Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 12 mei 2014

Ik Naai

Zo leerden wij dat vroeger op school. Ik naai, jij naait wij naaien.Mooi oud toepasselijk en lief schoolplaatje gevonden op het WWW.
En nu, 50 jaar later, doe ik dat nog steeds, naaien, lapjes aan elkaar naaien, alleen heet het nu misschien anders, quilten, of nee, eigenlijk niet, want eerst naai je lapjes aan elkaar, en die quilt je daarna door.
Zo ver ben ik nog niet, ik zit nog in de naaifase. Ik naai nog steeds stukjes aan elkaar voor de Gossip.
Het is zo leuk om te doen, steeds weer een ander blok. Ik ben nu aan een best groot blok bezig, werk niet op de volgorde die ze aangeven, kijk maar gewoon wat me leuk lijkt en daar ga ik mee aan de slag.
Prachtig als je dan die zomerse kleuren ziet hangen aan een rijtje.
Voor elke dag van de week een ander kopje thee, of theekopje.
Het leuke van deze quilt vind ik dat het allemaal niet zo perfect hoeft, gewoon doen, en dan komt het goed, heeft Anny Downs zelf ook gedaan met deze quilt, lekker cosy en zomers.
Daar komt dan deze rand die aan de boom hing weer onder. Het combineren van de stoffen is nog steeds een klein feestje, vast wel herkenbaar bij "ons quiltsters"
Dit is het hele blok aan elkaar. Nu moet ik nog heel veel van deze blokjes maken, daar had ik niet zo veel "zin an", altijd zo goed opletten dat de puntjes wel bij elkaar komen, toch maar aan dat scheur en plakvlies....eh....neuh....zelf ben ik ook niet zo perfect denk ik dan maar weer.
Dus als ik elke dag een paar blokjes naai, dan kom ik er wel.
Ik heb het oude schoolplaatje op de deur van mijn werkkamer gehangen:
Duidelijk voor mijn huisgenoten........zo komt tie vast een keer af. Ik weet het zeker.Het word overigens best een grote quilt, iets van 175 cm in het vierkant.
Mooie rand ook die eromheen komt, daar verheug ik me ook al op.Ik kon het niet laten om de rand vast te snijden en een stuk in elkaar te zetten, denk dat dit wel de rust in de toch wel vrij drukke quilt brengt.Het project word vervolgd en het nieuwe project lonkt.......
Moederdag 2014. Altijd leuk om dat later, als ik oud en grijs ben, over te lezen, sentiment. Moederdag zonder moeder is altijd pijnlijk, ook al ben je gelukkig zelf nog moeder.

21 opmerkingen:

 1. Wat een leuk bordje. Ik kan het me niet meer herinneren van vroeger., al weet ik wel dat we dit soort kaarten hadden. Veel naaiplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zit 'aai' toevallig in het woord 'naai' ? Lijkt me niet :>)
  Je quilt wordt mooi!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt steeds leuker Jeannet.
  Ik ga 'm ook maken. Marcha heeft er een gereserveerd voor me voor juni als ik weer twee dagen bij haar ben.
  Wat zijn die platen leuk zeg. Pure nostalgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is het waard om af te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Un trabajo precioso, felicidades por esa maravilla
  Un beso

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh, dat plaatje!!!! En de quilt ook natuurlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi is de Gossip toch! Wordt een heel vrolijke en fleurige quilt. Ga je verrichtingen volgen, hij staat hier hoog op het verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohh Jeannet wat zijn je blokjes allemaal mooi, die kleuren zijn prachtig bij elkaar maar dat is jou wel toevertrouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Jeannet wat heb je al veel mooie blokjes gemaakt leuk om te zien en te volgen omdat ik er ook mee bezig ben alleen in hele andere stofjes en daarom zo leuk hoe het er bij jou uitkomt te zien.Groetjes en een fijne week Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. piep, oh meid, je laat me nog meer zin krijgen in die Gossip, staat nu mooi te wezen, met mandje met stofjes er al bij...in mijn naaikamer, maar eerst even de rest....ik hou je in de gaten, knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Grappig dat jij ook alweer in je hoofd met nieuwe projecten bezig bent.
  Is ook altijd leuk die voorpret.
  Maar je blokken zijn prachtig en perfect genoeg. Ben zelf ook zo hoor, maar als het er mooi uitziet en allemaal past is het toch genoeg?
  De mooie stoffen, dat is het belangrijkste, ziet er prachtig uit.
  Snap het bord niet helemaal. Op foto 1 staat er een naaiend meisje en op de laatste foto is ze weg.
  Heb je twee borden?
  Maar wel leuk om op je naaikamer te hangen, zodat duidelijk is wat je daar doet, hoewel ze dat vast thuis wel weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig dat naaien heerlijke lapjes. en moeder zijn is ook leuk. Stiekem vertel ik je dat grootmoeder nog leuker is.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij wordt echt mooi, je Kletskous-quilt! En het ziet er zonder vliezen ook prima uit. Leuk bord voor je naaikamer, misschien ook wat voor mij. want ik heb een bordje "Please don't disturb" ophangen, en volgens mij zijn ze hier in huis niet zo goed in Engels... Je bent ook lekker verwend met moederdag, zie ik, al zal het best nog steeds een verdrietig randje hebben, een moederdag zonder je moeder.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat wordt je Gossip leuk! En ik zie er heel wat stofjes in voorbijkomen die ik hier ook heb liggen. ;-))
  Maar je hebt dus alweer een nieuw project in gedachten? Ik ben benieuwd wat dat gaat worden. Zeker iets met die mooie nieuwe stofjes die je gekregen hebt voor je moederdag. Ja moederdag... weer zo'n dag waarop je weer extra voelt dat dat alles veranderd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tof blogberichtje en mooie blokken. Jij gaat ook als een speer....als ik je blogje lees jeuken mijn handen ook weer,dus vaker je blogje lezen!

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke oude schoolprent. Wie had toen, terwijl wij zwoegend onze eerste scheve steekjes zette, kunnen bedenken dat we er nu zoveel plezier in hebben! Je quilt groeit lekker.....mooi, mooier, mooist!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooi blok is het. De quilt is zo leuk. En ja moederdag ik vind het een beetje een lastige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat mooi wordt ie bij jou!
  Ik heb het patroon ook gekocht en wil er eigenlijk gelijk mee beginnen, maar......ik kan niet kiezen of ik het doe zoals jij (maar dan weet ik wel wat ik krijg) of toch mijn Fig Tree kratje maar weer tevoorschijn trek en daarmee aan de slag ga. Beetje fleurig dat wel en romantisch, dat ook...oh keuzes!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O o o wat wordt het toch mooi. De kleuren!!! Ze zijn zo goed op elkaar afgestemd.
  prachtig
  En ja gelukkig, jij bent ook moeder. Een groot voorrecht!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet