Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 5 mei 2014

Van alles en nog wat

Soms lijkt het alsof er helemaal niets gebeurd op het gebied van quilten en handwerken en was dies meer zie, maar schijn bedriegt. Ik ben wel met van alles bezig. Ik heb een streng wol geverfd voor als de tijd komt dat ik nog eens sokken kan breien, dan heb ik het maar vast liggen.
Het is een hele mooie kleur geworden, kicken als je een witte streng in een verbad doet en je haalt hem er een half uurtje later vol verwachting uit.
Er wordt nog naarstig aan de sokken gebreid, ik blijf het een behoorlijk ingewikkeld klusje vinden, en mijn andere sokkencollega ook, dus het ligt niet helemaal aan mij denk ik dan maar......Na dit paar sokken beslis ik of ik dit leuk genoeg vind om te integreren in mijn toch al redelijk volle creatieve leven of dat ik er de brui aan geef.Het leeft wel, gezien het enorme aantal reacties op het feestboek over mijn sokken.
Het wieltje word nog draaiend gehouden, in elk geval één keer per maand, dat is een goeie stok achter de deur om er aandacht aan te blijven geven.
Ook nog steeds bezig met de diverse blokken van de Gossip in the garden, best een grote quilt aan het worden, ik heb al wel een heel aantal blokken af, deze was grappig.
Van de dresden moet ik er uiteindelijk vier maken, ik rijg de stofjes om kartonnetjes, makkelijk en secuur werken.Dis is de laatste.
Alle blokken die klaar zijn prik ik op het prikbord in mijn werkkamertje , daar zitten al zo,n drie lagen onder elkaar geplakt van andere quilts.......
En zo van een afstandje lijkt het al heel wat, ik wil hem wel voor de zomer af hebben. moet lukken.Laatst is vriendin T uit S langs geweest om papier te spatten, ik maak ook nog steeds zentangels, die kleine tekeningetjes met een dunne pen.
Nou kan je die tekeningetjes natuurlijk ook op gekleurd papier maken, blistertjes gevuld met verdunde ecoline, spuiten en blazen met een rietje, hartstikke leuke effecten!Met een malletje selecteer je een mooi stukje uit je papier en dat knip of snij je uit en begint met tekenen.
Als je met van alles bezig bent is het zo af en toe ook weer erg nodig om de tafel weer eens te ordenen, voor het overzicht, anders raak je het spoor nog bijster.Ik zou wel voor elke activiteit een aparte kamer willen hebben, wedden dat ik vroeger in een vorig leven in een kasteeltje heb gewoond.
Het is ook altijd een heel werk, al die kleine spulletjes weer terug leggen op de plaats waar ze horen.....hexagonnetjes, naaldjes, wolletjes,lijmstift, patronen voor "ooit" tijdschriften, dat vooral.......
En er wordt ook nog stug geborduurd aan de randjes per week, al loop ik nu wel drie weken achter, maar dat is zo ingehaald als de sokken af zijn, beter achter lopen dan niet begonnen te zijn denk ik dan maar.( jaaaa, ik weet het....mijn schaatsertjes staan of schaatsen op zijn kop....)
Tuuuuuurlijk niet vergeten af en toe te genieten van de weergaloos mooie natuur buiten, groot boeket fluitekruid geplukt voor op de tuintafel, daar mag het rijkelijk uitvallen. Vroeger als kind, maakte mijn vader fluitjes van de stengels van dit kruid.
De kas heeft zijn aandacht nodig, tomaten, komkommers, lathyrus, basilicum, radijs,sla, we zijn al geminderd met de moestuin tot aan metertuintjes.... dat lijkt in elk geval een stuk minder werk.
Maar de kas hou ik nog wel bij, daar staat een stoeltje in om af en toe even uit te rusten......beetje luisteren naar het concert van de vogels, zitten in het zonnetje, het is er zo warm met al dat glas.
Tijdschriftje er bij...heerlijk.....( hoewel er zoveel leuke projecten in staan dat je daar weer onrustig van word...) en zo verglijden de weken in een rap tempo voorbij. Tis al weer 5 mei,Bevrijdingsdag vandaag, ongelofelijk wat er toch allemaal gebeurd is in die vreselijke oorlog, als je dat dan weer ziet op TV, die kinderen in Theresienstadt, wat mogen we dan dankblaar en blij zijn dat we nu in vrijheid leven.Vier het leven, geniet er van, en sta er af en toe even bewust bij stil.

21 opmerkingen:

 1. Juist!
  "Vier het leven, geniet er van, en sta er af en toe even bewust bij stil"
  Dat is de 'opdracht' van deze week:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk toch dat je zoveel verschillende technieken beheerst! Je kunt iedere dag weer kiezen wat vandaag de voorkeur heeft. En die werkkamers; hoe meer er in staat hoe beter, als je zelf nog maar plaats hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig blogje weer!
  Geniet maar lekker van deze mooie dag en àl je leuke werkjes!
  Zoals "oom Toon" al zei: geniet van de dag, hij komt maar 1 keer...morgen, dan is het vandaag al niet meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk weer om te lezen en te zien met hoeveel projecten je bezig bent. Indrukwekkend hoor! En dan ook nog tijd om lekker in je kasje te zitten met een quiltblad. Mooi hoe je de wol hebt geverfd en de wol op je spinnewiel vind ik ook prachtig! Fijn bevrijdingsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hoeft je niet te vervelen met al je mooie werkjes. Geniet er maar lekker van en een mooie dag. Die is tenminste voorspeld al is het hier nog erg bewolkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer toch, dat jij je aldoor zo verveelt......hahaha!!!

  "Laten we het leven vieren" zeg ik altijd als ik een glas wijn drink met vriendinnen. Amen.
  Groet, Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt zeker niet stil gezeten! En vervelen! Ik zou ook niet weten hoe dat voelt. Nu laat je je Gossip weer zien. Heb heb patroon naast me liggen had het boek van dear Jane er boven op gelegd geloof dat ik het nu weer omdraai. Tis zo'n mooi patroon. Maar nu eerst buiten de ramen zemen. Want ja het gewone werk moet ook gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat wordt je Gossip leuk! Het lijkt me een hele leuke afwisselende quilt om te maken.
  Heerlijk zou ik dat vinden... voor alles een apart kamertje. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, wat een creativiteit! Tja, dan kan een beetje creatieve rommel niet uitblijven, toch?
  Vind de Gossip wel heel erg mooi worden.
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi je sokken wol, binnen zo roze maar buiten gefotografeerd zo'n mooie kleur.
  Tja opruimen moet gewoon tussendoor.
  Succes met de metertuintjes.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat worden je sokken toch leuk !! En die gossip zo heerlijk vrolijk. Ben zo benieuwd naar als die af is !!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hemeltjelief wat een heerlijk druk en bezig blogje!
  Kan me zo goed voorstellen dat je meer kamers wilt om alles apart in te beoefenen. Maar ook zo heerlijk dat je zo creatief bent en zoveel wilt doen.
  Je sokken en je quilt worden heel erg mooi.
  Hoorde wel iets roepen.... wie zijn dat nou..... o ik weet het al, de quilts die onder de andere op je ontwerpwand hangen! :-)
  Daar kan ik nou van wakker liggen weet je dat, van alles wat ik nog wil doen. Heb jij dat niet?
  Die zentangels (wil ik ook nog steeds eens doen) op gespat papier, wat een leuk idee.
  Ik ga ook maar weer eens van het Fluitekruid genieten met mijn hondje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat doe jij ontzettend veel verschillende dingen. Maar allemaal even leuk. Ik brei ook graag sokken, maar dan zonder werkjes erin, ik doe het lekker bij de tv. Een kasteeltje zou niet gek zijn met al deze hobby's. Heb je ook genoeg wand om alles te showen.
  Geniet van deze mooie bevrijdingsdag

  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kijk, dat gaat er echt op lijken, je sokken! Superknap, hoor, en zo te zien heb je het moeilijke hoekje ook achter de rug, dus het lastigste heb je gehad. En ze worden prachtig! Maar je "Gossip" is ook een liefie. En zo'n geweldig mooie streng
  handgeverfde wol vraagt natuurlijk om een vervolg...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Thank you for sharing so many beautiful photos of your lovely work. I find the yarn dying fascinating and beautiful. Your patchwork and stitches are impressive as well and I really like the little peek into your creative space. Thank you for being so generous! Have a wonderful week.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. nou jeannet der is altijd nog zoiets als er is geen betere raad dan voorraad!!! toch, ik bedoel qua wolletjes voor je sokken ;-)
  En voor elke activiteit een ander kamertje.... hum denk dat je dan heel wat kamertjes steeds moet ordenen. als ik naar die van mij kijk ik heb ook nog eens van elke activiteit heel veel op de pennen/naalden ...... hihi maar zou wel lekker zijn nog meer ruimte...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh Jeannet, dat rose, prachtige kleur. Hoe krijg je het voor elkaar. En dan de rest, ook al zo mooi.
  Genieten dus!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een ingewikkelde sokken heb je gekozen. Je zult zien dat sokken in een kleur: dat prachtige roze? je nu heel gemakkelijk afgaan. En... gelukkig nog iemand in de ban van de gossip. Zo leuk, zo afwisselend!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je hebt veel gedaan afgelopen tijd. De sokken zijn mooi net als je wol en je randjes en je quilt in wording. En dan de tuin heerlijk hoor groenten uit eigen tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. you have made great progress on "gossip in the garden"

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet