Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 6 januari 2014

Nieuwe jaar begonnen.

Het nieuwe jaar, tis al weer een week oud, twee heerlijke weken vakantie zijn definitief voorbij, de kerstboom is weer uit het huis,en vandaag zijn de twee mannen weer naar hun werk respectievelijk school gegaan.De bezem door het huis! 
Nieuwe afspraken staan genoteerd in de maagdelijke agenda, kortom: Het leven herneemt zijn normale ritme.
Hoe saai kan januari zijn hier achter in de polder? erg saai, als er geen sneeuw ligt, een aantal jaren geleden lag er een dik pak sneeuw, van mij mag het morgen komen, maar het zit er niet in, saai, kleurloos, winderig en kalig, vlees noch vis,dus binnen maar gezellig maken.
Er ligt al een heel dienblaadje met gesneden driehoekjes klaar voor de zandlopers van Les Soeur , als je het zo ziet liggen is het jammer om er verder wat mee te doen, beetje saai is het ook wel om er wat mee te doen, steeds hetzelfde handelingetje, nu ja, daar hou ik toch zo van ? Dat wel natuurlijk.....maar toch......
Ik ben in de vakantie nog bij Marcha van de Quitster geweest in Dreischor en daar ben ik geslaagd voor een rand van mijn licht donker quiltje, gisteren de randen er aan gezet, zooooo mooi, het heeft niets meer nodig. O ja, dubbelen en quilten, dat wel natuurlijk......Vorig jaar ben ik er met het Quiltweekend in Mennorode van het gilde aan begonnen, thema driehoeksverhoudingen,ik schreef er over, ik wijkte wel enigzins af van wat de anderen maakten..............
Verder heeft manlief deze vakantie zo,n prachtig railtje opgehangen in de keuken waaraan ik mooi strak steeds een andere quilt kan ophangen, en niet meer met punaises en spijkertjes hoef te hannessen..........Ik ben er heel erg blij mee met zo,n handige man!
Ik had ook een breitussendoortje op de valreep van het nieuwe jaar met hulp uit onvermoede hoek....
Je kon ergens een patroon downloaden van een vlechtshawl, nou had ik dat al eens eerder bekeken en ik dacht; kanikniet......maar, wat schetst mijn verbazing toen ik dit vreselijk makkelijke uitgelegde  patroon zag op pennen zes gebreid, dat dit ook door mij gedaan kan worden!
Met de handgesponnen en geverfde wol hangt hier de helft in de boom, de andere helft komt ook nog, wordt vervolgd!Spannend leuk project.Ik ben weer met volle moed aan mijn "onder de 80 project" begonnen, want de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit wel enigszins averij op heeft gelopen de afgelopen weken.
Ik zit wel samen aan dezelfde tafel met twee bourgondiërs die niet van gewoon lekker maar van van héél erg lekker eten houden ( lees vet en zoet) en dat het liefst elke dag! oliebollen, kibbeling, saucijzen en worsten broodjes, roomboterkoekjes, hamburgers,poffertje, wafels,pudding met slagroom,pistolets,wentelteefjes etc.en nou weet ik wel dat ik daar natuurlijk niet allemaal aan mee hoef te doen, maar als je niet meer in staat bent om zelf boodschappen te doen vanwege de hopeloze knie(en) dan wordt het toch wel errug moeilijk om nog enige invloed te laten gelden........ze lopen de peren en appels en avocado,s en druiven gewoon voorbij.........of zouden ze die gewoon echt niet zien ?
Jacqueline vroeg me of ik een blokje wilde inleveren voor de bloggersquilt, dat heb ik dan ook gedaan, een hartje wat staat voor HARTELIJKHEID, iets wat ik zeker tegenkom in de quiltwereld, gelukkig wel, en eigenlijk ook; meestal wel...maar jammer genoeg ook andere dingen die met een H beginnen, ik zeg het maar niet, maar tis er wel, alles wat je aandacht geeft wordt groter, dus beter maar langs je heen laten glijden, zou zomaar een mooi voornemen kunnen zijn voor 2014 op de valreep.Fijne week allemaal weer......

34 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stofjes Jeannet, prachtige kleuren. En dan je voorjaarsbakje. daar word ik erg blij van. daar moet ik ook maar eens naar kijken.
  En dan je ophangsysteem, dat is pas fijn. Heerlijk wisselen met je quilts. Ook een grote wens van mij, maar dat komt er ook nog wel.
  Prettige week!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk Hollands, helder, hartelijk is jouw blog, Jeannet.
  Heus! Houden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh jeannet wat een pech mijn naam begint ook met een H,groetjes huh

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar jou naam begint toch zeker wel met de H van Handig en hartelijk en Heerlijk!!

   Verwijderen
 4. Hallo Jeannet, wat is je quilt mooi met die rand eromheen, prachtig!
  Groetjes uit het noorden, Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat tof zo'n handy man in huis. Je quilt hangt daar prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dat een mooie quilt met een mooie rand. En zoveel mooie stofjes, dat wordt weeral heel erg leuk.
  Ik kan zo genieten van jouw blog (en quilts).
  Groetjes,
  Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie rand heb je uitgezocht voor je quilt. Binnen gezellig maken is wel aan je besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent een ding vergeten Jeannet voor 2014. En dat is je knietje, ik zou er toch echt werk van laten maken. Dat je weer zelf je appeltjes, peren druiven en wat niet al kunt uitzoeken. Moet toch een mooie stok zijn. Vanavond spreek ik weer een tevreden mens hierover, zal wat meer info eruit trekken. Wordt vervolgd.........

  Groetjes Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat geniet ik toch altijd van je gezellige blogjes en warme kleuren in je quilts! Zo langzamerhand kun jij óók wel met een trunkshow door het land! En wat een ongelooflijk tempo heb je toch steeds! Doe je al die driehoekjes echt met de hand???
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, deze heb ik wel allemaal met de hand gedaan, maar dat gaat best snel hoor, enne....ik ben er al bijna een jaar mee bezig, tis niet af in een week.

   Verwijderen
 10. Wat een mooie rand heeft je quilt gekregen! Moet die van mij toch ook maar eens uit de verhuisdoos opdiepen-dat heb ik al 12 jaar geleden gemaaakt op de rand na.
  Wat ben je toch een heerlijk positief mens-weet maar al te goed wat het is om door een lichaamsdeel beperkt te zijn.Wens dat er spoedig een oplossing voor jou komt-sterkte.Ondertussen maar genieten van je mooie quilt en je bloembakje. Hier komen al knoppen in de rozen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn maandagmorgen is weer goed, zo gezellig om je blog te lezen en een ontzettend mooie rand bij die prachtige quilt!
  Fijne week verder en hartelijke groet,

  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weer lekker bijgelezen bij jou en gelukkig staat hier de H ook meestal op hartelijk :)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, die rand, zooo mooi! Het hele quilt is echt prachtig Jeannet.
  ik wil ook sneeuw en veel ook. Anders is het voor mij geen winter. Maar het ziet er nog niet naar uit.
  En de letter H zegt me niks. Ja, dat mijn naam met een H begint......
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voel je je getroost als ik je vertel dat het hier in het zuiden net zo saai weer is ?!
  Je rand is prachtig ! Bewn benieuwd naar je shawl ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig, de randstof om de quilt, echt helemaal goed zo bij elkaar! En zit het echt zo, met die vlechtshawl? Nooit geweten, ik dacht ook, dat dat superingewikkeld was. En met die andere H, ach, je moet maar zo denken, tegenover elke mooie kant staat ook een schaduwkant, zolang je zelf maar de zonkant blijft zien en licht biedt aan anderen, die het wat donkerder inzien; dat maakt zelfs, dat een uiterlijk sombere dag mooie lichtpuntjes kan hebben (enne, om deze dag voor mij niet te somber te laten worden, ga ik vandaag niet op de weegschaal staan ;))
  Mooie, creatieve dag nog verder! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik moet jou vierde foto maar aan mijn man laten zien. Hahaha... Hoeft hij nooit meer te zeggen heb je nog niet genoeg lapjes. Mijn voorraad valt helemaal weg bij die van jou. Je quilt hangt daar ook super.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is toch ook wat, reageer ik wordt mijn reactie niet geplaatst. Ik probeer t gewoon nog een keer. Mooi wat je weer laat zien, en dat grijze, ach het hoort erbij. Des te lekkerder is het om met onze lapjes in de weer te zijn. Succes met je onder de 80!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw ... die randstof is gewoon gemaakt voor die quilt, wat schitterend en die driehoekjes zien er zo mooi uit hoe ze daar bij elkaar liggen.
  Die vlechtsjaal had ik ook opgeslagen een tijdje terug, maar ben er nog niet aan toegekomen. Die van jou ziet er al super leuk uit !!
  Gelukkig houden we hier beide niet van vet en zoet dus daar zit ik goed mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed begin van het nieuwe jaar zo te zien. Prachtige randstof voor je quilt en de andere stofjes zien er ook geweldig uit!
  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. I like your January snowman. And also the snowmen in your header pictures.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Misschien moet je die mannen gewoon een ouderwets boodschappen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Briefje meegeven. Dit hoorde er nog achteraan maar na een foutje kon ik niet meer verder dus maar een nieuwe reactie aan geklikt. Mooie bloembakken heb je staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heb je een leuk blok geleverd voor de bloggersquilt, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het blok is zeker mooi voor de bloggersquilt net als je quilt die is prachtig mooie rand heb je ervoor gevonden. Je hebt al een beetje voorjaar in huis heerlijk hoor. De sneeuw mag van mij wel wegblijven dit jaar ik moet er altijd elke dag door.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heerlijk verhaal weer en van die boodschappen herken ik. Met een boodschappen briefje erbij wordt het ook niets is mijn ervaring met de mannen. Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtige driehoekquilt. Knap om de lapjes zo bijelkaar te vinden. Dan kan ik nog veel leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Jeannet geweldig je Quilt met reals. Heerlijk een handige man.
  Je sjaal word enig zo gemengde kleuren mooi.
  Gezellige week.José

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat heb je prachtige randstof gekocht bij Marcha! Zo echt lekker "antiek".
  Ze heeft prachtige stofjes, maar helaas zit ze zo ver weg.
  Gelukkig kan ik online bestellen, maar het is toch anders dan in het echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. wat een leuk licht-donker quiltje, staat hoog op de lijst en gelukkig in het boek vanAn Moonen anders zou ik erniet uitkomen denk ik!
  Kun je niet Albert laten bezorgen, kun je met lapjes, dus ook met groente en fruit lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat kan het snel veranderen, volgende week waarschijnlijk sneeuw! Prachtig je quilts, die nieuwe is ook weer helemaal mooi met die rand. Fijn dat je ze nu makkelijk op kunt hangen. Je schotelt ons die kibbeling wel lekker even voor, gelukkig heb ik net gegeten ;)
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gezellig even bijgelezen aan de keukentafel bij je. Je quilt is mooi geworden en de rand doet het erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet