Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 7 april 2014

Creativiteit verbind mensen.

Creativiteit, daar draait het om in mijn leven en dit blogje, ik heb de afgelopen weken zoveel creatieve mensen ontmoet dat ik het eerst eens op wil schrijven. Als eerste was daar Nicoline, die hervond ik toch via het Feestboek! Een oud klasgenote van me uit Spijkenisse........35 jaar geleden...zo leuk, en laat ze nou ook nog heel erg crea zijn!
Dat lag niet aan de school, die was toch enigszins "suffig en stoffig"en dan druk ik me nog mild uit.....Maar dat is Nicoline allerminst! Zij heeft een geweldig mooi keramiek atelier in Spijkenisse in een oude school, , en wat ik daar allemaal zag....ik heb mijn ogen uitgekeken.Atelier KeraNiek (klik)
Zij maakt niet zo maar keramiek.Zij stijgt boven het gemiddelde uit.Wat een mooi mens! Wat een heerlijke inspirerende vrouw, geweldig dat ik haar weer heb gevonden.Volgend weekend is er een kunstroute in Spijkenisse en daar doet zij ook aan mee, de moeite waard om er te gaan kijken.
Vorige week zondag was de spingroep weer bijeen bij mij dit keer en het was de laatste zondag van Maart zulk lekker weer dat we buiten konden zitten, niets heerlijker dan spinnen in de tuin! Het werd zelfs nog warm.
Loes had een geweldig mooi vest gebreid van haar handgesponnen wol, in patentsteek, we waren er allemaal van onder de indruk, heel erg mooi.We worden enorm door elkaar gestimuleerd, dat is het leuke van zo,n groep.
De woensdag erna waren we met de weefkring te gast bij vriendin Elsje in Burgh Haamstede, daar kijk je ook altijd je ogen uit van zoveel creativiteit. Deze twee vilten vogeltjes....te leuk.......
Dit blijf ik ook zo,n mooi kunstwerk vinden, gewoon geweven tussen een paar takken, nou ja, gewoon......je moet er weer maar opkomen, qua kleur is het geweldig!
Of dit kleurige weefsel voor een tas..........Er kwam zoveel voorbij, de bessenpluksokken van Ravelry, mutsjes, miniatuurweefsels, ik sta echt steeds versteld van de creativiteit van mensen, heerlijk om je daar mee te mogen omringen. Afgelopen weekend was er het weekend van Kom in de Kas, daar hebben we met een paar mensen van de spingroep Alpacawol gesponnen bij een Alpacafokkerij in Brielle.
Heerlijk weertje, prima sfeertje! Wat een belangstelling voor ons "oude nieuwe" ambacht! En zij keken het allemaal eens onbewogen aan ( zagen ze het eigenlijk wel al die mensen.....) zoveel drukte zijn ze anders ook niet gewend (en wij eigenlijk ook niet)
Zo gaan de dagen in een snel tempo voorbij, dat wil wel met dit mooie weer. Het voorjaar is vroeg begonnen, en zo ook de jaarlijkse opruim.....poeh......moeilijk voor mij maar wel noodzakelijk, ruimte in je huis is ruimte in je hoofd zeggen ze dan toch ?
Wat een mens allemaal niet verzamelen en bewaren kan.....errug.....dozen vol naar de rommelmarkt, voordeel als je slecht kan lopen, lees; dus niets meer bij kan kopen.Nou ja, dat is te zeggen.......
Eén brocanteverkoop kunnen de horrorknieën nog wel behappen hoor.........en er staan altijd en overal oude (krakkemikkige) stoeltjes al dan niet te koop.Dit was in de Hoekse Waard, Zuid Beijerland om precies te zijn, één keer per jaar, bij een schattig oud sfeervol dijkhuisje annex B&B, (klik) Wow.........en dat het er geweldig was wisten nog veel meer mensen............
Maar zeg nou zelf, dit is toch heel bescheiden als je dat afzet tegen al die dozen in die kofferbak, toch? De lente schijnt al weer terug te komen, mmmmmm Volgende keer een uitgebreide post over de Kletskous.
Fijne week allemaal weer! ( ik reageer en lees momenteel iets minder op blogs, behoorlijk last van rechterarm, te veel achter de PC......:( )

17 opmerkingen:

 1. Fantastisch toch dat alles toch in zo'n heerlijk daglicht komt te staan als het mooi weer is.
  Mooie foto's heb je gemaakt, het is net of we even bij zijn.
  Nou en nu? Niet op de pc, niet quilten of borduren.
  Och wat toch erg allemaal. je zou er toch een beetje moedeloos van worden.
  Hopen dat het gauw weer beter wordt met je arm.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè bah, er is altijd wel iets wat je plaagt. Dus even rust voor de arm is niet verkeerd.
  Schitterende foto's van de spinnerij. Die vogeltjes zijn wel heel byzonder.
  Je bent goed bezig Jeannet, een auto vol spullen 'zomaar' wegdoen. Het moest er een keer van komen, toch?
  En wat je weer teruggekocht hebt is wel erg mooi in je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe rustig aan. Komt wel weer.
  Wat je zegt een week met veel creatieve mensen om je heen. Heerlijk! En maar inspiratie op doen. Wat wil een mens nog meer.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je aankopen zijn heel bescheiden hoor! Schattig wit kommetje heb je daar! En een gezellig inspirerend verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die hobby van ons die weet wat! jee minee wat heb jij een heerlijke week gehad, helemaal zalig. Leuk toch om zo mensen te mogen ontmoeten, facebook, via een blog, helemaal leuk. Krijgen we energie van. fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier had ik graag bij willen zijn wat een schitterende dagGroetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is het leuke van opruimen....dan mag je weer iets nieuws kopen....toch? wat een creatief inspirerend blogje weer. Leuk al die verschillende dingen waar je mee bezig bent! Pas maar op met je arm, even rustig aan anders blijf je er last van houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moest wel lachen hoor..... ga je opruimen en spullen wegdoen, koop je gelijk weer wat nieuws.... maar die verleidingen van de oude spulletjes hè?
  Zal je zien dat het een hete zomer wordt, heb jij je ventilator weggedaan. En uitgeperste sinaasappelen zijn ook erg lekker....
  Die arme beesten zien volgens mij inderdaad helemaal niks met al die krullen.
  Wat heerlijk al die creatieve mensen! Ik voel me altijd rijk met mijn eigen creativiteit, zo dankbaar dat ik dat heb en altijd heb gehad!
  Ik ken veel mensen die daar helemaal niets mee hebben, lijkt me heel erg om dat te missen.
  Geniet dus maar van al die mensen om je heen en van jezelf natuurlijk! Maar je arme armpje moet nu eerst even rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk weekje had je maar kijk wel uit met je arm. Anders wordt het gedwongen niets doen en dat zou een straf voor je zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke post, met heel veel creatieve, mooie dingen! En zo druk als daar op die Noorddijk, dat heb ik zeker nog niet eerder gezien... wat een mensen! Het is een geluk, dat jouw nieuwe/oude aanwinsten er nog waren.
  Een fijne week en groetjes van Ageeth (die deze week dus ook aan die bessenpluksokken gaat beginnen, geinspireerd door een andere creatieveling).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk logje weer. Leuk heh om toch via social media weer oude bekenden te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke blogpost met hele mooie foto's ! ben ook naar die FB gegaan van de keramiek. Ze maakt inderdaad hele mooie dingen, vooral die quiltschalen zijn ohhh zo mooi !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezellige dingen allemaal en wat leuk dat je ineens weer oude bekenden tegen het lijf gelopen bent!
  Die vogeltjes zijn gemaakt met naaldvilten zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Love reading about your adventures.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De lente barst eraf, van dit blogje. Heerlijk al die creativiteit. Daar wordt je helemaal vrolijk en enthousiast van. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. HI! Jeannet, A great week enjoying lovely company with like minded creative people. So motivating to see other peoples craft. Don't work too hard cleaning up .

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een gezellige blog! Je bent echt een bezige bij!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet