Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 26 februari 2014

De Holterberg

Ik geniet nog helemaal na van de heerlijke dagen in Holten.Ik had eerst hier een ander blogje willen schrijven, heb namelijk van de week zo,n ergernis gehad tav mijn weblog.......klanten cq een winkel meenden mij te moeten vertellen wat ik wel en niet op mijn weblog mag moet zetten!.....Tsssss.....dat wordt toch wel al te grijs, dat zijn dus de minder leuke kanten van een veelgelezen blog, enfin, zuurpruimen vind je overal denk ik dan maar.Ik heb er al weer teveel over gezegd........Alles wat je aandacht geeft groeit.....Hoewel ik diegene bij deze wel wil vragen om alsjeblieft een boek te lezen in plaats van mijn weblog............
Maar goed,dat mag de pret niet drukken van het heerlijke Holten. Er loopt dwars over die Holterberg een mooie verharde weg, waar dus invaliden,gehandicapten of oudere mensen vanuit de auto ook optimaal kunnen genieten van de werkelijk schitterende vergezichten.Ik weet niet of er bewust over nagedacht is, maar toppie was het wel!Hulde aan de gemeente Holten.
Prachtige oude beukenbomen waar het zonlicht doorheen speelde wat van die mooie schaduwen gaf op hun bruine bast.Ik heb mijn verjaardagscadeautje al gereserveerd in augustus......heen en weer en heen en weer over deze weg tussen de paars bloeiende heide links en rechts en daarna een etentje bij Woodies Pancake!
Vlak bij het plaatsje Haarle kwamen we deze boerderij tegen, één met het landschap. Zo wil je dat toch beleven op vakantie? Dat is toch iets heel anders dan de nieuwbakken notarishuizen zoals ze in onze gemeente hier overal verrijzen? Daar ga je toch niet voor op vakantie? Gelukkig is dat daar nog niet wat ik er van beleefde..
We hebben het kunststadje Diepenheim bezocht, niet in de laatste plaats voor de prachtige oude watermolen. Ik had mijn mannen natuurlijk niet verteld dat er ook erge leuke winkeltjes waren daar.........er moet tenslotte ook nog iets verrassends zijn....en tis vroeg genoeg om te mopperen als we voor de deur staan dacht ik zo.
Want Diepenheim heeft gewoon erg leuke winkeltjes, in de zomer is er de jaarlijkse brocante, dat is natuurlijk helemaal het summum van zaligheid, maar ook nu was het erg leuk.
Die twee klossen die daar bovenop staan die staan nu in mijn eigen huis........
Diepenheim staat bekend om zijn kastelen en Havezaten, die hebben we helaas alleen maar van veraf kunnen bekijken, wat daar mocht je met de auto niet komen, en met de rolstoel was dat te ingewikkeld.Maar ook van veraf zijn ze prachtig.
Ik vraag me altijd af wie en hoe de mensen daar nu wonen, met hoeveel, en hoe dat daar vroeger aan toe ging. Het spreekt wel tot de verbeelding.Dat kom je hier in onze omgeving niet zo tegen dit soort huizen cq kasteeltjes.
Het perfecte plaatje van hoe een deur moet zijn, geweldig! en o ja.........ik zou jullie nog vertellen over de twee nieuwe bewoners die vanuit Holten uit het bos naar Rockanje aan zee zijn meeverhuisd.......het was voor een aantal mensen al wel duidelijk....twee van deze leukerds!
Het zijn twee witte Wyandottes.En volgens HuH uit Twente en niet uit Holten moeten ze Mina en Dina heten, nou vooruit dan, het kon slechter.( komt HuH een keer een eitje eten van ze?)
We hadden toch een week geleden opeens een hoop veren in de tuin en een kip minder? Nou, dat zat zoonlief helemaal niet lekker, en dus hebben we driftig gegoogeld, leve de PC......en ja hoor....ergens in Holten was iemand die twee Wyandottes over had......hoe gelukkig kun je zijn? En we hebben er ook al twee eitjes van!
Heel erg leuk adres, echt een enorme kippen en dieren liefhebber ( en dan kan je bij mij niet meer stuk) , alle kleurslagen had hij haast wel in huis, zo mooi......150 ras en kleurzuivere kuikens, die mochten nog niet weg, waren nog te klein, maar een aanrader voor wie op een liefdevol adres mooie kipjes wil kopen!! Jonge mensen op een boerenbedrijf met 100 stuks melkvee,we werden hartelijk ontvangen met koffie aan de keukentafel, zo,n leuke ervaring.Wij hebben nu weer vijf kipjes,hopen dat het zo blijft.Fijne dag allemaal weer!

27 opmerkingen:

 1. Mooi vakantie dus, fijn hoor! Gaan bij jullie de kippen niet met elkaar vechten? Vooral de nieuwe kippen, dat die achterna gezeten worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Ans, dat valt me mee, we doen ze s,avonds in het donker bij de anderen en dan gaan ze s,morgens met zijn allen naar buiten, Maar inderdaad is het wel zo dat het bruine kipje het gemunt heeft op een nieuwkomer en die jaagt hij s,avonds het hok uit. We houden het wel in de gaten.

   Verwijderen
 2. Jeannet,trek je niets aan van die zuurpruimen.Ik geniet met volle teugen van je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat je het daar erg naar je zin hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets leuker dan iedere dag de herinnering aan je vakantie in je eigen tuin te zien scharrelen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. laat ons blijven meegenieten van jou verhalen !
  fijn dat je zo geniet van alles groet oet rijssen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die verhalen van jou zijn gewoon om te genieten . Laat die zeuren maar zeuren( ergens anders worden ze toch niet gelukkig van). Leuke kippetjes heb je erbij. Ik ben ook dol op oude huizen/kastelen maar ja , die moeten we dan maar van buiten bewonderen. groetjes Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaren geleden heb ik op en om die berg gelanglauft in een winter met sneeuw, wat was het daar heerlijk! Ik vond die berg toen wel erg hoog om tegenop te klimmen maar ervan af roetsjen was een belevenis! Kinderen gingen ervan af op sleetjes en wij erachteraan! Heerlijk die mooie kippen om je hok weer aan te vullen, zou ze best willen hebben, maar ja dan moet mijn stinkdiertje weg en dat vind ik ook weer zonde, dus zal moeten wachten! Moet wel uitzoeken of ik kippen mag houden hier!
  Was weer heerlijk leesvoer, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Raar dat mensen commentaar menen te moeten geven op anderen. Als je je stoort aan iemands blog, kun je er toch ook voor kiezen om het niet te lezen, nietwaar.
  Gelukkig kon je lekker bijkomen op de Holterberg. Het is daar erg mooi aan je foto's te zien. Ik heb genoten van je verslag, dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige omgeving daar, en Diepenheim is ook heerlijk, weet ik uit eigen ervaring, en wat een prachtige foto's heb je ervan gemaakt! Wel ben ik echt een beetje jaloers, want wat zou ik ook graag van die kippen hebben, zulke prachtige Wyandottes als Mina en Dina, maar ik denk, dat ik dan de hele buurt over me heen krijg, want je weet inmiddels maar al te goed (en al weer), dat mensen altijd wat te zeuren moeten hebben. Laten ze gewoon gaan quilten ofzo...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vorig jaar was ik een dagje in Diepenheim. Erg leuke rondleiding in de kerk gehad, en daar vertelde men ook het nodige over het kasteel. Je mag er wel in maar dan in de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Iedere keer vind ik het een genot om je blog te lezen, of het nu gaat over quilts, stofjes of een uitstapje, ik vind het gewoon leuk. Prachtige kippen trouwens.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een prachtige foto's van een mooie omgeving, das genieten met een grote G.
  Lieve kippetjes heb je gekocht en die oude wennen vast best aan de nieuwe.
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kan me voorstellen dat je genoten hebt van je uitje
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi hé, ik ken die omgeving ook al wat en herken de watermolen volgens mij. Jammer dat je zulke vervelende reacties weer had op jouw blog. Geniet vooral maar fijn na van je leuke uitstapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik woon in Salland en ben geboren in Twente. Ik geniet nog altijd van de "bergen" hier in de buurt en de leuke plaatsjes en landweggetjes. Maar die kom ik ook tegen in andere delen van het land. Je moet het wel opzoeken en zoals jij gedaan hebt: een hele route plannen. Dat doe ik ook het liefste. Bedankt dat je ons weer liet meegenieten. Succes met de kippen.
  Groet,
  Dientje (dientjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Net als je vorige post is deze ook leuk om te lezen en om de mooie foto's te bekijken.
  Vervelend voor je van die rare mails te krijgen over wat je wel of niet mag schrijven ... krijg er eerlijk gezegd de slappe lach van .... dacht dat we in een vrij land leven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat hebben jullie een geweldig leuke vakantie gehad. De omgeving waar jullie zijn geweest is idd geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie plaatjes.
  En je schrijft toch wat je zelf wil.Niet van aantrekken denk ik dan,er zijn altijd zeurkousen.
  Vind het altijd leuk om hier langs te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dus dat was het tweetal dat mee naar huis ging, wat leuk! Gelukkig heb je toch een positief gevoel overgehouden aan jullie leuke uitje ondanks het gezeur op je blog! Hou dat gevoel maar vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jeannet, echt mooi die plaatjes van je paar daagjes weg! Toch weer anders als hier bij ons.......
  Ben je al aan het borduren geslagen, lukt het met de randjes... ik hoop ook weer snel de draad op te pakken anders kom je zo achter
  Liefs Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mina en Dina, Geweldig echte twentse namen van vroeger!!! Fijn dat je het zo leuk hebt gehad in Holten, ik ben geboren in Holten en heb er 26 jaar gewoond en dan is het niet zo bijzonder meer....
  Bedankt voor je leuke verhaal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Geweldige kippetjes, zo mooi!!! Enne...ik geniet met volle teugen van je blog, je verteld zo lekker!!! Lekker zo doorgaan!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dit is één van die lieve reactie die ik dan over de prive mail krijg......
  Hallo Jannet,

  Met veel plezier lees ik al een aantal jaren jou blogjes , ik geniet erg van je kijk op jouw omgeving en natuurlijk het quiltpraatje.
  En zuirkousen heb je altijd die begrijpen de intentie niet of zijn jaloers moet je maar denken. Dus laat je niet ontmoedigen en ga vooral zo door ik ben er van overtuigd dat er meer genieters zijn dan zeurkousen.

  Groetjes van een trouwe blogfan !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Fijne dagen hadden jullie en ook al een mooi ritje door het Achterhoekse. Leuke souvenirs heb je er aan overgehouden. Hopelijk krijgen ze geen heimwee.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Prachtige omgeving zeg en die kipjes zo leuk................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Aan zeurders gaan we onze tijd niet verspillen, we hebben wel wat anders te doen.
  Genieten van jouw leuke weblog bijvoorbeeld.
  Heerlijk om te lezen.
  Ga vooral zo door.
  Groeten Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet