Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 29 januari 2014

Opgelicht.......????

Ik moet even iets kwijt wat ik beslist in mijn volgende blogboek opgetekend wil zien....Kijken jullie wel eens naar het programma Tros opgelicht? Nou, wij dus wel, en dan zeggen we altijd; Tsssss, dat mensen er in trappen, dat zou ons nou nooooit overkomen......enfin, lees mee.
Het is een ieder die mijn blog regelmatig leest wel duidelijk dat ik nog steeds in niet geringe mate last heb van mijn knie, dat wordt ook nog eens steeds erger, er zal over enkele maanden ( ! ) een tweede operatie volgen, er is veel pijn en beperking, allemaal niet zo leuk. Ik ben het zo zat.....als iemand mij belooft dat het eten van paardenvijgen ingesmeerd met chocoladepasta de pijn minder maakt, nou....dan weet ik het wel....
Het zijn dan geen paardenvijgen geworden, maar wat anders. APS Therapie, het leek me zomaar de oplossing voor mijn probleem als ik het zo las, dus togen wij gisteren met de Queen Jaqueline naar een nabijgelegen eiland om het te gaan beleven.
We kwamen in een ijskoud kamertje met een niet werkende elektrische kachel, en de therapeut had het al meteen bekeken, met slechts één blik,APS was te fors voor mijn overprikkelde zenuwen en mijn hooggevoelige sensitieve geest ( ? ) .....Maar, niet getreurd....hij had wel wat anders in petto, een neuro Actieve therapie.De natuurgeneeskundige therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van pijn/gezondheidsklachten met behulp van innovatieve methodes/therapieën. Deze zijn gebaseerd op natuurkundige en biologische wetenschappen ( ? ) Door energiesignalen aan het lichaam te geven worden energieblokkades verminderd en raakt het zelfherstellend vermogen geactiveerd. Dat klinkt toch ook niet gek he ?
Hij klapte zijn laptop open, ik moest een heel aantal vragen beantwoorden ( daar ligt vaak het antwoord en de diagnose al in besloten, erg handig....)  en ik moest mijn vingers op een kastje houden, een soort groot uitgevallen mobiele telefoon, en ja hoor.......hij zag de energievelden wapperen op zijn scherm en in minder dan een minuut rolde de diagnose er uit. Die ging hij even in een naburig aangelegen kamertje uitwerken.
We hoorden allerlei privé gesprekjes door de telefoon, en toen kwam hij er weer uit. Met een grote pot multivitaminen.Terwijl hij had gezegd dat er zelden tot nooit medicatie werd voorgeschreven, maar goed, je hoort het al, zelden....en zelden is dus soms wel, en nu was het soms...zo zei hij het ook.( de pot was nog net twee maanden voor de houdbaarheidsdatum, maar je doet er ook precies twee maanden mee)
Hij kwam weer aan met de groot uitgevallen telefoon waar mijn energie in opgeslagen zat , klikte hem aan, ik ging voor hem zitten op een gammele bureaustoel, en hij haalde het kastje van links naar rechts en vice versa langs me heen op afstand, en dat deed hij nog een paar keer.en voilla! Dat was het, bijkans genezen!
Nou ja, niet helemaal natuurlijk, want je moet wel terug komen voor de verdere hocus pocus en garantie dat het helpt krijg ik niet, maar meestal wel.......Kassa! Man en ik, die toch normaliter gezien niet op mijn mondje ben gevallen stonden verbluft.70 euro voor het consult en voor de geweldig sterk werkenden wondermultivitaminen.
En een nota, krijg ik die ook nog? Nee, dat kon niet, daar was de behandeling te goedkoop voor, een administratieve handeling zou de therapie duurder maken, en die bon kregen we pas als we een aantal keren geweest waren.Man en ik hebben er samen gelukkig wel ongelofelijk om kunnen lachen in de auto, maar tis natuurlijk om te huilen.
 We zijn eerst eens even lekker aards wezen lunchen bij de Heren van Beyerland.........Opgelicht, zo voel ik me.....en ik ben harder opgeknapt van het schattige bloemetje met kaartje van vriendin vanmorgen, dat deed me de pijn van de knie ook even vergeten, en het kostte vast een stuk minder dan 70 euro.
Enfin, ik ben weer "down to earth",een ervaring rijker ( en 70 euro armer....) zullen we maar denken en ik wacht de knieoperatie maar "rustig" af.........

37 opmerkingen:

 1. Maar Jeannet als je altijd pijn hebt, wil je alles wel proberen. Ik heb hetzelfde met mijn man gehad, de gekste therapieën. Op een gegeven ogenblik geloof je toch nergens meer in. Neem het jezelf niet kwalijk, het gebeurt iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me heel goed voorstellen dat als je altijd pijn hebt, je rare dingen gaat doen om er vanaf te komen. Zo zijn wij met ons tweede kind destijds ook naar zo'n soort rare praktijk gegaan, omdat we ten einde raad waren, omdat hij zo verschrikkelijk huilde en maar bleef spugen. Ook wij waren na 1 consult "genezen" en zijn nooit meer terug gegaan. Achteraf zeggen we ook: dat we daar in trapten. Maar ik hoop van harte voor je dat de tweede operatie wel gaat helpen. Sterkte en ik blijf genieten van je leuke verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet te geloven, deze ongrijpbare, vreemdsoortige therapie in dezelfde polder als waar deze heel erg nuchtere uit de klei getrokkken "ik" woont... Ik zou me zo enorm opgelicht voelen. Het is inderdaad bijna te lachwekkend voor woorden, maar bij mij zou toch het "ik voel me erg bed..."-gevoel overheersen. Ik begrijp wel, dat je in je wanhoop van alles wilt proberen, maar misschien hebben die paardenvijgen nog meer resultaat. Dan toch misschien maar beter die 2e operatie met zo nu en dan een flinke bos bloemen of een mooi stapeltje lapjes om de moed erin te houden?
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. joh wat een verhaal, ik begrijp maar al te goed dat je de raarste dingen wil proberen als het maar helpt. Maar wat een oplichter ! Dikke knuffel
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge wat een verhaal. Ja daar zou ik ook in tuinen. Een operatie is niet leuk maar hopelijk wel wat effectiever.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeannet toch.........
  Niet dat ik het me niet kan voorstellen hoor want constant pijn is om gek van te worden.
  Ik wens je alle kracht om een wijs besluit te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind het zo gemeen van die oplichters, ze weten echt wel dat ze de boel bedonderen en dat bij mensen, die vaak al ten einde raad zijn. Brrrr. .. Als we niet liever zouden quilten gingen we de barricades op, of niet dan? Ik stuur je van hier "internet energie" om het nog even uit te houden tot je 2e operatie: sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Snap heel goed dat als je altijd pijn hebt je elke strohalm beetpakt die je maar kan grijpen. Ergens in je achterhoofd weet je dat het waarschijnlijk nep is maar op een ander plekje is een stemmetje dat zegt; maar misschien je weet maar nooit. Je bent nu heel wat euro's armer en weer een ervaring rijker. Nu maar wachten op een volgende operatie en hopen dat dat nu wel werkt.
  Ga maar lekker verder met quilten misschien vergeet je dan heel even je pijn.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Om te lachen... maar zeker vooral om te huilen....
  Ik voel altijd mijn nekharen rechtop staan als patienten bedonderd worden....
  Maar we weten dat we ons nergens meer om te hoeven verbazen.....
  Sterkte !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. uh.....ik ga voor die paardenvijgen!!!!............haha........zal mijn afspraken voor morgen afzeggen......oh nee, dat is regulier en gecontracteerd....:) Krijg dus niet eens een rekening.....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je had het eergisteren over 'een naar berichtje' van mijn wo.ka.behandeling. Nou dit is pas een naar bericht. Allereerst dat je knie maar niet beter is geworden en dan die verhipte oplichters. Dat moet toch helemaal niet kunnen in ons land met zoveel regeltjes en wetjes.
  Ik hoop dat je snel aan de beurt komt voor de nieuwe operatie. Sterkte maar weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad bij constante pijn en geen verbetering wil je van alles proberen! Vreselijk wat een oplichterij....enne mocht je bv. nog veel andere medicijnen gebruiken, kijk dan uit met zomaar vitaminen nemen!
  Volgens mij zitten er in paardenvijgen vast veel mineralen, dus is daar geen recept van te vinden??(Grapje). Ik hoop van harte dat de volgende operatie zal slagen. Maar je wordt er, ook geestelijk zo moe van hè, je voelt je machteloos. Sterkte en nog maar volhouden, wie weet loop je over een paar maanden als een kievit!
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik snap jou wel, hoor. Als je pijn hebt, probeer je van alles! Maar dat die oplichters gewoon hun gang kunnen gaan....!

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Maar Jeannet wat een verhaal en toch helemaal niks voor jou. Tjonge jonge wat zou ik me bedrogen voelen.
  Nou, nu maar even rustig afwachten, het is niet anders.
  Het is dat jullie er wel om lachen konden, maar eigenlijk moet je huilen van dit soort idioterie.
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Duidelijk dat je a,les probeert om er van beter van te worden want leven met altijd pijn is zo slopend daar weet ik alles van. Gelukkig was de lunch een geweldige afsluiter van het gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De volgende keer als je weer zoiets denkt te moeten doen, lekker uit eten gaan voor je geld.
  Veel sterkte en ik hoop dat de volgende operatie heel erg meevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is te hopen dat de arts die jou gaat opereren je blog vandaag toevallig leest en denkt : Voordat Jeannet met paardenvijgen met chocoladepasta aan de gang gaat, ga ik Jeannet deze week oproepen en haar deze week nog van die pijn verlossen ! Heel veel sterkte Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Helaas voor jou misschien te ver weg maar een van de beste orthopedische artsen werkt bij de Bergmann kliniek in Naarden.

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat niet Drs Cor van der Hart Sonja? Kan je helaas niet bereiken via andere weg.

   Verwijderen
 19. Wat een akelige ervaring! Heb je al zo een pijn en dan wordt daar op deze misselijke manier misbruik van gemaakt. Wat spijt mij dit. Toch maar gewoon de operatie afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tsja, dit kan iedereen overkomen en als je constant pijn hebt, grijp je alles aan om van die pijn af te komen.
  Sterkte en een dikke knuffel, liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat overkomt je nu weer. Wat een kwakzalver en dan nog zwart werken ook. Hoop dat je gauw terecht kan bij een echte dokter.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Klinkt als cabaret, kost ook 70 euro voor twee personen dus wat dat betreft zit het wel goed:)
  Schandalig dat dit soort kwakzalvers toch steeds weer de kans krijgen/nemen om mensen die radeloos zijn van pijn en ongemak op te lichten met een potje vitaminen en een kletsverhalen. Vervolgconsulten maar niet afgesproken???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja....oh shame, ook nog Karen, maar die ga ik nog wel cancelen....Brrrrrrrr

   Verwijderen
 23. Als je 24 uur per dag pijn hebt,kost dat zoveel energie en dan pak je van alles aan.Maar de APS therapie bestaat wel degelijk en kan goed werken-ervaring.Maar dan wel bij een goede en betrouwbare praktijk! Jammer dat hier niets tegen gedaan wordt en dat je zomaar dit soort 'praktijken' ongestraft kunt doen ten kostte van wanhopige mensen.
  Sterkte hoor en blijf er niet over tobben-lachen is beter en nog gezond ook!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh wat een verhaal! Een verhaal met een lach en een traan!
  Het is triest dat deze praktijken bestaan. Ik kan me wel voorstellen dat je met constante pijn (bijna) alles aangrijpt.
  Sterkte met je knie!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat jammer dat je nu net bij zo'n oplichter bent terechtgekomen Jeannet.
  Dat terwijl er heel veel alternatieve therapieën zijn die wel werken.
  Het tarief van 70 euro is heel normaal, maar er wordt normaal ook belasting over betaald door de therapeut, en je krijgt een rekening natuurlijk.
  Ik heb alternatieve therapie in mijn verzekeringspakket zitten en krijgt dit bedrag dat weer terug.
  Soms kan de pijn door sommige therapieën best verminderd worden, maar als er echt iets fout zit, moet er toch een operatie volgen, dat is niet anders.
  Ik hoop voor je dat het dan weer helemaal goed komt en dat je dan weer zonder pijn kunt leven en vooral lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is zeker niet de bedoeling,.. en toch moet ik vreselijk lachen om je verhaal,...
  Herken het zeker dat je alles, nou ja, bijna alles aan wilt pakken,... jammer dat je nu juist bij deze muts terecht bent gekomen,..

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik las je verhaal en ik herkende er veel in. Ten eerste dat je alles aangrijpt om minder pijn te hebben en misschien.......helpt het wel. Mijn DH en ik hebben die ervaring ook, maar dit is wel zo'n oplichterij. Ik hoop ook dat je niet te lang op die tweede operatie hoeft te wachten. Gaat het in België niet sneller? Heel veel sterkte meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Misschien een ideetje om deze man eens onder de aandacht van de Belastingdienst en de Inspectie voor de Gezondheidszorg te brengen. Dan worden anderen misschien niet de dupe van zijn oplichtingspraktijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Jammer dat je bij een oplichter uitgekomen bent, hopelijk kun je gauw geopereerd worden en heb je daarna geen pijn meer!
  Een kaartje is soms inderdaad een beter medicijn dan artsen en oplichters bij elkaar. Hoop dat patchwork je in ieder geval een beetje weet af te leiden van de pijn.
  Sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Sterkte met je knie hoop dat het deze keer wel goed gaat,
  Ja en medicijnen , praat me er niet van, heb net weer nieuwe ben een zombie, dus je snapt het al, staan in de kast te steen, dan maar pijn...want als ik mijn hobby niet meer kan doen, omdat ik alles 2 maal zie ........
  Wou dat we even samen waren, gedeelde pijn is minder pijn........
  Groetjes Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik denk dat die paardenvijgen en chocolade pasta net zo veel effect zouden hebben gehad als jullie bezoek met die multi vitaminen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Jeannet,
  Wat een verhaal zeg!
  Sterkte in deze situatie, er zit niets anders op dan een operatie, denk ik. Heel jammer voor jou.
  Lieve groet, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Och, ik denk dat er heel veel mensen wel eens bij zo iets dergelijks beland zijn en het niet vertellen.
  Ik ben ook ooit een paar keer bij een " orthomoleculair " iemand geweest.
  Totdat ze zelf zij, dat links mijn klachten verbeterd waren !! Ik kwam er voor klachten rechts !
  Mijn vertrouwen was al niet groot, maar toen zakte mijn broek helemaal af.
  Ik ben er nooit meer terug geweest.

  Sterkte met je knie en een evt. operatie.

  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een verhaal! Jammer van dit soort types, maar wel een heerlijk broodje toe!
  Groeten Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een nare kwakzalverij!
  Jammer dat je niet echt bij een gecertificeerde APS therapeut terecht bebt gekomen. Deze therapie had je (bij iemand die weet wat ie doet en niet alkeen geld wil innen) ook echt kunnen helpen.
  Er is laatst weer een pilot study gedaan naar de werking bij knieartrose en dat was veelbelovend. Zelf heb ik goede resultaten ermee bij paarden en mensen bij zwelling, pijn en ontsteking. Overigens helpt de therapie mij zelf ook ivm versleten ruggewervels en overprikkelde zenuwen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet