Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 26 mei 2014

Gossip in the garden.

Het was het weekend van "Gossip in the garden"in de goede zin des woords. Mopperde ik van de week nog op het feestboek dat de periwinkelblokjes me van geen meter lukte.........steeds te veel ruimte in het midden.Ik heb wel doorgezet. Het was mijn eer te na om me op mijn kop te laten zitten door een vervelend blokje wat er zo leuk uit zien.
Het is een schattig blokje, zestien blokjes die om het middenstuk van de theepot genaaid moesten worden, en net alsof ik het voor het eerst doe, zestien blokjes zijn anders wel een heel quiltje.
Het lijkt zo even op een achternamiddag gedaan, maar niets is minder waar, een paar maanden geleden heb ik dit quiltje al eens gemaakt van datzelfde blokje, ook zestien in totaal.Hoe meer je er maakt, hoe beter het gaat, en eindelijk was het uur daar.......
Het allerlaatste periwinkelblokje! Hoera. Op het patroon staat het met een extra naadje in de achtergrondstof, maar dit vond ik zelf mooier. Ik heb ze meteen aan het middenstuk gezet, en dat is me een mooi geheel geworden.....Dan weet je weer waar je het voor gedaan hebt.
Helemaal prachtig van kleur, dit is al een quiltje op zich, zou ik zo in mijn tuinhuis hangen, ga ik misschien nog wel extra maken ook, ik ben toch wel heel erg tevreden over de kleuren, twijfelde eerst of het niet te kleurig zou zijn, maar het is prima zo.
En voor de oplettende collega Gossippers......aan de rechterkant moest een hexagonnenblok aansluiten, maar dat vond ik niet bij de quilt passen, te druk en te vol, dus ik heb er een extra taartje bij gemaakt en ook de twee hexagonnenblokken ga ik vervangen.
Wat inmiddels ook af is zijn mijn sokken! mijn allereerste zelfgebreide sokken, wie had dat ooit kunnen denken? Trots op zoiets gewoons als een sok, het is nog erger.....ik word er gelukkig van! Ik heb de gaatjes, ladders en gevallen steken een beetje gefotoshopt.......en dit zijn ze dan, mijn lentesokken!Ik ben echt helemaal in de ban van sokken, en voor wie zich dat niet kan voorstellen, neem een kijkje op mijn pinterestpagina (klik)
Daar zie je een keur aan werkelijk prachtige handgebreide sokken, daar moet je wel verliefd op worden, dat is pure wolkunst.Ik zou wel op een bergtop willen zitten met alleen maar mooie wolletjes, en maar breien, de ene sok na de ander sok.Ik ben momenteel helemaal in de ban van mooie handgebreide sokken.
Het liefst had ik de mijne ingelijst, ik vind het zonde om ze te dragen, ik heb er wel een ansichtkaart van laten maken.Om weg te sturen, homemade bij Jeannet.Ik vond het een enorme klusszzzz, en best moeilijk, diep respect voor al die mensen die moeiteloos de mooiste sokken produceren! Maar oefening baart kunst en daar ga ik ook bij horen, later....het tweede paar staat al weer op de pennen!
Er was weer "Gossip in the garden"met de maandelijkse spingroep, heel gezellig en inspirerend, want behalve spinnen, breien we natuurlijk ook en inspireren we elkaar. Gouden greep deze gezellige groep!
Helemaal trots ben ik op een eervolle vermelding in de quiltmania met mijn quilt die ik zelf niet eens zo mooi vind vond omdat ik hem te kleurig vind maar waar iedereen altijd weer weg van is. Mijn quilts zijn helaas niet goed genoeg bevonden voor de gilde tentoonstelling in Arnhem, daar had ik al een donkerbruin vermoeden van.......maar dit vind ik nog véél leuker in zo,n toonaangevend blad!
Van de week ben ik bij Elvire van de Ufo,s in Zuidland een ochtendje apple corns wezen knippen, met elkaar schiet je toch veel meer op dan in je eentje, het is een project voor ooit, eerst maar eens heel veel knippen, in de Hollandse kleuren, rood, wit en blauw.
Nieuwste boek van Kim Diehl gekocht, ik vind haar ontwerpen en kleurgebruik altijd erg leuk.
Stapeltje stofjes in dezelfde stijl als de boeken van Kim Diehl lijkt het wel.Judie Rothermell, één van mijn favoriete stofontwerpsters.Voorlopig kan ik dus weer even vooruit.Fijne korte werkweek allemaal weer!

24 opmerkingen:

  1. Ik heb het patroon liggen en hoe meer ik zie bij jou hoe meer ik denk: dat wil ik toch ook maken.
    Tijd ontbreekt en dat is jammer…….
    Het ziet er prachtig uit Jeannet!
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal super geworden, je periwinkelblokjes.
    En die sokken vind ik een knap staaltje werk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je zou denken dat die stof er voor is gemaakt, nou..... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed dat je hebt doorgezet want het resultaat mag er zijn. Leuk blok geworden.
    Mooie stapel stof heb je voor je nieuwe project. Veel plezier met verwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat wordt jou Gossip mooi!! Ik heb het patroon ook. Maar zie dat ik nog jaren lapjes moet sparen wil ik er ooit aan kunnen beginnen. Wat een mooie kleuren gebruik jij!! En dan laat je ook nog een nieuw stapeltje stofjes zien die ook al zo mooi gekleurd zijn. Ohhh.... moet echt een keertje een quiltwinkel gaan plunderen...
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Helemaal vrolijk door jouw prachtig en kleurig blogje, stort ik me op mijn dagelijkse beslommeringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk die rood/blauwe apple corns. Ook handig om onderweg aan te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je schiet aardig op met je Gossip ! Leuk....
    Lijkt mij een *snoepboek * ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Love your quilting projects and well done for finishing the socks. They are addictive.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. je gossip wordt toch zo mooi !!!! En je sokken zijn enig ! Ik heb nog nooit sokken gebreit. Jammer dat je quilts niet in Arnhem mogen hangen.
    Je applecores zien er schattig uit in dat rood-wit-blauw.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat wordt je nieuwe quilt leuk! Geniet maar van je tuinhuis het is er prima weer voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk eerst al dat gemopper en dan zoiets moois maken. Prachtig en je sokken super.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtig, je Gossip-blokken en de periwinkle-stars prima gelukt (en veel mooier zonder zijnaadje). Je sokken mocht ik al bewonderen, en ze zijn zeker ansichtkaart-waardig, en dat geluksgevoel,, als iets na zo lang ploeteren gelukt is, dat is echt heel herkenbaar. En je Pinterest over breien en wolletjes is 1 grote bron van verleiding. Moet ik ook maar eens gaan prioberen, fair isle, want wie weet word ik er net zo gelukkig van als jij van je sokken (al lijkt het me moeilijk...). Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  14. love your quilt...........you are getting lots done................

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wat een mooie quilt wordt die gossip, lees pas weer kort weer mee. Ga toch even op zoek naar de andere berichten. De periwinkelstar, ook weer een project wat op mijn verlanglijstje staat. Ik vind het zo'n leuk patroon, heb de mallen al van petra prins. Jammer dat je niet in Arnhem te bewonderen bent. Veel plezier met je sokken. Je hebt gelijk, sokken breien is heel verslavend

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooi werk, dame!! En eerlijk gezegd schrik ik wel van Gossip,.. :o)
    Bbrrr,.

    Hier niets in de garden vandaag,.. het komt met bakken uit d elucht en is het erg donker,.. lampje aan en kaarsje mag ook niet missen natuurlijk,..

    Heb weer genoten van je foto's,..

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh ik sta te springen om de Gossip ook te gaan maken. Maar eerst het middenstuk van de Mosaics af. Hij is zo leuk! Het is toch heerlijk om samen te werken aan je lievelings hobby. Ik zou het niet meer kunnen missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Val van verbazing hier bijna van mijn stoel!!!
    Die schitterende quilt in Quiltmania, ik was op slag verliefd toen ik de foto zag.
    Gek genoeg heb ik hem bij jou nooit langs zien gaan.
    Ik zag wel Jeannet er bij staan, maar ja daar zijn er vast meer van.
    Ben vanmorgen toevallig naar mijn quiltkamer gegaan om de blokjes te tekenen.
    Zie ik dat het eigenlijk super eenvoudige blokjes zijn.
    Het stofgebruik, dat doet het hem en daar ben jij zo goed in!
    Ben helemaal verliefd, wat een heerlijke scrapquilt is dat.
    Hij staat met stip op mijn W.I.M.-lijst. Alleen nog even tijd maken... :-)
    Jij kan trots zijn op je sokken, ze zijn prachtig geworden.
    Keek even op pinterest en zag daar ook hele mooie dingen.
    Een prachtig vestje gezien, maar dat doe ik maar niet.
    Leuk dat jij nu zo in de ban bent van de sokken.
    Je gossip wordt ook snoezig. Mooie kleuren weer en een leuk blokje er omheen.
    Een gebakje extra er in.... dat is alleen maar lekker toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. De quilt is prachtig. En die sokken krijgen een tien met een griffel van mij. Ik ben zeer ervaren in het sokkenbreien, maar dan effen sokken. Dat breit zo lekker bij de tv. En die stofjes zijn om van te smullen. Mjam.

    groetjes, Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ohh, was weer smullen op je blog, leuk die gossip, ga ik ook eens naar kijken. groet, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooi werk.En wat leuk dat je in de quiltmania staat.
    Je sokken zag ik al op pinterest,jammer dat ik geen sokken kan breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. What a lovely post! It's all wonderful - your quilt, your gorgeous sock (I'm very impressed!), being published, lovely book, fabulous fabrics.......love it all!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Supergezellig hier! Prachtige Gossip, mooi gelukte blokjes ( gewoon doorzetten, hoor wie het zegt tssss.....) en de sokken zijn ook al zo gaaf. Heb even vlug door je Pinterest pagina gebladerd, wow ik zag wel kekke sokken, helemaal goed voor de wol die ik heb. Effe denken dus. Volgende uitdaging??????😜

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ook toevallig! Ik heb het boek van Kim Diehl nu zo'n 3 weken in huis en ik vind 'm ook erg prachtig. Ben benieuwd welk project de eerste zal zijn die je eruit gaat maken!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.