving! Als er nog een volgende keer komt kom ik effe 'buurten' hahaha. Of gewoon langs je huis rijden met het gevoel van 'daar woont die beroemde quiltster"!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat is dat bankje LEUK!! En dan 'achterloos' een quilt erop en eentje erboven........... het begint met Ja en eindigt op Loers! Te mooi, geniet ervan. Pannenkoeken ook al zo lekker, het liefst een spekpannenkoek, njam. Fijne week, geniet van de herfst, de onstuimigheid, de harde wind, en van de rust die erop volgt!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Love the quilt on the bench with the backdrop! Fun look at the mills!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een heerlijk Zeeuws blog heb je gemaakt. Als ex Zeeuwse kan ik hier zo van genieten. Prachtig staat je bankje.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. wat een geweldig leuk bankje, ik snap dta je daar verliefd op werd.............

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wonderful bench and quilts.Great pics!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.