Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 24 februari 2014

Even er van tussen.......

De afgelopen week zijn we er even een paar dagen van tussen geweest, om precies te zijn, van donderdag tot zondag, aan de voet van de Holterberg.De reis erheen is al een feestje op zich.....want je passeert natuurlijk, met enige omwegen, de leukste winkeltjes waar je overal over leest maar nooit komt.
Om te beginnen Keetje Knus in Drempt, zo,n winkeltje wat ons vrouwenharten sneller doet kloppen..........zelfs mijn twee mannen waren het voor de verandering met me eens, en dat zegt wat........groot, ruim, en zoveel leuke hoekjes en dingen, je weet niet waar je het eerst kijken moet.Ik hou zelf het meest van de echt oude dingen.
Daarna zijn we naar Eibergen gereden, ik natuurlijk niet verteld dat het best een stief stukje om was, het was prachtig om zo door de Achterhoek te toeren, en we hadden vakantie, dus tja.........
En in Eibergen kwamen we bij Jookies.........haar nieuwe winkeltje, gelijk als je Eibergen binnenrijd zie je het al. Klein maar fijn, en gezellig, en met mooie stoffen natuurlijk.De moeite van het omrijden waard.
De Achterhoek is een prachtige streek, ik weet niet wie er woont en wie mijn blog leest, maar dan woon je er helemaal niet verkeerd, overal van die verstilde boerderijtjes in het landschap met bemoste rieten daken, zo mooi in het avondzonnetje.
Ondanks dat we er maar vier dagen uit waren voelde het anders, als je de deur achter je dicht trekt begint het gevoel eigenlijk al, en dat wordt alleen maar meer naarmate de dagen vorderen.We zijn naar het Canadese ereveld geweest op de Holterberg, heel indrukwekkend, het is iets wat vaak vergeten wordt, dat er ook onder de bevrijders van ons land veel gesneuvelden zijn geweest.Allemaal jonge mensen in de bloei van hun leven.
Binnen in het centrum ontwaarde ik zowaar een herinneringsquilt met het Esdoornblad voor de gevallen Canadezen.Ook op alle graven is het Esdoornblad te zien.
En natuurlijk kwamen we schapen tegen.....gelukkig kwamen we schapen tegen, ik ben DOL op schapen, en die zien we hier bij ons lang niet in zo,n grote getale als daar ergens bij Markelo.
Het was ook gelijk een bezoek aan vrienden in Heino, die wonen in zo,n mooi nieuw oud Saksich huis wat ze zelf hebben laten bouwen, echt heel sfeervol.En wat was het weer gezellig, en wat is warme vriendschap dan toch een groot goed in het leven, de kers op de taart of de clotted cream op de scones ( die had ze zelf gebakken...)
Vriendin speelt trekzak......wow........dat is echt keigaaf! Het schijnt een redelijk makkelijk instrument te zijn wat je snel onder de knie krijgt  ( nou ja, ik weet niet onder die van mij.....) als je geen noten kunt lezen. Ik heb al redelijk veel liefhebberijen, maar die trekzak..........die trekt me wel heel erg aan.......
Ik zie mij al op van die mooi zomeravonden hier op de camping van die Ierse ballades brengen temidden van de kampeerders........vuurkorfje er bij,....mmmm.....dromen moeten er blijven,..........toch?
Ja, het waren een paar heerlijke dagen in een werkelijk prachtig gebied, woensdag zal ik nog een extra logje schrijven over die prachtige Holterberg en Diepenheim, enne.....over nog wat bijzonders....we zijn namelijk met drieën vertrokken en met zijn vijven teruggekomen.....in dezelfde auto.......rara met wie...........Fijne week allemaal weer, hier is de koek weer op, de mannen weer aan het werk, en mama? ......die geniet nog even van de voorspelde lentedag........

29 opmerkingen:

 1. Dat waren hele fijne dagen, zo te lezen!!!
  En wat een leuke winkeltjes! Echt Jeannet lapjes heb je gekocht, mooie warme kleuren!
  En, al op zangles gegaan??? LOL
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben! Wij genieten nu lekker even met je mee ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je zo genoten hebt in onze mooie streek zeg het vaak waar we ook gaan het is hier altijd mooi
  hartelijke groet oet oans mooie twenteland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dagen. Leuk dat je ook bij Jookies bent geweest. Ooit kom ik er ook eens. Heb je kopjes mee terug genomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kopjes? Kipjes moet daar staan. Fijne lente dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oohhh, wat een leuk blogje, Jeannet! De gezelligheid spat er van af. Laat dat naar aan jou over. Hier moet de voorjaarsvakantie nog beginnen.
  Ik zie weer mooie lappies.

  Fijne week,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij hebt me op deze maandagmorgen met je heerlijke verslag een top uitje bezorgd, Jeannet! Ik hoefde er mijn stoel niet voor uit te komen, sterker nog: ik moest er juist voor op mijn stoel blijven zitten, achter de laptop :>)
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou je bent dus op een paar kilometer langs mijn huis gekomen. Als ik dat geweten had, was ik mysterygast geweest bij Jookies. Leuk dat je het zo fijn hebt gehad, hier in ons dorpje moet de vakantie nog beginnen. Volgende week hebben de kinderen vrij. Geniet nog even rustig na. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk zo een paar dagen weg, jullie hebben leuke dingen gedaan. Gezellig verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is leuk, op een steenworp afstand ben je langs 'mijn' dorp gekomen.
  Tuurlijk, de Achterhoek is prachtig, maar zo vind ik Drenthe ook zo mooi!
  Eigenlijk is ons hele land schitterend, toch!?
  Maar je hebt lekker weer even bijgetankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lekker opgeladen dus jullie, heerlijk hoor!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijke dagen hebben jullie gehad zo te zien. En het weer zat ook nog eens mee. Een bijkomend voordeel. Goeie keus om bij Joke langs te gaan. Mooie lapjes gekocht zoals op de foto te zien is? Nu lekker nagenieten. Het is prachtig weer dus hier gaan zo de deuren open en dan moet er toch echt iets in huis gebeuren.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haal je dat tot deze zomer ???die trekzak onder de knie te krijgen ? Jos maakt dan wel vuurtje ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk verslag van een paar dagen weg! Ik woon in Rijssen, dus zie bekende plaatjes! Hier is het nu vakantie en we gaan een paar dagen naar Schiermonnikoog. Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Is goed voor de mens een weekje Achterhoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijke omgeving en zalige winkeltjes! Dat was lekker even meegenieten. En helemaal met je eens, dat de Achterhoek prachtig is (maar ik ben ook dol op Friesland, de Veluwe en Drente, kortom, overal in ons landje waar het niet zo lijkt op de Randstad). Mooie lapjes!!!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijk uitje! Hier is dat in het water gevallen omdat DH plots moet werken, maar binnenkort ha;en wij het wel in! Ja Drempt staat ook op mijn lijstje! Lekker nagenieten nu, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk zeg je bent dus in mijn woonplaats geweest , Heino.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat lijkt me een heerlijk uitje, energie tanken!
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat spannend, met z'n drieën heen en vijven terug? Toch geen schapen ontvoerd? Het ziet eruit als een heerlijk uitje waar je vast weer energie van hebt gekregen. Leuk die winkeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk weer genoten van je blog en ja ons landje is HEERLIJK. Ben zeer benieuwd wie of wat die andere 2 zijn. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 22. piep, oh heerlijk zo even mee op reis , na een lange vermoeiende werkdag, een goed begin van mijn avond en kijk al uit naar woensdag knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geweldig blogje weer!!! En idd. achterhoek....maar ook salland ( o.a. Heino waar je vriendin dus en ik ook) woon is mooi ....al eerder gezegd bij de reacties.....HEEL nederland is mooi!!!! Zelf kom ik uit Heerlen limburg maar woon alweer 19 jaar in Heino en het is allebei mooi. Leuk oo k om te lezen allemaal!!!

  Groeten, Ramona

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ha, dit verhaaltje is een mooi opwarnertje voor mij, wij gaan, iets westelijker dan jij, komende week ook een paar dagen naar de Achterhoek. Ik heb er al veel zin in, het is er altijd zo mooi (we kennen de streek goed)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nou je maakt ons wel nieuwsgierig hoor.
  Je hebt dus twee extra passagiers meegenomen.
  Ik gok op twee beren.
  Maar je hebt zo te zien heerlijk dagen beleefd.
  Die trekzak..... is dat niet gewoon een accordion?
  Ik zie een hoop toetsen, dan moet je toch weten wanneer je welke indrukt? Hoe kan dat zonder noten lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het kan niet anders dan dat je dicht langs mijn "dorp" bent gereden. Officieel is het een "dorp" maar het is zo groot als een STAD.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. al met al een heerlijke week gehad ;-)
  lekker hoor zomaar genieten van die leuke dingen.
  Ik dacht eigenlijk dat je aan het spinnen was, maar heb misgedacht ;-)
  Fijne week nog Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik bereid me al voor op een schoon melodieke op je trekzak (wij zeggen accordeon) met of zonder kampvuur
  :-)
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I must appreciate the interests you earn inside establishing Cardsharing Server this informative article. My business is relying a similar best work within you down the road in addition

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet