Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 23 juni 2014

Gossip in the garden

Wauw.....ik heb de top van de Gossip helemaal af! heerlijk, in de zomer van 2014.
Hangt tie mooi te wezen over opa,s oude wasrek. Vorige week de randen randen eraan gezet, dat was overigens nog wel een heel klusje om dat goed te krijgen.
Eerst dacht ik nav het patroon dat de twee bijbehorende mallen verschillend van maat waren, maar dat is niet zo, de randen zijn overal gelijk, waarom dan toch twee mallen op het patroon staan weet ik eerlijk gezegd ook niet, beetje verwarrend.
Ik had een rand gestreken, oeps.......gestreken met al die naadjes....die was dus lichtelijk te groot geworden, had ik nou maar beter naar die quiltster geluisterd die zegt dat ze nooooit strijkt........pech!Tobben.......stug doorzetten, een hobby is niet altijd met alles even leuk, tis niet alleen stofjes aaien en kopen.....
Wat ik ook anders heb gedaan bij het originele patroon is de hexagonnen laten vervallen, ik hou wel van hexagonnen, maar vond de blokken hier te druk en te zwaar in, ik heb dus van één blok dit gemaakt, label op de voorkant, en het andere blok ook met een stitcherie.
Het middenblok vind ik erg leuk, maar ik heb dus wel ruimte in die sterren, tis niet anders, hopen maar dat het nog goed komt met doorquilten,dat denk ik overigens wel,zelf zie je er van alles aan, hoe langer je er mee bezig bent, hoe meer fouten en onrechtmatigheden je er in ziet, hebben jullie dat nou ook?
Dan vind ik de hele quilt gewoon even niet meer leuk!En later denk je, wow......heb ik die quilt gemaakt? Dat komt straks bij deze quilt ook, vast wel, aan de stofjes ligt het niet.Voorlopig snak ik ernaar om weer even met de antiekerige stofjes te gaan werken.
Niet dat dit geen oudachtige stofjes zijn, zeker wel, het zijn allemaal repro,s en het is de combi die het em doet, fris, maar toch niet wit, zeker niet, gedekte kleuren maar wel kleuren naast elkaar, helemaal mij.
Ik heb de achterkant ook meteen gemaakt.Deze stoffen heb ik in een baan voor de achterkant gebruikt, en de rest is het beige stofje met de rode stip.
Restte mij nog de quilt door te rijgen, te sandwichen heet dat toch? En dan quilten....eh, ja, dat wel natuurlijk, van de zomer, in de tuin, Gossip in the Garden......met wie er langs komt. Dat is vandaag in elk geval Astrid, heeft geen blog, heerlijk verfrissend is dat, ze is niet van het blogwereldje maar wel van het quilten!
Dat gaat vast heel gezellig worden, ik weet het zeker, heel de week logeert ze in mijn vakantiehuis, haar man doet aan Geo coaching (?) en wij....wij gaan Gossippen......en drinken potten vol thee, en fietsen naar Aan Zee.......Hoe zou Anni Downs er toch zo op gekomen zijn? quilten en Gossippen.......mwah.....
Onze bakpuber had zich opgegeven voor een bakwedstrijd bij de Bollaarshoeve in Oostvoorne, dus we waren zaterdagmorgen al vroeg uit de veren om op tijd klaar te zijn.Hij had een redelijk ingewikkeld recept van roommastellen, tuurlijk alles helemaal ambachtelijk, zelf de room maken van een vanillestokje en eidooiers.
En toen werd hij ook nog vierde! En dat tussen allemaal volwassenen, dat hadden we niet in de gaten gehad, die allemaal semi professioneel taarten en chocolade maakten. Een hele prestatie als je dan als onervaren bakpubertje van 15 jaar op de vierde plaats staat.Wat leuk dat iedereen op FB zo meeleefde!!
Het geeft weer rust dat de Gossip nu zover klaar is. Ik vind het een mooie quilt, maar eerlijk gezegd ook wel erg druk in zijn geheel.
Het is nu weer tijd voor wat anders, want eigenlijk vind ik quilts waar steeds hetzelfde blok terugkomt en dan in een andere kleurstelling ook wel heel erg mooi.Past misschien wel beter bij mij.En ik heb het donkerbruine vermoeden dat met de komst van Astrid die inspiratie er aan komt.............Ik heb nog een paar laatste erg leuke patronen in de verkooppagina staan (klik)Fijne week allemaal weer.

34 opmerkingen:

  1. Prachtig geworden Jeannet. Ik ga er binnenkort aan beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HIj is kei leuk! Ik herken wel het 'toch niet helemaal mijn quilt gevoel'. Weet je de Poesie nog? Kei mooi maar toch.....
    De Mosaics nog één rand en dan ga ik ook los op de Gossip. Weer een andere versie. Leuk!!
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh just gorgeous......well done..........

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou ehhhhh als je hem niet zo mooi vindt????
    Goh, onvoorstelbaar en hij is zo prachtig. De kleuren, de motiefjes, alles is leuk!!!!
    En jouw bakpuber, dat wordt een echte professional, wedden?
    prettige week met veel quiltplezier enne niet teveel stikken hoor. Ok ik heb gemerkt met Jane dat strijken niet altijd een optie is.
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Strijken bedoel ik dus, niet stikken. is wel een hele leuke woordspeling he?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat en onwijze leuke Gossip,,je mag er echt trots op zijn ,als die frisse kleurtjes leuk idee om de achterkant met resten tedoen ,is weer en heerlijk blogje ,en je puber kind die gaat het maken in de bak wereld ,echt mag je trots op zijn ,groetjes sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat ben je toch een quiltmuts, honderden quiltsters dromen er alleen maar van om zoiets prachtigs te maken.
    Geweldige prestatie van de bakpuber, gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat is ie mooi.
    Succes met quilten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zag het net op facebook! Ligt een hele berg strijkwerk op me te wachten maar dat blijft nog maar even liggen. Moest eerst op jou blog kijken. Wauw wat istie mooi. Moet er niet te lang naar kijken, want dan komt de strijk nooit af. Al moet je niet strijken als ik jou verhaal zo lees. Helaas slaat dat niet op t-shirts en overhemden. Hoop zelf gauw aan de Gossip te beginnen, want ach een quiltster moet toch aan verschillende quilts tegelijk werken.
    Heel veel plezier en heel veel bakken thee deze week.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jeanet, me encanta, me encanta, me encanta, es precioso. Los colores, el trabajo, es una maravilla.
    Felicidades.
    Un beso.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een discipline om de quilt meteen te sandwichen. Hij is mooi geworden. En supergoed van Jorrit. Ik zou wel tonnetjes rond worden met zo'n bakker in huis.( LOL )

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een zomerse-Jeannet-quilt is het geworden zeg, prachtig!

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hij is mooi en je thuisbakker maakt vast de lekkerste dingen,mooi dat hij vierde werd ,
    groetjes
    Geke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is'ie leuk die Gossip! Mooi werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat prachtige quilt (staat ook op mijn lijstje.) Lekker genieten van je gasten en jullie quilts,gezellig.Ik heb sinds kort ook een blog.Best spannend ,moet nog veel leren,maar wel leuk...Als je tijd hebt -tussen het quilten door-kijk maar eens even...Fijne dag verder...Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  16. O Jeannet, wat prachtig! Ik hou wel van al die kleurtjes! Een fijne week gewenst met je gezelschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heel erg mooi geworden! En ik vind het echt een vooruitgang dat je die hexagonnen blokken vervangen hebt... persoonlijk vond ik de Gossip steeds wel erg leuk maar toch net iets te druk. Op jouw manier vind ik het ook wel beter. ;-)
    Super dat Jorrit vierde geworden is! Feliciteer hem maar van me hoor... echt enorm knap!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. O, wat is hij mooi. En toch niet druk? Nee, gevarieerd noem ik dat. Een heel kunstwerk hoor. En prachtige kleurcombinaties. Veel plezier met het quilten

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig is ie geworden. Je hebt gelijk, tijdens het maken focussen wij, de maaksters, ons op elk detail dat niet perfect is. En dan is de quilt af en bezie je het geheel,,,,,ach en dan is er toch gewoon weer een kunstwerk ontstaan! Gezellige week gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. piep jij maakt mijn middagpauze tot een feestje, genieten hoor zo een mooie Gossip, mijn mandje met stofjes groeit gestaag, en de werkjes die ik af wou zijn hopelijk deze week klaar.
    ben benieuwd naar je volgende project, knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Druk? Welnee, heerlijk zomers en gezellig, deze quilt! En je gaat deze week vast en zeker ook gezellig en zomers doorbrengen, dat kan niet missen. Ik vind hem heel mooi geworden, je quilt! Complimenten, en ook grote complimenten voor je zoon, want dat is echt een super-prestatie!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Het is een plaatje geworden je gossip !! Die ruimte waar je het over hebt lijkt best mee te vallen.... enne nu niet meer strijken hoor ;-)
    Wat goed dat jorrit 4e is geworden, ze zien er goed uit en volgens mij smaken ze heerlijk.

    Alvast een hele fijne week met Astrid, maar dta gaat vast lukken !

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een gezellige quilt is dit geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. heel veel plezier met astrid, lekker een weekje elkaars werk bewonderen, een steekje maken en vast ergens naar een quiltwinkeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  25. A wonderful finish. I like this design very much and you did it well.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het is best een druk patroon, maar zo leuk om te maken, omdat het nooit saai wordt.
    En dat sommige delen iets ruimer zijn, dat komt best goed hoor. Gewoon die delen iets meer quilten, dan past het zich wel aan. Had ik ook met de quilt waar in nu aan bezig ben.
    Echt perfect is een quilt nooit maar dat hoeft toch ook niet?
    Het is een echte zomerquilt, dus laat die zomer maar komen en dan lekker in de tuin.
    Feliciteer je knappe zoon maar met zijn vierde prijs.
    Straks komt hij nog in "Heel Holland bakt"!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. ...Dein Quilt "Gossip in the garden" ist wunderschön geworden !!!...
    liebe Grüße von Gunhild

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Het is een leuke frisse quilt en wat heb je hem snel gemaakt! En nu? Mag je aan een nieuwe beginnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat is ie leuk geworden. Die hexagonnen vind ik ook veel te zwaar en ik was van plan om ze ook te vervangen. Jij hebt het mooi opgelost. Die ruimte bij de sterren komt vast wel goed met quilten. Zoveel lijkt dat niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. De Gossip is erg mooi.
    Als je toevallig van plan bent het patroon te verkopen, dan houdt ik me aanbevolen.
    grtjs Mieke

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.