Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 12 februari 2014

Flow

In de flow raken, we kennen allemaal het gevoel wel, dat je zo van iets in de Flow raakt dat je er alle om je heen door vergeet.Voor mij is het dan met zo,n mooie quilt bezig zijn dat ik alleen maar meer, meer,verder, doorgaan wil en er haast s.nachts van wakker lig.
Of dat je een boek leest, wat je in één adem uit wil lezen, je hoort of ziet niets meer om je heen, alleen dat boek is belangrijk, ik heb er net zo één uit, gemengd gevoel, triest einde, maar mooi om zo in iemand leven te mogen meekijken.
In de Flow raak ik ook van mooie stofjes, van een bundel mooie combi,s die je hersenen op hol doen slaan en waar je subiet allerlei plannetjes van krijgt en eigenlijk alleen nog maar in wil knippen en snijden.
Maar het is me eerlijk gezegd al een tijdje niet meer overkomen met een quiltpatroon, ja, eventjes, met de Les Soeur, prachtige quilt, maar ik mis de inspiratie en het gevoel van verder en meer......Dat wil niet zeggen dat ik er niet aan prik en knip, zeker wel......Want het wordt een plaatje qua kleur, zo warm en vol.
Maar die echte FLOW  had ik bv heel erg bij deze quilt, de Pocket of Posies, één van mijn mooiste quilts, ligt nu op het logeerbed, je kan onder minder liggen, toch?
Geweldig om aan te werken, steeds nog een mandje, nog een steekje, het was een waar genot.Natuurlijk zijn er meer quilts de revue gepasseerd, maar de échte Flow, No......En niet dat er geen mooie patronen zijn, misschien wel teveel om een keuze uit te maken, zo,n supermarktgevoel........12 soorten honing en toch maar weg gaan zonder honing...........
Tot ik opeens deze weer in het vizier kreeg....Robins Nest.
Hij is al eens uitgegeven als BOM, mensen hebben hem gemaakt, toen zag ik het niet zo, maar nu.....FLOW!Ineens, en laat er nou een "lieverd in den lande" het patroon met me willen delen! Dus van de week kwam er een grote vlop met mallen aan bij de post........
Ik hou van de herhaling in deze quilt, de symmetrie, de regelmaat, ik heb er helemaal "zin an".Op naar de kasten en een mooie combi maken, dat op zich is al een Flowmomentje.
Je zou je zo wel willen opsluiten ergens in een huisje middenin het bos ver van alles wat aandacht vraagt, alleen maar met Robin, lapjes en een schaar en naaldjes en draadjes, iemand zin om mee te gaan ? ( graag wel goed kunnen koken (lol) Nou, we gaan het beleven!Ik wens een ieder ook veel van zulke Flowmomentjes!

32 opmerkingen:

 1. Hai, naar dat plaatje van een huis, wil ik wel mee!
  Neem ik mijn Jane mee .. . hahaha
  fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga ook mee, ben goed in pasta's koken. Waar staat dit geinige huis Jeannet?
  Dicht bij jou in de buurt zeker …….
  Mooie lapjes laat je zien, prachtig!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee dat lijkt wel een huis bij mij in de buurt. Geeft niet, ik wil wel mee. Ik kan lekkere eenpansgerechten maken en stamppotjes.
  Dan raak ik misschien weer in de quiltflow want die is bij mij ver te zoeken op dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O maar deze quilt is gewoon zo mooi. Ik was op slag flieft toen ik hem voor het eerst zag maar ik moest nog zoveel afmaken. De kleuren zijn ook zo mooi. Ik kan me voorstellen dat je er helemaal voor gevallen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat de flow er weer is Jeannet. Heel veel plezier met maken van deze mooie quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. idd een prachtige quilt. En ja me laten opsluiten op mn quiltzolder zou ik ook wel willen!! Maar niemand wil me die 'straf'geven hahahaha.Veel succes met Robin's nest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie quilt maar wel veel sterren. En wordt dat mooie stapeltje stof gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed verwoord met die flow en die potjes honing. Er is gewoon teveel om uit te kiezen. Heel veel plezier met Robin's Nest, het is echt een plaatje van een quilt!
  Een schattig huisje heb je gevonden om je in terug te trekken. Jammer dat mijn kookkunsten onder de maat zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Go with the flow, inderdaad soms moet je het "zoeken" maar soms is het er ineens. Robin`s Nest is erg mooi om te maken. We zien de vorderingen wel?!
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Robins Nest een prachtige quilt om te maken.\
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je zou van minder in een flow raken... Het is echt zo'n beauty van een quilt. Nou, ik pak mijn koffers, want ik wil ook naar dat huisje, en ik neem wel wat calorie-arme salades en stoommaaltijden mee, want het is zonde van de tijd om te koken. Veel plezier met de eerste steekjes en vooral met het uitzoeken van de stofjes!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zou wel willen, maar ja zit met Tara en ik ga al een weekje weg in mei! Maar oh wat zou ik graag weer eens die flow voelen, heb dat nu wel met borduren maar de lapjes blijven stilletjes liggen, misschien binnenkort! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo'n lieverd ken ik ook dus het patroon ligt ook op mij te wachten... Het is een plaatje hé? Fijn dat je het gevoel weer te pakken hebt. Heel veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik herken het wel een beetje Jeannet. De Mosaics ligt hier al een half jaar maar vandaag pas begonnen. Had even een zetje en wat ruimte in de quiltkop nodig. Robins Nest is zo mooi. Ik heb hem vorig jaar op het quiltweekend gezien en dit jaar komt hij weer mee. Dat is genieten.
  Wat heb je toch een mooi plekje ook al ligt het achteraf. Heeeerlijk! Laat je meegaan op de flow en veel plezier met Robin.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat Les Soeurs je minder 'flow' geeft dan de mandjes bijv. Na het middenstuk ben je lang enkel met driehoekjes bezig. Weliswaar met kleuren zoeken, maar toch. Bij Robins Nest en de Pocket of Possies heb je meer afwisseling in vormen. Robins Nest is wel een fantastisch mooie quilt. Veel plezier met lapjes zoeken én vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kan me voorstellen dat me daarvan in een flow raakt! Fijn dat je het patroon hebt gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ga wel mee naar zo'n huisje in het bos met lapjes en naaldjes en draadjes....!!! Dan komt de "flow" zeker! Ik heb trouwens niet te klagen, inspiratie genoeg!
  Succes en groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn dat je toch robin's nest gevonden hebt !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeannet, que colchas y trabajos más preciosos, seria bueno poder refugiarse en una cabaña como la que enseñas en la foto y dedicarte solo a trabajar esas telas maravillosas.
  Un beso.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat herkenbaar wat je schrijft. Soms ben ik periodes verlamt van de vele ideeen op quiltgebied en dan ineeens is 'het' er weer. Fijn dat je weer een mooi project hebt waar je je op kunt storten.. Vriendelijke groeten,
  Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tja, je kunt het niet dwingen he? Maar ik zit even te genieten van je pockets of posies. Ik ben maandag met het eerste blok begonnen en het houdt me de hele dag bezig. Zal ik rood of toch blauw.... Wacht maar rustig af. De muzen komen wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo herkenbaar! Gegrepen worden door een quilt er zelfs wakker van liggen over kleurencombinaties. Maar je zuster wel afmaken hoor want ik ben net gegrepen door die zuster! En zucht ja robins nest ook zon eentje. Nou ik ga wel kijken wat je keuze is geworden:)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik wil best mee, maar ja, die verplichtingen hé, jammer!!! Kan wel goed koken volgens man en kinderen ;-)
  Het is ook een prachtige quilt! Liefs dat een iemand het met je deelt.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. What a great new project for you! Will enjoy seeing this one come together. Love seeing your fabric choices come to life in a great quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtig huisje, daar raak ik nou van in een flow!
  Ja en dan nog lapjes mee en een mooi patroon.
  Robin heb ik inderdaad al eens voorbij ziet komen, pracht quilt!
  Die grijs-blauwe stofjes zijn ook helemaal het einde....
  Wat een geluk is dat toch dat we het quilten ontdekt hebben....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Bofkont, die wil ik ook zoo graag maken!
  inderdaad een quilt om helemaal verliefd op te zijn.
  Succes en groetjes,
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Als je in een bos wilt zitten en alleen natuur wilt zien, kom dan hier naar toe , wat zullen we dan samen veel handwerken en genieten van de stilte
  Schitterende je quilts
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dag, ik vind die Robins Nest ook zo leuk, maar heb net besloten dat ik met Yvonne en de rest van onze bee ook begin aan de Dear Janequilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Houd vast deze Flow. Super kan niet lang genoeg duren.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet