Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 29 november 2013

Breien en zo meer.

Overal op blogs en op het feestboek vliegen de shawls en de collen je om je oren! Iedereen is aan de brei lijkt het wel, het is beslist aanstekelijk, wat is er nou niet leuker om gedachteloos ( nou ja....) de pennetjes tegen elkaar te laten tikken en te mijmeren over het afgelopen jaar zo aan het eind daarvan.
Dat vind "Beest"die natuurlijk eigenlijk Arax heet.....waarschijnlijk ook, zo te zien....die zit nog na te mijmeren over zijn verloren hoektand. Tja, dat heb je er van als je vecht met een wilde kat. De afloop was geen feestje, kaakontstekingen en als dieptepunt de hoektand verwijderd onder algehele narcose. Hij was er goed chagrijnig van.....ik moest hem bij wassen met leverworst.
De prachtige col die hij hier om heeft is gebreid voor mij door H uit H, ongelofelijk, doet ze even in een avondje.....col was te wijd, met gezwinde spoed bracht de postmijnheer, de col steeds op en neer......Ik vind hem helemaal prachtig! Handgeverfde sokkenwol van Rowan, en het patroontje is een gratis patroon op de sie van Zeeman! Is dat een bijzondere combi.........
Ik ben zelf ook weer begonnen aan ja....een shawl.....ze zeggen tenslotte dat het een strenge horror winter wordt, volgens mij zeggen ze dat elk jaar, en soms hebben ze gelijk en soms niet..., zo gaat het meestal. Dus dan is een shawl of col meer of minder niet gek.
Het kan niemand ontgaan dat sinterklaas weer in het land is, ik vind het zelf één van de leukste jaarfeesten, maar aangezien hier ons sinterklaasclubje alleen maar uitdunt door overlijden van de medevierders en zich geen nieuwe aandienen, zitten we dit jaar met zijn drieën, soms zijn de dingen niet anders.....
Dat belet ons niet om er dan maar met zijn drieën iets leuks van te maken, het gaat tenslotte om de gezelligheid, en die zit in jezelf, dus zelfs met alleen jezelf kun je het leuk hebben.Ik heb het de afgelopen weken wel gezellig gehad met mezelf, want ik ben me aan wat leuks bezig.....En daar had ik dat gele stofje voor nodig, een kast vol, nee, overvol met stoffen, maar dat stofje wilde ik gebruiken,
Daar had ik niet genoeg meer van, maar dan zie je de voordelen van het WWW, want ja hoor, koortsachtig was heel ( nou ja, half dan misschien) quiltend Nederland op zoek naar HET stofje, en was er een quiltende lieverd die het wilde ruilen voor een ander stofje! Eh....durf ik het nog wel een keer te zeggen? Het leek wel winkelen in eigen kast met gesloten beurs.....*U*.....
December is een maand die bol staat van de tradities, ieder gezin kan er wel een boekje over opendoen. Voor mij staat december ook altijd synoniem voor de amaryllis. Vond ik hem vroeger vreselijk, nu ben ik geraakt door zijn adembenemende schoonheid, enne.......ik koop ze in de aller,allereerste OUDE Quiltnaald......stofjes hebben ze er niet meer, maar dus wel amaryllissen, is dat grappig of niet!

11 opmerkingen:

  1. hallo jeannet,heerlijk zo op de vroege morgen en nog gauw even voor het werk jouw blog te lezen! en eindelijk weet ik dan ook de kleuren van de sjaal,mooi......niet stoffig(hahahahaha) zal de wever blij mee zijn! fijne dag groetjes h.u.h.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op Vrijdag met spanning naar het Blog van Jeannet........is er nieuws of niet ?
    Ja, voor mij weer een goed begin van de dag. Dank je wel !

    Groetjes, Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De prachtige col had ik al op FB gezien. Je nieuwe groene garen is ook een plaatje, wat een prachtsjaal zal dat gaan worden.
    Hier doen we niet aan sinterklaas ... ik wacht eventjes tot ik kleinkinderen heb ;-)
    Je nieuwe project met dat leuke gele stofje gaat vast ook weer mooi worden !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je blogje verscheen nu, om 15 uur, pas in mijn leeslijst, dat is raar...maar met niet minder plezier gelezen, nu maar bij de thee dan. En wat een beauty van een col, erg mooi met dat kabelmotief. En zie ik hetgoed? Ben je de sonnensegel aan het breien, die vind ik ook zo mooi en lijkt ook niet zo moeilijk. Ik ben zelf aan mijn tigste paar sokken bezig. Fijn (brei)weekend, het is er weer voor.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ach, het arme Beest! Zo zielig dat hij zijn tand nu kwijt is, nog wel onder narcose.
    Snap dat zinnetje niet wat je schrijft: "ik moest hem bij wassen met leverworst".
    Heb je Beest nou in de leverworst gewassen? Zal hij wel niet erg schoon van geworden zijn :-)
    Amaryllis, ja mooi, vooral in het rood! Ook voor de kerst.
    Koop ze ook regelmatig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige wolletjes! Ja, heerlijk al dat gebrei... ook bij mij tikken de pennen weer. Geweldig mooi, je amaryllis!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik had hetzelfde als Ageeth, zie nu pas je blogje terwijl ik er wel op gelet had. Ik let er namelijk ALTIJD op!!!!
    Mooi die breisels. Vroeger heb ik wel gebreit maar het was altijd te groot of te klein. Helaas, maar het resultaat daar bij jou mag er nu zijn hoor!
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja dat de club uitdunt is de gang van het leven, maar dan opeens kan hij weer uitdijen! Nog even geduld!
    Wat een gave col, ja die H uit H heeft voor mij ook al zo'n mooie sjaal gemaakt, heerlijk toch!
    Puur genieten dus! En sterkte hoor beest, zo'n mooie naam en dan beest worden genoemd! Moest niet mogen!
    LOL! Knuffel en een fijn weekend,
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nou lida deze h uit h is een andere want ik heb echt geen sjaal voor jou gebreid hoor! groeten van de h uit h van jeannet.

      Verwijderen
  9. ESE GATO!!!!
    UNA PRECIOSIDAD.
    QUE BIEN CON EL CUELLO.
    SALUDITOS

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Arm Beest-wie vecht er nou met een wilde kat!!--eigen schuld dikke bult.Maar de sjaal/col is prachtig-ook maar eens kijken op de site van Zeeman.
    Prachtige amaryllus heb je-elk jaar de zelfde kleur of wissel je af? hier staat er ook elk jaar een te pronk.
    gezellig breiweekend
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.