Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 13 januari 2014

De gezusters of Les Soeurs

Met de gezusters gaat het gestadig voort, het middenstuk was natuurlijk veruit het leukste om te maken, en daarna de hoekblokken, maar als geheel is de quilt een plaatje.
Het okergeel eromheen maakt het helemaal af. En dan komen natuurlijk al de honderden zandlopers. Mensen vragen me vaak hoe ik dat doe, daar zijn verschillende manieren voor, ik doe het met de hand bij deze quilt, hoewel het zich uitstekend leent om met de machine te doen volgens de tutorial op mijn blog links ergens.
Ik snij allemaal stroken van mooie bijpassende stoffen, licht en donker,en met een malletje van Paternoplaat, dat is een soort dik plastic, teken ik alle driehoekjes op de stof die ik vervolgens uit knip.
En daar naai ik een zandlopertje van. Het lijkt makkelijker dan het is, het is natuurlijk niet echt moeilijk, maar toch, ook al teken je het nog zo goed af, het is best een heel gedoe met al die naadjes en kruispunten.
Ik maak stapels van lichte en donkere stroken op de maat van het paternoplaat malletje.Waarschijnlijk heb ik al weer veel te veel stroken gesneden, want tja, alle stoffen zijn vreselijk leuk om te combineren, en wat heb ik er veelheel....
Het is een ideale quilt om je scraps in te verwerken, eigenlijk past alles bij elkaar.
Als je een aantal stroken aan elkaar hebt genaaid zet je ze aan het middenstuk, zo ver ben ik nu dus.Het middengedeelte is klaar, en nul ligt het weer even stil, even weer moed verzamelen om nieuwe driehoekjes te tekenen en te knippen.
O ja, en ik sta met een ingezonden quilt in de Quiltmania, toch wel erg leuk om in zo,n gerenommeerd quiltblad te staan, ook al is het een klein stukje.Die quilt heb ik toen gemaakt ten tijden van de knieoperatie. Als je niet meer kunt wat je wilt, moet je leren willen wat je kunt, Nah......valt hélemaal niet mee hoor, dat kan ik iedereen wel vertellen.....
We hebben het eerste verlies van het nieuwe jaar inmiddels ook al achter de rug, van een dierbare oudere vriendin die we heel erg gaan missen,ik hoop niet dat de trend zich doorzet, vorig jaar al teveel op begrafenissen en crematies geweest. Daaraan merk je ook dat je ouder wordt. 
Het is niet alleen een groot gemis als mensen uit je omgeving weg vallen, maar het is ook weer een stukje van je leven wat geschiedenis is geworden, je kan niet meer praten over datgene wat je bond samen, je leven als kind, of puber,of volwassene. 
Het plaatje van je leven wordt steeds minder compleet met het wegvallen van de mensen waarmee je iets deelde.En hoewel het de loop van het leven is, vind ik het wel erg verdrietig. Goeie week allemaal, met net zulk weer als gisteren moet dat gaan lukken!

30 opmerkingen:

 1. Jouw quilt wordt ook erg mooi en idd het okergele maakt het af en we moeten wel 900 driehoeken ook ik doe alles met de hand alleen ik quilt gelijk alles en dat neemt iets meer tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je quilt wordt weer prachtig!!!
  Grtjs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your quilt is beautiful! I love the colors/fabrics you chose for this one. So sorry for your loss. It's hard when you know your life will be the less for losing them.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd met je vriendin Jeannet. Akelig om een jaar zo te beginnen.
  Je zusters wordt mooi. Dacht eerst erg geel maar nu de zandlopertjes er omheen komen staat het erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte met het verlies.
  Je quilt wordt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gecondoleerd. Dat wordt een hele mooie quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gecondoleerd met het verlies van je vriendin. Dat moet je maar even verstouwen hè, in het begin van een nieuw jaar.
  De quilt wordt fantastisch.
  Ik zie mooie bloemen voor de quilt van Di.........

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie quilt Jeannet.
  Gecondoleerd, hier is het precies zo, wij hebben ook al regelmatig afscheid moeten nemen van een dierbare.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het overlijden van een dierbare is een heel verdrietige ervaring.... het kost tijd om dat te verwerken. De dood is zo onherroepelijk...., dan moet het leven even stilstaan.
  Gecondoleerd en sterkte.
  Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel sterkte gewenst bij het verlies van je dierbare vriendin.
  En wat een prachtige tekst, die ga ik zeker onthouden... Hopelijk kun je ook wat troost halen uit het werken met je prachtige lapjes.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. je quilt wordt prachtig het middenstuk straalt. Naar om zo het jaar te beginnen, bij ons ook wij hebben een zwager moeten begraven.Langzamerhand komen wijzelf aan de top van de familieboom, als oudsten. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn eerste indruk van jou middenstuk was; oeps wat geel. Maar nu je de rand erom heen aan het maken bent. Ging er meteen een wauw door mijn hoofd. Wat is dit mooi!!!
  Sterkte met het verlies van je vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is ook heel erg hoe je de foto maakt en hoe op dat moment het licht er op valt, dat is een wereld van verschil. Het matcht in mijn optiek perfect.

   Verwijderen
 13. Wat ziet je quiltje er al mooi uit zeg. Ik vind het altijd zo moeilijk om zoveel verschillende lapjes bij elkaar te zoeken. Je zegt dat alles bij elkaar past... ik heb vaak het gevoel als ik wat bij elkaar leg, dat dit juist niet het geval is LOL. Ik vind het een kunst om het zo voor elkaar te krijgen zoals jij doet.
  Sterkte met het verlies van je vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeannet, je quilt is zonnig, het straalt op de foto!
  Prachtige quilt.
  Hoop dat vandaag weer zo'n mooie dag is als gisteren,
  verzacht het verdriet misschien een beetje... sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het wordt een prachtige quilt! En dat geel, dat doet het geweldig, maakt het licht en zonnig. Ik zag de foto met verhaaltje in de QM, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat heb je weer een prachtige stoffen bij elkaar gezocht voor de zusjes! Het patroon is al prachtig maar deze keuze maakt het áf!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hello Jeannet,Your quilt is lovely just like a spring picture. The fabrics come together beautifully.
  Sorry to hear of your loss of a dear one.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je quilt wordt wel heel mooi. Ik merk dat hoe ouder ik wordt hoe meer mensen om me heen wegvallen. Maar zo gaat het leven nu eenmaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. piep, eerst en vooral sterkte met het verlies, en ja het doet zoveel pijn als iemand dierbaar, waar je blije en minder blije momenten mee kon delen je ontvalt, het voelt zo onwezenlijk...je quilt is super en ik hou zo van het scarppy...super knuf mieke en een fijne rustige week vol zon en troost om het verlies knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hij is prachtig jouw zeur. De okergele kleur staat er helemaal geweldig bij. En wat

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk dat je in de quiltmania staat. Veel sterkte met het verlies van je vriendin. Leeftijd speelt wel een rol maar niet altijd ik heb mijn al zoveel mensen verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Sterkte met het heengaan van je vriendin.
  Zo is het leven en er word je niet gevraagd of je het er mee eens bent.
  Bedankt voor het gedicht-had het al,maar wist niet van wie het was.
  Leuk dat je in QM staat! Dat geeft toch voldoening voor je werk.
  Hoop dat het nu beter lukt met je naadjes bij elkaar-ik vouw de naden pas als alles aan elkaar zit.Succes!
  groetjes,Truus uit zonnig Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je Soeur quilt wordt een plaatje Jeannet. Helaas hoort ook verlies bij het leven, je hebt een mooie spreuk in je stukje gezet. Sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuk dat je in de Quiltmania staat!
  Ik lees elke dag een heel klein stukje om er heel lang mee te doen, vandaar dat ik daar nog niet ben waar jij staat.
  Je gezusters wordt prachtig! Al die verschillende stofjes zo bij elkaar geeft altijd zo'n mooi effect.
  Leuk van restjes, maar vaak koop je er toch weer nieuwe stofjes bij :-)
  Altijd erg verdrietig als er mensen overlijden die je je hele leven al kent.
  Al zes keer gehoord dit jaar van een overlijden van iemand, dat is geen goed begin.
  Wens je veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat is nou jammer Jeannet, ik had vanmorgen vroeg al gereageerd op je blogje. Maar blijkbaar is het tussen wal en schip terecht gekomen.
  Tja ook een beetje onnozel om dan nog een keer een antwoord te dichten maar ik denk wel aan je, dus dat moet je weten!!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 26. The quilt is so beautiful! love the fabrics you are using and thanks for showing the method:)
  Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 27. It is a beautiful quilt Jeannet, is there a pattern available to purchase ? Or is it your own design.
  Thanks
  Ruth

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooi je quilt.En ik zag het al staan in de quiltmania,altijd leuk hé.
  Sterkte bij het verlies van je vriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I'm sorry you have lost a dear friend xxx
  Your quilt looks fantastic! I love all the colours and fabrics that you have used.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet