Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 16 december 2013

Sinterklaascadeau

Ik had hier nog helemaal niet mijn eigenuitgezochte en door sinterJohn gekochte sinterklaascadeau laten zien! En tis nog wel zo,n superhandig ding waar ik "keiblij" mee ben.
Een hele degelijke metalen trolley met dito stevige wielen die ik zomaar overal heen kan rollen waar ik bezig ben.Gekocht bij het welbekende Zweedse warenhuis.
En ik heb mijzelf plechtig beloofd dat mijn tafel voortaan ledig blijft, nou ja, zo goed als ledig, lediger,geen tijdschriften meer, geen boeken, ook geen lapjesbakjes, nada niets, ledig! Alleen een speldenkussen, dito doosje en een weggooibakje, verder verdwijnt alles in de heerlijk ruime bakken van de trolley.
De bovenste bak is gereserveerd voor alle lapjes die ik gebruik in een project waar ik mee bezig ben, er is maar één zo,n bakje daar voor bestemd, dusse.....juist ja...één project.Verder heb ik nog iets superhandigs gehad, multifunctioneel, een breipot, jullie kennen het verhaal, breien kan ik amper, maar verzamelen des te meer en ik ben gek op handigheidjes in welke vorm dan ook.
Nou boffen we hier in ons kleine "durp"  dat er dan wel niet zoveel winkels zijn, maar we hebben wel een gewéldige pottenbakker! Aan de Zeeweg, hoe idyllisch, ze heten dan ook de Zewwegpottenbakkers.We kennen elkaar al járen, en ik kan wel zeggen dat mijn huis redelijk vol staat met hun pottenbakkerswerk.
Dus het was gauw gevraagd aan Ruud of tie een breipot wilde bakken. Is tie leuk of is tie leuk? Mocht je interesse hebben, hij bakt ze ook voor anderen, met één pot, met twee, je hebt het maar voor het zeggen.Dat is het voordeel van een klein ambachtelijk winkeltje, kom daar maar eens om bij Bol.com..........
Ze hebben natuurlijk nog veel meer leuke dingen dan alleen breipotten, deze uilen vind ik ook zo super.
 Uilen vind ik sowieso altijd erg leuk. Wij horen hier iedere avond in de schemer buiten, en ook s,nachts als het slaapkamerraam open staat ( of moet ik dat nou niet neerzetten hier.....) het melancholieke oehoeoeoeoe van een bosuil, zo vreselijk leuk en vertrouwd. Gezien heb ik ze helaas nog niet maar het geluid horen we al jaren.
Ik ben besloten om mee te doen aan het razend populaire randjesproject van Simone en Annelies.Hier kan je er alles over lezen. Het feestboek gonst van de geruchten, ik geloof dat er al over de 250 deelnemers zijn.Ik spaar al heel lang rode schoollapjes, niet zo fanatiek als Annelies, maar ik heb er wel een aantal. Deze is van mijn moeder.
En als kinderen van 8, 9 jaar die kunnen borduren, dan moet dat deze vijftiger toch zeker ook lukken? spannend project voor het nieuwe jaar.De nieuwe hype van 2014.Nu nog effe een kleurtje uitzoeken.......
De jaarlijkse kerststukken zijn ook gemaakt samen met zoonlief het afgelopen weekend, mijn hemel, wat zijn die DUUR in de bloemenwinkel, dat lijkt wel elk jaar erger te worden, ik weet niet of dat komt omdat wij in het Wassenaar van het Westen wonen, maar het begint gewoon met 45 euro, en het gaat zomaar door tot over de 85 euro! 
Ongelofelijk toch? En voor minder heb je een paar kale zielige takjes in de oasis gestopt, nee, laat mij dan maar zelf fröbelen met zoonlief, gezellig, en veel geld bespaard.Fijne week allemaal weer!

34 opmerkingen:

  1. Zo is het maar net Jeannet, blijft er nog wat over in de knip om je andere bak te vullen. Ik lees wel een smuldoos, dit is een gebaksdoos. Ik heb ook een leuk breibolletjeshuis, laat het nog wel eens zien.

    Fijne week groetjes Ria V.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig weer, al je werk en je foto's. Heerlijk ook om zo'n creatief kind in huis te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. is echt handig je trolley,in Limburg zijn bloemen ook al zo duur,groetjes irena

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een handige trolly ! Het randjesproject heeft inmiddels al 245 deelnemers. Loop wat uit de hand.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Handige en mooie cadeautjes heb je gekregen. Daar zul je nog lang plezier van hebben. Vooral die breipotten zijn leuk.
    Ook ik doe mee aan het randje per week. Kan bijna niet wachten. Fijne week!
    Ps leuk dat Jorrit zo van knutselen houdt. Heb je hem meegegeven in de genen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Waar zou die zoon van je dat toch van hebben......? Super.
    Heeeel handige trolley lijkt me. Rijdt overal waar jij ook bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De trolly is geweldig, wat een uitkomst. Je wilt niet weten wat er hier allemaal naast mij staat aan bakken.... dan wil ik haken, dan weer borduren. Leuk dat je meedoet aan het borduurproject. Ik heb de stof en het garen ook al uitgezocht, maar dat kan nog maar zo veranderen... en ik vindt jullie kerststuk geweldig!! Ik moet ff een vrijwilliger vinden die met mij naar de Intratuin wil. Je hebt het trouwens maar getroffen met zo´n fijne pottenbakker, mijn garen rolt hier alle kanten op, maar dat vinden de katten geen probleem. Wie weet ga ik nog ff een bestelling bij hem doen. Groetjes, Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooi Kerststuk hebben jullie gemaakt. Die Jorrit, net zo,n fabrutsel enthousiast als z,n moeder !
    Handige trolly ook. Misschien kan ik hem ook ergens......hahaha.

    Groetjes, Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En, niet alleen veel goedkoper om de kerststukken zelf te maken, ook origineler, mooier en met veel meer liefde en plezier gemaakt!! Gave trolley zeg, ik snap dat je daar blij mee bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat goed van je, dat je nu toch gaat borduren;er zal een wereld voor je open gaan, dat zul je beleven! En natuurlijk zijn eigengemaakte Kerststukken veel leuker, zeker als je zo'n handige en creatieve hulp hebt! En ik denk zomaar, dat ik ook eens naar de Zeeweg moet, want wat een geweldige breipot heb je, heel mooi, en ik zoek er al zo lang naar...
    Handige trolley ook (staat hier bij DD) en die uilen, zo gaaf!
    Het project ziet er spannend uit, wat een mooie lapjes...
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. het is weer genieten op deze maandagmorgen . Ik hou van keramiek dus ga zeker even neuzen bij je leverancier. Ik ben nog aan het twijfelkonten over het 'randjeswerk'. de tijd is de boosdoener.
    Veel plezier met je kerststukken. Met zoveel hulp in huis en tuin zou ik ze ook zeker zelf maken.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Die trolley lijkt me inderdaad handig en wat een prachtige breipotten zijn dat toch, echt prachtig gemaakt !
    Je bloemstuk is een plaatje om te zien, ik heb het zelf helemaal niet in mijn vingers om zoiets in elkaar te zetten. het lijkt nooit ergens op hahaha ..... Gezellig om het zo samen met je zoon te doen !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een gezellige logje en wat een schitterend werk en wat een handige trolley
    Fijne dag groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een gezellig stukje. Die breipotten vind ik enig maar ok kn me zelf...die gaat vallen! ik hou het bij mijn houten wolhouders. Heb daar inmiddels een aantal van en dat vevalt prima. ik heb ook een mooie houten kom van dat bekende zweedse warenhuis. Die wil ook prima. Kan tegen een stootje.
    Ik borduur niet mee. Ik heb nog een paar borduurprojecten liggen die eerst eens af moeten. Maar of dat er ooit van komt??

    BeantwoordenVerwijderen
  15. En het is toch veel leuker om het zelf te doen zo'n kerststuk?!! En je weet zeker dat het veilig is als je er een kaars in wil branden. Dat is bij een gekochte nooit het geval.
    Wat een handige trolley is dat-leuk ook voor de poezen om op de lapjes of wolletjes te gaan liggen.
    En die breipot is echt handig-maar om zoiets te laten versturen....
    geniet van deze dag
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ook veel gezelliger en leuker dat zelf in elkaar zetten van een kerststuk. Zo heb je het geld ook weer uitgespaard en een super handig Zweeds karretje kunnen kopen. Ik heb er veel naar zitten kijken, maar kan niet beslissen over de kleur. Het lapje van je moeder is mooi. Jouw randjesproject wordt dus niet rood. Fijne week,

    BeantwoordenVerwijderen
  17. piep wat een gezellige brei pot, super, en je bloemstuk helemaal toppie, en vele leuker zelf gemaakt

    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Jeannet,
    Wat heb jij weer een leuke hebbedingetjes aangeschaft! Vooral die trolley lijkt me heel leuk, maar daar moet ik thuis niet mee aankomen wegens plaatsgebrek ;-)!
    Benieuwd naar het quilt- of breiproject waar je mee bezig bent!
    Groetjes,
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een super handige trolley is dat! Een opgeruimde tafel.... zou dat echt mogelijk zijn?
    Als ik aan het knippen ga, dan liggen alle lappen op de tafel en dan hier wat knippen en dan daar wat knippen, dus een berg rommel zeg maar.
    Wat een prachtige kerststukken hebben jullie gemaakt.
    Echt mooi en veel goedkoper.
    Die goedkope kerststukken van de supermarkt zijn niet om aan te zien, en om nou 80 euro uit te geven.....

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo Jeannet. Nog hartelijk bedankt voor de krans tip van vorige week. Alles mag en alles past er ook in. Sta ik bij de kassa met een paar blikkerige slingers, blij dat er niemand is die ik ken, en het staat me toch mooi, ongelofelijk. Ja, kerststukken, wat een prijzen, daar kun je beter lapjes van kopen, doe je ook langer mee.
    Groet Hanny.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Super die trolley! Veel plezier met de randjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooi kerststuk heb je gemaakt. Heerlijk hoor, samen met je zoon rommelen. Onze jongste vindt het ook altijd leuk, de oudste niet, zo zijn ze allebei verschillend. Je trolley is ook een goed idee, zeg. Misschien ook wel een idee iin mijn mnihobbykamertje, dan lukt het vast om mijn bureau multifunctioneel te houden....

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Nog even een tip over je poffertjes uit je vorige blogje.
    Een elektrische poffertjesplaat is ideaal.
    Zet je gewoon op tafel, je kunt er bij zitten en gelijk de poffertjes eten. Want zelf gebakken en gelijk warm eten, blijft het lekkerst!
    Niks geen lang staan en ook gezellig om samen met je zoon aan tafel poffertjes bakken.
    Rieteke

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat handig die trolley en dat gewoon bij de Ikea!!?? Die potjes vind ik super schattig, maar zullen ze een reisje met de tnt gaan overleven? Ik ben dr bang voor.
    Wat leuk dat randjesproject. Maar er heerst nog een hype op facebook en blogs....Dé crochet along, een strepen deken haken! Maarliefs meer dan 300!! mensen gaan meedoen met deze Crochet along. Dus kan je haken?? Haak je ook nog effe mee ;-)

    Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wauw wat een handige trolley is dat. Ik schat dat jouw tafel vast wel zo'n 2 weken mooi opgeruimd blijft nu hihihi.
    En jij dus ook al aan het borduren lees ik. Heb jij die volle doos met borduurgaren ook van je moeder geërfd?
    Bij jou zijn die kerststukken wel héél duur zeg! Dan zijn ze hier toch minder duur ook al vind ik 30 euro ook een heel bedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. The trolley is a wonderful idea! Perfect for quilting odds and ends.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Gave pot, jaren geleden hebben ze bekers gemaakt met de namen van onze kinderen erop, zal leuk zijn zoiets voor de kleinkinderen te doen! Nu ik doe ook mee met de randjes en ook ik moet nog de kleuren uitzoeken, niet het geijkte dus!
    Gezellig om samen stukken te maken en het materiaal ziet er schitterend uit, dus dat zit wel goed!
    Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat leuk die trolley! Ik heb m gezien maar dan in een groenige kleur en had er hetzelfde plannetje mee!
    Fraai bloemstuk hebben jullie gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Dat schoollapje van je moeder heeft ook hele mooie randjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Een moi voornemen. Opgeruimde tafel. Een project tegelijk. Dat gaat mij echt niet lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. JAAA die trolley heb ik in een snoezig groen kleurtje zien staan...en wat ik er allemaal mee kon!!
    Maar ik heb hem ( nog) niet aangeschaft...een beetje dom..denk ik nu..*Ü*
    en wat een leuke breipotten!!!
    Pffft weer veel te veel leuks...;0))
    en de bloemist aan huis!!..bofferd!!..;0)
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Volgens mij moet je favoriete pottenbakker nu maar kleine borduurpotjes gaan maken....gaat vanzelf lopen met 250 deelnemers ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een leuk kerststuk hebben jullie gemaakt! Heerlijk zelf prutsen, doe ik al jaren.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.