Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 15 november 2013

Prietpraat

Ik kan al mijn blogjes wel prietpraat noemen, het is alles en niets, een mens is overal mee bezig, zal vast errug herkenbaar zijn. Ik leef mijn hele leven al met de seizoenen mee, ook toen dat nog geen "trent"was en van de week kwam ik deze herfstbessen tegen in de bloemenwinkel.Callicarpa Bodiniri Giraldie, ik dreun het nog gewoon op uit mijn hoofd vanwege een hoveniersopleiding jaren geleden....
In de tuin vind ik het eigenlijk een foeilelijk boompje met zijn prominent aanwezige kleur, maar toch doet tie me wat en in dit vaasje vind ik hem beeldschoon, toch maar eens wel in de tuin zetten? In de herfst eten we altijd pompoensoep.
Ik heb de laatste weken pannen vol soep gekookt, pompoen, kip, groenten, tomaat, en die heb ik allemaal ingevroren in één persoonporties in de vries, dus nu heb ik bij elke lunch een lekker warm soepie! Het vult prima en het past uitstekend in mijn onder de 80 project.Een aanrader dus.
Natuurlijk prik ik nog elke dag in deze stofjes, ik heb dit keer echt mijn best gedaan ( doe ik trouwens altijd....) om geen twee stofjes in hetzelfde blok te krijgen, keurig heel de quilt uitgelegd, blok voor blok weer opgeborgen, en ja hoor.....tis me tóch weer gelukt....of beter gezegd, niet gelukt....het is geen ramp, maar ik sta er wel steeds versteld van dat het zo gaat, dit is namelijk niet de eerste keer.En nog wel in hetzelfde rijtje!
Het was een beetje sombere druilerige week, heerlijk als de post dan deze zonnige stofjes in de bus gooit, wat hou ik toch van die post.....Waarom hebben we het eigenlijk altijd over Petra Prins en hoor ik nooit iets over Nel Kooiman? Ik ken maar één Nel Kooiman, en die is van "Toen was geluk nog heel gewoon"Die zal ze toch zeker hier niet bedoelen ???
Zonder een mooi boeket op tafel is mijn huis niet compleet, nou had ik het heerlijke genoegen dat ik er vorige week één kreeg van iemand, zomaar, dat is toch aardig! Zomaar.....en nog wel zo,n mooie.
Mijn shawl is inmiddels ook af, mooi voor de winter, vriendin heeft er een prachtig schulpje aan gehaakt, doet ze eventjes......( draadjes zijn inmiddels afgehecht ) ......Het gratis patroon is te vinden op het weblog van Lindevrouw, even googelen,nu bedenken wat voor simpel en eenvoudig project ik verder zal gaan breien, want met die sok wil het jammer genoeg maar niet lukken....hamertenen.....terug breien.....Het is toch van de zotte dat ik op het feestboek de mooiste sokken voorbij zie komen en dat ik dat niet kan !? Ik kan het niet uitstaan.
Er bleef toch weer wat nieuws aan de schaar kleven zoals ik al eerder zei, leuk, leuk, leuk, eigen ontwerpje, klein poppenquiltje, helemaal schattig, wordt vervolgt en gedeeld!( Quilting is sharing.....)
Ik heb aan de achterkant van het huis ( de voorkant heb ik het maar niet meer over, je kan het leven en je leefomgeving tenslotte van verschillende kanten bekijken, laten we het daar maar op houden...) uitzicht op een prachtige sierappel, Malus St. John, nee, niet naar mijn man genoemd, wel net zo mooi *U*. Bomvol hangt tie, dat wordt weer een belofte met kerst.
En dan heb ik nog wat te delen met jullie: Lees en huiver: Dit blogje is voorlopig mijn laatste Vrijdagmorgen blogje goed lezen dus: Laatste vrijdagmorgenblogje.Niet mijn laatste blogje, maar wel op de vrijdag. Ik vind dat ik niet genoeg te melden heb, het leven is een aaneenschakeling van dezelfde dingen, ieder jaar weer. Ik ben begonnen met twee keer per week een kort blogje, en dat is langzaamaan uitgebreid tot twee keer een lange blog met mooie foto,s.
.Maar alles moet straks nog wel in één jaarblogboek passen als het even kan.En wat ik ook zie is dat dingen verschuiven van de blog naar het Feestboek, door sommigen verguisd, maar ik vind het er best gezellig. Nou, iedereen een heel fijn weekend, en TOT MAANDAG! ( want ik blijf van de structuur) en als het niet bevalt, wat zomaar zou kunnen, meld ik me weer.....

30 opmerkingen:

 1. Wat een lang blogje heb je weer geschreven zeg! En zoveel moois weer te vertellen en te laten zien. Heb nooit in de gaten gehad dat jij een structuur in je bloggen had. Iedere vrijdag, ga zo eens kijken. Eigenlijk best een goed idee om één keer per week iets te doen. Fijn weekend en heel veel plezier met je lapjes. Ik ben gek op jou kleuren.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's van de pracht van de natuur laat je weer zien. Ik vind de kleuren nu altijd erg mooi. En wat een leuke sjaal heb je gemaakt en dan het nieuwe begin van het quiltje prachtig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat worden je licht/donker blokken (hoe heet het patroon eigenlijk?) mooi!! Ik vind dat echt een heel gaaf patroon. In Veldhoven hingen er ook een paar en ik heb er met m'n neus bovenop gestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer, ik heb geen feestboek en begin er ook niet aan, kost gewoon teveel tijd allemaal en juist jouw logjes maken op mij altijd een heerlijk seizoensindruk, ik geniet van de herfst in jouw tuin en in je huis en natuurlijk helemaal van je mooie stofjes, ik zou graag eens een quilt willen maken in jouw kleuren, maar het lukt mij maar niet! Nu een heel fijn weekend en geniet van het zonnetje! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan het wel begrijpen maar zal je wel missen op vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He bah Jeannet wat jammer!
  Ik ga je missen op de vrijdag. Ik vind FB best leuk maar zo vluchtig soms.
  Persoonlijk vind ik de blogs lezen veel leuker, maar goed we gaan hier nu niet over discussiëren, maar je blog ziet er weer heerlijk uit. dat dan weer wel
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, das waar wat je zegt Wietske, maar ik maak best lange blogjes, al vijf jaar,en zo veel beleef ik nou ook weer niet, misschien in het voorjaar weer, als ik wat meer fiets.

   Verwijderen
 7. Ik begrijp je helemaal en toch zal ik je vrijdagblogjes missen,...
  hahaha,.. geweldig!!! Jij ook al zo je best gedaan en toch weer bij elkaar,.. Hoe krijgen we het toch voor elkaar om dit steeds weer zo te krijgen terwijl we zo goed opletten,...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel mooi prietpraatje. Ik geniet van je besjes en je bloemstuk en je appeltjes. Om nog maar niet te spreken van de smakelijke soep en de kleurrijke wolletjes. Allemaal zaken waar een mens eens nodig moet bij stilstaan en genieten van het moment. En zoals Wietske zegt is facebook 'vluchtig'. Misschien moet je eens kijken op youtube om zo een sok te breien? Gisteren zag ik op één van de blogs een patroon van een sok met crocodile steken. Subliem. Ik wens je alvast een heel zonnige herfstdag en bedankt voor je prietpraatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja Jeannet, het vraagt best veel tijd en inspiratie om 2x per week te bloggen. Maar je bent er nog op maandag!
  Wat een mooie stofjes en blok weer.
  Prettig weekend, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou wel van jou prietpraat, maar je hebt gelijk, er gaat heel veel tijd in zitten, ik schrijf ook een stuk minder, maar lees veel en dan ook nog op facebook, we hebben het er allemaal mee druk mee ;-)
  Ik lees je maandagblokje straks dus maar met nog meer genoegen en blijf je volgen :-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O,(Callicarpa Bodiniri Giraldie)zo heten die lelijke "struiken", waar de tuin van mijn oma vol mee stond... Ik zie ze nu weer steeds vaker, en ben er al een paar jaar mee bezig of ik er nu wel of niet een van in mijn tuin wil. Je stoffige foto's zijn om weer van te kwijlen. Ga ik straks boven mijn eigen stoffies doen die ik uit Houston heb meegenomen....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb weer genoten van je stukje! Hier in Purmerend veel zon ik hoop bij jou ook, lekker van genieten!

  Lieve groet,
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je blok is toch, ondanks de dubbele stofjes, wel erg mooi geworden, net als je shawltje trouwens, alleen wel jammer, van die sokken... Zelfgebreide sokken zitten echt het lekkerst, en als je het eenmaal doorhebt, zo makkelijk te breien, bijna meditatie. En je hebt wel gelijk, met je blog, want er gaat best veel tijd in die stukjes, en vooral de foto's zitten, en een mens, zelfs een quilster, heeft soms even niet zo veel te melden. Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Weer genoten van je verhaal en prachtige foto's.'kHoop dat je wel blijft bloggen,want ik heb niks met feestboek!
  de Callicarpa heb ik in de tuin,maar half verscholen achter een andere struik.Geen idee hoe die heet-mijn hovenierszoon maar eens vragen.Iets van spirea of zo,geloof ik.
  Om af te vallen,lees eens de site van Boele Ytsma-- www.deplanteneter.nl
  Prachtige bloemen en malusappeltje heb je en je sjaal is mooi geworden.
  Zonnige dag en goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De winkel in Zutphen is van Petra Prins. De winkel in Amsterdam, DH&W, is van Petra Prins en Nel Kooiman. Zowel Nel als Petra zie je met enige regelmaat in de winkel in Amsterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik hou wel van de callicarpa, we hebben er een in de tuin hihihi... van de paarse bessen is niet lang te genieten want de merel is er dol op. We dachten altijd dat die bessen niet gegeten werden door vogels, maar hier worden ze opgesmuld.
  Mooi nieuw project heb je onderhanden !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hej Jeannet, apart die paarse bessen. Mooi is je sjaal geworden. dan kunnen we ons op maandag toch op een extra lang blog verheugen ;) Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zit nogmaals twee keer het zelfde stofje in je blok.
  Niks zeggen en niemand valt het op.
  Als je er wel wat van zegt zien ze het allemaal.
  Tja, zo heb je veel te melden en zo kan het ook gebeuren dat de week voorbij kabbelt en er niks blogwaardigs gebeurt.
  zie je maandag, fijn weekend.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het was weer leuk om je verhaal vanmorgen te lezen. Jammer dat je op de vrijdag stopt, maar gelukkig blijf je nog wel schrijven! Ik hoopte na je verhaal over de nieuwe kasten enz. ook nog eens wat te leren over het indelen van de lappen. Hoe organiseer je de handel, en hoe doen anderen dat? Misschien stof voor een nieuw blogje? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat je niet zoveel te melden heb???????????
  Moet je kijken wat een leuk gezellig en super lang blogje je net geschreven heb!
  Misschien had je vorig jaar ook al foto's gemaakt van hetzelfde, dat kan, maar dat zijn wij - de lezers - al weer vergeten hoor.
  Nel Kooiman? Ja, die kan ik ook van t.v. Ik geloof dat Petra de stofjes bedenkt en dat Nel Kooiman ze tekent.
  De mensen die "maar" tekenen worden wel vaker niet genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goed zo ...die achterkant !!!
  Vergeet je atelier niet...kacheltje aan... feesten Ähm quilten maar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Your fall bouquet is just gorgeous! Love those colors. Always enjoy seeing what you're working on.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is weer een gezellige prietpraat geworden; altijd leuk om te lezen. Zal hem vrijdags missen, maar wacht dan met spanning de maandag af. Callicarpa gewoon op een verscholen plekje zetten en als hij bessen heeft afknippen en binnen zetten. Zo doe ik het al jaten en hij blijft groeien Fijn weekend en veel plezier in Arnhem.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jeanet, wat doe je ons aan! Geen vrijdag blogje omdat je niets te melden hebt? Nou dan moet ik stoppen met bloggen. Je hebt juist veel te melden en het is allemaal leuk, je quilten, je tuin, je camping, je vakantiehuisje,je man, je zoon, je zeeland, gewoon alles!
  Het feestboek daar heb ik nou helemaal niets mee, nee geef mij maar het bloggen. En aan de reacties te zien ben ik niet de enige.....maar ja we respecteren je mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Word ik nu werkelijk de 26ste die gaat zeggen dat juist dat aller daagse geneuzel helemaal prima is? Is ons leven ook niet zo 'aller daags'? Hoe vermoeiend zou het zijn wanneer we alleen maar pieken en (gruwel) dalen mee zouden maken? Wouwel jij maar lekker door hoor, tenzij het schrijven van elke week twee blogjes gewoon te veel is. Dat zou ik echt helemaal snappen. Jezelf die verplichting opleggen zou mij niet zo lijken. Enfin, voor nu een heel fijn weekend en tot maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik vind het altijd zo bijzonder dat het jou iedere keer weer lukt om zo'n gezellig blogje te schrijven. Dat neem ik me ook steeds voor maar ik heb altijd het idee dat ik niets te melden heb. Het is trouwens ook best tijdrovend en helemaal voor jou met je trouwe maandag en vrijdag blogjes en ik kan me wel voorstellen dat je er (voorlopig?) even mee ophoudt op de vrijdag. Maar we zullen het missen hoor,
  Leuk dat nieuwe blok dat je laat zien net als die kattenquilt van de pedicure trouwens,

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oeps, even slikken. Geen vrijdag blogje meer, maar gelukkig wel nog 1 keer per week, want we willen wel blijven weten hoe het met deze gewone plattelandsvrouw gaat. Ik kijk wel op FB, maar ik schrijf mijn commentaar toch liever op een blog. Dan leest niet de HELE wereld mee, maar alleen de geïnteresseerden en gemotiveerden. Geniet lekker van je lapjes en nog een fijn weekend. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik heb soms het idee dat FB anoniemer is Wilma, een blog wordt eerder door heel de wereld gelezen en kan je niet afschermen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een leuke prietpraat post!
  Groetjes, Sonnja

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet