Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

donderdag 5 december 2013

Sinterklaas 2013

Sinterklaasavond 2013.We wachten op de dingen die komen gaan, zwaar weer op komst in het noorden en in de kustprovincies, code oranje, zware storm met windstoten tot 130 km per uur in combinatie met springvloed, extra dijkbewaking, de vergelijking met 1953 dient zich aan.
Ik denk dat mensen in Zeeland en de Zuid Hollandse Eilanden die de ramp hebben meegemaakt hem toch knijpen, ook al zijn de communicatiemiddelen nu veel beter en de huizen steviger. Hoe zeggen ze dat daar? De mens wikt en god beschikt.......Iedereen een fijne sinterklaasavond!

12 opmerkingen:

 1. Ja, ik heb zojuist mijn jongste een berichtje gestuurd dat ze op tijd naar huis moet gaan. tenslotte fietst ze naar haar werk met 2 baby's in haar buik en daar heb ik het niet zo op.
  Het zal hier wel niet zo erg worden maar ik leef mee met de mensen waar het wel weer te keer zal gaan.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laten we hopen dat het een beetje meevalt met de storm. Fijne Sinterklaasavond !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naar weer. Zal blij zijn als alle kinders weer veilig thuis zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Jeannet, mijn moeder heeft het van heel erg dichtbij meegemaakt, hier in Numansdorp, de ramp en moeten evacueren, en met dit weer komt het altijd weer boven...
  Wij vieren Sint bij mijn oudste, en ik zal blij zijn, als alles bij thuiskomst ongehavend is. Dus bij deze: een heel gezellige, maar vooral veilige en ongedeerde Sint gewenst!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Normaal baal ik als ik een dochter ziek uit school moet halen. Maar vandaag ben ik blij. Oudste is gelukkig al thuis. Jongste is pas om 4 uur uit. Zal blij zijn als ik die ook heb opgehaald. 12 km fietsen met deze wind en ook nog tegen dat is niet te doen. Zo'n dag loop ik alleen maar wat rond te keutelen in huis. Kom pas tot leven als mijn huis weer vol is. En dan vanavond hoog water! Misschien toch nog even bij het strand kijken?
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens jullie een fijne,rustige avond !
  Dat alle bomen mogen blijven staan....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie ook een gezellige avond.
  Hoop dat het bij jou de stormschade mee valt.
  Was 5 jaar en voel met zo'n storm de spanning van toen ook weer.Wij woonden toen in Delfzijl,maar mijn Vader was met zijn kustvaarder in Zeeland en heeft nog geholpen om mensen te redden.
  Hier stormt het al behoorlijk bij vlagen en het begint nu ook te regenen.Zal blij zijn als de wind weer afneemt.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier waait het ook zo hevig en al was ik in 1953 nog maar een klein peutertje, de verhalen van mijn ouders komen met storm altijd weer terug! Nu er zelfs code Rood is in het noorden van het land, hoop ik maar dat zowel mens als dier als natuur niet teveel te lijden heeft onder deze storm!
  Fijne sinterklaas, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op de 11e gaat het ook flink tekeer. Ben vandaag zelfs vroeger van de Bee weggegaan. Wilde geen onnodig risico op de snelweg lopen. Tijdens de maaltijd hebben we het nog over 1953 gehad. Zal wel een onrustige nacht worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I hope you all keep safe from the storm.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik reageer niet vaak op je blog, maar wilde toch even zeggen, dat ik weer zo genoten heb van je verhaal en ik blij ben dat je gewoon nog steeds 2x per week een blogje schrijft. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een blog wordt vaak door meer mensen gelezen, dan je denkt. Maar het is nu eenmaal een openbaar medium en wat je erop zet, bepaal je zelf en gelukkig is jouw blog zeker het lezen waard. Jammer, dat die arts geen reactie heeft achtergelaten, dat had wel leuk geweest. En wat een super adresje is dat daar bij Delft, en wat ziet het eten er heerlijk uit (maar die boterletter ook)!
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet