Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 7 mei 2014

Biologisch uitje

Nee, het is geen uitje naar Veldhoven geweest, al was dat vast ook wel heel erg leuk en inspirerend geweest. Dit uitje was dichter bij huis en  toch helemaal anders.Wij zijn naar de Biologische markt geweest in Rotterdam afgelopen zaterdag.
Het was wel een beetje gek idee, het platteland reist af naar de stad voor groenten........
Maar dat gevoel was gauw verdwenen, in het oude noorden, om precies te zijn, op het Noordplein, omringd door prachtige, uitbottende mooie oude bomen, was een bijzonder sfeervolle en gezellige markt met allemaal ambachtelijke en biologische producten.
Mijn biologische hart nam meteen een sprongetje, ohhhh, wat is hier VEEL, en wat is het allemaal LEKKER.....wat een feestje was me dat zeg.
Allerlei heerlijkheden kwamen voorbij, hier hebben we drie quiches gekocht voor de avondmaaltijd, voor de mannen met vlees, voor mij met asperges.
En wat een gemoedelijk sfeertje op zo,n markt,iedereen was relaxt, overal stonden bankjes, de zon scheen,er was muziek en er was lekker eten, leuke praatjes met andere mensen op zo,n bankje, wat wil een mens nog meer?
Tuurlijk brood van het Vlaamsch Broodhuys, dat is al reden voor een staat van opperste gelukzaligheid, dat hebben we niet "op het durp", of nee, dat moet ik niet zeggen, sinds kort schijnt dat daar ook verkocht te worden, maar natuurlijk niet in zo,n groot assortiment.
We mochten gekookte Hoekse rode aardappels proeven, ook zo leuk, overal was wat te proeven! En ze hadden zowaar ook op stevige mannen gerekend........
Het was een ware beleving, midden in de grote stad,op 5 minuten gaans van de snelweg, ook dat nog, zoiets leuks te vinden. Ik ben niet zo van de grote stad, en al helemaal niet van Rotterdam als ik het eerlijk mag zeggen hier........*U*...maar dit maakte veel goed, dat ik dat nog op mijn ouwe dag mag beleven.Wist ik veel dat er ook bomen groeiden in die stad..........
Als je dit toch aan zo,n kraam zit hangen voel je je toch helemaal welkom? En ik maar denken dat er in Rotterdam alleen maar zakkenrollers en zo wat meer rondliepen en dat je je tas angstvallig om je nek en je middel en onder je trui moest houden en vooral niet al te vriendelijk naar een ander moest kijken omdat ze anders denken dat je wat van ze wilt.......ben ik errug of niet......?
De aanleiding van het marktbezoek was overigens een andere, namelijk Kookpunt, een waanzinnig mooie kookwinkel, grenzend aan diezelfde markt! Een oude schoolvriendin van mij is daar mede eigenaar, en dat vind ik zo bijzonder! Dat iemand van "datzelfde durp", waar je mee door de duinen hebt gesjouwd vroeger en lief en leed mee deelde in je jeugd, nu mede eigenaar is van één van de hipste en grootste kookwinkels van Nederland!
Tinka Leene, de Mevr. van de Zeeuwse knop, zat daar haar boek te signeren, ja, die knop heb ik al heel lang in de keuken hangen, nu ook nog knopjes er bij, en het boek, met een bakpuber in huis is het kookpunt natuurlijk het summum van zaligheid.
Die heeft zich dan ook niet verveeld, ik hoorde met een half oor dat hij een verzameling aan gaat leggen, hier van......al die kleuren wil hij hebben......Nou, ik hou het maar gewoon bij de amandelwitte hoor, dat is voor deze behoudende plattelandster al heftig genoeg. ( ze hebben trouwens een leuke moederdagactie....)
Het moge wel duidelijk zijn dat ik helemaal OM ben, en dat het beslist voor herhaling vatbaar is, deze markt in de grote stad.Ik kan het me opeens voorstellen dat wonen in een stad ook zo zijn charme heeft. ( en voor wie nu denkt, goh, ze kan zeker weer lopen, eh, neuh......maar wel achter een rollator, kan je regelmatig effe zitten...en tis nog een handige boodschappentas ook, Rotterdamse uitspraak,van Johan Cruyf...ieder nadeel heeft zijn voordeel.)
Als jullie er na mijn enthousiaste verhaal ook heen willen, dan is hier de volgende datum!Wie weet, komen we elkaar er nog tegen.....vrouw van middelbare leeftijd, vriendelijk praatjes makend met iedereen (!) kort grijs haar achter een kekke paarse rollator....IKKE.......

24 opmerkingen:

 1. Dat ziet er sùper uit! Genieten! Helaas is Rotterdam een beetje uit de route, maar in Groningen doen ze er gelukkig ook aan :)
  Nu alleen nog "even" een keer gààn.....
  groetjes van Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een heerlijkheden op de markt in die grote stad.
  En zo dichtbij voor je. Toch maar vaker gaan hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk blogje is dit weer. Zit hier met een grote glimlach. Ik heb bijna 30 jaar van mijn leven in Utrecht gewoond en wat jij beschrijft over je tas zo loop ik tegenwoordig ook rond in een stad. Zie overal zakkenrollers en mensen die je portemonnee leeg proberen te praten. En toen ik nog een echte stadse was 'helemaal niet'. Tis wel dat ik zelfs nu ik op het platteland woon ik altijd mijn fiets op slot zet, ramen en deuren sluit. Dat zit gewoon in mijn genen. Maar ik dwaal af. Wat een leuke, lekkere markt heb je laten zien. Zal mijn man, geboren Rotterdammer, het stukje vanavond ook even laten lezen. Wie weet wil hij ook wel een keertje, net als ik, terug naar zijn geboorte stad.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, voor de mannen quiches met vlees, voor jou met asperges....héél herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha...wonen in een grote stad (Den Haag) is héérlijk!! En ik ben echt never nooit bezig met zakkenrollers, fietsendieven of wat dan ook en ik groet graag mensen op straat. Kan allemaal hoor in 'het Haagje'. Maar die markt in 'Rotjeknor' lijkt mij erg leuk, In Den Haag hebben we ook regelmatig zo'n markt. Leuk verslag heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me zeker een heel erg leuk uitje te zijn geweest, Jeannet, en ook nog zo dichtbij. Die 7e kan ik helaas niet, maar ik zal er een volgende keer eens een bezoekje aan wagen. Alleen moet ik wel denken aan die stadse kippetjes... zullen toch geen vrije-uitloop-kipjes zijn geweest? Voor je het weet, liggen ze onder de tram...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig daar zeg! En die moederdagactie moet ik maar eens gaan bekijken op internet... is misschien wel een goed idee. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke dag uit. Mijn oog viel gelijk op de mixers. Ik ben aan het sparen voor een Artisan. Jammer dat je achter een rollator moet, maar je laat je gelukkig niet kisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo vind je dicht bij huis soms nog weer verrassende dingen, ook in de grote stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er een beetje uit als een vakantieblogje met al die heerlijke (buitenlandse) gerechten. Zo leuk en dan bijna om de hoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooohhhh Jeannet!! Denk jij echt zo over de grote stad?
  In de grote stad gebeurd ook veel leuks hoor.
  Ik woon hier in de mooiste grote stad van Nederland :-) en heb leuke aardige buren waarbij we in geval van nood altijd terecht kunnen, en dan heb ik het over alle buren hoor.
  Als ik met mijn hondje in het mooie wilde park hier loop groeten we elkaar, net als in een dorp.
  Het platte land lijkt me ook heerlijk hoor, met alle rust en ruimte, daar niet van.
  Maar zo veel vooroordelen over de grote stad.... ben blij dat je ze een beetje hebt bijgesteld.
  Leuke markt was dat met heerlijke dingen en al die mooie keukenmachines op een rij vind ik ook prachtig, kan me voorstellen dat je zoon die wil gaan "verzamelen". Wel een beetje dure verzameling, maar ze zijn erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ho, Ho, Ho Floor, ik had het over Rotterdam he.......Utrecht ben ik dol op, heb ik jaren geleden vlak bij gewoond,sowieso dol op oude steden, maar Rotterdam......das wat anders....alhoewel ik dit erg leuk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke en lekkere gezellige markt is dat zeg, heb je vast erg van genoten...................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 7 juni staat in de agenda genoteerd! Grappig, ik vind Rotterdam een heerlijke moderne stad. Maar ben ook dol op het platteland. Dank voor je blogje. Hartelijke groet,
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 7 juni staat in de agenda genoteerd! Grappig, ik vind Rotterdam een heerlijke moderne stad. Maar ben ook dol op het platteland. Dank voor je blogje. Hartelijke groet,
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ben heeeeeel benieuwd hoe den Bosch je gaat bevallen…...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een geweldige markt is dat super heel erg genieten van al dat moois en lekkers.
  En een rollator is geweldig als hulpje.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk, leuk, leuk, alles!
  Wij hebben dit niet in Eindhoven, hoor. Zou het wel willen. Maar ja, wat ik daar dan weer voor moet doen, laat maar. Ik geniet wel van jouw blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit ziet er heel aantrekkelijk uit! Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk verslag en inderdaad, soms zou ik ook wel weer eens in de stad willen wonen! Tot mijn twaalfde opgegroeid in Den Haag! We kwamen trouwens regelmatig naar Oostvoorne, alsof Scheveningen niet dichtbij was?!
  Ga nu even naar die mooie machines kijken.
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo heeft iedere stad toch wel wat leuks. Mijn dochter woont er ook :) vlak bij Quiltwinkel Hesse. Ben je daar niet geweest? Groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja Jeannet, ik had precies hetzelfde gevoel over Rotterdam als jij, totdat ik drie jaren achter elkaar op het huis van vrienden in Kralingen ging passen (tegen inbraak). Mijn DH en ik samen op de fiets op zaterdag naar de markt. Grote fietstassen mee en daar genieten, van de mensen, de lekkernijen, de marktmensen. Onze vaste visboer heeft daar ook een heeeele grote kraam.. En veel mooie verse dingen voor weinig geld kopen. Genoten dat we hebben. En ja die kookwinkel, meid helemaal kwijlen voor mij. En zo groot.Ik heb er een rookapparaat gekocht, want als hobby kok, heb ik al zowat alles in mijn keuken. Maar deze biologische markt houd ik in gedachten. Misschien dat we rond die tijd weer in Rotterdam zitten.... En wat nu raar is, ik woon al 5 jaar in het Belgische land, heb een prachtige broodmachine en meel van de molen uit Terheijden en de beste bakkers hier in de buurt en dan ken ik het brood van het Vlaamsch Broodhuys nog niet. Oei, dat kan niet, dus ik ga meteen uitzoeken wat dat is . Bedankt weer voor je heerlijke verhaal. Fijn weekend en een mooie Moederdag, want je bent een geweldige moeder voor je zoon. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat je nog naar huis gegaan bent met al dat lekkers en leuks zou ik oren en ogen tekort hebben en overal van willen proeven en daar ben je wel een tijdje mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet