Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 19 mei 2014

Druk weekend

Dat heb je zo wel eens, hoewel het niet mijn standaard uitspraak is, ik heb het niet graag druk, ik hou niet van drukte, niet van druk doen ( dat zeker niet....) en niet van druk zijn. Maar dit weekend was het toch druk, gezellig druk, dus best een lang blogje op de maandagmorgen.
Het begon vrijdagavond al, toen bedacht ik me dat we lekker zouden kunnen picknicken ergens midden in de duinen, met uitzicht over het strand, aan een picknicktafel, zo gezegd zo gedaan, Pannenkoeken met vanillesaus, kip cajunbroodjes, eiersalade, vers fruit en vruchten, de lepelaars en de aalscholvers vlogen af en aan, de nachtegaal zong zijn lied. Hoe heerlijk kan het weekend beginnen?
Zaterdagmorgen togen vriendin en ik naar Nieuwpoort, naar De Schapekop, (klik) die haar dertig jarig jubileum vierde met allerlei wol en textielactiviteiten.
Het was een zonovergoten dag in een sfeervol oud vestingstadje.Met dat recept kan er eigenlijk weinig meer mis gaan zo,n dag.
Overal in het vriendelijke stadje werd je verwelkomd en getrakteerd op kunstwerken op straat en achter de ramen.De mooie monumentale panden in grachtengroen en amandelwit geschilderd waren al een plezier om naar te kijken.
Wat een ontzettend leuke ongedwongen en gezellige sfeer hing daar in dat Nieuwpoort.
De terrassen zaten bomvol breiende, quiltende en handwerkende vrouwen. Aan gesprek geen gebrek en aan plek ook geen gebrek want je schoof gewoon aan waar een stoel vrij was.Zo gaat dat met collega hobbyisten.
Er was van alles te zien op diverse locaties op het gebied van textiel, dat maakte het ook weer zo leuk, je liep van de ene naar de andere locatie en steeds was alles even verrassend.
Quilten, weven, breien, borduren, er was achter de ramen van alles te zien, het hele dorp leek het feestje wel mee te vieren en de zon deed de rest.
Overal waar je keek zag je wat staan of hangen, zo leuk, om het maar niet te hebben over de jubilariswinkel zelf! wat een heerlijke uitgebreide ( met de nadruk op breien) winkel, zo gezellig, en ze bleven vriendelijk, ondanks de enorme drukte, de vele vragen, alles werd even vriendelijk afgehandeld en er was nog tijd voor een praatje ook.
Ik begreep dat ze vorig jaar een breifestival hadden gehouden, wat ook een succes was, en nu hadden ze het breder getrokken, Er hingen overal in totaal zo,n 400 quilts, waarvan een groot deel in de kerk. De bijbelquilts van Rieteke Hoogendoorn ( klik) vond ik weer een prachtig, even kijken op haar site, zo de moeite waard, evenals Rieteke zelf, zo,n bescheiden klein vrouwtje die zulke adembenemende mooie quilts maakt zonder daar met veel hoempapa gewag van te maken, een voorbeeld voor velen...............
Er was zoveel moois te zien, hier viel ik als een blok voor,, schattige poppenbedjes met evenzo schattige quiltjes, dat blijft ook trekken, die mooie lieve kleine quiltjes, en zeker in deze kleurstelling, zo simpel en toch zo sprekend.Deze ga ik zeker een keer maken.( ik popel.....)
En natuurlijk waren de "hofleveranciers"van al dat moois ook aanwezig in groten getale, je kon een vacht kopen voor 7.50 en die zelf uitzoeken, schaap werd van zijn jas ontdaan waar je bij stond.Of ik zelf nog wat gekocht heb? mwah............Tuuuuurlijk..........brocanteschaal die ik nog niet had........rowan fine tweed bolletjes, pfoei wat mooi, sokken of shawlwol, even over nadenken, en een paar lapjes.
Het was een geweldig leuke dag, natuurlijk werkte het weer ook mee, met regen is dit totaal anders, maar toch, de hele organisatie van de Schapekop, alle hulde! Toppie, volgend jaar weer?  Het was niet heel erg groot en massaal, en juist daarom enorm sfeervol.
En toen kwam er ook nog de zondag achteraan, wij hadden een communicantje in de familie van mans zijde en die gaf een feestje, in Brabant,toen kwamen we langs de favoriete uitspanning van mijn "twee mannen"................Middenin de bossen bij Landgoed de Utrecht op een fenomenale plek die schaars worden in Nederland staat Herberg den Bockenreyder (klik)
Die mening deelden  ze met vele anderen, want daar was het me DRUK.....ongelofelijk! de place to be in Brabant en ver daarbuiten, en dan toch, ondanks die honderden gasten, in 10 minuten, heel relaxt en mindfull dit op tafel weten te toveren,chapeau!Dat doe ik ze niet na.
We hebben het bescheiden gehouden, dit is de kleinste, ( speciaal voor "D,n Ôllanders" )er zijn er ook met vijf ( ! ) eieren.Nu is het maandag, nog zo,n zonovergoten dag, het kan niet op, er is vast wel tussen het stofzuigen en ramen zemen en opruimen en boodschappen door nog een uurtje ( of twee) tijd om onder de perenboom te gaan liggen luisteren naar de vogels en het weekend te verwerken.Het grote voordeel van een huisvrouw eigen onderneemster. Fijne week allemaal weer.

22 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Jeannet, Je hebt het dagje Nieuwpoort geweldig beschreven en dan al die mooie foto's erbij! Dankjewel. Bij de mevrouw van het weefgetouw heb ik een mooie sjaal gekocht in mijn favoriete kleurtjes. Wat betreft de Schapekop: ze hebben er toch ook heel veel quiltstoffen waar ze bekend om staan.
    En dan als toetje foto's van de Bockenreyder! Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo zie je maar weer....soms kan drukte erg lekker zijn ;)
    Geniet van je perenboom, even met de bezem erdoor is vast genoeg.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verslagje! Ik geloof dat ik ook al gevallen ben voor dat kleine quiltje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk weekend om weer op terug te kijken,
    een weekend met een (zon) gouden randje!

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Druk maar wel een heerlijk weekend. En wat een zon!
    Vandaag een beetje uitrusten dan maar.
    Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Meid wat een heerlijk weekend heb je gehad !!!! Mooie foto's van die zaterdag, dat was wel erg gezellig daar !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ledikantje is ook een beauty. Krijg al weer de kriebels om op marktplaats te gaan snuffelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk deze dagen geef me er ook een paar. Wat leuke dingen zijn er bij jullie te doen. We moeten ook maar eens die kant uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ontzettend leuk dit, waarom wist ik dit niet ;))!!!??? Het lijkt een heel klein beetje op het Strikkefestival in Denemarken, maar volgens mij was dit veel leuker, ha ha!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk e foto's weer Jeannet en wat leuk dat er alweer een quilt in de quiltmania staat. Je bent toch maar een geluksvogel hoor. Jeetje, voor dat ik daar eens in kom.
    Maar ja eigen schuld want ik maak gewoon (bijna) nooit iets af.
    Fijne dag en geniet van het mooie weer.
    Nou zou een boottochtje door den Bosch toch wel heerlijk zijn he?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad!
    En zo fijn dat wij - lezers van je blog - er van mogen meegenieten.
    Kan me voorstellen dat jullie hebben genoten daar in het zonnetje.
    Wat een leuke schaapjes zijn dat, nog nooit gezoen met die vlekken.
    Grappig dat je een schaap mocht uitzoeken voor alleen haar vachtje.
    Dat poppenbedje is ook het einde. Ben al een hele tijd op zoek naar zo'n oud bedje, maar dan van 20 - 30 cm.
    Daar dan een leuk quiltje voor maken.
    Maar nog niet gevonden tot nog toe.
    Ik blijf gewoon doorzoeken.....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Doe mij ook maar zo'n druk weekend! Wat een heerlijkheden heb je gezien en gedaan, en dan met name in Nieuwpoort.
    Wat ziet dat er allemaal verrukkelijk uit, zeg. Had helaas geen tijd, te druk met andere dingen, die even nodig waren
    (en eigenlijk heb ik dus ook zo'n hekel aan dat woordje "druk", maar ik gebruik het ook veel te veel naar mijn zin).
    Vanmiddag maak ik me niet druk meer, en ga lekker onder de overkapping zitten, vlakbij het mini-appelboompje. Nog een fijne, zonnige middag verder en lekker nagenieten!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lekker druk is dit! En welbesteed, ook die schaal:)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat een heerlijk blogje. Mijn week zat zo vol dat Nieuwpoort echt niet lukte, in geen van de 3 dagen. Balen want het is nog geen kwartier met de auto..... Ik begrijp dat ik heel wat gemist heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo te zien heb je flink aan 'terrasje hoppen' gedaan dit weekend. Was het ook echt weer voor! Druk maar superleuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat ziet dat er leuk uit daar! Je hebt je ogen uitgekeken natuurlijk. Gelukkig dat jij geweest bent zodat wij ook een beetje kunnen meegenieten nu.
    Ook van die laatste foto trouwens... hmmmm, wat ziet dat er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een heerlijk blog heb je geschreven. Ik verheug me al op het Quiltfestival hier in de buurt (Warffum). Nog heel even geduld en ik kan ook gaan genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Super weekend heb je erop zitten,das genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. wat een topdag!! Ik had er al over gelezen, maar jouw verhaal kon er nog wel bij!! Ik hou het ook maar bij uitsmijters voor Ollanders!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een leuk weekend en wat heb je lekker gesmuld! Maar vooral daar bij de winkel in Nieuwpoort, zo jammer dat het samenviel met mijn vakantie! Nu lekker nagenieten en van de zon genieten, morgen wordt het weer minder! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ja, een heel druk maar zeker toch een erg leuk weekend. Mooie dingen heb je gezien hoor.
    groetjes, Alie

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.