Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 23 december 2013

Vredevolle kerstdagen

In aanloop van de naderende kerstdagen bekruipen mij altijd beschouwende gedachten die mij stil doen staan bij wat het afgelopen jaar me gebracht ( en verlaten) heeft, in alle opzichten,op de één of andere manier heb ik dat meer met kerst dan met de laatste dagen van het jaar.Het is goed in ,t eigen hert te kijken, nog even voor het slapen gaan, bekende wijze dichtregels van Alice nahon (klik) voor de hele tekst.
Het heeft me in ieder geval deze houten ster gebracht, jaren geleden zelf gekocht, stond toch eigenlijk leuker bij mijn moeders raampje, en nu is tie weer terug.
Het bracht me een klein en ietwat rommelig en frommelig kerstboompje op een plek waar het eigenlijk nooit stond, in de erker. Het staat wel heel lief te zijn als de lichtjes branden s,avonds.
kerst is geen kerst zonder maretak, de lampjes in de keuken zijn er rijkelijk mee versierd.Als je de bladen mag geloven zit heel Nederland "gezellig"bij elkaar opgeprikt aan een overvloedige kerstdis, nou ben ik niet voor niets al over de 50 geworden om niet meer in dat soort sprookjes te geloven.
En zo zie ik het ook al jaren, het basale gevoel overheerst. Het leven is vaak al zo hectisch en onvoorspelbaar, vooral dat laatste, dat je al blij en dankbaar mag zijn met "gewoon" Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik een cadeautje niet leuk vind......
Kerst staat hier ook altijd synoniem voor een boek, ik heb dit boek voor mezelf gekocht bij de Quilthoeve, prachtig en sfeervol ingepakt door Ingrid. Dat is vast genieten straks.
In plaats van een krans dit keer een kersttoef aan de deur van al het overgebleven groen wat anders in de kliko verdwijnt.
Het bracht me nog een tweede kerstboompje, tis nep, maar wel lief en dierbaar nep, dat kan dus ook verkeren, staat nu in de keuken, mooi gezicht vanuit de eettafel.
Dit jaar is mijn kerstversiering sowieso een stuk minder en soberder van karakter, eigenlijk heb ik aan mijn huis zoals het is en de mensen die er komen al genoeg . Dat herinner ik me ook nog wel van vroeger, uit mijn jeugd,toen was je veel minder met de uiterlijke zaken van kerst bezig.Nu lijkt het soms wel of we met zijn allen op hol geslagen zijn.
We zijn gistermiddag naar de imposante Catharijnekerk in Brielle geweest waar een schattig kinderkoor zong en waar ze erwtensoep en glühwijn schonken, heel bijzonder en gezellig.
 Ik wil het afsluiten met een kerstboompje waarvan ik de foto op het Feestboek zag, mooie teksten! Ik ga er een paar uitpikken die ik ga doen, mis er eentje......prik of brei een steekje......Kerstmis 2013, we gaan het nog beleven. Ik wens iedereen veel warmte, verdraagzaamheid en omzien naar een ander toe.

33 opmerkingen:

 1. Ik wens je een mooi Kerstfeest toe, met de liefde en gezelligheid van je dierbare om je heen. Neem tijd en rust om hier van te kunnen genieten. Even uit de dagelijkse sleur.

  Lieve groetjes Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele fijne en gezellige Kerstdagen toegewenst, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne Kerstdagen Jeannet en ik wil je ook nog even vertellen dat ik elke keer weer geniet van je prachtige bloglogjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gevoel ken ik, hier ook geen overvloed aan kerstversieringen en eten, maar gewoon gezellig samen zijn en genieten van elkaars gezelschap.
  Ook voor jou hele fijne dagen en een liefdevol 2014.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele fijne feestdagen en voor 2014 vooral veel gezondheid liefde en geluk

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo gaat het in mijn gezin ook Jeannet. Gewoon, gezellig en zeker geen overdaad. Een boompje hier, lichtjes daar, een kaarsje 's avonds. Een een Hollandse dis met hartige taart en soep. En als ik dan ook nog steekjes kan zetten, heb ik een geweldige Kerst........
  Goede Kerstdagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij ook de allerbeste wensen voor 2014 en fijne kerstdagen toegewenst.
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toegewenst.
  Wij vieren kerst ook simpel. Gewoon samen zijn met de familie en een simpele maaltijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geniet van je kerst, Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor je mooie blog en nogmaals bij deze dat 2014 jou en je gezin gezondheid en liefde mag brengen. Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor jullie ook gezellige Kerstdagen en een voorspoedig,gezond,gelukkig en creatief 2014!
  Mooi zoals je het hebt versierd-hier ook eenvoudig dit jaar.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook hier een heel eenvoudige kerst. We wilde nog even naar een zeer goede vriendin, maar kreeg vanmorgen een telefoontje dat ze al in een hele diepe slaap is...... Vanuit het verre noorden wens ik jullie hele fijne feestdagen en het allerbeste voor 2014. Liefs, Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijne Kerstdagen en een goed en gezond 2014
  Groeten Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je hebt het weer mooi verwoord !

  Vanuit Limburg wensen we jou en je dierbare hele fijne en vooral gezellige kerstdagen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik wens je hele fijne feestdagen met je gezin. Moge het jaar positiever beginnen dan het is geeindigd en dat alles maar goed mag komen. Dan weet jij wat ik bedoel.
  Hartelijke groeten
  Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Net als jij vind ik ook dat kerst zo moet zijn, gezellig, rustig, zonder overdaad.
  Leuke (echte) kerstboom, e.v.t. een kerstgroepje in de stal, kaarsjes en lichtjes aan, mooie kerst c.d., en dan genieten. Natuurlijk het liefst met naald en draad in de aanslag.
  Gezondheid en genieten, dat wens ik je toe voor 2014.
  Liefs,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi blogje, helemaal zoals ik er ook over denk. Dat 2014 je
  maar veel vredevolle momenten mag brengen, waarin je kunt genieten van alle kleine vreugdes, de lieve mensen om je heen, en dat er voor wat betreft je knie eens een keer een
  goede vooruitgang mag komen... Heel Fijne Kerstdagen gewenst, met allen, die je dierbaar zijn, en met goede en
  liefdevolle herinneringen aan degenen, die er niet meer bij kunnen zijn, maar nog steeds zo dierbaar zijn.
  Liefs van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik wens jou ook hele mooie dagen met alle mensen om je heen waar je van omgeeft!
  Goede gezondheid en veel warmte en liefde voor 2014!

  Warme groet uit een donker Purmerend.
  Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook voor jullie hele fijne Kerstdagen en een goed, gezond en creatief 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ziet er gezellig uit, fijne feestdagen gewenst!

  Groet Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel goede dagen toegewenst. Fijn dat de spullen van vroeger zo'n herinnering kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jij ook heel fijne Kerstdagen gewenst Jeannet! Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heb je het weer mooi verwoord Jeannet, kan me er helemaal in vinden. Hier ook al jaren geen overdadige versierselen en geen overvloedige maaltijden, gewoon even stilstaan bij alles wat je gegeven is. Voor jullie ook liefdevolle dagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ook hele fijne kerstdagen met je gezin gewenst................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fijne kerstdagen en een heel mooi 2014.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Voor mij hoeft het ook niet zo uitbundig dit keer zolang we maar gezellig bij elkaar zijn.
  Voor jou ook hele fijne, warme dagen toegewenst met je mannen Jeannet en voor het nieuwe jaar heel veel geluk, plezier en vooral gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Voor jou en je gezin hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en creatief 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nog een mooi restje Kerst vandaag, Jeannet, en alle goeds voor jou en de jouwen gewenst in 2014!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet