Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 16 april 2014

Waar blijft de tijd.......

Dat denkt volgens mij iedere moeder als haar kind jarig is........Waar blijft de tijd? Waar is de tijd gebleven dat je zo,n lekker klein ventje in je armen had, of aan je hand, dat jij bepaalde welke kleding hij droeg, en hoe zijn haar zat?
15 jaar al weer! Onze heerlijke lekkere eigenwijze maar o zo gezellige PUBERT!!Iedere moeder en vader ook natuurlijk, die weet het, wat hou je als ouder van zo,n kind!Laat niemand er iets negatiefs over zeggen, want het raakt je voor altijd in je hart, zeker als het zogenaamde "vrienden"zijn.....Want jij, wij en iedereen, heeft het leukste kind van de hele wereld, toch?
Voor het eerst is tie niet thuis op zijn verjaardag, nou ja, vanmorgen wel even, dus we konden gelukkig nog knuffelen.....Pfftt.....maar nu is tie naar Ieper in België met de school, ook nog eens voor een heel nachtje.Kwart voor zeven vertrok de bus.En dat is raar, heel raar voor "paps en mams" en ook een beetje voor de pubert zelf.
En wat krijgt hij voor zijn verjaardag? Of beter gezegd, wat wilde hij voor zijn verjaardag? Geen I pad of I phone, daar heeft hij deze puber geen interesse in...........Wat dan wel......
Nou, dit......dat was zijn liefste wens, een ijsmaker voor de pas gekochte kitchenaid. Tja, wat moet je dan? Er komt toch een cadeau voor een verjaardag, dus dan is dit zo gek nog niet. Dat hij er maar veel en lekker ijs mee mag maken van de zomer, offe, met de Pasen........? Mams verheugd zich erop!
Wij gaan het vanavond maar eens samen vieren bij restaurant Aan Zee in Oostvoorne.En morgenavond rond de klok van zes hoop ik hem weer in mijn armen te mogen sluiten!

28 opmerkingen:

 1. Van harte Jeannet, heel erg gefeliciteerd. Ook jullie hebben 15 jaar geleden in angst geleefd, en moet je nu eens zien.
  geniet van deze dag ondanks het feit dat het feestvarken er zelf niet is. Jullie halen de schade wel in als hij weer thuis is.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd met zijn verjaardag en sterkte met het lege huisgevoel. Goede oefening voor later. Wat een geweldig leuk kado voor iemand die zo graag lekkere dingen maakt. Van wie heeft hij dat meegekregen of is het aangeleerd ? Fijne dag met een leuk etentje ! groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je "pracht zoon".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat aan je zoon voor zijn verjaardag .
  Wat heb je dat goed verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met je wonder!
  Uit eigen ervaring weet ik dat dat gevoel blijft, ook na 15 jaar. (Mijn twee 3-pondertjes werden vorige maand 15)
  Geniet gewoon van je vrijheid, voor je het weet is-ie weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je grote kleine jongen. Het is een heerlijk jong en dat blauw staat hem geweldig!!
  Lekker eten in Oostvoorne (daar heb ik heel wat voetstappen liggen tussen 1947 en 1960, toen Oostvoorne nog ongerept was).
  Groet, Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd Jeannet met je prachtige zoon. Volgens mij een top pubert! Lekker balken en koken kan hij ook. En nu ijs maken. Wow!
  En ja, het gaat té hard. Probeer er maar bewust van te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou ja zeg: balken moet natuurlijk BAKKEN zijn. Dat krijg je met typen op de telefoon LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met je zoon.
  Moet wel een beetje lachen om zijn cadeau. Het eerste wat ik kocht voor mijn uitzet was namelijk een ijsmachine. Haahhahah...
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met Jorrit. De jarige niet thuis . Dat moet een raar gevoel zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. van harte gefeliciteerd met Jorrit. Wat een leuk cadeau dat ijs gaat vast lekker smaken.!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hartelijk gefeliciteerd met je puber hoor. Gek he dat ie niet thuis is? Maar dat halen jullie vast in en wat zul je smullen van alle lekkere ijsjes die hij gaat maken.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hieperdepiephoera voor je grote zoon! Van Harte, hoor, al zal het wel heel vreemd zijn, dat de jarige zelf er niet bij is vandaag. Geniet fijn van het uitje vanavond en koester de momenten, dat hij nog thuis is, want als je een paar keer met je ogen knippert, zijn ze het huis uit (zegt deze ervaringsdeskundige). Wel een geweldig tof cadeau, dat hij heeft uitgekozen; dat belooft wat voor de zomer.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Proficiat met de jarige.
  En op stap naar Ieper,niet zover van bij mij vandaan.Gaan ze de menenpoort en kerkhoven van WO1 bezoeken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Jeannet, helemaal waar dat je kind je alles is, onvoorwaardelijke liefde. Van harte gefeliciteerd met je lieve zoon en nog vele jaren samen.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van harte gefeliciteerd en een gezellige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gefeliciteerd met jullie zoon ! En wat een prachtig cadeau heeft hij uitgekozen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd met je prachtige knul! Ja kleintjes worden groot en dat is dan wel even wennen zo de eerste verjaardag die je viert zonder je kind! Mooi cadeau, dat wordt genieten van het heerlijkste ijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een gek gevoel zal dat zijn, de jarge niet thuis. Wat een origineel cadeau heeft hij gekregen. Klinkt goed, eigengemaakt ijs.... als het net zo gaat smaken als de scones er vorige week uitzagen, dan komt het vast goed.
  Eet smakelijk vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd Jeannet! Dit is al een klein voorproefje, niet thuis kunnen zijn op zijn verjaardag....Ja joh ze worden snel groot en straks vliegt ook Jorrit uit...maar nu nog even niet, geniet er van zolang hij nog thuis woont, het gaat zo snel....Ik hoop dat hij nog heel vaak lekker ijs voor jullie kan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Van harte, wat leuk dat jullie ook een jarig kind hebben! Ik las bij Jeanet dat hun dochter jarig is.. mooie dag om jarig te zijn! Fijne dag en geniet ervan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie puber(t)!
  Een heel nachtje zonder kind, dat valt nog niet mee haha!
  Dat gaat wel beter als ze ouder worden gelukkig. Maar één ding verandert nooit: ze blijven het belangrijkste in je leven en je bent pas gelukkig als zij gelukkig zijn. Ook al zijn ze al boven de 40 zoals bij mij.
  Maar geniet nog maar lekker van je vet coole puber!
  Leuk dat hij een ijsmachine heeft gevraagd i.p.v. van ipad.
  Een jongen naar mijn hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gefeliciteerd Jeannet. Super lief logje over je jarige zoon.
  Nog een paar uurtjes en hij is weer gezellig bij jullie thuis. Mooi cadeau trouwens. Wie weet zien we hem nog eens als kandidaat in een bakprogramma op tv.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd met Jorrit !
  Zwaai uit Kerkrade

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Van Harte Gefeliciteerd met jullie unieke zoon!! (er is er maar één van, toch?) Heerlijke bink, zo te lezen, die zich niet mee laat sleuren door de massa, maar zijn eigen 'ding' doet. Leuk!! Dat originele cadeau gaat vast nog goed van pas komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Te laat maar het kan nog wel.Van harte gefeliciteerd.

  Een geweldig cadeau, die rode mixer staat hier ook. En de blender word iedere dag gebruik.
  Wat leuk dat hij dit heeft gevraagd geweldig mooi cadeau.

  Straks hoeft moeders niet meer te koken. Enig!!

  Geniet van al het ijs wat hij maakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet