Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 17 januari 2014

Spreuk


Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan ?

15 opmerkingen:

 1. Nog niet eens zo lang geleden namelijk "borduren". Nou was dat niet helemaal de eerste keer maar is nu wel een serieuze zaak en dat was het nooit eerder LOLInge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanmorgen. Op mijn nuchtere maag lapjes gesneden, voor mijn nieuwe blok, om straks op de bee eraan te kunnen werken. Omdat ik er niet alleen voor de koffie naar toe wil gaan.

  Groetjes Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, daar ga ik eens goed over nadenken. Vind het echt een prachtige spreuk, maar volgens mijn doe ik momenteel alleen maar nieuwe dingen….
  Goh, ik ga het er eens met mijn dochters over hebben dit weekend, leuk item om" heerlijk over door te zeuren"
  Prachtige foto!!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisterenavond, broderie perse! En dit jaar nog veel meer nieuwe eerste keren in petto, en dat op mijn leeftijd... binnenkort krijg ik mijn eerste spinles. Heerlijk advies, en echt een aanrader om nog heel veel "eerste keren" in te plannen. Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uhhh ... dat is een tijdje geleden. Toen ik voor het eerst een egeltje heb gehaakt en een kerstmuis heb gebreit. Ik kon wel haken en breien maar had nog nooit zoiets gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo jeannet vanmorgen om 8 uur kon ik me niets bedenken ,nu is het bijna half 2 en kan ik je zeggen ik heb 2 dingen gedaan die ik nog NOOIT eerder heb gedaan....goed he!!!! groetjesHUH

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Jeannette dat is niet zo moeilijk met een prachtige bom uit de quilt mania nl broder perse had het nog nooit gedaan en het valt me niet mee hoop niet dat de randen ook zo worden want dan zal die gauw in de kast belanden.

  het middenstuk is genoeg ha haha
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en dat was dus twee dagen geleden dat ik iets voor het laatst voor het eerst heb gedaan.
   christine

   Verwijderen
 8. Ik denk dat dat diep graven wordt.......
  Iets om over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou nou..... dat valt nog niet mee.... het meeste wat ik doe heb ik al zo vaak gedaan..... weet helemaal niets..... hoe kan dat nou....... even denken....
  O, ja vanmiddag voor het eerst de accu opgeladen van mijn elektrische fiets die ik sinds kort heb...... maar ik denk niet dat je zoiets bedoelt... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje... dat is nog best een lastige vraag! Wel een leuke vraag trouwens want daar sta je normaal gesproken eigenlijk helemaal niet bij stil. Wanneer ik vanavond niets kan bedenken wordt het tijd dat ik weer eens iets voor het eerst ga doen denk ik. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Donderdag. De eerste keer een top alleen gedubbeld. Mijn eerste sampler werd voor mij met plakspray gedubbeld en deze tweede (is kleiner) heb ik zelf doo geregen. Nu gaan quilten. Heerlijk vind ik het. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Daar moet ik toch echt even over nadenken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gisteren met mijn pas verworven Singertje voor het eerst naar Singertjesdag bij Bep geweest. Super leuk en leerzaam. Mooie dag en groetjes.
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet