Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 6 december 2013

Bijzonder...

Bijzonder ja....in verschillende opzichten zijn de dingen die ik van de week meemaakte bijzonder.Het meest bijzondere vond ik het lunchen met manlief in Schipluiden,bij op Hoden Pijl.Ik heb er al eens eerder over geschreven, een paar jaar gelden.
Wat een geweldige mooie, spirituele en helende plek is me dit. Steeds weer als ik er kom wordt ik er door geraakt.Op Hoden Pijl ( klik) is een buitenplaats in Midden Delfland, vlakbij Delft, even buiten Schipluiden. In vier gebouwen komen en twee tuinen komen natuur, cultuur, kunst en gezondheid en welzijn samen.
Mijn onbespoten biologische hart springt al op als we binnengaan en daar deze heerlijke groenten tegenkomen, te koop voor iedereen. Er wordt in het restaurant gewerkt met wat de natuur geeft.
In mijn geval was dat een heerlijke Quiche van pompoen en courgette met een salade van geroosterde groeten, heerlijk!
In het geval van manlief was dat een grote kom erwtensoep ( met worst!) en zelfgebakken boerenbrood met roomboter.Ook heerlijk!
In de smaakvol en met veel oog voor detail ingerichte lichte serre smaakt het eten nog lekkerder, prachtige vergezichten over de velden en de koeien, grote majesteitelijke bomen omringen het geheel. Wat een fantastische plek, ik ken er weinig zo in Nederland. Dit is echt een aanrader om een keer heen te gaan.
In het bijbehorende kerkje zijn altijd exposities, en vaak zijn er optredens en lezingen, jammer dat het toch best nog een eindje hier vandaan is. Maar nu mijn andere bijzonderheid.......
We waren die dag op weg naar een specialist, die nog eens naar mijn %$#@#$knie zou kijken,en ik moet zeggen, deze man had zich er goed in verdiept....zelfs zo goed, dat hij kennis had genomen van "Quilting Jeannet"...Huhhhh, hij had mijn weblog gelezen....omdat hij zich vooraf een beeld van de patiënt wilde vormen.
En nou staat daar helemaal niets spannends op wat de buitenwereld niet mag weten,...maar ik moet zeggen, dat het toch wel een vreemd idee is dat, in dit geval dan een arts ( maar wie weet wie nog meer..) opeens weet dat ik bv elke zondag appeltjes met draadjesvlees eet......en in de zomer sperziebonen met dat zelfde draadjesvlees...of reeën in mijn tuin heb.....en zo kan ik nog wel doorgaan, daar sta je toch echt niet altijd bij stil als je achter de PC een gezellig prietpraatje opdist........jullie wel?
Gisteren vierden wij het sinterklaasfeest, het weer paste wel precies bij een sintavondje, wat heeft het gespookt.....gelukkig zijn dit keer alle bomen blijven staan...dochter van een vriendin had zelf boterletters gebakken,heerlijk, dat geeft er toch weer een extra cachet aan, daar hou ik van.......het extra stukje aandacht voor de dingen.
Dat mag iedereen toch wel weten? of ook eigenlijk niet? Is het gek om dit hier neer te zetten? Enfin, al met al zet het me wel aan het denken................zoveel is wel duidelijk......Fijn weekend allemaal weer!

18 opmerkingen:

 1. Ohh heerlijk Jeannet zo'n arts, ik heb er ook zo een en ze belt soms wel 6 keer per dag. Haar kinderen liggen in mijn bed en o, o wat is het handig als je even een adviesje nodig hebt.
  Maar je hebt op een fraaie plek gegeten. Kunnen ze daar niet weekenden gaan organiseren of zo voor vermoeide quiltsters. Ik sta bovenaan de lijst hoor, niet omdat ik (over) vermoeid ben, maar omdat het zo inspirerend is om op zo'n plek te zijn.Maar dan wel met gezellige mensen natuurlijk. Nou zijn quiltsters dat over het algemeen wel.

  Leuk blog!!!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder adres en blijkbaar niet ver bij mij vandaan. Dat gaan we een keer uitproberen! En goede arts, hoop dat hij wat voor je kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n dokter maak je niet vaak mee. Kan hij ook nog iets aan de knie doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke plek om eens te bezoeken. Je moet je altijd realiseren Jeannet dat de hele wereld over je schouder meeleest. Wat ze er van denken komt gelukkig voor hun eigen rekening. Als jouw intentie maar zuiver is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En wat is zijn resultaat van bloglezen voor jouw knie? Hoop dat dat ook goede gevolgen heeft voor jou.
  Het lijkt me een mooie plek waar jullie zijn geweest-jammer dat het zo ver weg is.
  Heb je wel eens 's ochtends in een stil bos gelopen? Dat is ook heel bijzonder.
  En vergeet niet,als ik een mail stuur,dan verschijnen er rechts aan de zijkant altijd onderwerpen die verwijzen naar waar ik over schrijf--big brother is watching you!!
  Zolang jij voor jezelf weet,dat wat jij schrijft goed is en je niemand bewust kwetst,dan is er niets aan de hand.
  Geniet vandaag lekker na van een heerlijk avondje.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar Jeannet, je staat gewoon niet altijd stil bij wie jou blog leest.. en als dat dan wel hoort kun je best wel eens verrast en verbaasd zijn. Beïnvloedt dat dan ook wat je schrijft? Ik weet wel dat ik wat voorzichtiger ben geworden in mijn persoonlijke uitingen.. mede daardoor!
  Dank voor de tip van Hodenpijl, ik had er nog nooit van gehoord maar hier wil ik zeker een keer heel graag heen!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jeannet,
  Wij genieten met z'n allen van jouw verhalen dus ik hoop dat je ons ook nog in de toekomst rijkelijk laat meegenieten :-). Beschouw die dokter gewoon als een medeblogger LOL!
  Dat lijkt me inderdaad een bijzondere plek/landgoed waar je geweest bent!
  'k Wens je alvast een fijn weekend toe!
  Groetjes,
  Ann

  P.S.: weet jij toevallig hoe je die boterletters maakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeannet ik ben in Delft geboren en woon nu in Brabant. Maar ik heb nog een vriendin van vroeggûh in de Lier. De volgende keer dat ik bij haar ben gaan we zeker eens naar In den Hodenpijl !

  Ben benieuwd naar je knie . Mijn schoondochter heeft 6 weken geleden een nieuwe gekregen en vindt het zwaar tot nu toe, de arts heeft gezegd dat ze een jaar moet rekenen voor ze weer bijna alles kan doen.

  Je Blog is geweldig en ga alsjeblieft zo door.

  Groetjes, Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een bijzondere plek moet dat zijn, ik ga er beslist is een keer naar toe.
  Leuk en lekker eigen gebakken banketletter, je weet tenminste wat er in zit.
  En wat grappig dat die arts jou blog heeft gelezen, moet wel een zeer betrokken mens zijn.

  Groetjes
  Ines.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je arts leest in jouw blogjes niets verkeerd hoor. Ik hoop dat hij een oplossing voor je knie heeft. Wat een mooie plek is het waar je hebt gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, Jeannet, je staat er vaak van te kijken wie je blog leest en het is een feit, een blog is een openbaar medium. Gelukkig is jouw blog zeker het lezen waard en misschien heeft die arts nu ook gezien hoe jij geniet van dingen, die door die (..)knie nu wat moeilijker gaan en kan hij je helpen (wel jammer, dat hij geen reactie heeft achtergelaten, dat had leuk geweest). Geweldig adresje
  lijkt mij die Hoden Pijl en het eten ziet er heerlijk uit, maar dat geldt ook voor de boterletter. En mooie spreuk en zo
  waar, over dat vertrouwen...
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat lijkt me inderdaad een practhige plek waar je bent geweest en wat een heerlijk eten hebben ze daar !!
  De letter ziet er ook heerlijk uit, is die al op ?
  Misschien vreemd dat een arts je blog leest, maar er stata niets wat die niet mag weten. Zo komt die er achter dat jij een super gezellige meid bent ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie plek en die arts is tenminste wel op de hoogte van zijn patiënt, ik vind dat niet zo gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijke plek om even bij te komen bij een lunch denk ik. Heb je goed gedaan! En dan een meelevende specialist. Wie wil datniet? Staat je blogadres nu in je dossier?
  Fijn dat je gisteren een gezellige avond hebt gehad. Wij zijn lekker naar een feel good movie gegaan. Doen we nooit maar nu ...... Vul zelf maar in ;) fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat hebben jullie heerlijk gegeten zeg! Krijg nu al trek. Maar dat komt waarschijnlijk ook omdat het nu half 6 is :-)
  Een arts die je blog leest????? Dat is wel heel bijzonder hoor.
  Stiekem was hij of zij misschien gewoon nieuwsgierig, of er werd gedacht dat je hele verkeerde dingen met je knie deed en dat dit wel op je blog stond.
  Hopelijk heeft het hem of haar wat wijzer gemaakt over jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi ! Ja Hodenpijl is ook mijn favoriet! Gelukkig fietsen wij er langs de vaart zo heen in 20 min...Als je er met de auto heen bent geweest, kom je niet langs ons huis hoor! Er is bij ons alleen een fietspad voor de deur.
  Ik vind het nog het engst als bekenden of buren mn blog lezen....maar je staat er niet bij stil wie het allemaal leest...ha, ha zeker niet je dokter!...Of je tandarts.....of..?..!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet er geweldig uit de Hodenpijl maar wel een beetje uit de buurt.
  Leuk dat je dokter je blog leest en weet met wie hij te maken heeft.....toch?
  Was weer een leuk blogje en ik mijn dokter Tinus ook maar eens informeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zolang jij het niet gek vind ... is het ook niet gek....
  Leuke arts... ik hoop dat ie ook een idee heeft !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet