Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 3 februari 2014

Tijd ...........en van alles wat

Er is over weinig meer geschreven dan over TIJD, heb je er te weinig van, dan is het niet goed, maar heb je er teveel van is het ook een hachelijke zaak.......Daar past deze tekst dan ook wel heel goed bij.
Er zijn zoveel leuke dingen die het leven passeren, op FB en op pinterest, daar al helemaal maar niet van te praten......maar de tijd he....hoor ik dan om me heen.......de inspiratie vliegt je om de oren, en niet alleen bij gewone quiltsters, ook voor de patronenmaaksters is het een walhalla, oortje anders, neusje lager, nek langer, voilla! weer een nieuw patroon! Ik heb er zelf ook al zat leuks vandaan gehaald.
Ik heb momenteel best veel tijd, in de zomer is het hier altijd druk met de camping, in tegenstelling tot de wintertijd, dat begint pas straks in april weer,dat is in de ogen van velen een luxe, dat is het denk ik ook, in een tijd waar iedereen het overal erg druk mee heeft.
Zo ziet de week er vanaf maandag een beetje uit met de nadruk op "kalmaandag"( nou ja.....maandag is eigenlijk ook wel schoonmaakdag....)
Ik naai zo af en toe een driehoekje tot een vierkantje, ook niet zo veel, was ik mijn malletje weer kwijt.....dat heb je als je er niet vaak genoeg aan werkt....nieuw malletje maken, wijkt altijd ietsje af.......Grrrrr. Eigenlijk zou je al die driehoekjes meteen in één keer moeten snijden.
Ik ben nog steeds met een blokken quilt bezig, allemaal verschillende blokken en sommigen met herhaling met een mooi middenstuk, beetje geënt op de Beltone Granges die als BOM werd uitgegeven.Van de week de bloemen in de vaas gezet.
Natuurlijk wordt ook het wieletje draaiend gehouden, we hebben een leuke en actieve spingroep waarin we elkaar stimuleren.En dit hoort ook bij de tijd, hoewel ik dat helemaal niet vind  van stofjes, integendeel, juist die oude repro,s zijn mateloos populair in quiltland.
Als je soms bij quiltsters ziet wat ze allemaal in een razend tempo van de naald laten rollen naast hun werk, uitjes, BEE,s bijeenkomsten en noem het allemaal maar op, dan lijkt efficiëntie toch het toverwoord te zijn.Vaak is het zo, hoe meer tijd je hebt, hoe minder je produceert.
Enne....hoezo ouderwetsch..........Dat gaat misschien op voor mobile telefoons en i pads, maar voor het echte ambachtelijke werk......mwah....massaal zitten we met zijn honderden aan de oude roode school lapjes te borduren, alsof het gisteren is uitgevonden........Leuheuk.........
En vaak ben ik hartstikke blij met al die extra tijd, want ik ben me even een keileuk tussendoortje aan het maken met deze lieve voorjaarslapjes........echt geweldig!
Als ik de post haal, dan kom ik langs deze schattige winterakonietjes, altijd een blij gevoel als ik ze weer zie! De eerste lenteboden voor mijn gevoel.
Takken van de perenboom geknipt in een vaas, benieuwd of ze ook echt uitkomen, denk het wel. En zo is een saaie januarimaand voorbij, geen sneeuw gezien en eigenlijk hoeft dat nu ook niet meer, nu kijk ik uit naar de krokussen vanuit de serre.
januari is al weer voorbij, wat was het grijs en somber in mijn beleving, doe mij maar een vriezend zonnetje zoals gisteren, wat was het heerlijk weertje, vandaag weer zeggen ze.Je hoort s,morgens de vogels al weer zingen.Het geeft een geruststellend gevoel dat het leven wel gewoon door gaat, in de volgorde waarin dat ook hoort, Zij zijn er ook weer klaar voor zoals ieder jaar.Benieuwd waar ze nu hun nest gaan maken, ik hoop dichtbij.Fijne week allemaal weer.

31 opmerkingen:

 1. Kijk, die ganzen!! Daar doe je het nu voor he? Prachtig om ze zo dicht bij je te hebben. daarvoor moet ik nou weer een stukje fietsen. Schitterende lapjes heb je bij elkaar gesprokkeld en je randjeslap wordt ook al mooi.
  Je hebt weer genoeg te doen denk ik
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij komt bij jou ook het woord "vervelen" NIET voor in je woordenboek! Je bent weer met allemaal leuke dingen bezig! Bedankt weer voor het gezellige blogje!
  groetjes en fijne week, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de winterakonietjes daar wordt ik ook zo blij van.....net wat je zegt de eerste voorbodes..( alhoewel we best nog wel winter kunnen krijgen...)
  Dan al die heerlijke lapjes..wat een feestje toch ook weer..de plannetjes borrelen dan vanzelf omhoog...net als op pinterest..en ( sindskort) op FB....en weet je ik wordt er zo blij van...en dat is toch waar het omgaat...??..!!
  Hele fijne kalmaandag..en geniet..want voor je het weet is de week om !!!..;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat nou kalmaandag, volgens mij kan jij niet eens kalmaan doen haha. Tja januari was wel somber en grauw. Nu hoef ik niet zo nodig sneeuw ( vond 4 jaar revalideren van 1 sliding wel lang genoeg) maar lekker winters weer met een zonnetje is ook wel lekker.
  Succes met je randjes, je maakt er een leuke eigen versie van, groetjes
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke voorjaarsstofjes, benieuwd wat je daar weer van ga maken.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk verhaal en wij handwerkster vervelen ons nooit.Leuke projekten heb je onderhanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk blog en mooie foto's. Ik heb ook weleens zo'n weekindeling gemaakt, maar mijn dagen houden zich er nooit aan. Geeft niets in deze tijd zijn we toch flexable girls. Je tussendoortje is leuk. Ben benieuwd wat het wordt? En trouwens how doe jij dat dinsdag dansdag? Bye

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo jeannet, je kent me nog niet ,ik ben een stille bewonderaarster van je prachtige verhaaltjes, wat kun jij toch mooi schrijven, wat een talent, ik geniet ervan hier ver weg van jou sterkte met je knie en geloof me wonderdokters zijn er echt niet al zou je dat soms nog zo graag willen!! groetjes uit duitsland trijnie www.patchworktutderseelegut.de

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alles is uit m'n hart gegrepen en dan vooral die kanttekening bij de randjeshype.....En wat de driehoekjes betreft , deze ouwe rot merkte op dat de buitenkanten van de blokjes allemaal schuin van draad zijn , probeer het eens andersom , recht van draad aan de buitenkant van het blokje gevormd uit vier driehoeken , helpt echt....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk die verbastering van de weekdagen, dat ga ik gelijk even opslaan op mijn computer.
  Ja januari was best somber maar ik moet zeggen dat ik dat tóch liever heb dan sneeuw en ijs wat vaak samen lijkt te gaan met het winterzonnetje. ;-) En soms krijg ik ineens al het voorjaarsgevoel wanneer ik de vogeltjes zo hoor fluiten. Zouden we het dit jaar dan redden? Een winter zonder sneeuw?
  fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie blogpost, met mooie foto's van de akoniietjes en de sierlijke zwanen, maar natuurlijk ook met die inspirerende, van de driehoekjes, de vaas (heel bekende, trouwens, is hij van Phebe?), en het mooi gekleurde draadje op je spinnewiel. Heel leuk, de dagen van de week op deze manier, alleen gaat dat hier niet op, want het is vandaag schoonmaakdag, gevolgd door boodschappendag, oppasdag, wasdag, weer schoonmaakdag, weer oppasdag, sociale-verplichtingendag, en gelukkig, zo heel af en toe een steekjesuurtje of (heel, heel soms, vaak niet meer dan 1x per maand), een bee-dagje, dat maakt, dat die andere dagen wat beter te doen zijn). Maak er, wat voor dag het ook is, een mooie dag van vandaag!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I dat het woord vervelen, dat we niet kennen!!!
  Mooi je randjes en je lapjes om te aaaaaaaaaaaaaaaaien
  dat zal een schitterende quilt worden
  Fijne handwerk week groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig al die mooie dingen, heerlijk weer en wel met 1100 en nog wat meer aan het randjes borduren. Gezellig. Groetjes en een fijne dag. Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. piep wat heerlijk je weer te lezen meid, en wat een leuke wzrkjes, van extra moeilijk, de bloemen staan prachtig en de tak, benieuwd naar de bloesem, en de simpele met veel effect, je brengt me op ideeen,
  geniet van de winterzon, doe ik ook,
  met enkele blokken DJ,
  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke blogpost heb je gemaakt. Ik heb 's winters ook altijd meer tijd. In het voorjaar gaan we weer op stap en dan komt er toch minder uit je handen. Je wol wordt weer zo mooi. Logisch dat je tijd te kort komt je hebt zo veel leuke projecten onderhanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Als ik alles zo zie dan ga jij echt als een speer. Die met de voorjaarslapjes is ook een leukerd en je blokkenquilt ook. Heb je al iets gedaan met de geschreven lapjes van de beurs?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je hebt weer een gezellig van-alles-en-nog-wat blogje geschreven Jeannet.
  Er kwamen ook weer prachtige lapjes voorbij. Er naar kijken is eigenlijk al leuk.
  Zag hier de meesjes alweer in de nestkastjes duiken om een huisje uit te zoeken, maar ik moet ze nog leeghalen van verleden jaar, dan doen we altijd in februari.
  Ga maar lekker leuke dingen doen nu je nog tijd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk blig weer, en wanneer je weinig tijd hebt word je vanzelf creatief hoe er zo quilterig mogelijk mee om te gaan. Anders blijf je nergens en dat zou pas zonde zijn! En dus na de sport, gelijk vanuit kantoor, na de douche en het avondeten lekker verder quilten aan jane. Vanavond is het quiltavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je hebt het weer geweldig goed opgeschreven. Ik ben nu veel bezig met borduren omdat ik dat nu veel leuker vind en ik druk bezig ben met het quilten van een van de 9 UFO's. Ik weet wel dat je altijd tijd kunt maken voor iets wat je leuk vind wat je doet moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Me encanta el bloque del jarrón con flores, es precioso. Un beso muy grande.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een heerlijk verhaal weer!!! Prachtige foto's en ik ben benieuwd naar je tussendoortje ?! Ook ik geniet zo van het zonnetje? Geniet van alles, groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja ik denk dat ik mijn kouwe kerels maar ga opbergen en harten op ga hangen, de winter is nu toch echt te laat! Maar jouw weekdagen vind ik gaaf en je lapjes beeldschoon, ben benieuwd naar het tussendoortje! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik vraag me ook vaak af hoe sommigen zo productief kunnen zijn........maar ach, als we er maar plezier in hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind het heerlijk om je blog weer te lezen. Je brengt me wel op leuke ideeën.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geweldige bezige bij,heel productief ben jij altijd bezig.

  Ziet er top mooi uit.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Super waar je allemaal mee bezig bent.
  En ja tijd......die kom ik wel vaak tekort.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooie kleurtjes weer voor de driehoekjes en borduren heb je ook al weer geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een mooi kleuren wol heb je daar toch op de spoel zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gezellig schrijfsel weer Jeannet. Leuk dat borduren met een randje per week. Ik ben er ook aan begonnen. Alleen heeft bij mij elk randje een andere kleur! je kent me....Lieve groet Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Met lapjes en draadjes vliegt de tijd toch wel veel te hard voorbij. Leuk, die randjes.
  Vanmorgen schijnt hier de zon, voor het eerst dit jaar!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet