Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 11 november 2013

Van alles wat, leuterpraatjes.

Van alles wat, net als het leven zelf, dat is ook meestal van alles wat, toch? Het is een beetje saaiig, het weer ook, veel regen, tis zo nat in de tuin,dus maken we het binnen in huis maar gezellig!
Ik ben al jaren dol op die dadeltakken, waren ze eerst behoorlijk aan de prijs, nu zie je ze steeds meer bij de wat bijzondere bloemenwinkels en worden ze steeds betaalbaarder. Meer heeft het niet nodig, tak en lichtjes op een bord is al genoeg.
Net als met dit, het leuke vind ik om de dagelijkse dingend ie je nodig hebt toch net zo leuk te decoreren dat het een plezier is om er naar te kijken, en op te eten uiteraard, al ben ik daar dan wel weer de enige in......peren eten en schoonmaken vinden ze teveel werk hier.Van de week was ik bij de pedicure, nou, ja,hoor ik sommigen van jullie denken...lekker belangrijk om te weten, nee, niet echt, ware het niet dat we er achter kwamen tussen de tenen door dat zij ook heeft gequilt!
Nou ben ik altijd ene beetje voorzichtig in mijn enthousiasme, want het is zo,n brede hobby dat het maar de vraag is of er echte raakvlakken zijn. Maar die waren er dus wel, we delen dezelfde liefde voor stoffige stofjes! Deze kattenquilt heeft zij gemaakt, met stofjes uit de oude quiltnaald in Brielle, voor de kenners; van die lekkere zachte Roberta Horton ruitjes, Ik vind hem helemaal leuk, je zou er zo onder willen kruipen en hij staat dan ook hoog op de WIM lijst.......Het maakt de gang naar de pedicure opeens wel heel erg leuk!
Verder had ik nog een oud chinees bloembakje van hout staan in de kast, het was zo,n ding van, je pakt het steeds en zet het weert terug want wat moet je er mee? Nou ja, ik dacht, ik doe er stofjes in, ook dat is een leuke en mooie decoratie van de dagelijkse benodigdheden.
Van de week kreeg ik een leuk" vlopje" met inhoud in de bus, dat is altijd een verrassing! Jeetje, wat leuk! Dat had natuurlijk helemaal niet gehoeven roep ik dan meteen bescheiden, maar feit is wel dat het vreselijk leuk is!
Het nieuwe boek van het succesvolle duo! Ook als je helemaal niet kan breien is het een aanrader vanwege de mooie Noorse plaatjes! Ik zei nog tegen mijn man, waarom sta jij daar nou niet op die cover met je collega? Ze worden op het werk altijd Buurman en Buurman genoemd, een prima team, dus het had zomaar gekund......Succes in het leven gaat toch wel heel vaak om het idee, je met er maar net op het juiste moment opkomen.
Voor de rest is het stilletjes hier, ik maak af en toe een praatje met de huishaas die iedere dag op de appeltjes af komt, dat is wel gezellig, willen jullie wel eens geloven dat ik hem mis als ik hem niet meteen zie s,morgens?Aan die rust komt overigens wel een wrang einde....Zag ik jarenlang in de winter dit beeld als ik uit mijn keukenraam keek......Nu gaan ze er een huis bouwen.
En natuurlijk zijn er ergere dingen in het leven, allemaal waar.....maar wij vinden het toch wel erg jammer........Ik sluit maar af met deze mooie tekst die de postbode me ook al van de week bracht van H uit H, dat zijn altijd wel weer leuke verrassingen de post!
Fijne week allemaal weer, ik ga een blok naaien van de licht donker blokjes, nu ik weet hoe die er uit komt te zien is de echte lol er een beetje vanaf, dus: iedere dag een blok in elkaar zetten, vaste taak! ( hoewel er toch weer iets leuks aan mijn schaar hangt.... je zou voor minder s,nachts opblijven...)

27 opmerkingen:

  1. Jammer hoor voor jullie!!!
    Maar Jeannet, het is de kunst om nu de sfeer van buiten naar binnen te brengen. En ik wil niet zeggen dat dat al niet gelukt is bij jou.........
    Maar ja, sommige dingen zijn nou eenmaal zo.
    Maar ik begrijp je wel hoor.Al dat heerlijk dierenspul om je huis.......
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi je decoratie borden !
    Hier heeft het gevroren..moest al vroeg de ramen van de auto krabben...want mijn karretje stond achter die van manlief en moest dus weg...koud...zo in mijn pyama buiten.; 0 ( ...
    en de poezenquiIt vind ik wel een dotje..
    fijne dag...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dadeltakken, ik ke dat helemaal niet. och eens even kijken bij de bloemist.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook hier moeten autoruiten gekrabt worden. Mooi die dadeltak. Ja misschien wat aan de prijs maar de mijne ligt al een jaar. Ze verkleuren best mooi. En in verhouding met een bos bloemen..... Ach, soms moet je jezelf een beetje verwennen. Leuk blog verder. Op die huizen na dan. Mooie huizen maar niet als ze dat prachtige uitzicht gaan wegnemen. Het zal wel wennen maar leuk is het niet.
    Fijne dag! Ik ga dubbelen, bleh!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ach joh: als alles klaar is en er wat begroeiing ontstaat zal het vast wel mee vallen met die overkant. Tuurlijk eerst een jaartje in de rommel, maar de herrie valt doorgaans wel mee hoor. Ooit is op één van mijn woonadressen een complete woonwijk tegenover ons huis gebouwd en ook al werkte ik toen altijd 's nachts, het overdag slapen lukte eigenlijk door de bank genomen best wel.
    Intussen lekker rommelen met lappies en genieten van je eigen opstallen en buitenleven aan de andere kant van het huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan mij voorstellen dat je je verdrietig voelt over het prachtige uitzicht wat je wordt ontnomen!
    Die poezenquilt is idd een schatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb jij gezellige sfeer-schalen gemaakt, en leuk dat jij in je pedicure een medequiltster hebt getroffen.
    jammer van je uitzicht, maar zo'n huis is toch beter dan een flat nietwaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh wat een mooie herfstige sfeervolle schalen Jeannet.
    Je hebt ook weer zo'n prachtige bak tevoorschijn getoverd en dan ook nog met lapjes er in, super.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben ook pedicure en ben helaas nog nooit een quiltende klant tegengekomen!
    Ik kan me voorstellen dat je verschrikkelijk baalt van het verliezen van je prachtige uitzicht! Je kunt het relativeren wat je wilt, maar het blijft zuur! Buiten alle herrie en ongemak. Inderdaad alle reden om jezelf te verwennen en het binnen gezellig te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh wat vreselijk die woonwijk, ik voel helemaal met je mee. Ik zou in staat zijn om te verhuizen, ook met een hoge heg zal het toch nooit meer hetzelfde zijn. Dat uitzicht en die verstilde vlakte. Zo mooi. Ik zou er menig traantje om laten, datw weet ik zeker. Heel veel sterkte .....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zoals altijd, prachtige foto's ik kan er van genieten1

    Tja het huis, ik kan me heel goed voorstellen dat je daar verdrietig van wordt, het is afscheid nemen van iets wat zo bij jou hoort.

    Heel veel sterkte met het verwerken, gelukkig kunnen wij veel in onze hobby's kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. piep, eerst....oh wat vind ik dit naar voor je, je mooie landelijke zicht weg.''de reetjes..de sneeuwlandschappen...alles bouwen ze vol..
    al goed dat jouw huisje zo gezellig is,
    mooie plaatjes, de daddelktakken prachtig...

    geniet van je te maken blok vandaag,
    en wat leuk dat je pedicure ook eens het lapjesvirus had...

    fijne dag meid

    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel jammer dat je uitzicht weg gaat. Ik hoop dat je er op zijn minst een leuke buurvrouw aan over houdt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Jeannet,
    Blijf vooral genieten van alle (kleine) dagelijkse dingen die er zijn.
    Groet van Maria.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat erg voor jullie dat ze daar gaan bouwen!Hoop voor je dat de reetjes toch zullen blijven komen.
    Gezellig heb je het in huis gemaakt en wat mooi dat hartje dat je kreeg.
    Succes met je blokken maken-heel herkenbaar-de lol eraf als je weet hoe het eruit gaat zien.
    De zon schijnt hier-heerlijk
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Sluit je af voor het voortste raam... geniet van het uitzicht van het andere -kant- raam....leg die schattige hertjes uit, dat ze vanaf nu echt altijd achterom moeten komen !
    Koop ze om met iets lekkers, dat snappen ze vast wel !
    Stoort je op je atelier, dan zie je de ellende niet !
    Zo, dat was mijn maandagochtend peptalk... ga nu werken ....
    Knuffel !

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat zonde van het uitzicht, maar het is wel een droomhuis en wie weet hoe leuk de mensen zijn die erin komen wonen. Hopelijk heb je nog meer ramen die een mooi uitzicht hebben.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat is jammer, zeg, van je uitzicht. Maar ik denk, dat er nog genoeg te genieten valt, en dat de hertjes en haasjes gewoon zullen blijven komen, maar dan misschien achterom. Trouwens, ik vind het wel wat, dat nieuwe huis (ik denk alleen, dat het buiten het budget valt...). Gelukkig weet jij ook van andere dingen te genieten, zoals de mooie decoraties (helemaal waar, simpel is vaak het mooist) en natuurlijk de lapjes! Succes met je blok.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Tsjemig het is ook niet een klein huisje (vind het wel een mooi ontwerp) ook dat ze voor je neus gaan bouwen. Komt Gordon naast je te wonen of een andere artiest/politicus/tv-presentator. Een normaal mens kan dat tegenwoordig niet meer betalen. Het erge is dat jou huis door dat huis in waarde daalt. Ik kijk op moment ook maar extra vaak naar buiten. Schreef al bij je op facebook bij ons gebeurt hetzelfde maar dan met windmolens. Als het door gaat zie ik zo meteen, maakt niet uit welke kant ik uitkijk, windmolens (giga windmolens). En als ik dan denk ik wil rust ik ga lekker op de boot zitten. Nou nee voor onze haven zetten ze ook zo'n groot park neer. Makkum is zo meteen een spookdorp. Geen toerist komt hier meer na toe en huizen zijn onverkoopbaar. Wij blijven nog door gaan met protesteren. Wou dat de politiek eens wat menselijker werd. Dat zelfde geld bij jou. Laat het buiten leven toch lekker buiten leven blijven.
    Sterkte geniet van je uitzicht, zo lang het nog kan, en van je mooie stofjes. Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Balen zeg! Huizen in plaats van dat mooie ruime uitzicht!
    Nu zijn het wel mooie huizen, maar die hertjes... die zie je vast niet meer terug.
    Maar als het volgens het bestemmingsplan is, kan je er denk ik erg weinig aan doen.
    Vind maar troost in je lapjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Jammer van het mooi uitzicht. Maar al die jaren dat je er wel van hebt kunnen genieten pakken ze je niet meer af. Ik hoop dat er wel groen tussen komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Vaak zijn de gewonen simpele dingen vaak de leukste om mee te decoreren ;-)
    Jammer van jullie uitzicht maar wie weet komt er wel een superleuke quiltster in te wonen ???? LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een mooie quilt en wat ben je geweldig verwent. En idd erg jammer van het uitzicht dat is zo mooi nog maar even veel opsnuifen voor je gedachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ondanks de tegenvaller wat betreft jullie uitzicht, weer een leuk blog. Ik ga toch ook eens ernstig op zoek naar dadeltakken. Zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat jammer dat jullie uitzicht wordt weggenomen, ja veel herrie en veel rommel, maar misschien straks ook gezellige buren, elk voordeel heeft zijn nadeel... of was het omgekeerd! LOL!
    Sterkte en toch veel plezier met al je steekjes! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Vond het enig om je eens ontmoet te hebben, heb een paar leuke momentjes met je gehad en genoten van je mooie quilts
    Succes met het lawaai brrrrrrrrrr
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ja, de dadeltakken heb ik al een paar jaar in huis en net zoals je zegt. Eerst was het exclusief en duur en nu zie je ze veel meer en betaalbaarder. Goh, wat jammer van je uitzicht. Tja, er moet ook overal gebouwd worden. Zelf woon ik in een prachtig natuurgebied in België en ik zie hier ook het ene na het andere stuk kavel kaal gekapt worden en dan wordt er (vaak) lelijk op gebouwd. Maar ja, zo is het nu eenmaal. Nog een fijne avond. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.