Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 30 april 2014

Inspiratie

Af en toe een blogje met echte onvervalste inspiratie, en niet omdat ik er voor betaald krijg of gratis patronen krijg, nee, omdat ik het zelf zo leuk vind, zomaar, vanuit mijn eigenste enthousiasme.
Wat een leuk boek is me dit weer! Ik wist via via dat het uit kwam, en haar andere boek is ook al zo lekker scrappy, dus ik dacht: Hebben, voor ooit ( of nooit)
Nou, dat laatste geloof ik niet helemaal, want als je het openslaat. komt de inspiratie zomaar vanzelf, deze mandjes......zo scrappie! Echt heel erg leuk. Een mandjesquilt staat nog wel hoog op de WIM lijst.Maar welke? Ik ben er nog steeds niet uit welke ik nou wil.
Of deze......en die stofjes, allemaal Judy Rothermell, dat alleen al zorgt voor een groot geniet gehalte.Ik heb er de kasten namelijk mee vol van liggen, en als ik dat niet heb, dan gelukkig Marcha wel.
Dit vind ik ook inspiratie, tis wel een grote tegenstelling met de kleurrijke stofjes, maar straalt wel de rust uit die het overvolle grijze hoofd zo nu en dan nodig heeft. De fles staat nu bij mij in het raamkozijn, zo,n soort pot stond er al eerder.....
Dit vind ik zo mooi....pure nostalgie......het zouden zomaar de klompen van mijn vader kunnen zijn. Die had zulke klompen. Nu staan er dergelijke klompen op zijn graf. Regelmatig hoor ik daar iets over in de dorpse wandelgangen, dat graf met die klompen er op........ja, daar liggen mijn ouders. ( ik heb er overigens niet de schoenen van mijn moeder ook bij staan hoor.....)
Dit is ook inspiratie! aanrader voor als je zelf een blok wilt tekenen en niet weet hoe dat te doen. Kun je natuurlijk via EQ doen, zeker wel, maar dit gaat stukken sneller en makkelijker. Ideaal!!
En dit vind ik ook onvervalste inspiratie, van Brigitte Gibling, wauw.......gevonden op het feestboek......die orange peels, die intrigeren me ook al een stief tijdje. Dit is een mooie verwerking er van, die kleuren, zo mooi oud en bestorven en antiekerig.
Misschien heeft zij zich wel hierdoor laten inspireren.....kleuren komen toch aardig overeen dacht ik zo. Macarons.......op een mooi oud bordje, ik lust er wel pap van.....
Dit vond ik ook inspiratie. Van die ouderwetsche glanzende papieren gebaksbordjes, bij Keetje Knus. Mmmm, high tea, wapperende tafelkleden in een door bloesem overhuifde tuin, wapperende bloemenrokjes, zonnetje, sandwiches, scones en clotted cream en goed gezelschap.....
En als laatste dit, ook onvervalste inspiratie, als alle inspiratie je even naar het hoofd stijgt en je het even niet meer weet is er niets lekkerders dan je neus in die heerlijke wollige berenvacht te steken.......je voelt de rust en de Zennnnn het lijf instromen. Dat is denk ik de reden dat katten en quiltsters zo goed samen matchen.

24 opmerkingen:

  1. Wat een inspiratie, hier. Helemaal geweldig. Straks nog een keer lezen, maar eerst nog douchen, huishouden en boodschappen. Zó geen zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou mert die inspiratie lukt het wel hoor. Prachtige boeken en stillevens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk blogbericht jeannet en dat boek heeft een hoog hebben gehalte errug mooi! En wat betreft katten en handwerk die van mij gaat er altijd bovenop liggen en dat is niet altijd eenvoudig hij wordt erg chagerijnig als tie er weer eens afmoet. Fijne dag ada

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk waar je allemaal je inspiratie uit kunt halen.Ben zelf ook gek op boeken. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had het boek ook al opgemerkt en ga het ook aanschaffen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lijkt me en prachtig boek. Bedankt weer voor het heerlijke verhaal .ook bij mij staat de mandjes ooit op het programma ...eerst en paar tops afmaken. .fijne dag vandaag

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waarom is het lezen van blogs zo leuk!
    Je komt er iedere keer achter dat je nog meer wil gaan maken, lezen, zien, doen....
    Iedere dag wordt het lijstje wat je ooit nog wil maken, zien, hebben langer.
    Maar dat geeft niet het geeft ook een hoop ideetjes en energie.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou, als je van dit alles geen inspiratie krijgt, dan weet ik niet waar je het wel vandaan kunt halen. Heerlijk verhaal Jeannet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wat weer een prachtige foto's, heerlijk om naar te kijken.
    Die stofjes vind ik ook zo mooi!!! Moet ook maar eens op jacht gaan geloof ik want ze zijn ook heel geschikt voor Jane.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zal het boek maar op mijn verlanglijstje zetten. Mandjes quilt ziet er wel heel aantrekkelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat is dit weer mooi om te zien. Maar wat ben ik deze keer een bofkont want dat boek is net bij mij in de brievenbus gevallen. Mijn oog was ook al blijven steken bij de mandjesquilt. Maar die rand van Brigitte, daar word ik nu helemaal week van. Goed gedaan Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een leuk blogje met hele leuke foto's. Een blok tekenen gaat sneller op papier,ik teken vaak eerst op papier en dan in EQ om ze goed te kunnen bewaren en zo te uit kunnen printen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ooooh het beeld dat jij schetst bij de gebaksbordjes... heerlijk die sfeer. Daar kun je toch geen genoeg van krijgen hé?
    Leuk die baskets for Betsy. Die zie ik zomaar liggen over een poosje bij jou thuis. ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijk blog weer Jeannet! Ik ben geen quiltster maar van zulke boeken word ik ook hebberig! Hoort zeker bij creatieve mensen: zoveel in je hoofd wat je wilt doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh Jeanette , wat een heerlijke post van je.
    Ik heb ook 2 van die stoere meiden perzen hier rond lopen, en gister was ik mijn Sulky BOM aan het doorquilten, maar de dames hebben me geen moment met rust gelaten hahaha.
    Dat boek van sally collins, drafting for the creative quilter.
    Die wil ik, dat ziet er helemaal te gek leuk uit.
    Ik ga eens kijken of ik het tweedehands kan krijgen.
    Ja en dan die fles en die nostalgische klompen, ik voel de liefde van des tijds bijna.
    Heerlijk he, dat we zo kunnen genieten van van alles( veel teveel!!).
    Bedankt voor de lach die je toverde op mijn gezicht en je inspiratie .
    Knuffels Chrissie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk al die inspiratie! Dat boek zag ik ook al bij Marcha op haar site. Lijkt me erg mooi, en inderdaad... die stofjes.
    Trouwens die quilt op FB ook zulke mooie stofjes. Volgens mij zijn die echt oud.
    Vraag eens aan die klompen wat ze allemaal al hebben meegemaakt..... daar kan je vast een heel boek mee vullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een heerlijk blogje weer ! Ik heb niet dat boek maar een ander gereserveerd bij Marcha ;-)
    Dat plaatje van Brigitte Gibling is geweldig. Daar hou ik ook wel van !
    Alleen met je laatste zin ben ik het niet eens hahahaha ... ik hou NIET van katten, ja sorry... ik ben een hondenmens ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. What a lovely post full of beautiful photographs. I was tired on this cold, wet day but now I'm cheerful and full of inspiration :o) Thanks! Love your furry quilting companion too.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heerlijke boeken inderdaad. En in je hoofd ook al gemaakt he:)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat ziet dat er verrukkelijk uit. Als ik even geen inspiratie heb, kom ik weer bij dit blogje kijken. Heerlijk toch dit enthousiasme.

    groetjes, Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een heerlijk boek vol inspiratie! En papieren bordjes? Ze lijken net echt, ze zijn prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ondanks je leuke, inderdaad inspirerend blogje, eindelijk weer eens een foto van "het beest". Mijn kleindochter is gek op de foto`s van jouw kat. Als ze hier is, dan zegt ze, laat DIE kat nog eens zien!!
    Bedankt!! Groetjes Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Such a lovely post.....love those plates!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.