Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 10 februari 2014

Mooie Hollandse " kiekploaties"

Vorige de week heb ik de rubber laarzen maar eens uit de schuur opgediept en aangetrokken en ben een rondje langdgoed gaan lopen, het zonnetje scheen zo heerlijk, maar wat was het me overal nat zeg! Ik heb een "selfie" van mezelf gemaakt......zo heet dat toch tegenwoordig? Jaaaa, ik ben heus wel een beetje modern.....
Lopen jullie ook een stukje mee?
Aan alles om je heen in de natuur is te zien dat we toch wel in februari zitten, en dat geeft en heel ander beeld dan bv december, de katjes van de elzen bloeien al weer, een prachtig gezicht tegen een strakblauwe hemel.
Ergens achter op de camping kwam ik een oude afgezaagde boomstronk tegen, en toen ik dat eens goed bekeek zag ik pas dat tie helemaal vol zat met allemaal kleine paarse zwammetjes.
Het was een prachtig gezicht, honderden van die paarse zwammetjes op zo,n oude stronk, als je je ogen maar goed de kost geeft is er gewoon echt veel moois te zien op een relatief kleine oppervlakte.
Dat zijn toch heel inspirerende plaatjes om te zien? de kleur alleen al. wat ook altijd prachtig is en een voorjaarsgevoel geeft is de winterjasmijn met zijn gele slappe takken.
Juist in de winter vallen de schorsen van bomen extra op, normaal wordt je afgeleid door de bladeren van een boom, maar in de winter als alles kaal is, is de schors vaak van een ongekende schoonheid.
Schors vol met korstmos, waaraan je kan zien dat de lucht hier toch nog zuiver is al wonen we dan hemelsbreed niet zo ver van Europoort af.
Kan het hollandser? mooie rij geknotte wilgjes langs het fietspad onder aan de dijk?
Zelfs eentje is al mooi in zijn eenvoud. Nederland is een prachtig land, zeker op zo,n stralende zonnige dag, maar het zou wel tien keer zo groot moeten zijn........want wat is het overal altijd druk op zulke dagen.......
Gelukkig gebeuren er ook nog mooie dingen aan ons weggetje in plaats van de oprukkende notarishuizen en protserige rietgedekte eftelinghuizen die hier helemaal niet thuis horen in dit mooie polderlandschap.Dit was een oude boerderij, gesloopt, maar weer wel nagenoeg helemaal in de oude staat terug gebouwd. Mooi stukje vakwerk!
Dit vind ik ook een heel mooi plaatje, kwam ik tegen via een advertentie in de quiltmania, in de aanbieding, Provence, helaas voor mij wel met het glanslaagje, ik heb het er niet zo op......maar de stoffen vind ik geweldig.
En nog een mooi kiekploatje........van een quiltende borduurster........Wie had dat ooit gedacht? Ik zelf niet hoor, dat een kruisje zo,n leuk effect kan geven.Ik ben helemaal bij met die randjes.Leuheuk! Wat een geweldig inspirerend positief intiatief van de meisjes Simone en Annelies.Nederland borduurt er lustig op los...........

20 opmerkingen:

  1. Ben effe met je megelopen.... Maar heb nu natte voeten ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is Holland toch mooi

    Mooi je randjes
    Fijne handwerkweek groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nederland is echt mooi, alleen zien veel Nederlanders dat helaas niet. En dat is zo jammer.
    groetjes
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. prachtig toch die polders. gosteren ook een rondje gemaakt m1et wind. Heen heerlijk, terug gewoon beulen!
    wat zijn die Provencestoffen prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige foto's, heerlijke natuur. Ik heb met je mee gewandeld. Natuurlijk wel met een plastic tasje in mijn hand want mooie mosjes onderweg zijn voor ons bonsaiisten natuurlijk wel erg interessant. Je

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Blogspot stokte ineens. Je lapjes zijn schattig even wassen is de glans er waarschijnlijk af.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Rennie heeft gelijk, je lapjes in de was en weg is die harde glanslaag. Mooie foto's hoor enne kekke laarzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben gezellig met je meegelopen. Mooie plaatjes. Leuk he al die geborduurde randjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi rondje!!! En je gaat als een speer met je randjes!! Gaat goed, he?!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vind ik zo mooi als zo'n oude boerderij helemaal wordt opgeknapt of herbouwd. Maar je moet er wel het geld voor hebben, want er zit een kostenplaatje aan.
    Heerlijk dat de natuur alweer een beetje aan het uitlopen is.
    Nog even en het grote genieten breekt weer aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. piep, oh meid, jij brengt een beetje rust in mijn voormiddag, ben terug aan het werk na 3 weken ziek en het lawaai stoort me enorm....bedankt om mee te mogen wandelen
    knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben even mee gelopen,wat heerlijk dat jij deze mooie natuur om je huis hebt.waar ligt dit prachtige gebied.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je gelooft het of niet, maar het is nagenoeg mijn achtertuin.....In Rockanje, Zuid Hollandse Eilanden.

      Verwijderen
  13. Jammer dat het overal altijd zo druk is hé? Wel weer genieten dat het voorjaar weer een beetje in zicht komt. Ik zie her en der alweer crocusjes bloeien en daar word ik helemaal blij van. ;-)
    Je bent goed op weg met je randjes trouwens... een nieuwe hobby is geboren denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige foto's, Jeannet, en dan ook nog zo dicht bij je huis. Daar moet ik wat verder voor weg (lukt niet op mijn laarzen in ieder geval...). En geweldig, deze serie chintz-stoffen, maar inderdaad, dat waslaagje vind ik ook niet prettig, zeker niet voor applicatiewerk.
    Je randjes worden echt prachtig; heel knap, zo voor je
    allereerste borduurtjes!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hollandser, en ook nog met kaplaarzen aan, kan het niet, Jeannet!
    In gedachten hoor ik de zompige grond zuigen; wat is dat genieten. Puur Polder Plezier! Dankjewel.
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Jeannet,
    Hollandser kan niet daar bij jullie in de polder! Jou met laarzen, dat had ik niet gedacht! Mooie je borduurtje, echt verslavend.... Daaag groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een gave laarzen heb jij zeg!! En zo'n selfie durf ik ook nog wel van mezelf te maken. Hahaha...
    Ja, het is buiten wel erg nat maar het voorjaar komt er echt wel aan. Gisteren hadden we ineens een lieveheersbeestje op de eettafel lopen. We hebben hem toch maar buiten losgelaten, want ja luizen hadden we niet meer in huis. Nadat ik mijn olijfboompjes dodelijk heb verwond (zie een blogje van mij een poosje terug).
    groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zoooo jij gaat lekker met je randje per week, dat ziet er heel goed uit !
    De natuur foto's zijn ook prachtig, het lijkt wel of de lente al in de lucht hangt terwijl we niet echt een winter hebben gehad.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.